torsdag 25 juli 2019

... liksom Sakiewicz

Jag upphör aldrig att förvånas över hur oerhört låg tolerans det finns i speciellt västvärlden idag för värdekonservativa åsikter. Som jag redan flera gånger har konstaterat så har det gått snabbt, och situationen förvärras hela tiden. Det kanske värsta i denna process är de illvilliga tolkningarna och svartmålandet. Ett mycket bra exempel på detta fick vi igår på Svenska Yles sidor. Den polska konservativa tidningen (det finns tydligen ännu något sådant i Polen, här tillhör sådana tyvärr det förgångna) Gazeta Polska bifogade ett klistermärke i denna veckas nummer av tidningen. Klistermärket bestod av en regnbågsflagga med ett kryss över och förkunnade "frizon från hbtq".

Enligt Svenska Yles artikel har utskicket mötts av "stark kritik", och denna kritik föranledde tidningens chefredaktör Tomasz Sakiewicz att förtydliga vad utskicket handlar om. "Det är inte riktat mot någon specifik person, utan mot dem som försöker censurera åsikter som är emot hbt-ideologin", säger han. Sedan fortsätter han: "Vi ville bevisa att censur finns och att detta är det bästa beviset på att hbt-rörelsen är en totalitär ideologi".

Låter detta bekant? Det gläder mig storligen att jag inte är den ende som har insett och förstått detta! Nåväl. In på scenen träder så de illvilliga tolkningarna och svartmålandet. USA:s ambassadör i Polen, Georgette Mosbacher, säger sig vara oroad över att "vissa grupper använder klistermärken för att sprida hat och intolerans". I Svenska Yles artikel sägs givetvis inget om att detta INTE handlar om "hat och intolerans", utan att det helt enkelt handlar om att vissa människor inte köper hbt-propagandan och vill meddela andra om detta.

Hbt-aktivisten Bart Staziewski späder på med ordet "diskriminering" (hur kan det vara diskriminerande att påpeka att man inte stöder hbt-ideologin?) och har dessutom stämt tidningen för just diskriminering mot hbt-personer. Det här är ju fullständigt horribelt, men Svenska Yle får det att låta som om denna Staziewski skulle vara ute i det godas tjänst och att hans stämningsansökan skulle vara berättigad. För att ännu understryka detta går artikeln vidare med att berätta om en helt ovidkommande motdemonstration mot en Prideparad i staden Bialystok. Denna "våldsamma motdemonstration" har givetvis inget med själva ämnet (det bifogade klistermärket) att göra, men Svenska Yle bryr sig förstås inte i detta utan använder denna motdemonstration för att kleta skuld på Gazeta Polskas kampanj.

Givetvis skrev jag en kommentar under artikeln där jag konstaterade att chefradaktör Sakiewicz har fullständigt rätt när han talar om censur och om att hbt-rörelsen är en totalitär ideologi. Igen, som för att bevisa hur rätt jag har, blev min kommentar censurerad. Igen en gång, jag vet inte för hur mångte gången nu. Som jag tidigare har konstaterat många gånger här på denna blogg har Svenska Yle blivit en skattefinansierad skyddad verkstad där vänstersinnade, värdeliberala journalister får bedriva hjärntvätt av befolkningen. Och där ingen kritik av den redaktionens linje eller den av redaktionen omhuldade värdeliberalismen tolereras. Det är sorgligt när ett journalistiskt arv förslösas på detta sätt och speciellt när detta leder till att ett helt folk blir hjärntvättat.

4 kommentarer:

