torsdag 28 februari 2013

Extremt?



Jag brukar vanligen inte köpa Iltalehti (eller någon annan kvällstidning heller för den delen), men jag läser på nätet, och alltid när jag kommer över något exemplar brukar jag bläddra lite i den. Igår hittade jag ett övergivet exemplar på tåget, och jag läste den nyhet som de hade satt in som huvudnyhet, alltså om hur president Niinistö fungerar som beskyddare för en ”kohukampanja”. (En kampanj som väcker anstöt och eller uppståndelse.) Som underrubrik hade rubriksättarna satt ”Taustalla muslimien käännyttämistä ja homoseksuaalien eheyttämistä”. (I bakgrunden omvändelse av muslimer och helande av homosexuella.) En anslutande artikel hävdar (i rubriken) att ”Katainen [Finlands statsminister] lurades med i samma kampanj” – han fungerade samma kampanjs beskyddare år 2011.

Kampanjen som det hela handlar om är den kristna ”Mahdollisuus muutokseen”-kampanjen som kommer att gå av stapeln i Egentliga Finland i mars och som arrangeras av en lång rad kristna församlingar och föreningar. (Såväl inomkyrkliga som frikyrkliga.) Kampanjen handlar om att nå människor som hotas av marginalisering, och detta är som känt något som ligger vår nuvarande president varmt om hjärtat.

Det som IL nu reagerar på är att en av de 52 arrangörerna (Kansan raamattuseura) har gett en själavårdsutbildning (i samarbete med Aslan r.y.) som också innefattar temat sexuell identitet, med betoning på möjligheterna till helande från homosexualitet. En annan av arrangörerna är IRR-TV som sänder evangeliserande program i den muslimska världen och i Indien. Enligt IL är båda dessa föreningar extrema p.g.a av dels sitt engagemang för de homosexuellas väl, dels för att de ”försöker omvända” muslimer. Kampanjen år 2011 skapade, enligt samma artikel, en stor uppståndelse eftersom en del av de arrangerande föreningarna/organisationera ansåg att utlevd homosexualitet är synd.

Jag upphör inte att förvånas över den frenesi med vilken media (och kvällstidningarna i synnerhet) bedriver sin antikristliga kampanj. Det som, här hos oss idag, och i resten av landet bara för några få år sedan, var mainstream och helt ok är idag ”extremt”. Oj, oj...

2 kommentarer:

  1. det är samma fenomen som drabbat dig, du som med frenesi bedriver antihomo-kampanj

    SvaraRadera
  2. Anonym. Nu förstår jag rakt inte hur du tänker. Vilket fenomen syftar du på? På vilket sätt menar du att jag skulle vara "anti-homo"? Och vad menar du med att jag för en kampanj? (Enligt Wikipedia är en kampanj "att man under en tidsbegränsad period bedriver en viss verksamhet".) Jag bedriver ingen verksamhet (annat än att skriva här på bloggen), det jag skriver skriver jag med de homosexuellas bästa för ögonen, och jag har inga planer på att låta detta engagemang vara tidsbundet. Och jag upplever mig inte vara särskilt drabbad, och inte heller speciellt frenetisk.

    Du hade 14 ord i din kommentar. Sex av dem missar sitt mål. Det måste vara något av rekord.

    SvaraRadera