torsdag 24 september 2015

Bedrövligt beslut!

Igår tog EU-ledarna, genom omröstning, ett mycket stort - och oerhört olyckligt - beslut om att införa obligatoriska kvoter för asylsökanden. Idag prisar de flesta tidningar detta bedrövliga beslut och kritiserar samtidigt Finlands agerande när man i omröstningen lade ner sin röst. Finlands liberala linje, som gick ut på frivillighet, vann alltså inget gehör. I stället gick EU in för att genom diktatoriska metoder kuva de medlemsländer som inte vill ta emot några eller endast få asylsökanden.

Som sagt hyllas detta beslut idag i de flesta tidningar. Det man då missar är det faktum att detta beslut (igen) innebär ett stort steg mot Europas Förenta Stater. (Härefter EFS.) Medlemsländerna är suveräna stater och kan som sådana inte på detta sätt underställas de andra ländernas beslut. Det går helt enkelt inte. Om så sker är dessa suveräna stater inte längre suveräna stater. Så är det bara. Det har fungerat på detta sätt redan tidigare i ekonomiska frågor och för de länder som är med i EMU-samarbetet, men detta är nu något helt nytt - och på ett helt nytt område.

Det vi behöver vara medvetna om att det finns krafter som, med all makt och utan att tveka, driver utvecklingen mot detta EFS. I detta använder de sig av angelägna frågor som nu denna flyktingkatastrof eller, som tidigare, den ekonomiska situationen. Utvecklingen går med små steg, men riktningen och målet är givet. Med detta sagt får jag inflika att det som skedde igår var ett stort steg. I det till synes (lilla) goda gömmer sig ett stort ont. Eller om man använder ett gammalt orspråk: Djävulen gömmer sig i detaljerna.

Det är bara så fruktansvärt beklämmande att media fokuserar så hårt på flyktingkrisen att de inte ser och klarar av att analysera det stora som händer samtidigt.

Nu undrar jag bara: Är det redan för sent att gå ut? Har vi redan paserat "The Point of No Return"? Om inte borde Finland gå ut ur EU, och det så snabbt som möjligt!  

17 kommentarer:

  1. Det är nog antagligen för sent, du såg ju hur det gick för Grekland fast vänstern kom in som största parti och deras plan var ju mer eller mindre att gå ut ur unionen , istället blev dom förnedrade och fick krypa till korset så att säga.

    Kanske vi kommer att ha ett inbördeskrig inom EU liknande som skedde i USA i tiderna?

    SvaraRadera
  2. Vad finns det annars för lösning? Ska Tyskland och Sverige fortsätta och ta emot 2/3 av flyktingarna? Finland (med andra) får *beeep* skärpa sig. Så farligt är det väl inte att få avstå från den där nya iphonen eller teven, som man hellre hade tänkt köpa för de där slantarna.../Fattig men ändo rik

    SvaraRadera
  3. Kristian,
    Inget bra förslag "Finland ut ur EU så snabbt som möjligt!"Nu om någonsin ,behövs EU,när vi står inför,kanske bara början på mångåriga flyktingströmmar av denna den största flyktingkatastrof efter andra världskriget!
    Glädjande att 23 av EU:s medlemsländer är beredda att ta sitt ansvar trots att utmaningarna blir oförutsägbara.Att Finland lade ner sin röst är verkligen beklämmande,som finländare skäms jag över Finlands ställningstagande och framförallt över det som hände i Torneå i lördags!

    Vill citera och instämma i Erkki Tuomiojas uttalande i går i anledning av beslutet,"Jag måste säja att röstningsagerandet där Finland lade ner sin röst,där tom Estland o de baltiska länderna röstade för beslutet innebär ett avtagande från den europeiska solidariteten,det här är en utmaning och ett problem som enbart kan regleras på europeisk nivå".

    Förslaget i inlägget ovan bättre,instämmer i Markus kommentar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ole, du verkar helt ha missat pointen i blogginlägget... Men du har säkert något bra svar på det senaste inlägget, "Vem ska betala ?" !

      Radera
    2. Ole, broder! Det problem jag ville lyfta fram med den här texten är dels ett demokratiproblem, dels ett (möjligt) eskatologiskt problem. Om vi börjar med det förra så har våra beslutsfattare inget politiskt mandat att föra oss in någon förbundsstat - vilket alltså detta beslut igår var ett inte så alldeles litet strg mot. Ska vi ha en förbundsstat (där de ensklida staterna ger bort sin suveräna beslutsrätt i frågor som rör det egna landet) måste detta förankras i folket och folkets vilja på något sätt. Gärna genom en direkt folkomröstning. Sedan till det senare: Det pågår idag en maktkoncentrering i världen som dessa Europas Förenta Stater är en del av. Jag misstänker att den dag Antikrist kommer kommer han på sätt eller annat att rida på denna maktkoncentration.

