onsdag 4 mars 2020

Bokbål nästa?

Svenska Yle publicerade i morse en mycket tendentiös text som berättade att Päivi Räsänen får juridisk hjälp av Alliance Defending Freedom och dess internationella gren som verkar i Wien i Österrike. Det som gör artikeln så väldigt tendentiös är att ADF sägs ha stämplats av en "människorättsorganisation" som varande en internationell hatgrupp – och därmed "omstridd". Denna "människorättsorganisation" visar sig sedan vara Southern Powerty Law Center. Även denna organisation är omstridd, men om detta sägs inget i artikeln. Detta är givetvis ett smidigt sätt för Svenska Yle att misstänkliggöra ADF medan SPLC utmålas som en seriös aktör. Men saken är den att SPLC knappast har så alldeles stark trovärdighet. De utmålar alla organisationer som på något sätt vågar ifrågasätta hbt-lobbyns agenda som just "hategroups". Flera bedömare, bland dessa bl.a. Molly Hemmingway, har konstaterat att t.o.m. Lutheran Church Missouri Synod har stämplats som en hatgrupp av SPLC. Jag delar kanske inte helt och hållet delar denna bedömning, men SPLC kommer ändå  väldigt nära att göra detta i sina uttalanden. Hur som helst innebär detta att SPLC inte är någon trovärdig organisation. Men det struntar som sagt Svenska Yle helt i.

Jag skrev en kommentar, eller egentligen flera, men den viktigaste blev förstås censurerad. Jag konstaterade i denna kommentar att det var oerhört viktigt att ADF fick Masterpiece Cakeshop friat i USA:s högsta domstol eftersom en fällande dom skulle ha varit ett oerhört hårt slag mot både religionsfriheten och yttrandefriheten i USA. Sedan konstaterade jag att det är mycket som står på spel i fallet Päivi Räsänen. Det ena fallet, där hon citerade vad Bibeln säger om homosexualitet, lyftes fram av riksåklagaren trots att det redan är flera decennier sedan boken i fråga utgavs. Det som motiverar en så häpnadsväckande åtgärd är det faktum att boken ännu idag finns tillgänglig. Notera dessa ord mycket noggrant!

I själva verket är det inte Päivi Räsänen som riskerar att åtalas här, utan det är Guds ord som det handlar om. Får Bibeln säga det den säger om homosexualitet? Ifall det blir åtal och Räsänen skulle fällas för en bok som "finns tillgänglig" så innebär detta givetvis att dessa böcker behöver förstöras. De får förstås inte längre "finnas tillgängliga". Men inte bara de. Det Räsänen skrev var inget annat än vad Bibeln säger, och eftersom Bibeln finns tillgänglig så torde samma sak gälla också för den. Jag nämnde ordet "bokbål" i min kommentar, och det var säkert alldeles för mycket för censurnissarna på Svenska Yle. Ett bokbål är nämligen en väldigt kraftig symbolhandling – en handling som väldigt tydligt riktas mot mänskliga rättigheter och mot både yttrandefriheten och (i detta fall) religionsfriheten. Därför kan ett bokbål aldrig vara på "fel" sida av skiljelinjen gott-ont. I klartext: De goda människorna (värdeliberalerna) kan aldrig orsaka ett bokbål. Det är alltid de "onda" som bränner böcker. Så när jag visade att det är precis vad som kommer att ske ifall Räsänen fälls blev det som sagt för mycket. Och censuren slog till.

21 kommentarer:

  1. Högmod går före fall.

    Den kvinnan har själv skapat sitt mörker. Hon kunde ha gjort det enkelt för sig och bett om ursäkt (på sant kristligt sätt) och allt hade blivit lugnt. Nu tror hon att vapenskrammel från USA ska rädda hennes skinn genom att skrämma finska lagmänniskor till tystnad.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 10:51. Det låter på dig som om hon gjort något fel. Vari skulle det felet bestå? Att citera Bibeln? Men var det inte så att vi hade religionsfrihet här i det här landet? Och yttrandefrihet? Eller kanske jag har misstagit mig?

      Radera
    2. Kristian. Då kanske religionsfriheten och yttrandefriheten gäller hbt människorna också? Eller, kanske det är du som bestämmer vem som har rätt att yttra sig?

      Radera
    3. Anonym 13:50. "Då kanske religionsfriheten och yttrandefriheten gäller hbt människorna också?"

      Givetvis. Har jag någonsin påstått något annat? De har all rätt att propagera för sin sak och sprida alla lögner de vill, men då behöver de vara beredda på att bli bemötta också - och då är det viktigt att vi FÅR bemöta dem. Det går ju inte att ha en sådan yttrandefrihet där bara en sida av en sak, eller bara en typ av argument, får torgföras. Eller hur?

      "kanske det är du som bestämmer vem som har rätt att yttra sig?"

      Nej, och det har jag aldrig heller påstått.

      Radera
  2. Ifall Päivi blir fälld, kommer en insatsgrupp att komma hem till folk och riva ut utvalda sidor ur Skriften? Alla kyrkor och församlingar måste lämnna in sina biblar för att få de farliga sidorna borttagna. Kan det verkligen bli så absurt, att det är kriminellt att läsa och citera en religiös text?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Önskar du att det skulle bli så?

      Nu handlar det inte om religion, det handlar om hur man uppför sig i samhället mot sina medmänniskor. Är man kriminell, ska man inte kunna gömma sig bakom religiösa texter för att undgå straff.

      Radera
    2. Anonym 12:11. Kriminell? Vem är kriminell? Att hylla religionsfriheten och yttrandefriheten var inte kriminellt senast jag kollade. Men kanske det har ändrat? Eller önskar DU att det skulle bli så?

      Radera
    3. Är man laglös inför Guds lag är t O m de Böner man ber bara styggelser. Är man laglös inför Gud för man allt längre in på att tro Lögnen. Vår lag I samhället är andligt sätt kriminell. Då hjälper det inte att tro SIG vara Snäll. Man måste bändiä åter till att I ånger ge Gud Rätt. Hittills har lagen gjort att människor kunnat Visa barmhärtighet mot äktenskapsbrytare ovh hommostyggeliga. Barnaskändare borde ja livstidsdom med Endel av de andra. De som aktiot mördar har ingen nåd.

      Radera
    4. Visst har vi religionsfrihet och yttrandefrihet men det innebär väl inte att man får säga eller göra vad som helst?
      Speciellt politiker som vet att de granskas hela tiden måste väl tänka längre än bibeln är lång...

      Radera
    5. Tänker man längre än Bibeln är Lång Blir lögnvisan långrandig som laglöshetens hemlighet.

      Radera
    6. Mimmi. Givetvis är det så. Men Räsänen har inte sagt något som är fel.

      Radera
  3. Så, Kristian hyllar yttrandefriheten... Då är det väl helt okay att jag säger exakt vad jag tycker om honom och hans fantasiverklighet här och nu? Eller, blir jag censurerad och åtalad då?

    Yttrandefrihet betyder inte att man har rätt att säga vad som helst! Om Kristian skulle läsa Bibeln, istället för att inbilla sig om att han har gjort det, skulle han se att yttranderätten och rätten att hålla tyst också finns nerskrivet där!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 14:08. Vi måste göra skillnad på att uttala oss om ett fenomen och om en person. Visst kan sådana som understöder/hänger sig åt ett fenomen också tänkas uppleva sig bli kränkta när man diskuterar fenomen, men då är det en kränkthet som vi måste klara av att leva med i en demokrati med mänskliga rättigheter och yttrandefrihet. Fenomen MÅSTE alltid kunna diskuteras.

      När det gäller normnedbrytningen som är på gång idag i frågor rörande sexualitet och kön är det oerhört viktigt att vi talar öppet om vad som är på gång. Den SKYLDIGHETEN har vi gentemot det uppväxande släktet. Speciellt om vi läser Bibeln och tror det som står skrivet.

      Radera
  4. Jag lovade ju återkomma då ämnet i inlägget var rätt, så här är jag.

    Eftersom det nu är konstaterat att självmordsbenägenheten har sjunkit efter att hbqt accepteras i högre grad, har man kunnat dra slutsatserna att ett icke accepterande är orsak till självmord bland hbqt.

    https://www.theguardian.com/world/2019/nov/14/suicide-rates-fall-after-gay-marriage-laws-in-sweden-and-denmark

    Tycker du Kristian då att det befogat att bla Räsänen anser sig vara tvingad att vädra sin morgonluft fast det och följderna av hennes propaganda resulterar i att människor hellre tar sitt liv än står ut med er propaganda? Finns det också självklara exempel i Bibeln att Jesus gjorde så?

    Det blev ju förstås en alldeles för svår fråga så låt mig omformulera:

    Fråga 2: skulle du förbjuda samkönade äktenskap fast du vet att självmorden ökar på grund av vad du beslöt?

    På fråga 2 ska du svara antingen "ja" eller "nej". Inga förklaringar, tack.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett kort svar från "en random person", det Päivi för fram är ingenting annat än vår Herres egna ord ! Att kalla det hennes propaganda är att "skjuta förbi målet", rikta hellre dina ord mot vår Herre själv och finn att du kommer till korta !

      Radera
    2. Anonym 23:40. Du är inte lite fräck som börjar diktera vad jag får och inte får göra här på min blogg!

