måndag 14 september 2015

Kyrkhelg (nord) 2015

Det har varit ganska tyst här på bloggen den senaste tiden. Den som läste min text "September" inser varför. Senaste vecka var milt sagt intensiv. Den kulminerade med årets Kyrkhelg i Karleby som vi deltog i lördag-söndag. Det var - igen - ett mycket givande tillfälle med mycket god undervisning, god gemenskap och mycket folk. För min del var festgudstjänsten på söndag, och predikan i denna, det jag framför allt tar med mig från detta års Kyrkhelg. (Jag kommer snarast att återkomma till denna predikan!) Men också t.ex. bibelstuderna var också sådant som det blir att gå tillbaka till flera gånger. Det är oerhört tacksamt att mycket av undervisningen bandas - på så vis kan man "idissla" den flera gånger. (Inspelningen av mitt seminarium misslyckades dock av någon anledning, så det går inte att få tag på som cd.)

Under helgen kunde jag inte låta bli att förundras över hur allt det praktiska fungerade. Nu vet jag att "väl planerat är till hälften genomfört", men ändå. Bespisningen av så här mycket folk löpte som en dröm, och för oss med barn under skolåldern var det att barnen hade eget (gott) program mycket uppskattat. Vanligen är det ju så att man som småbarnsföräldrar inte kommer åt att unna sig lyxen (för det är det!) att kunna sitta och lyssna på allt det goda som förmedlas, men här gick det bra. Så ett stort TACK till alla de som tjänade genom att ordna barnens program!

Den kristna tron handlar om vardagen och är var dags tro, men ibland behöver vi små (eller större) "förklaringsberg". Kyrkhelgen fungerar som ett sådant. Ett i dagens situation mycket välbehövligt sådant.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar