lördag 21 juli 2018

Lägg ner eländet!

Det är ytterst beklagligt, på gränsen till obehagligt, hur vårt rundradiobolags nyhetsrapportering är vinklad när det gäller rapporteringen om USA, president Trump och efterdyningarna av toppmötet i Helsingfors. Som jag skrev tidigare är USA idag oerhört delat, och speciellt svenska YLE återger närmast slaviskt vad de vänsterliberala nyhetshusen i USA skriver - med den följden att vi som tar del av svenska YLE:s rapportering blir grundligt lurade och får en fullständigt felaktig bild av läget i USA.

Vad ännu värre är tillåts ingen kritik mot denna bedrövligt vinklade nyhetsrapportering. Jag skrev en kommentar, som givetvis var inom alla ramar som deras kommentarregler drar upp, i vilken jag kritiserade den snedvridna rapporteringen och rekommenderade Pat Buchanans kolumn för att få en mera balanserad bild av dessa saker. Givetvis blev denna kommentar censurerad. En annan kommentator påpekade samma sak som jag gjorde i min kommentar (men utan någon liknande länk), och denne fick sin kommentar publicerad ackompanjerad av en mycket syrlig kommentar från den ansvarige redaktören där denne hävdade att han visst tar del av även högerkonservativ nyhetsrapportering. Nåväl, nu var det givetvis inte det som var frågan. Jag tar också, för att ta ett exempel, del av vänsterliberal nyhetsrapportering, men det syns inte i vad jag skriver. (Annat då att jag kan kritisera det.) På samma sätt är det med svenska YLE. Det spelar absolut ingen roll vilka kanaler svenska YLE:s reportrar tar del av. Det de skriver/publicerar är ändå bara det som vänsterliberal media i USA har rapporterat. Absolut inget annat.

Svenska YLE är dag ett enda stort skämt. Ett skämt som tyvärr låtsas vara seriöst och stå för och prestera seriös nyhetsrapportering - och som därmed lyckas lura och bedra en stor del av de som tar del av denna nyhetsrapportering. Det stora problemet här är, i motsats till media som fungerar på en sund basis och på marknadens villkor, att alla tvingas betala för detta skräp. Om en tidning skulle bete sig på detta sätt skulle det gå att dra bort sitt stöd (genom att sluta prenumerera), men (svenska) YLE tillåts idag fungera som en skyddad verkstad för dessa vänsterliberala journalister vars agenda tycks vara att lura och bedra så många som möjligt och där det viktigaste redskapet i deras verktygsback tydligen är censuren.

Som sagt gäller inte vanliga, sunda, journalistiska, ekonomiska eller marknadsmässiga principer för detta bolag. (Jag skrev något mycket elakare först som jag, efter att ha tänkt efter lite, raderade och ersatte med de föregående orden...) Således kan man inte bara säga upp sin prenumeration. Tyvärr. Då återstår bara en sak, nämligen att uppmana de ansvariga politikerna att lägga ner eländet. Alla skulle vinna på en sådan sak. Så igen: Lägg ner eländet!

18 kommentarer:

  1. Ja. Jämför rapporteringen om Israels lagtext på yle och vad israelnyheter.blogspot.com där lagtextens VERKLIGA innehåll återges. Huh huh sade vi förr i tiden. Rekruyten

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Rekruyten". Rapporteringen om USA och Trump är förstås inget undantag. Det är snarast ett aktuellt och tydligt exempel. Israel är, som du påpekar, ett annat. Ständigt återkommande sådant dessutom.

      Radera
  2. Det går ju iofs att ta "tillbaka" Yle-skatten genom att handla "momsfritt" då man har möjlighet....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 22:12. Det är kanske ändå inte att rekommendera. Du vet, det där med sjunde budet och överheten... :) Dessutom drabbar en sådan sak inte YLE utan t.ex. sjukvården, skolan eller annat. Då är det, menar jag, bättre att vi höjer vår röst och påtalar eländet och försöker väcka våra politiker. Även om det knappast kommer att leda till några desto större förändringar.

      Radera
  3. Om Nyman påstår att tusentalet journalister världen över agerar partiskt, så tar nog Pat priset. Som kolumnist, författare och paleocon har han ingen avsikt att vara objektiv utan gör allt för sitt rykte som ultraytterkonservativ. Sanning och objektivitet nåt man lite som i backhoppning-man försöker plocka bort enstaka ytterligheter. I Finland kan vi vara lyckligt skattade att inte Nyman är nyhetsreporter.

    Trump anklagas för att påverka val, hans före detta högra hand, Steve Bannon, antyder med sitt agerande att det sannolikt stämmer. Bannon planerar finanisera högerextrema i EU och man undrar ju nog var etiken och moralen är bland dessa icke-politiker.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sluta dividera om journalister och låt nu Bibelns Gud, vår Allsmäktige Skapare och Frälsare Jesus Kristus visa efter Sin vilja hur sanningsenligt Hans eget Ord och Allmakt Är om möjligen någon ännu skulle ångra och tro och ivrigt förkunna Herrens eviga goda egenskaper oförfalskade Bibeln Eviga Sanningar och Sanning och Hans Varningar och domar och vår egen hjälplöshet och svaghet i allt ,ty icke genom någon människas kraft, ej heller genom härsmakt skall det allt fullbordas utan genom Herrens Herrens Ande säger Den Heliga Skrift.
      God natt hälsar ulrik Torsten Nils välbenådad och också gruvligen agad denna ljuvliga Nådens dag som nu går mot midnatt. Om aftonen gästar gråt, om morgonen kommer jubel säger den Helige Ande i Bibeln till oss människor av kvinnor födda till att leva en kort tid och mitt i oron mättas av Nåd som varar för evigt. Det kanske stämmer att den andliga solens nådesken lyste sju gånger svagare för människorna på gamla testamentets väntetider då man i KB 1917 Skriver: Människan av kvinna född lever en kort tid och mättas av oro. Men full Nåd och Sanning Är uppenbar i Jesu Tid och det står också skrivet att Solen skall lysa sju gånger starkare då Herren börjar samla in sina förskingrade barn som fördrevs på en dag av mörker och töcken( tät mörk dimma).P.S. biblia Facta Est betyder att Bibeln Är Fakta. Har vi för århundraden sedan ändrat på Vems fakta som gäller fråga jag glatt medveten att Guds Kärlek är Kärleken. Kärleken strider inte mot Lagen fakta utan kallar oss till att ångra tro och bedja till Jesus. Bliv du hos mig ty afton kommen är...

      Radera
    2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    3. "8". Pat Robertson har väl aldrig hävdat, och inte heller gör jag det, att han skulle vara objektiv? Jag nämner honom och hans kolumn eftersom den ger en inblick i hur den "andra sidan" tänker och ser på dessa saker - en sida som alltså inte alls når över nyhetströsklarna här i våra länder.

      Problemet med vår nyhetsrapportering, om man vill använda din backhoppningsanalogi, är att största delen av vårt mediefält idag i så fall skulle plockas bort eftersom de utan vidare kan räknas till ytterligheterna. På vänsterkanten.

      Men förstår jag dig rätt när jag tolkar det du skriver som så att du är ok med att vi, när vi läser tidningar och tar del av andra nyheter, bara får halva bilden? Att vår fullständigt enögda media gör rätt i att de bara rapporterar om vad vänstermedia i USA skriver? Och att det är ok att George Soros satsar stora pengar på att påverka politiska val för att få en vänstersväng medan det inte är ok att Steve Bannon försöker göra det samma till andra sidan? Så kan man faktiskt förstå det du skriver, nämligen.

      Jag är politiskt liberal. Det innebär att jag menar att det är ok ifall en George Soros försöker påverka politiken. Eller en Steve Bannon. MEN. För att detta ska vara ok behövs en balanserad och objektiv media som talar om för oss vad som händer och varför det händer. Som varnar för vad dylik påverkan kan leda till. BÅDE till höger och till vänster. Har du märkt hur, också här, medias enögdhet inverkar? Bannon får nog kritik för sina planer, men Soros nämns i princip aldrig.

      Vi skulle behöva en opartisk och objektiv media. Sådan har vi tyvärr inte idag. Huruvida jag skulle vara en bra journalist får vi väl lämna åt andra att bedöma, men ribban är nog, vad gäller såväl objektiviteten som en så simpel sak som rättstavningen, idag satt på en så löjligt låg nivå att jag misstänker att jag nog kanske inte skulle klara mig så alldeles dåligt...

