måndag 9 september 2024

En demonisk parodi?

När jag gick in på ÖT i lördags lade jag märke till en intressant rubrik. Sofie Staras ledartext var rubricerad "En osäker framtid väntar för de oönskade", och jag tänkte att äntligen har någon hittat mod att skriva om de oskyldiga offren inom aborthantverket! Men nej. Förstås inte. Det är helt andra oönskade Stara skriver om. I och för sig också det en viktig fråga, men jag noterar att omsorgen om de oönskade är synnerligen selektiv.

Nej, saken är nog den att ifall man förväntar sig att läsa texter som talar om de verkligt oskyldiga offren i vår tid så ska man inte läsa mainstreammedia. Och för tydlighetens skull: Detta är INTE ett ställningstagande mot engagemang för flyktingar. Men mina tankar gick som sagt till abortoffren.

---

Jag hittade annars en intressant video på Youtube där en, vad jag kan bedöma, kristen predikant påtalade en intressant sak gällande just aborter och abortindustrin. Han hävdade att abort är den demoniska parodin på den kristna nattvarden. Därför används de samma heliga orden: "Detta är min kropp" – men med totalt motsatt betydelse. Abort är, menade han, i själva verket ett sataniskt sakrament. I aborten sägs (åt det lilla barnet): Du måste dö så jag kan leva. Men Kristus säger (åt oss): Jag måste dö så du kan leva – och han väljer att komma in i världen i en livmoder för att sedan frälsa hela människosläktet från deras synder.  

Det här är, tycker jag, en intressant tanke. Du som läser detta får själv pröva huruvida det verkligen är på detta sätt.

 

35 kommentarer:

  1. Och som vanligt tager man sig för pannan då man läser Kristians utläggningar. Aborter, satan, kristus, Gud i livmodern. Dessa projiceringar och yrvakna tankar! Måtte någon som genomgått abort, eller som ska genomgå abort, eller som nånsin eventuellt ska genomgå abort korsa din väg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Projiceringar och yrvakna tankar??? Det här var ju redigt och klart. Det yrvakna står väl du för?

      Radera
    2. -->Anonym 9 september 2024 kl. 10:14, Instämmer !

      Radera
    3. Anonym 09:59. Så du är alltså av den åsikten att det jag skriver inte stämmer? Nå, argumentera då gärna mot det och inte mot mig och min person.

      Radera
    4. Kom ihåg att åtminstone vad jag vet efter blott lite praktisk erfarenhet här i finland är det föräldrar eller vårdnadshavare som ibland sett sig tvungna att tvinga unga flickor och kvinnor till abort då tvång eller annat åsamkat graviditeten. De har då ansvaret inför Gud.
      Så varför debattera detta vi ser ju att hela världen nu efter ' kalla kriget' drabbas av vad man då i öppenhet eller i smyg sysslade med och gjorde lovligt på ort efter ort i finland och norden i naziböljornas spår oxå medan man drev ifrån sig 50 oc 60 talets offer för synd och styggelse och det teknoekonomiska monstrets födsloryckningar som då tvingade alla att arbeta för livet och det tilltar tilltar vilket kommer att utmynna i allt möjligt, från det har hajpandet med droner och hybrider i teknisk mening vilket ju sker dagligen och jag säger dig Kristian. Låt Gud sköta vredesdomarna över hela världen vilket vi ju ser. Ty varhelst en församling blir intressant eller får förnyat andligt liv kommer raglande förförare från tiderna just före där de själva trots uppenbar skuld förnekat sina brott och synder och vägrat att göra bättring och de kan då inte tro mera.
      Men de vill söka någon liten vän eller väninna att fröjdas åt bland de oskyldiga. Och det börjar lukta sodom i församlingen.
      Välfärdsaborterna är det som är det grova brottet. Och en översexualiserad och endels så materialistisk kultur att allt skall vara möjligt ekonomiskt och så blir de som gjorts oförmögna till att själv avla eller föda på grund av preventivmetoderna rasande på dem som trygga i livet tagit sin make eller maka i kärlek till sig och ' fått' barn.
      Ty det vanliga bland sekulära ungdomar som det talades från 80 talet och framåt var ' vi skall göra barn'= tehdään lapsia.
      Jag frågade en dag av en man om Han är kristen. Han svarade ja. Jag frågade vad tror du på. Jag tror på mig själv sa finnpensionären.

