torsdag 25 juni 2020

Om fältbiskopens bloggtext

Fältbiskopen Pekka Särkiös bloggtext från den 21/6  har upprört många. Hans arbetsgivare, armén och kyrkan, har krävt att han ska plocka bort texten från nätet – vilket han också har gjort. Lyckligtvis finns texten ännu kvar tack vare Googles arkivfunktion. (Texten kan hittas här. Tyvärr bara på finska.) Precis som Tapio Puolimatka konstaterar finns det inget i Särkiös text som borde vara upprörande. Särkiö försvarar kärnfamiljen och de värderingar som har byggt upp västerlandet (och Finland) och han varnar för den kulturelit som har tagit som sin uppgift att riva ner dessa normer och därmed rasera vårt fungerande samhälle. Men, som det heter, när man kastar en käpp in bland hundarna ylar den som blir träffad. Och mycket ylande har det blivit! Så till  den grad att Särkiö troligen kommer att bli utsatt för polisförhör och eventuellt också ett åtal. Att han kommer att bli avskedad är väl mer eller mindre självklart. Och allt detta för en text som inte säger något annat än sanningen. Men så långt har det alltså gått att sanningen inte längre får uttalas i det här landet.

För den som inte behärskar finskan tar jag mig friheten att i det följande översätta de viktigaste delarna av Särkiös text till svenska.
"Den proletariatets revolution som marxismen förutsatte kom sist och slutligen inte i väpnad form. Nu har bolshevikerna försvunnit. I deras ställe har det vuxit fram en kulturelit som i det fördolda arbetar för att riva ner samhällets byggstenar. För dem är dessa byggstenar roten till allt ont och till samhällets kris ­– exempel på dessa byggstenar är äktenskapet, det att människan är man eller kvinna, kärnfamiljen bestående av en far och en mor, liksom också barnuppfostran i hemmet."  
"Nå, som ett resultat av detta har många familjer slagits sönder och barnen lider av ångest. Livet saknar grund och riktning om man inte kan lita på det kön man fick när man föddes, på äktenskapet, på trohet i äktenskapet eller att livet har en mening och detta som en gåva från Gud."
"Jag tycker att det ser ut som att raserandet av dessa byggklossar, som exempel kärnfamiljen, äktenskapet, troheten inom äktenskapet och könsidentiteten åtminstone delvis ligger bakom den minskade nativiteten. Idén med äktenskapet har varit att skapa ett tryggt och hållbart hem för sexualiteten, barnafödandet och uppfostran av dessa barn. När det idag inte längre behövs något äktenskap som ram för sexualiteten, raseras samtidigt de saker som äktenskapet hittills har skyddat."

"Någon kanske kastar fram en hoppfull kommentar angående arbetskraftsinvandring som en lösning på nativitetsproblemet och försörjningsgraden. Kultureliten blir hänförd för en stund, men snart slocknar deras leende: Invandrarna från Mellanöstern och Afrika för med sig en äktenskaps- och familjesyn som vår kulturrevolution ännu inte har lyckats fördärva. Äktenskapet mellan mannen och kvinnan hålls ännu i helgd och föräktenskapligt sex är inte accepterat. De anser att det finns två kön, och en människa kan inte byta kön. Men nativiteten [bland dem] är hög."

Sedan citerade Särkiö i sin text från en bok av Veikko Huovinen, och i ett av dessa citat säger en av bokens huvudpersoner att "Men det anser jag vara skitprat att kvinnan har någon roll som hon behöver frigöras från. En kvinna ska föda barn [och sköta hemmet]. Så har det varit från världens begynnelse. En kvinna som inte vill sköta sin uppgift [kastar bort sitt liv]." (Citatet är på någon purfinsk dialekt, varför jag valt att översätta det till mera korrekt svenska.)

Detta har tolkats som att Särkiö menar att en kvinna inte ska göra annat än föda barn och sköta hemmet. Det säger han ändå inte, men han vill, om jag förstår honom rätt, poängtera att ifall det inte föds några barn (vilket alltså är kvinnans uppgift - en man kan inte göra det!) och ingen sköter hemmet och ser till att detta hem är en trygg plats för banen att växa upp i – något som traditionellt (och med gott resultat!) ansetts höra till kvinnas uppgift – bör vi inte förundras över att nativiteten går ner och att det uppväxande släktet drabbas av ångest.

Särkiös text är INTE chauvinistisk, även om många (inom kultureliten!) väljer att se den så. För att poängtera att detta är mannens och kvinnas gemensamma uppgift avslutar han sin text med orden "Det är varje kvinnas och mans uppgift att ... se till att det [föds nya människor till världen]."

Den slutsats jag drar angående denna text är att den varken är virrig (som Sofie Stara påstår) eller att den på något sätt borde ge upphov till några upprörda känslor. Det Särkiö skrev är sant, rätt och riktigt. Men tyvärr har han rätt när han konstaterar att utvecklingen redan har gått väldigt långt, och det betyder att den kulturelit han kritiserar kunde dra i några trådar, och vips blev han tvungen att ta bort sin text. Och så var sanningen tystad. Ännu en gång.  

132 kommentarer:

  1. Du plockar russinen ur kakan... Han skriver ju visst att en kvinna ska föda barn, sy och sköta hemmet...
    Alla vill inte ha barn, det måste respekteras. Jorden är också redan överbefolkad. Och att ett mansvin igen ska sprida sån dynga... 🙄🙄🙄

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mimmi. Han citerar en synnerligen raljerande text i avsikt att förmedla ett budskap - ett budskap som han sedan förtydligar. Men ja, det ÄR kvinnans uppgift att föda barn. Det kan ingen förneka. Någon "dynga" är det då sannerligen inte. Och nej, jorden är inte överbefolkad. Det är en myt. Det finns områden på jorden där befolkningsökningen är explosionsartad. På de flesta områden är nativiteten katastrofalt låg - så låg att vi kommer att få stora, stora problem inom en nära framtid.

      Radera
    2. Kristian: visst är det kvinnan som föder barn men om hon väljer att göra det är en annan sak. Och åsikter och personer som Sirkiö och du gör bara saken värre och nativiteten ännu lägre. Istället kunde ju sirkiö fråga sig varför kvinnor inte vill ha barn och göra något åt den saken istället....

      Radera
    3. Mimmi. " Istället kunde ju sirkiö fråga sig varför kvinnor inte vill ha barn"

      Han var nog inne på det genom det citat som du retar dig så på, och det stora problemet här, misstänker jag starkt, är att han är på rätt spår. Något som retar kultureliten något enormt...

      Radera
    4. Kristian: absolut inte! Han är på helt fel spår och gör bara saken värre meeeen varsågod, mansplaining har vi ju inte direkt dött av...

      Radera
    5. Mimmi. Om några tiotal år lär vi se hur illa det går när man försöker bygga ett samhälle på de grunder du förespråkar. Sirviö har helt rätt, men det är tråkigt att alla inte inser det utan måste springa med huvudet i väggen innan de/ni (förhoppningsvis) inser det.

      Radera
    6. Kristian: whaaat? Vilka grunder förespråkar jag? Jag kommer inte att springa med huvudet i väggen, det är inte jag som lever livet med skygglappar på. Det enda tråkiga här är dina och särkiös verklighetsfrånvända åsikter om hur vi ska få upp nativiteten

      Radera
    7. Mimmi. Feminismen, och särskilt den radikala feminismen, är fiende till allt som är gott, sant och riktigt. Det går inte att bygga ett fungerande samhälle på en så verklighetsfrånvänd och i grunden fientlig grundsyn.

      Radera
    8. Kristian: och där har du fel igen, pinsamt :)

      Radera
    9. Mimmi. Något blir inte fel bara för att du påstår det.

      Radera
    10. @Mimmi, lever du ensam eller tillsammans med en "toffelhjälte" ?

