söndag 29 mars 2020

Epidemin som en Guds kallelse

När man läser runt på nätet hittar man en hel del omdömen om Corona-virusepidemin avgivna av seriösa kristna människor. Vissa talar om att epidemin kan vara en del av de yttersta tidernas inledande händelser (födslovåndor), andra talar om epidemin som eventuellt ett Guds straff eller, i mildare form, något mänskligheten har dragit över sig själv på grund av sin gudsfrånvändhet. Gemensamt för alla de omdömen av denna typ jag har stött på är att tvärsäkerheten saknas. Och gott så. Jag ansluter mig till denna ödmjuka skara som inte vill säga att de VET att epidemin är det ena eller det andra. Den kan vara allt det ovan nämnda. Eller så är den inte det.

Men en sak VET vi ändå. I alla farsoter, olyckor och allt elände som vi människor möter kan vi höra och se den kärleksfulle Gudens kallelse till omvändelse och tro. Så också i denna Corona-epidemi. Gud låter oss, genom att tillåta att vi drabbas av detta elände, se att alla våra falska salighetsstöd och allt som vi byggt vår trygghet på annat än på Honom är sådant som inte håller. Allt detta kan tas ifrån oss. Vår ekonomi, vårt välstånd, vår hälsa ja till och med vårt liv. Inget av detta är sådant som vi kan lita på att vi får behålla. Men Herren Gud är den samme igår, idag och i evighet. Han håller när allt annat skakar och faller. Och mitt id enna världsbrand kallar han på oss. Kallar han på dig.

Så om du känner rädsla och ångest inför den storm som kommer att dra fram också över oss och vårt land: Lita på Herren! Han håller, och hans löften håller. Låt mig ge ett exempel – ett av de härligaste vi har i vår Bibel, från Rom. 8: 31-38:

Vad skall vi nu säga om detta? Är Gud för oss, vem kan då vara emot oss? Han som inte skonade sin egen Son utan utlämnade honom för oss alla, hur skulle han kunna annat än också skänka oss allt med honom? Vem kan anklaga Guds utvalda? Gud är den som frikänner. Vem är den som fördömer? Kristus Jesus är den som har dött, ja, än mer, den som har blivit uppväckt och som sitter på Guds högra sida och ber för oss. Vem kan skilja oss från Kristi kärlek? Nöd eller ångest, förföljelse eller hunger, nakenhet, fara eller svärd? Det står ju skrivet: För din skull dödas vi hela dagen, vi räknas som slaktfår. Men i allt detta vinner vi en överväldigande seger genom honom som har älskat oss. Ty jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller furstar, varken något som nu är eller något som skall komma, varken makter, höjd eller djup eller något annat skapat skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår Herre.


24 kommentarer:

  1. Jes 45:7
    jag som danar ljuset och skapar mörkret,
    jag som giver lyckan och skapar olyckan.
    Jag, HERREN, är den som gör allt detta.

    Tack för COVID-19 Halleluja!

    Kan jag få ett ammen på det här?

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop. Du har fel perspektiv. Därför förstår du noll och intet av dessa saker.

      Radera
    2. Eflop vet inte vem han utmanar... !

      Radera
    3. Anonym 23:20. Sant. Men en dag kommer också han att inse det. Vi får be att det sker innan det är för sent.

      Radera
  2. Nu väntar religionerna på att vetenskapen och forskarna tar fram ett fungerande vaccin så får vi tacka våra gudar igen eller hur?

    När inga böner fungerar varken för gud, allah, zeus, tor eller shiva så fungerar vetenskapen för hela mänskligheten.

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop. Här hos oss ber vi för vetenskapsmännen att de skulle få hjälp och ledning att hitta ett vaccin och/eller medicin som biter på virusets härjningar i människokroppen. Min rekommendation är att du joinar oss i det!

      Radera
    2. Kristian. Och, du tror att det hjälper?

      Är helt säker på att vetenskapsmännen hittar ett botemedel även utan böner eller "hjälp från ovan".


      Q

      Radera
    3. Q. Du får förstås ha din tro. Men du kan inte bevisa att det är så.

      Radera
    4. Kristian. Att bevisa att någonting finns ligger helt på den som säger att någonting finns, när det inte finns några bevis på att det finns!

      Jag eller någon annan, kan inte bevisa att det som inte finns, inte finns!

      För övrigt är religion inget annat än politik för att styra och kontrollera lättlurat folk.