      Sedan var Finlands linje i dessa samtal att fördelningen skulle baseras på frivillighet. Finland var berett att ta sin kvot, men inte att tvinga andra att göra "sin" del. Detta tycker jag inte är något alls att skämmas över, utan en hållning som jag känner mig stolt över! Man är beredd att göra sitt, men vill inte tvinga andra. Tycker inte också du att det är en ganska sympatisk hållning? Sedan är denna människomur i Torneå givetvis en annan sak. Jag vill inte säga något elakt, så jag säger inget mera om dem...

      Radera
    3. Kristian,
      När det gäller demokratiproblemet har jag inga invändningar,men det mest överskuggande (enl.mej) i denna flyktingsituation nu är frågan hur vi,världen,särskilt Europa (EU) bemöter dessa människomassor som står inför våra dörrar och flyr för sina liv.
      Alla andra frågor är sekundära,vi får sätta "regelböckerna" åt sidan det som nu sker inför våra ögon och hjärtan följer inga regelverk.Det finns inte heller någon beredskap inför omfattningen av dessa människor på flykt.Nu försöker EU äntligen göra något genom att driva detta kvotsystem mot trendskande medlemstater,tror inte att någon kan tvinga dessa länder som har motsatt sej att ta emot flyktingar eftersom det är suveräna stater.Är också antagligen så att ingen av de asylsökande har intresse att bli placerade i dessa länder?
      Kan undra hur ädel Finlands linje var i denna omröstning där man lade ner sin röst och hur sympatisk den sist och slutligen var!Misstänker att andra motiv? avgjorde utan att förfalla till konspirationsteorier.Kan inte känna någon stolthet över mitt fosterlands agerande!
      Som kristen och bibelläsare är det eskatologiska perspektivet tydligt!
      "Men när det här börjar hända,så räta på er och lyft era huvuden,för er befrielse närmar sig." Luk."21:28

      Radera
  4. Ja, Raus aus EU och så tar vi som förr varje användbar resurs i bruk. odlar och vårdar vår jord och mark och slutar synda landet sjukt.
    Internationellt umgänge är i sig själv nog hälsosamt så även en Rätt allmänbildningoch Framförallt en barnaenfaldstro säger store syndaren ulrik

    SvaraRadera
  5. Gud kan också visa sig vara en skicklig Rytare av paragrafer när Han vill väcka de som förtröstar på sin egen godhet och Babyloniks smahällsfrid där en del säljs och skolas till styggelser och skökor i den osedliga kulturen och även i min/mångas bönekammmare ersätts den Heliga Bönen och Läsningen av bildflödet säger anonym ulrik. Jag vill åter stå upp till bättring, om Gud vill. Honom lurar jag inte men jag är förskräckt fast jag ser orsak och verkan till mina fall.

    SvaraRadera
  6. Anonym 19:23
    Du frågar,"Vem ska betala",det kan vi diskutera när räkningen kommer,möjligen kan det bli så att det går till kronofogden:-).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst kan man också se det så att även jag frågar "Vem ska betala", men min avsikt var att hänvisa till Kristians senaste blogginlägg ! Nu vet jag inte vad du riktigt menar med kronofogden och smilisen därpå ? Läs Kristians inlägg med eftertanke ! "Problemet är bara det att det är lätt att vara storsint, givmild och välkomnande så länge man får vara det på andras bekostnad och med andras pengar."...... Håller helt med, och så får det inte vara ! Som Kristian också skriver "Ska vi vara storsinta, ska vi vara det på egen bekostnad. Inte på våra barns eller barnbarns bekostnad." !!! Om man går längre tillbaka i historien, typ slutet på 1800 talet och början på 1900 talet då många från både Sverige och Finland emigrerade till Amerika var det aldrig frågan om att leva på bidrag ! ( Du har väl läst Vilhelm Moberg och utvandrarna ? ) Välkomna hit bara, staten kan ge av sina inlösta natura 2000, och övriga områden + en gräfta i handen och en yxa att timra med :) ! Helt huvudlöst att börja diskutera först när räkningen kommer, den företagare som resonerar på det viset blir inte långlivad !!! Imperiet Simon Spies gick också under då man handlade för pengar man inte hade... !

      Radera
    2. Anonym 01:17. Observera nu mycket noggrant att jag inte har sagt att vi inte behöver räcka ut också en ekonomisk hand till de som kommer. Vårt samhälle idag är nu bara sådant - oavsett om vi gillar det eller inte - att det bygger på att samhället jämnar ut de ekonomiska förutsättningarna bland alla som finns här i landet. Men min poäng (som givetvis inte är min utan lånad!) är att vi behöver ta denna diskussion om vem som ska betala - om vi inte gör det kommer räkningen automatiskt att sändas till framtiden. Risken finns att detta ÄNDÅ sker, men då har vi åtmisntone försökt varna för detta.