      Radera
    11. Anonym: tackar som frågar men jag är tyvärr upptagen :)

      Radera
    12. @Mimmi 28 juni 2020 21:43 , Vilka tankar har du om dig själv ? Ingalunda var det frågan om en invit från mig, däremot nog om du med DINA tankar överhuvudtaget kan tänkas leva samman med ngn man ?

      Radera
    13. @Mimmi 28 juni , Ngn man som Clint Eastwood, John Wayne , Zeb Macahan eller Michael Landon ? Alla med erkännt goda fadersroller, (min bedömning...)

      Radera
  2. Nu censureras allt, även här på blogspot.com ! Har gjort otaliga försök, men ICKE !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 00:21. Det låter märkligt, men kanske det har varit några tekniska problem?

      Radera
  3. Var det inte en viss Gramsci som påstod att vänstern skulle ta över genom att "marschera in i institutionerna" när de inte lyckats ta makten på demokratisk väg?

    Så har väl också skett rätt långt i väst - utbildade vid mer eller mindre marxistiska eller marxist-influerade universitet?

    Samtidigt ser vi en borgerlighet som ofta viker undan.
    - Man kan också välja att låta bli att ta bort en text och ta konskvenserna.

    Se modet hos en Havel i Tjeckoslovakien exempelvis!

    Hans

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hans. Akkurat! Hur mycket illa det än finns att säga om Gramsci så måste man ju nog konstatera att han hade sinne för strategi. Han levde inte för att se hur rätt han hade, men idag ser vi det. Och bör med rätta förfasas.

      Brendan Eich gjorde det du föreslog, och kultureliten, uppbackad av "The Corporate USA" fick honom sparkad. Så fungerar det idag.

      Radera
  4. Hall-Elu-Jah. Han mannen( fältbiskopen) har vaknat igen och på rätta dagen. Jag är så glad glad glad tralla-laa. Uu

    SvaraRadera
  5. Se alla har inte samma uppgift fast könsrollerna är fasta hos Gud ocjh Livet livet. Ogifta som lever i ånger och tro på Jesus och Bibeln och de som på grund av söndring av olika sort inte föder är inte ens undantag; paulus rekommendrrar att vara ogift många ggr. Guds himmel och jord och även Trons rike är så differentierat att vi inte skall uttala oss kategoriskt om annat än Bibelns Fakta som Är Gud som Är ett Faktum den Levande Anden. Vi bör se att syndernas förlåtelse i Jesus kan vara att även äktenskapsbrytarfamiljer inom kristna och övriga sfärer har samma roll som Profeten Sakarja skriver att den skröpligaste är som konung david.( som hade både blodskuld och äktenskapsbrott. Gör dock inte detta till vana i de troendes gemenskap så att någon med vett och vilje skulle dra över människor det straff och tuktan som horisk äktenskapsbrott och mord eller andra synder medför utan att man vet att sådana kan frälsas men de skall inte påverka sedlighetsläran utan avskiljas att i Livet behålla Nåd och bedja för sig själv.

    SvaraRadera
  6. Liderliga må besinna Luthers förklaring till äktenskapsbrottsförbudsbudet och betänka hur platt sådant ruttet tal i en översextad tid som de flesta stundom har är vid gott umgänge.

    SvaraRadera
  7. Det finns skapelsens mångfald och det finns naturlig enfald. Kristian verkar stå för det senare.

    Q

    SvaraRadera
    Svar
    1. Q. Så du menar, på fullt allvar, att de värderingar som byggt vårt samhälle - och att stå upp för dessa värderingar - är enfald? Nå, det får stå för dig.

      Radera
    2. Kristian. Det är ju DU själv som kritisera de goda värderingar som bygger vårt samhälle!

      Det är människor som jag, som försvarar mångfalden, öppenheten, jämlikheten och även ger dig rätten att öppet spotta ur dig dina dumheter...


      Q

      Radera
    3. Q. De värderingar du står för bygger inget fungerande samhälle. Det enda de kommer att åstadkomma är att rasera det fungerande samhälle som byggts upp under en lång tid med hjälp av de värderingar jag försvarar.

