fredag 11 september 2015

Vad är det som händer?

Regeringen presenterade sina förslag för att kompensera för att samhällsfördraget skjöts ner innan det hade fått luft under vingarna, och reaktionerna lät verkligen inte vänta på sig. Fackföreningsrörelsen hotar med (olagliga) strejker och redan har arbetare på en del arbetsplatser genomfört utmarscher. Nästa fredag har facket dessutom utlyst en demonstration i Helsingfors, och bil- och transportförbundet säger sig stöda denna demonstration genom att se till att "hela Finland står stilla" nästa fredag.

Hela den här soppan är väldigt olustig. För det första gillar jag inte politiska åtgärder som slår mot köpkraften. De åtgärder som genomförs borde - tvärtom - vara sådana som strävar till att öka köpkraften. (Mitt förslag står fortfarande kvar! Alltså att vi ska sänka skatterna med 50% och sedan rätta munnen efter matsäcken.) Sedan ogillar jag (skarpt!) strejker och framför allt olagliga sådana. Jag anser att den fackförening/avdelning som ligger bakom dessa olagliga strejker borde ersätta arbetsgivarens inkomstbortfall till 100%. Sedan har jag också svårt att förstå hur man tänker vid t.ex. en utmarsch. De som drabbas (i detta fall) är ju arbetsgivaren och kunderna (i de fall utmarschen sker bland affärsanställda). Inte i första hand staten och regeringen - som man här tydligen vill protestera mot.

Det som ändå kanske framför allt slår mig är att det ännu tydligen finns (speciellt bland fackföreningsaktiva) många som inte har förstått hur illa ställt det är med landets ekonomi. Speciellt om man i denna situation är beredd att ta till strejkvapnet. Dessa strejker (speciellt då om man gör allvar av talet om en generalstrejk) drar slutligen undan benen för alla (redan nu senkomna) räddningsaktioner för landets ekonomi.

Men jag tror att jag inte riktigt orkar bry mig längre. Tyvärr. Det tycks inte finnas någon vilja att få rättsida på detta längre, och då må det gå som det går. Det enda jag begär är att alla ser och minns vem det var som åstadkom den situation vi om - låt oss säga ett år - befinner oss i. Regeringen försökte, på sitt sätt, göra något, men facket och vänstern bromsade och förstörde. Så vänligen kom ihåg det i nästa val!

3 kommentarer:

  1. dethär som jag nu skriver har ingenting med dina skriverier nu att göra men jag hörde om en 90 årig kvinna i norge som hade sett en syn om tiden före herrens ankomst.Det vae 1968.Skriv:profetia från 1968 om ett tredje världkrig nära att uppfyllas.....Fastän det var en syn så stämmer det in.LÄS DET ALLA

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 22:08. Det var en intressant sak! Jag har för mig att jag har hört om denna profetia tidigare, men den hade nog fallit i glömska. Det kan mycket väl hända att jag åtrkommer till detta i något skede. Tack!

      Radera
    2. Det var vilddjurets avfälliga kult-tur som åstadkommit detta, Kristian. Både högersvin och vänsterormar löpte med i sitt hyckleri....
      Saliga äro de som två sina kläder för att få rätt att äta vid Lammets brölllopsbord.
      Saliga äro de som får Nåd att bida i Tron på Gud Ja Jesus, den odelade, ty tvåregementet gjort ju oss galna ja kluvna vilket ju Guds Ord i o f s skall göra för att skilja köttet från anden.
      Men Gud hade satt oss att både bruka och bevara, inte att hyperslösa hyperationalisera och bara räkna tron till nytta för själen.
      Gud komber att visa väldig konkretism med dem som svikit vittnesbördet i dagliga jorderikesordningen och sett efter onödig vinning... säger Ulrik Torsten nils

      Radera