      Radera
  4. I Folkväldets tider är 'lagarna' och språkfördärvarna och förvillarna folkvänliga ty folk som folk är benägna att göra synd och dårskap; t ex Guds förnekelse och all slags synd och styggelse till något som de ej i folklagen uttryckligt varnar för att sådant vid jordelivets slut säkert för till helvetet om man inte fått Nåd att ångra och be om nåd, tro och bekänna Skaparen som gett oss den Heliga Skrift och sitt Ord sin Eviga Son Allsmäktige Herren Jesus att tro på och leva i Honom ;genom och för och till vilken allt och alla är med den åtskillnaden att Jesus Kristus inte förlikar sig med Belial.(den Onde) Ve över alla som medvetet giva falskt vittnesbörd om vad sak som sak eller ord som ord betyder, för att de vill förvilla människor bort från kunskapen om Gud och vad han skriver i bibeln,börjande med deras maskiner, skrifter och sedan allt hårdare press tills de ångrar och bekänner, alternativt går under. Om någon har något att fråga vad mina salladskallade ord-anrättningar har för grund så frågar jag bara då. Har ni inte läst att det är skrivet som Fakta att Herren Gud lade Himlarnas och jordens grund ,det vill säga, Skapade Himmelen och jorden osv. Vad jag skriver är hänvisningar till substansen av Bibelns bokstavliga Sanna Guds Ord; Honom som jag undfått delaktighet i genom Hans Ande Ord och Sakrament. Honom Inför vilken den onde och djävlarna bävar medan vi människor förförda av synd och värld och fast köttet svider lockats så långt med i tiden, dock benådad i tron på Jesus, att vi i tron på Bibelns Gud smädar antikristiskhet på antikristiskhetens eget försåtliga och fräcka sätt dock uppriktigt framhållande att då Bibelns Ord är Eviga och sanna så känns sanningens ord säkert hårt om man står emot Guds vilja och mening. Historia och de smulor av språkhistoria vi känner till visar oss likt Bibeln hur fasansfullt fräckt och rått djävulen försökt få alla att delta i vår tids förnekelse och Hur med Allsmäktighet och Nåd vår HERRE krossat hans anslag skonande människorna så länge som möjligt. Nu är tuktan över oss och bra så

    SvaraRadera
  5. För några dagar sedan (13.7) skrev Vbl:s ledarskribent Viveca Dahl om hur tidningen ska förhålla sig till "extrema" insändare typ Mårten Strengs kritik av Pride:
    "Streng kritiserar i början av sin insändare VBL för att ­vara pro-Pride (en publiceringsorsak; kritik mot tidningen­ ska snabbt in). Han har alldeles rätt i det. När den första Pride­festivalen ordnades i Vasa 2003 var jag reporter och fick under­ tre dagar ägna mig enbart åt det evenemanget – ­vilket framstår som en ofattbar lyx i dag. VBL:s linje i de här ­frågorna är klar sedan dess. Minst."

    Alltså erkänner tidningen själv att den är vänsterliberal (med din definition): den är inte neutral i fråga om Pride utan den propagerar för denna syn. Det får vi lov att acceptera. Det går inte att ändra på dem med kristna argument. Det tragiska är att så många av läsarna fallit för detta. Botemedlet är: Fråga efter de gamla stigarna och gå på dem. Till Skriften, till vittnesbördet!

    Härmed har jag inte sagt att jag gillar allt du skriver om Trump. Hans goda inställning till abort och homofrågor förstörs effektivt av hans lättsinniga inställning till sanningen. Där behöver man inte fråga liberalvänstermedia, det är uppenbart. En ledare ska man kunna lita på. Visst har han rätt att göra intramp och måste förlåtas som alla andra människor som gör snedsteg och bekänner dem, men han tycks be om ursäkt bara när man visat att han skadat sig och sitt parti, inte för att det drabbat hans samvete. Han måste skarpt kritiseras för sina lögner och han är en allvarlig risk.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja. Ola. Tack för att du sade det på klarspråk. Ulrik

      Radera
    2. Ola. Det är bra att de säger det rakt ut. Det samma gäller förstås också för ÖT, även om det kanske inte har sagt lika rakt ut där.

      Sedan angående Trump så är inte heller jag odelat positiv till honom och hans övertramp, även om jag här försöker lyfta fram att vår media inte behandlar honom ens nära på objektivt. Smutskastning, skulle jag snarast kalla det sätt som han behandlas på. Men tyvärr ger han alldeles tillräckligt med möjligheter till det, främst då kanske genom sitt twittrande. Som du konstaterade när vi diskuterade saken så borde inte USA:s president ha något twitterkonto. Speciellt inte när han är impulsiv som Trump är.

      Men politik är politik. Därför skulle jag inte säga som du gör att "hans goda inställning till abort och homofrågor förstörs effektivt av hans lättsinniga inställning till sanningen". Det senare kan och bör kritiseras, men det förstör ändå inte de goda saker han har åstadkommit på de områden du nämner.

      Men det intressanta här är att vår vänsterliberala media, och den stora massan på SoMe, som ju fördömer också det vi anser vara gott i sammanhanget, har så oerhört svårt att förhålla sig ens lite objektivt till Trump. Det är detta jag kritiserar, och detta kan förvisso se ut som om jag skulle vara väldigt pro-Trump. Men det är jag alltså inte. Men jag menar att det är viktigt att kritisera media för deras allvarliga missgrepp här.

      Det du skriver i (speciellt) slutet av det andra stycket är en mycket riktig analys.

