tisdag 23 juli 2019

Den demografiska vintern kommer

Igår publicerade Svenska Yle en artikel som berättar att det föds allt färre barn i Helsingfors. Nativiteten är nu nere på oerhörda 1,13 barn per kvinna. Samma trend gäller också för resten av landet, även om siffrorna på andra håll (ännu) inte är lika katastrofala. Orsakerna till dessa ytterst alarmerande nativitetssiffror är flera, men generellt kan man säga att orsaken är att dagens människor inte längre menar att det är någon skyldighet att föra släktet vidare. Därmed kan bekvämligheten, självförverkligandet och kravet på en hög livskvalitet (som i artikeln anges som orsaker till de låga siffrorna) ges företräde framom det att föda barn.

Som kristna vet vi att det inte är ok att välja bort barnen. Skaparens uppdrag till oss människor att föröka oss och uppfylla jorden är ännu inte fullgjort. (När det är fullgjort låter han nog oss veta det ...) Vi har insett att vår främsta skyldighet gentemot kommande generationer är att se till att det finns kommande generationer.

På ett rent socioekonomiskt plan är de allt lägre nativitetssiffrorna också en katastrof. Vi är med god fart på väg in i en demografisk vinter, och denna demografiska vinter kommer att leda till såväl ekonomisk som social kollaps. Om du inte tror mig: Se var i landet det idag finns framtidstro och var ekonomin går bäst! Det är där det finns mest barn! Barnen är inte bara en framtidsgaranti, de är – redan idag – något som gör att ett lokalsamhälle kan blomstra. Eller dö, om barnen saknas.

I artikeln, och i kommentarerna under artikeln, sades det flera gånger att demografin kan fixas med ökad arbetskraftsinvandring. Det här stämmer säkert på ett teoretiskt plan, men det innebär samtidigt inget mindre än döden för vår egen kultur. (Om detta sedan är en dålig sak kan man förstås diskutera i all oändlighet.) Men vad värre är: En massiv invandring innebär invandring av en massa muslimer. Nu inser jag givetvis att detta är fruktansvärt politiskt inkorrekt att säga, men det finns så många exempel på att detta inte fungerar att alla - också de mest godtrogna och förblindade - skulle inse problemen. Men tydligen icke. Den som ändå vill veta mera kan t.ex. ta reda på vad orden Dar al Harb betyder och vad denna term innebär i praktiken.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar