onsdag 24 juli 2019

Kovács har rätt!

Finland är under detta halvår EU-ordförandeland. Detta gav Finlands Annika Strandhäll, Europaminister Tytti Tuppurainen, anledning att gå åt bland annat Ungern för deras "brister i rättstatsprincipen". Detta ledde givetvis till att Ungern gav igen. Bland annat uttalade sig statsminister Viktor Orbáns statssekreterare Zoltán Kovács på nätplatsen abouthungary angående de finländska medierna. Kovács hävdade att "pluralismen i finländska medier är allvarligt hotad". Detta fick givetvis bl.a. Svenska Yle att gå i taket och göra en artikel om ärendet.

Jag måste säga att jag helt och hållet håller med Zoltán Kovács. Mannen har ju fullständigt rätt! Eller egentligen skulle jag gå ännu längre. Pluralismen i de finländska medierna är redan förlorad. Jag har flera gånger ondgjort mig över att det, speciellt när det gäller Svenska Yle, överhuvudtaget inte finns några konservativa röster längre. De tillåts inte komma fram. Dessutom är det mera en regel än ett undantag att (värde)konservativa kommentarer censureras. Liksom också all kritik mot Svenska Yle och deras censur. Speciellt Svenska Yle har idag blivit en skattefinansierad skyddad verkstad där vänstersinnade, värdeliberala journalister får bedriva hjärntvätt av befolkningen. Och där pluralismen fullständigt lyser med sin frånvaro.

Dum som jag är skrev jag en kort kommentar där jag konstaterade att Kovács har fullständigt rätt. (Det där med den skyddade verkstaden och hjärntvätten lämnade jag bort.) Men givetvis, som för att bevisa hur rätt jag hade i det jag skrev, blev min kommentar censurerad. Igen en gång.

EU får sätta sitt hopp till Ungern och de andra Visegradländerna. Våra västliga länder börjar nämligen, är jag rädd, vid det här laget vara förlorade.

2 kommentarer:

  1. T o m hbl tog emot mina kommentarer 2009-2011 fast de var formmässigt lite säregna. Men då alla media nästan började med att kräva en kommentatorsid,användarid och andra t ex facebookinloggningsvägen så då började väl pluralismen avta därvid också. Men vi behåller Bibeltro,ja,Frälsningstron och väntar på när Kristus tar dem till behandling efter bibeln.

    SvaraRadera