torsdag 5 december 2019

Om klimatet och "barnskammen"

Den som läser här på bloggen vet att jag är vad man kunde kalla "klimatskeptiker". Inte så att jag nödvändigtvis anser att allt som har med klimatkrisen är strunt (det är t.ex. alltid bra att spara energi), men så att jag är fullständigt allergisk mot all klimatångest, klimatpanik och alla ogenomtänkta och panikartade åtgärder som vi "måste göra" för att rädda jorden. Det absolut värsta med klimatpaniken som vi tycks ha drabbats av på bred front är detta med "barnskammen". "Flygskammen" kan jag ännu lida (jag har själv aldrig, i mitt snart 48-åriga liv, satt min fot ombord på ett fungerande flygplan), men "köttskammen" och som sagt framför allt "barnskammen" är något fullständigt galet. Som jag skrev i en kommentar för en tid sedan: Om någon någonsin har funderat på huruvida Djävulen ligger bakom denna klimatpanik så bevisas det med all önskvärd tydlighet av just detta med barnskammen.

Djävulen hatar barn. Han vill se dem slaktade i moderlivet, han vill se så få barn som möjligt överhuvudtaget bli till. Och här fungerar ju "barnskammen" ypperligt. I media kan vi idag få se exempel efter exempel på människor som stiger fram som dagens hjältar eftersom de har "tagit sitt ansvar" och låter bli att ha barn. Men i själva verket handlar detta om nyttiga idioter som har blivit bedragna och som bedrar andra. Som går i själafiendens ärenden. Givetvis utan att själva veta om det, men ändå.

Det talas i klimatdebatten idag intensivt och passionerat om "vårt ansvar för kommande generationer". Och visst. Vi har ett ansvar att lämna över jorden till de som kommer efter oss i sådant skick att det går att leva här. Men som jag ser det är det bästa vi kan göra på det området inte att begränsa koldioxidutsläppen, utan att framför allt se hur vi använder plast. Att vi ser till att plasten blir återanvänd och inte hamnar i t.ex. haven. Men vi har absolut ett ansvar för kommande generationer. Ja. Men vårt absolut största ansvar för kommande generationer är att se till att det finns kommande generationer! Här går den fullständigt förelade klimatpaniken, åtminstone till den delen som den skjuter in sig på den mänskliga fortplantningen, på helt tvären mot vårt ansvar för framtiden.

I själva verket är talet om "överbefolkning" en myt, och det har det alltid varit. Det vi nu, som ett resultat av att mänskligheten har blivit för bekväm för att se till att fortplanta sig – och nu som ett resultat av denna "barnskam" – står inför är det rakt motsatta. Jag har tidigare skrivit om den demografiska vinter som väntar oss och om alla de bedrövligheter som denna kommer att föra med sig. Det skulle kanske ännu finnas tid att undvika en total kollaps, men tiden är verkligen knapp. Och klimatprofeterna fortsätter att motarbeta detta med alla medel. Och den enda som gläds över detta – och över det lidande som väntar – är Djävulen.

14 kommentarer:

  1. Det är kanske ' barnskräck'. Vem vill föda barn till en värld av faror där alla ljuger och myndigheterna ger sig lov att ljuga enligt lag för sådana som för tillfället är ' havliga'. Ännu som 22 åring hade jag botats från rädslan och talade i södra finland om att gifta mig och kanske FÅ barn. Guds Frid åt all som Gud Frid giver. I Jesu namn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. På vår klass märkte ja att samboland då var regerande

      Radera
  2. Är det bättre att avla barn och skrämma och traumatisera dom med påhittade synder och helveteseldar?

    Hur urbota kan man vara om man som 48 åring tror på djävlar och troll?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 12:59. Troll är inte alls svåra att tro på. Du bevisade just deras existens... https://sv.wikipedia.org/wiki/Internettroll

      Radera
    2. Så sant så och Djävulen finns i alla andra religioner på samma sätt som Gudar. Ingen har dock sett Djävulen eller Gud. Sagofigurer.

      https://sv.wikipedia.org/wiki/Dj%C3%A4vulen

      Radera
    3. Anonym 15:10. Ingen har sett Gud, säger du? Hur kan du vara så felinformerad? "Jesus svarade: Så länge har jag varit hos er, och du har inte lärt känna mig, Filippus. Den som har sett mig har sett Fadern." (Joh. 14:9)

      Radera
  3. Då man inte hittar djävulen nånstans, så rasar hela kristna korthuset ihop. Så då måste man hitta djävulen om den så finns eller int

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ni vet att han finns. Ni är hans trälar. Så länge ni inte vill vara kristna gläder han sig. På grund av feghet vill ni inte utmana er onda fader med att bekänna era otrosbrott och synder. Jesus Kristus; konungarnas konung och herrarnas Herre är min Gud. Bibeln om hans enhetliga treenighet är fakta.

      Radera
    2. Hur många Gudar har inte du, Jesus + Gud + Ande + Djävulen, nån mer?
      Jag kan utmana vilken Gud eller figur som helst. Samma resultat i slutändan. Ingen figur syns eller svarar.


      Radera
    3. Han svarar dåren efter dårens sätt...?

      Radera
    4. Är det JAG som är dåren ;) som dissar alla fantasier?

      Radera
    5. Klart att ingen djävul finns, ni bara hittar på och ni blir ju i panik om det inte finns en djälvul. Om int det finns en djävul så är hela bibeln bara påhitt, om det int stämmer som skrivs om djälvulen så stämmer int nå annat heller

      Radera
  4. Hoppsan, Ulrik! Vi har tydligen väckt hans väktare! Det finns nyttiga idioter av alla slag i dag, tycks det! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inga är de de verkliga väktare. De är små sotflagor. Gud bevare oss från de fasliga väktare som drar ner i avgrunden. 'Åkalla Mig i Nöden säger Herren och jag skall rädda dig och du skall tacka mig.'

      Radera