onsdag 6 februari 2013

Ytterligare islamkrameri



Jag blev uppmärksamgjord på ännu en ”islamkramarledare” av Katrine Kielos i Aftonbladet (6/1 2013). Den är redan en månad gammal, men dess budskap är fortfarande rykande aktuellt. Redan rubriken på ledaren innehåller så mycket felaktigheter att den kunde ge upphov till en hel bok om man vill vederlägga den (”Muslimska hotet är en paranoid fantasi”), men jag ska begränsa mig till några få kommentarer.

Ledaren tar avstamp i en bok av Doug Saunders (”The Myth of the Muslim Tide”) och bygger vidare på det stora missgrepp författaren gör. Detta missgrepp är att Saunders jämställer kristendom (i detta fall katolicism) och Islam. Det faktum att en förvirrad författare år 1949 torgförde konstiga påståenden om katolicismen ursäktar inte Saunders missgrepp. Man kan helt enkelt inte jämföra korsets religion med svärdets religion på detta sätt. Med detta sagt vill jag inflika att jag INTE är omedveten om att övergrepp och grova våldsdåd har skett också i kristendomens namn genom historien. Men Saunders/Kielos visar i sin bok/ledare varför detta har skett – även om de båda missar detta helt: Om man nämligen kallar Breivik för en ”kristen” ryms det mycket under den rubriken som inte alls hör hemma där.

Jag har ofta haft orsak att undra över varifrån detta ”Islamkrameri” kommer, och hur det är möjligt att välutbildade i övrigt kritiskt tänkande människor, som t.ex. Katrine Kielos, kan vara så här oerhört blinda för vad Islam är och vad den religionen står för och åstadkommer. Detta alldeles speciellt som dessa samma människor annars nog slår ner både hårt och obarmhärtigt på den minsta lilla ojämlikhet mellan könen där den förekommer på annat håll. Eller rättare sagt: Där de själva ser/inbillar sig se sådan förekomma.

Jag ska inte skriva vad jag, med fog, anser om Islam. Senast jag gjorde det fick jag (i och för sig berättigad!) kritik och kom att ta bort det mest iögonenfallande i det jag skrev. Men nu må ingen missta sig – jag står nog fast vid det jag skrev den gången, men givet Islams våldsbenägenhet har det visat sig bäst att inte utmana... Därav det berättigade i kritiken den gången. Så nu ska jag nöja mig med att säga att det varje år dör 100 000 kristna p.g.a. sin tro. De allra flesta av dessa i länder som domineras av Islam. Det finns många länder på vår jord idag där det inte finns religionsfrihet och där människor som vill bli t.ex. kristna inte kan bli det med mindre än att de utsätts för direkt livsfara. Majoriteten av dessa länder domineras av Islam. Det finns många länder på vår jord idag där kvinnornas situation är fullständigt bedrövlig – sett ur vår nordiska synvinkel – och de allra flesta av dessa länder domineras av Islam.

Varför skriver Islamkramarna inget om detta? Varför denna ofattbara blindhet? Det frågtes blott, det gavs ej svar. Inte denna gång, åtminstone. Men det finns nog ett svar. Men den som vill kan slå upp Rom. 1:21 och läsa vad som sägs där. Just denna vers förklarar mycket av de konstigheter vi ser i vår värld idag.

Och så till sist en fotnot: Märk väl att jag inte har skrivit något om muslimerna. De är offer i detta – det är Islam som är roten till det onda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar