tisdag 10 mars 2020

Galenskap!

Mycket ska man höra innan öronen trillar av, brukade en äldre släkting säga. När man idag på nätet följer med samhällsutvecklingen är det vissa gånger så man hoppas att öronen faktiskt skulle ha trillat av så man inte skulle behöva se och höra om all den galenskap som finns ute i världen. Det värsta är dessutom många gånger att mycket av denna galenskap är fullt följdriktig, hur galet också det låter.

Som t.ex. nyheten om de förryckta veganaktivisterna som bröt sig in på en spansk hönsfarm och skiljde hönorna från tupparna för att undvika att hönorna blev "våldtagna". De har ju inte samtyckt till att bli parade! Som en slutvinjett stod de anti-speciesistiska och transfeministiska aktivisterna och krossade hönornas ägg eftersom äggen "tillhör hönorna, inte oss människor". I en talkshow på TV där denna samma grupp deltog har de också framfört åsikten att det är fel att hävda att vissa djur är mera värda än andra – liksom att hävda att människor är mera värda än djur. Det är också fel att vi människor behandlar vissa djur (t.ex. hundar) bättre än andra djur. "Antingen är du en vegan, eller så hjälper du till att finansiera djurslaveri. Att äta djur är fascistiskt."

Det finns som sagt ingen ände på galenskaperna. Men det mest tragiska här är ju att dessa aktivister är fullständigt följdriktiga. Om vi förkastar Skaparen och den uppenbarelse han har gett oss - varför skulle vi då längre anse att det är skillnad på människa och djur? På vilken grund kan vi då hävda att människan är speciell och att vi har andra rättigheter än djuren?

Vi kan, som jag gör här, skratta åt dessa människor och anse dem vara galna, men faktum är att detta är en ideologi som kommer att bli allt vanligare. Ett parallellfenomen är Nature Rights-rörelsen som håller på att växa allt starkare och redan idag har gett avtryck i flera länders grundlagar. (Bl.a. i Ecuador.) För om man är ärlig och drar dessa tankar till sin spets är det oundvikligen här man hamnar. Om man alltså har förkastat Skaparen. När vi dessutom vet, av erfarenhet, att alla strävanden att höja djuren till människans nivå (som det ju är fråga om här) inte har lett till det man strävat efter utan till att människan har ramlat ner till djurens nivå blir dessa strömningar väldigt skrämmande.

8 kommentarer:

  1. Kristian. Kan du förklara vilka bibelverser som ger rätten att håna och skymfa? Skulle bara vara roligt att veta, så att även vi andra kunde bli lika rättrogen som du...

    Q

    SvaraRadera
    Svar
    1. Q. Var hittar du hån och skymf här? Jag refererar vad som sägs i artikeln och förklarar bakgrunden och varför det blir så här. Sedan säger jag att de är följdriktiga - och det är väl inte att håna?

      Radera
    2. Som vanligt tvättar du ditt eget skinn, men svarar inte på en enkel fråga...

      Q

      Radera
    3. Q. Igen för att frågan är helt fel ställd.

      Radera
    4. Det är inget fel på frågan. Kanske du inte klarar av att höra sanningen? Eller, är det bibelns ord som du inte klarar av?

      Q

      Radera
  2. Svar
    1. Så ska det låta. Vi är mittemellan detta och Upp 1: 18. På gott och ont. O Guds Lamm som Borttager Världens synder,förbarma dig ovh med världen Rätt. Du är Allsmäktig::Jesus

      Radera
    2. Framför allt Upp 11:18. Gällande varat så Passar Upp 1:18 bra. Jeesus är Herren Allsmäktig

      Radera