      Saken är den att en människa som lever på ett sätt som går emot Guds vilja kommer att må dåligt. Både här i tiden och framför allt i evigheten. Säkert kan det vara så att samhällets acceptans av det onormala och det som går mot Guds vilja i vissa fall kan maskera detta illamående och kanske t.o.m. tillfälligt få enskilda människor att må bättre. Men eftersom det är helt tydligt att normraserandet leder till oerhört mycket lidande och att, speciellt i fråga om könsdysfori, gör att dysforin "smittar" blir inte frågan varför vi inte accepterar det onormala eftersom vissa kanske tillfälligt börjar må bättre, utan snarare varför vi ignorerar det faktum att detta sprider sig om vi accepterar det onormala som om vore det normalt.

      I denna tid när allt ska ställas på huvudet blir det bara viktigare att sådana som Räsänen vågar stå upp för sanningen och försvara det uppväxande släktet från den villfarelse som är i rörelse. Om inte kommer lögnen att segra och i så fall blir alla lidande. Men dessa anmälningar och polisundersökningar är ett ytterst aggressivt försök att tvinga alla till tystnad och till underordning. Sådant passar sig verkligen inte i ett fritt samhälle.

      Radera
    3. Kristian
      Faktaresistensen strikes again.... Nu finns det ju en vetenskaplig studie på att hbtq-acceptans leder till minskad självmordsbenägenhet inom samma grupp. Hur kan du inte förstå? Och att det skulle smitta????
      Låt hbtq vara ifred. De har inte begärt att du ska predika om vad du TROR är rätt och fel. Det enda du gör är att du TROR dvs inget som är säkert. Oavsett hur du vänder denna fråga så är faktumet att du med din tro sprider du hat och är hbtq-fientlig.
      Räsänens sanning är ingen sanning,

      Radera
    4. Saken är nu bevisligen den att det som du och Räsänen (och många andra) sysslar med får människor att må dåligt, till den grad att det lett till självmord. Jag förstår mycket väl att du inte kan svara på en omöjlig fråga utan börjar bortförklara.

      Dina åsikter kring abort ter sig otroligt skenheliga nu då du inte bryr dig i människor som tar sitt liv för att de inte accepteras. Skulle det räcka med det, men nej. Er "kärleksfulla propaganda" är exakt sånt som nu vetenskapligt bevisat har fått hbqt att må verkligt dåligt och ta livet av sig. Jag vet att Jesus skulle helt säkert inte göra så, det vet du också. Frågan är varför du och dina gelikar lever enligt helt andra devis.

      Jag dikterar ingenting, jag bad om ett enkelt svar, med ett tack på slutet. Men propagandaministern klarade inte av det.

      Radera
    5. Mimmi. Det finns många frågetecken kring den där studien. Vem är det riktigt som har gjort den? Vem har beställt den? Vem har betalat för den? Märk också väl att självmorden överlag har minskat under den tidsperiod som studerades - är det konstigt att självmorden då minskar mera i en grupp där procenten är klart högre? Jag säger inte att det KAN vara så som forskarna menar, men bara för att man kan se en sak som korrelerar med en annan sak behöver inte betyda att dessa två är beroende av varandra. Det kalassiska exemplet är studien som visade att självmorden i England ökade radikalt samtidigt som radioapparaterna slog igenom. Forskaren som lade märke till denna korrelation drog slutsatsen att radiolyssnandet var orsaken till de ökade självmordssiffrorna. Nå, senare har det visat sig att man inte kunde dra sådana slutsatser.

      Att sedan skjuta budbäraren som du gör leder inte framåt. Som jag konstaterade (och det är ingen bortförklaring utan en förklaring) VET människan för det mesta när hon gör det som är galet, även om hon kanske inte har någon som säger det åt henne. När vi kristna påtalar att homosexualitet är fel säger vi samtidigt var det finns bot för det onda. Verklig bot. Problemet är bara att dagens människor är så fast i upproret att de inte klarar av att se vad vi visar på.

      Ser du, hbt-människorna skulle må dåligt oberoende av om någon påtalar att det de gör är skadligt och onaturligt. Men det vill förstås ingen se idag. Det är lättare att skjuta budbärarna så länge sådana finns.

      Radera
    6. Anonym 07:53. Det jag skrev i kommentaren ovan är långt svar också på din kommentar. Sedan tror jag inte att du ska spekulera så mycket i vad Jesus skulle göra eller inte göra. Läs i stället vad han gör!

      För övrigt är det inte jag som står för propagandan här. Den kommer nog ur andra kanaler och med andra förtecken.

      Radera
  5. Lyssna till vad Otto i sin predikan har att säga om när och var man har rätt och bör yttra sig, i sin predikan 1/3 ! http://www.lhpk.fi/sv/vasa/predikningar/

    SvaraRadera