  1. Jag försökte också i brytningskedet kommentera några ggr. Det verkade som även om man kom under pseudonym att de hade automatiskt stopp; kanske på ipadressen kontroll. Och var det någon för artikel om livet som kommenterades rakt på sak enligt Livet så tog de bort artikeln. Det hände några ggr; sen skrev jag inte mera. Kanske du borde visavi dem göra som Sanningens man bröder J fr glada hästen. Han sköt upp sina studier på högre nivå istället för att slå huvudet i vetenskapen som nog var på väg att godkänna integrerad transcendens; men humanioravärlden insåg att de skulle bli en förlust och stängde en kreativ väg ja kanske en Sanningens väg. Kommentera inte där mera men följ med som vi alla försöker så få vi se vilka på omvändelsens dag tar avstånd från lösaktighet och praktisk ateism så att de inte kan smyga in köksvägen som senaste raden av marodörer av tro och etik gjorde. De tog aldrig avstånd från synden och sökte lättaste vägen att göra Ordet billigt och medelklasgynnande svävande. Vad hjälpte det om huvuddörren hade en mäktig bekännelse om Brödet och vinet när man smög in köksvägen med spindlar ormar paddor och grodslem och gjorde därav babylonisk smörja i stora grytor och följderna vet du väl.... Ledsamt prompt.

    SvaraRadera
  2. Tron och Bekännelsen av Jesus är som även teol dr Martin luther sade oerhört viktig att öva även i ensamheten för där lurar vår egen natur och djävlarna och synden på att göra salt till sött och svart till vitt. Visserligen är det så med oss om vi är upptagna och kvarblivna i den dagliga förlåtelsen, jah, det mest grymma och hårda synder kan förlåtas en människa; men det gör ingen synd lovlig. När man talar med folk som töjer på äktenskapslag och de får höra vad Jesus sade så säger de tyvärr utan att ångra men i förskräckelsen att inte bli godkända (av oss) ' men Gud är ju nådig och Kärleken osv. Varför avsäger de sig inte villfarelsen inför honom så att de skulle veta vad Lag och Evangelium är. Det enda som skiljer vår tid från läget vid första och andra världskriget är att nu tillåts Inga TRONS RÖSTER bland ledarna och utbildningen i skriftskolorna anar jag att är ljum på grund av välfärden man skiljer inte på heligt och oheligt som J..... Brukar skriva. Att de värdekonservativa rösterna tystnat och viss superevangelisk ton missförståtts och att många tigit om sin tro under kärriärebs början och så sitter de så fast bland de världsliga korrumperiet att de inte kan ta Tron ton utan att bli utsparkad. Jag ropar också åt mig själv O Land O Land O Land vet du inte hur snabbt Herren låter krigen och nödens storm komma. Före vinterkriget låg borgerliga gräddan vid finska vikens stränder och deras talesmän o h kvinnor rapade som nu. Fred fred och ingen fara...

    SvaraRadera
  3. Det är typiskt människor i religiösa länder har problem med att alla (även den lilla minoritet människor som är hbt) skulle vara likvärdiga och ha samma rättigheter som alla andra. De är bara hjärntvättade religiösa fånar, samma kategori som muslimer som hatar andra människor som är födda med andra egenskaper än majoriteten. Vi vet ju att de som ropar högst med bibeln som rättesnöre har problem att erkänna at de själva hör till minoriteten. Vad har du med det att göra om Lasse och Johan eller Lisa och Eva vill leva tillsammans med samma rättigheter som alla andra människor?

    Om du så gärna vill bo i ett rasistiskt samhälle och vill jaga och håna hbt folk så flytta gärna till Ungern eller Polen. Jag tror nog du kommer ganska snabbt tillbaka med svansen mellan benen :) Här i Norden har vi gått vidare och fnyser åt konservativa kristna och korkade värderingar. Det finns ingen återvändo till den onda tidigare tiden när kyrkan hade auktoritet.

    Om Polen och religiositeten => https://bit.ly/2LJjU2H

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop lider av samma sjuka som alla andra som vill svartmåla och göra illvilliga tolkningar. Ingen här "jagar och hånar" några sexuella minoriteter. Det detta handlar om är rätten att säga sanningen. Idag blir den censurerad.

      Sedan har givetvis alla, även Lisa Eva, Lasse och Johan, samma rättigheter som alla andra. Problemet är bara det att det finns sådana idag som försöker omdefiniera äktenskapet så att det blir diskriminerande att säga att två personer av samma kön inte kan gifta sig. Lasse eller Johan har samma rättigheter som alla andra att gifta sig med en kvinna. Att hävda att det är diskriminering att de inte får gifta sig med varandra är som att säga att det är diskriminering att en blind människa inte kan få körkort.

      Radera