      Skulle dagens kulturelit/woke-människor få bestämma skulle det inte finnas någon yttrandefrihet alls. Den är en lämning från andra tider.

      Radera
    4. Kristian. Då kan du säkert ge exempel på de århundraden/årtusenden då yttrandefriheten och de goda värderingarna som du försvarar fungerade som bäst. Varsågod!

      Q

      Radera
    5. Q. De har väl fungerat helt ok fram till vår tid. Men den revolution som pågått en tid redan (i princip sedan 60-talet) och som har infört värderingar som nu börjar vara legio kommer att ändra/håller på att ändra på detta.

      Radera
    6. Kristian. Du tänker väl då på tiden ca 1915 och 1945? Är säker på att du hade mått gott på den tiden...

      Q

      Radera
    7. Q. Hur fick du det till de årtalen när jag skrev som jag skrev? Det är bara de sista åren det har gått brant utför om än det har jobbats på det en längre tid. Bloggtexten jag översatte delar av berättar en hel del om detta. Du kunde gärna läsa texten ovan, eller varför inte hela Sirviös text.

      Radera
    8. Kristian. Du sa ju själv att det har fungerat ok framtill 60-talet. Alltså första halvan av 1900 talet. Vet du att första halvan av 1900 talet bestod till stor delar av krig? Eller, vet du själv vad du skriver?

      Q

      Radera
    9. Håller helt med dig Kristian ! ( och även Särkiö ! ) Det som lite stör mig är att du omväxlande skriver Särkiö vs Sirviö....

      Radera
    10. Hittade en intressant video,https://www.youtube.com/watch?v=eeE3GPNkHdU då jag egentligen letade efter en bra "Kenttähartaus" i samband med ngn självständighetsdagsmarch jag ngn gång sett... PS. Sirviö rimmar på hirviö som betyder monster... :/

      Radera
    11. Hittade en intressant video,https://www.youtube.com/watch?v=eeE3GPNkHdU då jag egentligen letade efter en bra "Kenttähartaus" i samband med ngn självständighetsdagsmarch jag ngn gång sett... PS. Sirviö rimmar på hirviö som betyder monster... :/

      Radera
    12. Ursäkta att min kommentar blev publicierad två gånger då det egentligen skulle ha bestått av en helt annan kommentar som inte gick att publiciera.... ! Börjar tro mera på censur än tekniska problem...

      Radera
    13. Q, du nämnde tidigare årtalet 1945, då fanns åtminstone inga kvinnliga offocierare i vår armé ! Detta lär ha utspelat sig i Dragsvik ngn gång efter 2011, en kvinnlig löjtnant blir tilltalad av en rekryt med "Herr löjtnant" varpå hon svarar -"Herr, kallar ni mig herr ? jag har faktiskt fött barn !" Jag skulle aldrig ta order från en kvinna ! Däremot nog vara villig att fullfölja hennes önskningar blott det inte strider emot vår Herres ordningar !

      Radera
    14. PS. Särkiö nämner i videon, -Salomo-Israelin kuningas, på Adlibris.fi hittas två böcker av Särkiö ! ( Två som nu är på väg ! ) Vi har nyligen hört om mannen som hittade en skatt i åkern bland kyrkoårets texter, Vad gjorde han ? Vad gör DU ? Det sorgligaste är att vi ännu har tillgång till Guds Ord som Han rikligen/dagligen förser oss med ! Men hur många är det som frågar efter det ???

      Radera
    15. PS. Särkiö nämner i videon, -Salomo-Israelin kuningas, på Adlibris.fi hittas två böcker av Särkiö ! ( Två som nu är på väg ! ) Vi har nyligen hört om mannen som hittade en skatt i åkern bland kyrkoårets texter, Vad gjorde han ? Vad gör DU ? Det sorgligaste är att vi ännu har tillgång till Guds Ord som Han rikligen/dagligen förser oss med ! Men hur många är det som frågar efter det ???