      Radera
  7. Det tyskromerska rikets sista styggeliga emanation "EuropeiskaFörbundsStaten" och deras allierade bortom atlanten och dessas pakt med muslimska massblocket på grund av de beroenden av bergsolja och bekvämlighet och tron på nästan evigt lång jordisk lycka med vilket Satans och Antkrists lära och beteende kom till makt och som vi alla drevs in i i och med maskintiden blir en fara för rotstocken till Kristi lärjungaskaror(Den Judiska Tron, Lagen Profeterna och Visheten och Kristi Församlingar med Nya Förbundet Glada och allvarliga Budskap) och personliga friheten för envar samt tryggheten för folket Juda och för varje folk som Älskar den Sanne Guds Bud och Jesus Kristus. Det blir också för varje finne svårt eftersom vi dessutom har ros och meseks rike som alltid gnagat på vår trygghet och en historia av vermodiga svenska kungar som inte aktade på Kristi lära utan lärde av makteuropa sitt beteende men använde Luthers lära för nationell makt. Gud göm dina barn väl. Gud giv dem som kan strida mot Satan och antikristi lära mod att hålla ut i Tro och Vittnesbörd och Amen på Ditt Heliga Ord säger Ulrik torsten nils på nattskiftet

    SvaraRadera
    Svar
    1. Intressant infallsvinkel på "nattskiftet"! :)

      Radera
  8. Profeten Daniel kapitel 11 vers 36 (KyrkoBibeln 1917 års Sv Övers) talar om att jag dragit slaskvatten över huvudet igen. Svinet kommer att ha framgång och vara s g s ohindrat tills vredens tid är ute.
    Jag Utropar Kristi frihet och mod till er som vill undkomma att ta vilddjurets märke och även ha Guds Frid i ett okränkt samvete.
    Ja,K, ja var upp i Öb och joba primitivt i drömmen i natt, ingen vill gå med koskit och rävpiss på stövlarna mera utan hukar i romerska badhallar(simhallar) som kommit i medkanterna av vår civilisation(babylonisering). Sorgen jag kände när jag i drömmen möttes av indolent förakt av timlighetsberoende "kristnas" barns konkreta och andras egendom sönderslående gängmobbning var större än den verkliga ångesten när jag på i början på nittiotalets på arbetets rekreationsdag trodde att man fyllt simbassängen i Jeppis simhall med svavelsyra för att bli av med mig. Ingen annan hade ännu hunnit ut i hallen så ja testade vattnet med stortån först. Så hårt skadad av förödelsens styggelse och antikristi Läras folk är jag fast jag var en vanlig döpt finländare som nu inser att vi Må Hänvisa var och en till Kristi Frihet och den Heliga Skrift för också sådana ord som jag skrivit i bloggkommenatrer kan av svinen användas till att "pressa" folk som ju bar ber och arbetar? Jag är ledsen, posttraumatisk stress är grymt tung att bära och några starka vill på omsorgsmedlen låta svinet tära. Nog sku ja jobba men tamigKristus, det är ju en sinnesjuk värld med besinningslösa människor. säger ulrik och Hänvisar var och en till Anden Bönen Skriften och Jesus och att joba på vetande att vi skall vara redo at vittna och då arrangerar svinets folk fällor. Ångest för Kristi skull sa Paulus. Aldrig hört sa själavårdan.

    SvaraRadera
  9. Anonym 01:17
    Din fråga vad jag menar med kronofogden.Om gäldenären är på obestånd och inte kan betala sina skulder vänder sig fordringsägaren till ulosottomies.
    Eftersom vi just nu inte kan veta storleken och omfattningen vad detta flyktingmottagande innebär i ekonomiskt åtagande,det enda vi vet är att det kommer att kosta!Men vi kan inte låta denna fråga hindra oss från att hjälpa dessa nödställda som kommer till våra länder och flyr från krig och elände!
    Av kronofogden brukar man få betalningsanstånd och avbetalningsplan om det behövs!
    I övrigt läs Eflops kommentar i tråden ,"Vem skall betala"!

    SvaraRadera
  10. Så olika man kan se på på saken. EU tog ett bra beslut och man var nästan enhälliga, vilket är mycket viktigt. Hela väst- nord- och centraleuropa samt baltikum stod bakom ett beslut om rättvis fördelning. Endast fyra stater ur fd östblocket gick emot. Ett land lade ner rösten. Denna svåra fråga kräver en gemensam syn grundad på ett civiliserat förhållningssätt. Den dagen vi splittrar Europa är vi riktigt illa ute, och spelar Putin i händerna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 16:19. Ja, vi var nästan eninga. Men att på detta sätt tvinga länder in i ett kvotsystem de inte vill ha är att göra allvaraligt våld på staternas suveränitet. Något EU helt enkelt inte kan göra med mindre än att man, just det, splittrar Europa.

      Radera