fredag 6 juli 2018

Smått otroligt...

De gröna i Åbo föreslår att staden bör utreda byggandet av ett kärnkraftverk för att säkerställa energi- och värmeproduktionen i staden och närområdet. Det här var en av gårdagens mera uppseendeväckande nyheter. Lade du märke till vilket parti som kom med förslaget? De gröna!

Det här är faktiskt smått otroligt. Vem skulle ha trott att den dagen skulle komma när de gröna blir kärnkraftsförespråkare? Orsaken ligger förstås i det att Åbo vill bli så kallat "koldioxidneutralt" fram till år 2029, och när klimatförändringen uppfattas som det största hotet får alla andra hänsyn tydligen ge vika.

En positiv sak hittar jag ändå i den här nyheten. Och det är en mycket positiv sak, faktiskt. De gröna, som ofta har svävat någonstans på små moln när det gäller allt som har med energi och energiproduktion att göra och bara pratat om hur vi ska spara energi som om det skulle kunna lösa alla energiproblem, har nu tydligen insett att energin också måste produceras på något sätt. Det är ett stort steg framåt. Nu får vi bara hoppas att liknande realism skulle gripa omkring sig också på andra områden i detta partis åsiktsarsenal.

Det stora problemet här är ändå att klimatförändringen och den (märk väl!) ännu obevisade mänskliga påverkan på klimatet får gå före alla andra hänsyn. Koldioxiden har, åtminstone för de gröna i Åbo, blivit det värsta av allt ont. Värre än riskerna med använt kärnbränsle, risken för olyckor med katastrofala och oerhört långvariga följder och framför allt får tydligen all ekonomisk realism stå tillbaka för hotet från koldioxiden.

Jag är sannerligen ingen rabiat kärnkraftsmotståndare, och OM - och jag säger OM - det skulle vara bevisat att det är mänsklig verksamhet som ligger bakom klimatförändringarna skulle jag kanske kunna tänka mig att köpa ett dylikt resonemang, liksom också andra fruktansvärt dyra så kallade klimatåtgärder vars mål är att stoppa temperaturstegringen. Men även om de flesta klimatalarmistiska vetenskapsmän (som är noggrant medvetna om varifrån deras lönecheckar kommer) påstår att det är mänsklig aktivitet som ligger bakom finns det ännu inga bevis för att så är fallet – och heller ingen konsensus.

Därför ter sig detta förslag, som alltså kommer från de gröna (vilket bör påpekas ännu en gång), som så oerhört absurt. Men så här går det när man låter en fråga dominera över allt annat. Det är faktiskt lite skrämmande, tycker jag, hur det här fungerar.  

3 kommentarer:

 1. https://climate.nasa.gov/scientific-consensus/

  https://en.wikipedia.org/wiki/Climate_change

  SvaraRadera
 2. Har ni märkt att vår ' tjocka och trygga' berggrunden börjat bäva. Det är inte tryggare med kärnkraft i norden. Själv går jag på mat tobak och påtvingade preparat av fossilt bränsle och natriumvalproat. På fyra år har iqpoäng avtagit med 20 enheter. Sedan 90talet sammanlagt trettio på grund av medicinen. Det är nog medicinerna som tär på hjärnan. Inte den oro som tolkas som skizofreni av idioter. Men Gud Är min hjälp, ugh, jag har fått tala. Kära kristna barn och ungdomar. Tro inte att ni nånsin har psykiska problem. Bekanta er med andaktstradition bibel och sång traditionen istället för psykiatern och få kontakt med Guds hjälp vid brott mot fysisk, psykisk och social kränkning av er person som t o m vänner i oförstånd kan göra mot er stillsamma kanske nervösa och kanske lite mindre socialt och språkligt aktiva som håller Dygd och Guds Ord kärt.

  SvaraRadera
 3. Som medvetna om vår dumhet och odygdighet håller vi ändå Jesus Vår Dygd helig och kär även om kärleken förkolnat eller blivit tjälsslagen. Salladstider fina tider. Guds tider bästa tider. Allt tillhör Herren. Om Han ratar och förbjuder synd och styggelse genom bibeln i viljan att omvända oss vem kan då länge leva trygga när de förändrar Sanningen och Nåden som kom genom Jesus som sade att inte En prick av Lagen tas bort intill Guds Ord är fullbordat genom världens ände.
  Inte En minsta prick av Orden i Lagen tas bort av Gud så om ni inte är säkra på om ni genom att omvända er till Gud och Ordet så kan det vara dags att minnas att man skall leva Av Rätt Predikan och inte bara av slentrian gå till kyrkan vars folk är så svagt att biskoparna böjer sig för folkens syndiga viljor i sak efter sak. Var det någon text i Bibeln som sade :'eld, rök svavel och på ett annat ställe; blod eld och rökmoln under tiden mot sista dagen. Tycker vi att vi kan skjuta upp vår ånger och tro och strävan att genom Rätt predikan låta sig försonas med Gud när det varit såhär hela tiden sedan Jesus som uppstånden från de döda steg upp till himlarna

  SvaraRadera