lördag 21 december 2019

Recept på kvalitetsjournalistik - eller på masspanik?

Vår media håller som sagt på med projekt klimathjärntvätt, och det har varit på gång en lång tid redan. Allt för att orsaka panik, ångest och samhällsoro - och uppenbarligen med målet att omvälva/omstörta det ordnade samhället. Så det här är inget nytt. Men nu tar svenska Aftonbladet detta ännu längre. I en appell riktar redaktionen sig till de som är "under 25 och vill påverka". Under rubriken "Vad vill du berätta om klimathotet" sägs det att dessa ungdomar ska tala om för Aftonbladet vad de ska skriva om klimatet och klimathotet.

Är detta verkligen ett fungerande recept på kvalitetsjournalistik? Givetvis inte, men så har ju Aftonbladet kanske inte heller tidigare varit känt för att bedriva kvalitetsjournalistik. Men detta tar detta som sagt ännu längre. Låt ungdomarna - som har blivit hjärntvättade och drivna till panik - säga vad media ska skriva om! Finns det något bättre sätt att driva på paniken och hysterin? Knappast. Men, som sagt, målet är ju inte att ge en korrekt bild av vad som är på gång. Nej, målet är att sprida panik och hysteri. Och då fungerar ju ett dylikt koncept ypperligt!

2 kommentarer:

  1. Den som levt lite längre och minns 68-rörelsen och är med om dagens klimatförändrings religion,kan se hur "svansarna är hopbundna som Simsons rävar".(Dom.15:4).En intressant bok som rekommenderas att ta del av ,Johan Sundeens bok,"Svensk kristen vänsters möten med marxismen 1965-1989,68-Kyrkan".Som det var då är det vänstern och liberala krafter som driver klimatalarmismen,också då behärskade de den "tredje statsmakten"!Ser på nyhetssändningar från Svenska Yle och SVT.Gårdagens nyheter från Svenska Yle ett långt inslag från,Påskön,"inte ens de mest avlägsna platserna på jorden klarar sig undan klimatförändringen".Mantrat "klimatförändringen"upprepades ett otal gånger i inslaget,tala om hjärntvätt!
    Tror att 68-rörelsen var bara en "susning"av vad den som lever,har att se framemot när klimataktivisterna,barnen, som nu utsätts för denna indoktrinering,klimatångest mm. sätts i rörelse,kan bara ana...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ole. Ja, det är sannerligen så som du säger, och jag har tänkt tanken många gånger också: Vad händer när dessa massor som har hjärntvättats sätts i rörelse? Om hbt-rörelsen har lett till att yttrandefriheten har naggats i kanterna är det bara en liten försmak av vad vi har att vänta. Demokratin är på övergående, får man vara rädd för...

      Radera