      Jag tror på Gud och vet att mitt främsta mål är att här på bloggen torgföra Bibelns Jesus och mitt eget vittnesbörd och jag vill inte argumentera. Jag skriver. Jag tror på Jesus Kristus som Bibeln lär och på Bibeln som Jesus lär där man i Ande och Sanning predikar och det är inte på få ställen i världen. Men när jag ser datatidens och radiotvtidens snaror och hur lösaktigheterna börjat prägla människorna i det mesta beteendet så vill jag vittna mig själv tillgodo att jag ropar till Gud fast jag inget säger och Herren Herren vet allt och jag hoppas och ber att Han frälser och räddar vartefter. Torsten Nils Ulrik repafjärt

      Radera
  2. Kan vi i detta fall tolka predikanten som så: En minderårig flicka blir våldtagen av en präst och ännu gravid på köpet. Flickan får livslång trauma av händelsen och vill göra abort ( orsak: hon är för ung för att bli mamma, det blivande barnet biologiska pappa är en brutal våldtäcktsman och hoppeligen ännu i det skedet en dömd kriminell). Och då är det flickan som syndar och blir beskylld för att idka ett sataniskt sakrament !! ??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 11:27. Igen argumentering utifrån undantaget. Kanske det skulle vara dags att inse att abortförespråkarnas ståndpunkt är ytterligt dålig när dessa alltid måste ta till undantagen för att argumentera för sin sak?

      Radera
    2. Undantaget bekräftar regeln.

      Radera
    3. Anonym 10:07. Inte id etta fall. Förstår du ens vad du påstår?

      Radera
    4. Klart jag förstår! Men jag undrar fortfarande vilken din ståndpunkt är om ett våldtäktsoffer fråntas rätten till abort.

      Radera
  3. Anonym 10:14. Inget gott kommer av att vira ihop nåt om satan och demoniska parodier med abort. Kristian är själv nåt av en kristen parodi.

    Och "abortindustrin", vad är det för USA import till term? Är sas denna abortindustri med oss i rummet nu? Kristian tar del av nåt roddigogg på nätet (i detta fall ett klipp på anonymt yt konto som skapats för ett par veckor sedan) och kastar sig över tangenterna...uuuh mina följare måste få ta del av dessa fria associationer om Jesus och demoner och aborter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym. Oj, vilket hat. Hur orkar du?

      Radera
    2. Anonym 14:05. Det är inte hat, det är en ilska över Kristians omogna, ja rent av barnsliga, argument och slutsatser. En vuxen man, kristen, predikantambitioner, pastorala ambitioner (gissar jag) med mera. Man förväntar sig en högre nivå helt enkelt än nåt som en 14 åring skulle häva ur sig.

      Radera
    3. -->Anonym 9 september 2024 kl. 18:48, definitivt inget som en "14-åring skulle häva ur sig" , det var väl det närmaste du kom sanningen...

      Radera
    4. Anonym 13:35. Vira ihop? Ånej. Vi vet att den onde hatar människor, och barn i synnerhet. Att dessa samma ord används inom aborthantverket (i vår del av världen kan man kanske använda det uttrycket i stället för "industrin") är synnerligen betecknande. Men argumentera för all del mot det jag skriver i stället för att argumentera mot min person!

      Radera
    5. Argumentera mot vad du skriver. Alrajt, det finns ingen abortindustri, kvinnor ska inte tvingas föda barn, avortreglerna vi har är fungerande och fyller ett syfte, satan är en uppfinning för att förklara ondskan i världen då man började anse att Gud är allsmäktig mm (jfr satans utveckling i bibeln samt ickebiblisk litteratur). Att vira ihop om Jesus och satan i en parallell om abort är virrigt och i värsta fall traumatiserande för tex en ung kvinna som genomfört abort i de kretsar Kristian har nåt slags påverkan i. Att länka till nåt nystartat anonymt konto med nån ickenamngiven typ som fantiserar fritt är inte vad en 50+ person med pastorsambitioner ska ägna sig åt. Sådär håll till godo.

      Radera
    6. -->Anonym 10 september 2024 kl. 09:47, ursäkta jag blandar mig i diskussionen, "avortreglerna vi har är fungerande och fyller ett syfte" -vilket syfte då ? "Att vira ihop om Jesus och satan i en parallell om abort är virrigt och i värsta fall traumatiserande för tex en ung kvinna som genomfört abort" - faktum är att det SKA vara traumatiserande för en människa som med berått mod mördar ett människoliv ! Lika traumatiserat som för ngn som genom en bilolycka förorsakat ngn annans död !

      Radera
    7. Anonym 23:13 noll empati och förståelse. Tycker synd om dina döttrar om du råkat få några. Det är självklart inte samma sak att göra abort som att köra på någon på flit, låter som något en rubbad person säger.

      Radera
    8. Anonym 09:47. Ok. Du har gjort klart vad du anser. Men du argumenterar inte, du torgför bara dina (konstiga) åsikter. Men det är förstås tillåtet.

      En liten fråga bara: På vilket sätt är det relevant att Youtube-kontot är nystartat? Du får det att låta som om det var av vikt, så förklara dig gärna! (För övrigt är det inte vem personen i videon är som är av vikt, endast det han påstår.)

      Radera
    9. Det är inte en konstig åsikt att anse att det inte är samma sak att köra på nån med flit som att göra abort. Ska man ens behöva argumentera för det?

      Nystartat? Brukar tex vara så att de som publicerat nåt o blivit utkickade från nån tjänst skapar nya konton. Därför. Och att ett konto utan nån beskrivning eller som ger nån bakgrubd till innehållet brukar kunna vara trollkonton. Därför. Och jo, det är skillnad vem som påstår nåt. Om en dömd pedofil påstår nåt om barn så är åtminstone jag intresserad av dwt faktumet. Därför.

      Radera
    10. Konstiga åsikter om abort? Bibeln har hunnit till sitt sjätte kapitel och Gud aborterar hela mänskligheten, utan pardon, spädbarn, småbarn, allt. Snacka om abortindustri och abort efter födseln. Kvinnor gör abort för att de har skadade foster, dålig mental och/eller fysisk hälsa själva, vill vara förberedda och ge så bra start som möjligt åt barnet (vilket det inte var vid tillfället för aborten), missad prevention, våldtäkt, osv. Betyder såklart inte att åtminstone en del aborter kunde lämnas ogjorda. Men jag kan ju övertala nån ovannämnd till att föda och så har jag ett ansvar i saken.

      Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop. Jesus stavas med stort "J". Att stava med litet "j" kan uppfattas som vanhedrande.

      Radera
    2. Eflop. Fortsättning. Att Jesus levde tre dagar efter sin död berodde på att han uppstod. Ett faktum som hela kristendomen bygger på.

      Radera
    3. Kristian har blivit lite känslig på äldre dar ;) men som sagt, enligt historien i bibeln dog Hen för våra synder men gick på stan tre dagar efteråt...

      Det kan man verkligen kalla en Demonisk parodi.

      Eflop

      Radera
    4. Medge eflop att du är fascinerad av skrifterna om uppståndelse från de döda... jag " hittade" själv Min döda kropp 1980 och då ingen hörde vad jag sade åt dem i själ och ande så återvände jag till kroppen och tog bort exituslappen från stortån... Men man skall akta sig för att supa. Själen for på snabbvisit till helvetet 1983 Men Jesus var i mitt hjärta kvar och lät själ och kropp leva. Otroligt hur mycket förlåtelse jag fått enligt Guds Ords löften genom åren. Men nog skull jag vilja vara from varje dag.. pröva på att be syndakännedom får du i predikan och bibeln om du bryr dig. Kanske ditt hjärta mjuknar en dag. Eflop. Ditt namn betyden 'en förledd luras och pissar " oss i nyllet

      Radera
    5. Ty du eflop anar att din själ är evig och att en dom kommer till uppståndelse och himmel eller helvete vid yttersta domen. Kort sagt. Du är ställd. Så vänd om! Och tro. Tron kommer av predikan i Kraft av Jesu Kristi Ord och skrifterna. Lepo!

      Radera
    6. Ulrik, stämmer bra att jag nån gång var fascinerad av historierna, kanske mest den när en massa gravar öppnade sig och zombierna vandrade omkring i staden. Bibeln är full av historier om när Gud dödar och om människor som uppstår från de döda. Betyder förstås inte att dom är sanna.

      Supa kan man nu som då om man vill, men inte för mycket så man böri sii smågubba och exituslappa ;)

      Eflop

      Radera
    7. Nu skvätta e igen! :)

      Radera
    8. Tre mått om dagen efter 80- talsstyrka. Three pints om du är riktigt törstig. Eflop! Det är det västerländskt kristna och gamla fariseiska måttet. Därav kommer uttrycket 'några glas för mycket'. Lepo!

      Radera
  5. "kan uppfattas som vanhedrande." och där slog censuren till, yttrandefriheten väger inte mycket på denna blogg. Trots att nånting "kan uppfattas", så behöver det inte göras, och precis som Kristian brukade skriva om att hbtq ska inte ta hans skriverier som hat, så klarar inte Kristian av att gemena. I själva verket är det väl resten av kommentaren som Kristian inte klarar av att besvara, så då är censur ett ypperligt verktyg, för självaste woke-mästaren.

    SvaraRadera
    Svar
    1. klarar inte av att LÄSA gemena, skulle jag skriva.

      Radera
    2. Förvirringslobbyn. Igen hugger du i sten så det står gnistor om det. Jag besvarade nämligen ändå kommentaren, även om ajg raderade den. Vad gäller svordomar (och ja, att stava Jesus med litet j motsvarar en sådan) är min policy väl känd.

      Radera
    3. Du besvarade kommentaren, men ingen vet vad frågan var, och frågor svarar du ytterst sällan på.

      Väl känd policy? Aldrig nånsin hört, och knappast löns det att fråga dig om ens en enda referens till detta välkända bruk. "Hen" verkar dock gå helt bra igenom.

      Radera
    4. Kristian, du svarade aldrig, men jag antar nu då, att det är ok att kalla Jesus för hen (utan risk att bli censurerad) men inte skriva ut namnet med enbart gemena? Som eflop gjorde i en kommentar 10 sept 10:28?

      Radera