      Q

      Radera
    5. Q. I allmänhet skylle jag hålla med angående bevisbördan. Men just i detta fall kom du med ett tvärsäkert påstående. Den som gör så axlar nog en viss bevisbörda, vill jag påstå.

      Radera
  3. Funkar inte så bra för Trumppens böneteam. Verkar nog som den kristna guden är ganska "leid jänkkare"

    Nedan en bild på bönesvaret...

    https://pbs.twimg.com/media/EUV8Q78UUAInPwk?format=jpg&name=900x900

    Eflop

    SvaraRadera
  4. Så, när ateisten "syndar", bestraffar den gode guden de troende. Jo, jag tycker att det låter helt sakligt och logiskt...

    Ska nu gå ut och "synda" lite mer.


    Q

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur skulle det vara om ni ateister, förnekare och hädare skulle ta ett steg tillbaka och ens lite försöka förstå vad det är ni hädar? Ni bryr er inte om att försöka förstå och ångar på med er förnekelselitania. Inte vackert.

      Radera
    2. Hur skulle det vara om ni religiösa skulle ta ett steg tillbaka och ens lite försöka förstå vad det är för dumheter ni tror på? Ni bryr er inte om att försöka förstå och ångar på med era religiösa mantran. Inte vackert.

      Radera
    3. Mantran? Det var det roligaste jag läst på länge!

      Radera
    4. Håller helt med Anonym 30 mars 2020 17:16 !!!

      Radera
    5. Ännu i förrgår då jag va ute och körde för att inhandla några öl såg jag ett Herrens tecken i skyn ( regnbågen), ännu har Han inte övergett oss ! 1Mos 9:12 --> "12 Och Gud sade: ”Detta är tecknet på det förbund som jag för all framtid sluter med er och med alla levande varelser hos er: 13 Min båge sätter jag i skyn, och den ska vara tecknet på förbundet mellan mig och jorden. 14 När jag låter moln stiga upp över jorden och bågen syns i skyn 15 ska jag tänka på mitt förbund, det som har slutits mellan mig och er och alla levande varelser, allt liv, och vattnet ska inte mer bli en flod som utplånar allt liv. 16 När bågen syns i skyn och jag ser på den, ska jag tänka på det eviga förbundet mellan Gud och alla levande varelser, allt liv på jorden.” 17 Och Gud sade till Noa: ”Detta är tecknet på det förbund som jag har upprättat mellan mig och allt liv på jorden.”

      Radera
    6. Fakta om regnbågen hittar ni här.

      https://sv.wikipedia.org/wiki/Regnb%C3%A5ge


      "Regnbågen har genom historien haft en plats i myter, sagor och religiösa trosföreställningar över hela världen.[1] Leprechaunerna i irländsk folktro gömde sin guldskatt vid regnbågens ände, föreställningen om en skatt vid regnbågens slut finns i många europeiska kulturer[1]. I kinesisk mytologi var regnbågen en reva i himlen som förseglades av gudinnan Nûwa med hjälp av stenar i sju olika färger. I hinduisk mytologi kallas regnbågen för Indradhanushi, det vill säga Indras båge (Indra är blixtens och åskans gud).

      I många folks myter har regnbågen setts som en bro mellan himmelen (eller dödsriket) och jorden. I grekisk mytologi är den stigen efter budbäraren Iris, mellan himlen och jorden. I nordisk mytologi kallas regnbågen för Bifrost,[1] och den är den bro som vaktad av Heimdall förenar Asgård med Midgård."

      Eflop

      Radera
    7. Eflop. Varför skulle det inte finnas olika myter när det gäller regnbågen? Alla kan ju se den, och då behövs det en förklaring. Men, och detta är viktigt, bara för att alla utom en är felaktig betyder givetvis inte att alla är det!

      Radera
  5. T o m på kuppis mentalsjukhus avd 3 finns elektricitetsrum där kroppsandens integritet och corona rubbas så att snuskiga unga vuxna kan störa hjärtats ssamtal med andlighetens gemenskap med jesus. Avd läkaren förnekar kännedom om saken. Smärtamn och ilskan över att vara störd räknas som symptom. Tyskar och ryssar hade sådan tortyr redan under trettiotalet. Om det är en dom varör ddå rättegångens protokoll och beslut. Natsism i. Stördes igår kväll grundligt och skingrades i livshöljet och huvudet och så ökas medicinen. Business or murder?

    SvaraRadera