      Radera
    3. Trump är en "fantastisk" förebild, hans numera fd vänner skaffade han prostituerade för, avslöjade detta för sina fd vänners fruar för att själv få bestiga sina fd vänners fruar...

      Alltid bra att läsa på innan man ställer sig bakom någon...

      Radera
    4. Kristian. Skriften säger att ' litet flugskit kan fördärva god salva'. Hordomen och mordet försvagade konung Davids anseende bland folket för en lång tid. Han fick nog nåd att i ande och sanning tala Guds Ord och undervisa de ödmjuka men ändå intill Jesus och kanske senare oxå har svärdet ständigt riktats mot hans ättlingar. Den helige konung David ljög nog inte som trump men konungarna av hans ätt blev för hans synds skull drabbade och de syndade ljög och mördade. Paasikivi i Finland sade i Nödens stund till folket: Läs Bibeln. Efter kriget när Guds kyrka ville bevara Bibelns lära så satte han kyrkomännens bibliska vilja i ömappen. Och som följd kunde vårt land inte botas utan hordhmen och tillåtelserna har gått så långt och längre att enligt skriften är landet vanhelgat. Hela världen är vanhelgad och blir det allt mera när folk som övergett moralen väljer morallösa ledare och de kristna inte har viljan att ropa Sanningens Ord även åt ledarna utan som i de totalt ogudaktiga nazitiderna så använde man på fel sätt läran om att lyda överheten så att endast de fegaste och svagaste förde kyrkotraditionen till dess slutliga avfall som vi ser i västvärlden idag. Syndernas förlåtelse och Bättring i Jesu Namn kan hjälpa vem som helst som söker förlossning från värld och synd. Men det insmickrande beteendet mot tidsandan och överheten ger yttre trygghet och fred i det dagliga. Vi vet ju hur det går dem som inte kan delta i gruppbeslut att bedra, bestjäla och ljuga i samhälle och arbetsplatser och kyrka. Varför söker vi kristna alltid stöd eller längtar efter ledare som verkar bra när vi nog bör lyda Bibeln men inte glömma Samvetsfrihet som Den ende och Sanne Konungen och ledaren Jesu Nåd och frihet ger. Aldrig sade man mig som barn från lilla katekesen att när överheten befaller att synda får man vägra. Vi vet vad det kan kosta i det personliga livet. Herren Herren styrkestyrke oss i Tron att vi inte förnekar det goda som kristna gjort i ödmjukhet och långsiktig uthållighet under tvång medan vi var och en förbereds att i tron giva vårt vittnesbörd och verksamhet intill förlossningen. Fattig syndig Torsten Nils Ulrik hälsar Av Nåd är jag Frälst. Inte av mig själv och för allt till Äran makten och härligheten Gud och Lammet som oss köpte med sitt blod

      Radera
    5. Ulrik. Jag tror att vi ska akta oss för att blanda ihop anseende och politiska resultat här. Trumps anseende är onekligen både fläckat och skamfilat. Därom råder inget som helst tvivel. Det jag reagerar på är hur vår media behandlar Trump - och framför allt varför. Och här finns det nog mycket att bubbla i!

      Radera
    6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    7. Anonym 08:39. Din kommentar är bland det mest tendentiösa jag har läst här i kommentarfältet på länge. Livet, och framför allt politiken, är inte så där svartvitt. Bara för att jag kritiserar hur media behandlar Trump och den breda klyftan mellan de båda lägren i USA betyder det förstås inte att jag skulle "ställa mig bakom" Trump. Det gör jag inte. Men det jag gör är att jag efterlyser åtminstone lite objektivitet av vår fruktansvärt enögda media.

      Radera
    8. Ska jag be att Gud ger media lika olydiga svar på tangentvidrörandet som min slavsändarände. Då måste de begrunda flera ggr vad de menar. Apropå de. Var det fakenews på nyheterna just. Grannens största general ville tålmodigt tala klarspråk om det som alla innerst inne inser. Inte önskar jag det som hur vi än besluter är oundvikligt. Med renare statssamvete skulle vi ta den stora nöden om vi inte horat västerut och söderut. Men som jag sagt i andra inlägg vet vi att Allt går som Herren vill. Så vi må bereda oss enligt Tron och Ordet. Bibeln talar ju ett och annat om hur det går för föraktarna. Jag har avlagt kobfirmationslöftet till Gud. Jag gett krigsmannaed och arbetar för den doktrin om total neutralitet som gör att alla som spionerat på oss inser att vi är neutrala. För alla arbetat i doldo är enligt principen berövade rätten till vårt samarbete. Vilddjur i söder i öst och i väst och längst i norr gogs kalla ögon i ishavets djup. Gog är han som hittar på maskiner och gör de av dem beroende till magog. Ulrik Torsten Nils

      Radera