tisdag 10 mars 2020

Biden vs Sanders

I morgon bitti kommer vi (kanske) att veta resultaten från demokraternas primärval i Idaho, Michigan, Mississippi, Missouri, North Dakota och Washington. Sedan alla utom två (eller tre - Tulsi Gabbard är fortfarande med på pappret) kandidater hoppat av är presidentkandidatracet ett tvåmannarace. Vi vet nu att demokraterna kommer att ställa upp antingen en hjärtsjuk 78-årig socialist eller en tydligen-på-väg-att-bli-dement 77-årig tråkmåns mot Donald Trump i själva valet i november. Den uppenbarar frågan är: Finns det faktiskt ingen bättre kandidat?

Nu vet vi förstås inte vad den kommande Corona-pandemin och den till den hörande ekonomiska turbulensen kommer att göra åt presidentvalet, men som det ser ut nu har definitivt demokraterna målat in sig i ett trångt hörn. Partietablissemanget vill inte ha Sanders som kandidat eftersom det kunde ställa till med stora och långtverkande skador på partiets stöd och möjligheter att vinna val. Därför ser det ut att bli Biden. Inte för att han är en bra kandidat, utan för att han är den minst dåliga av de två. Situationen är exakt den samma som för fyra år sedan när demokraterna tvingades välja mellan pest och kolera.

Men eftersom vi talar om två kandidater med klara hälsoproblem kan fortsättningsvis vad som helst hända. Oprah Winfrey lurar fortfarande i kulisserna, och i henne skulle demokraterna ha en kandidat som definitivt skulle slå Trump. Alla gånger av hundra. Problemet, för demokraterna, är bara det att hon (åtminstone hittills) har sagt att hon inte är intresserad. Men vad som sker ifall Bidens hälsa försämras ytterligare återstår förstås att se. Det ska redan i morgon bitti bli intressant att se hur de demokratiska väljarna har reagerat på hans uppenbara hälsoproblem.  

2 kommentarer:

  1. Elak humor: I en invalidiserad Värld behöver ej hän ledaren vara så strong Dong

    SvaraRadera
  2. Det Finns kärnfriska andligt sunda som har över efter att ttump felat I nästa period

    SvaraRadera