fredag 6 mars 2020

Skrämmande tider

Den senaste tiden har vår media i viss mån uppmärksammat den närmast exponentiella ökningen i antalet speciellt unga flickor som har drabbats av könsdysfori. Att mainstreammedia sedan inte klarar av att dra de rätta slutsatserna av denna dramatiska ökning är kanske inte så anmärkningsvärt. Men redan det att media uppmärksammar detta är tacksamt.

I diskussionen inför beslutet om att deformera äktenskapet, som vår riksdag har åstadkommit inte bara en gång utan två gånger, hävdades att breddandet av äktenskapsbegreppet inte kommer att vara något bort från någon utan bara till för de några som vill gifta sig med en person av samma kön. Men det stora problemet är att denna förändring inte har skett i något vakuum. Den har föregåtts av och ackompanjeras av en uppluckring av framför allt synen på kön. Vi brukar tala om normkritik och nedmontering av normer.

Medicinsk transsexualitet är en ytterst ovanlig åkomma. Det handlar om bråkdelen av en procent av hela befolkningen. Men den dramatiska ökning av unga människor med könsdysfori vi nu ser ske är tvivelsförutan en följdverkning av den normkritik och den upplösning av könsnormerna som har drabbat oss under de senaste decennierna. Det är inte populärt att hävda att könsdysforin "smittar", men de facto är det precis det vi ser ske idag när det i vissa skolklasser kan vara så att upp till hälften av alla (flickor) säger sig vara något annat än det kön de har registrerats som vid födseln.

Denna könsdysfori, som påtvingas det uppväxande släktet av de kretsar som driver på normkritiken (som jag vanligen brukar benämna hbt-lobbyn), skapar ett oerhört stort lidande för allt flera unga människor idag. Hormonbehandlingar, könskorrigeringar (läs: -deformeringar) är bara en del av detta elände. Den stora delen handlar om det psykiska lidande som dessa unga tvingas genomgå. Och allt detta för att det finns människor som vill utmana normerna och tvinga på alla deras egen oerhört snedvridna och störda könssyn.

Och ja, det ska vi inte glömma bort: Nu får ingen längre påtala galenskapen i detta. Hbt-lobbyn och normkritikerna ska få bedriva sitt spel ostört och förstöra unga människors liv utan att bli motsagda. Den som vågar påtala galenskapen (speciellt om denne någon är relativt känd och når över nyhetströskeln) ska anmälas, undersökas och kanske också åtalas och dömas. Detta är, precis som Päivi Räsänen sade, ett exempel på hur dessa kretsar försöker tysta kritikerna och på det sättet inskränka yttrandefriheten.

Det är skrämmande tider vi lever i.  

11 kommentarer:

  1. Men se, propagandaministern har lagt i en ny växel med att sprida sina lögner som påskyndar självmord bland hbqt. Hur känns det? Är du stolt?

    Biskop Teemu Laajasalo i Helsingfors stift:
    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/83879f20-dac7-4f4b-9bdb-d6269298a880

    SvaraRadera
  2. Kristian vill alltså tysta ner det som han kallar "hbt-lobbyn". Så mycket var hans yttrandefrihet värd. Som hbt ska man alltså inte ha rätten att synas eller höras... Enligt Kristian.

    Q

    SvaraRadera
    Svar
    1. Q. Var jag påstått något sådant? Det är en sak att tysta ner och en annan sak att utmana lögnerna. Det är det senare jag försöker ägna mig åt. Inte det förra. Dessutom skulle det vara ett fullständigt hopplöst företag i dagens västvärld eftersom dessa lögner genomsyrar hela samhället och framför allt vår media.

      Men hur är det, tycker du att det är en bra sak att dessa lögner förstör det uppväxande släktet som nu sker och driver många unga in i desperation, tvivel på vem de är och på den egna kroppen/det egna sinnet? Och i förlängningen till ytterst skadliga hormonbehandlingar och destruktiva operationer?

      Radera
    2. Kristian. Vilka lögner är det du pratar om?

      Radera
    3. Anonym 11.34. Texten ovan, med länkar, kanske ger dig några ledtrådar?

      Radera
  3. Propaganda is the spreading of information in support of a cause. It’s not so important whether the information is true or false or if the cause is just or not — it’s all propaganda.

    Propagandaministern Nyman vill inte höra fakta, och utan att ens ta reda på så försöker han nedklassa det utan att ens läsa igenom. Hans "cause" är inte mycket att komma med om det måste upprätthållas med hjälp av lögner.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym/16.00. Bloggaren lägger fram sitt case med länkar, fakta och allt. Du säger - anonymt - att det han säger är lögn. Vem tror du ser mera trovärdig ut?

      Radera
    2. Det har funnits hbqt-människor som sagt rakt åt propagandaminister Nyman att han inte vet vad han talar om, men lyssnar han? Självklart inte. Han fortsätter med sitt korståg och har homosex i tankarna allt som oftast, verkar det som.

      Radera
    3. Anonym/20:28. Tror du att de som sitter fast i lögnen faktist vet vad de håller på med? Nej då vet nog bloggaren här mycket mera om vad det egentligen handlar om som ser det från sidan och som har Guds ords ljus.

      Radera
    4. Anonym 16:00. Var hittar du några lögner här? Ge gärna exempel! Och vad är det du menar att jag inte har läst igenom? Det skulle vara bra om du skulle vara lite tydligare i din kritik och inte bara komma med svepande anklagelser.

      Radera