      Radera
    16. Q. "Du sa ju själv att det har fungerat ok framtill 60-talet."

      Nej, det skrev jag inte. Det jag skrev var att "De har väl fungerat helt ok fram till vår tid. Men den revolution som pågått en tid redan (i princip sedan 60-talet) och som har infört värderingar som nu börjar vara legio kommer att ändra/håller på att ändra på detta."

      Radera
    17. Anonym 22:15. Särkiö ska det givetvis vara. Ursäkta!

      Radera
    18. Kristian. Jo, allt lär ha varit bättre förr, men hur kan du veta det, du var inte med på den tiden, du kan bara gissa och anta att det var så.

      Att allt skulle ha fungerat bra framtill vår tid, stämmer ju verkligen inte. Men, det skulle du nog veta om du hade läst historien, istället för att skapa din egen version. Hela första halvan bestod av stridigheter. Första och andra världskriget, vinterkriget, vietnam... Men, kanske det är den tiden du vill återskapa?

      Vilken revolution pratar du om? Feministrörelsen uppstod ju redan på 1700 talet.

      Q

      Radera
  8. Detta var en underhållande läsning minsann! Jag kan inte ta Pekka Särkiös artikel på allvar, men jag roas av den, äcklas lite av den och förstår också att han har hamnat i klistret pga den.

    1. Det är inte (som du Kristian N också påstår) kvinnans uppgift att föda barn. Det är bara hon som kan göra det ja, men det är hennes val, inte hennes uppgift. Där har alla kvinnor (och män för den delen) rätt att ta illa vid sig, eftersom han uppmanar till något som berör varje individs sexuella integritet och därmed inte angår honom.

    2. Det låter romantiskt att säga att kultureliten försöker riva samhällets byggstenar. Kultureliten som begrepp, har ingenting med den här samhällsfrågan att göra. Det finns säkert folk som tillhör kultureliten, som driver dessa saker, men då i egenskap av andra titlar och samhörigheter. Eftersom detta med kultureliten understryks så ofta, så finner jag personligen Pekka Särkiös utläggningar skrattretande och, för att citera Sofie Stara, ganska "virrig".

    3. Du säger Kristian N att det som Särkiö skriver är sanning. Nej Kristian, Kärnfamiljen och ökad naivitet är inte lösningen på dagens samhällsproblem! Det är inte fel heller, men absolut ingen lösning. Trygghet är A och O och där är inte kärnfamiljen någon garanti.

    4.. .."Se on jokkaisen naisen ja miehen velvollisuus, että pannan"... Må vara ett citat från en bok, men nog är det u ofrånkomligt att det är vulgärt och sexistiskt!

    Jag förstår att Särkiö känner vemod och oro för att det inte är som det var förr, men att motivera bristen på förtroende för kärnfamiljen och på sjunkande naivitet som orsak till samhällets förfall och sedan skylla det hela på kultureliten, med ett sexistiskt citat som understryker hans argument, är nog så lösryckt och befängt att han får åtnjuta en spark i ändan och söka ett annat jobb om så vederbörande beslutsfattare beslutar och även om kultureliten i en parallell verklighet hade någonting med detta att göra, så har de inga sådana trådar att dra i.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kristian. Jag inser att du med din samhälls- och människosyn inte vill förstå det här. Det är ok. Jag kan inte övertyga dig, så jag ids inte ens försöka. Men din kommentar är synnerligen beklämmande. Jag vet inte hur du har kommit att betrakta världen så som du gör, och jag vill inte försöka börja analysera det heller. Men jag menar att det är synnerligen farligt om och när människor med din grundsyn på livet och tillvaron börjar diktera vad någon får säga och inte får säga och huruvida den som sagt något misshagligt bör få sparken eller inte.

      Radera
    2. Kristian n: det enda farliga här är som sagt åsikter som dina. Håller med Kristian s. i allt.

      Radera
    3. Mimmi. Det är ingen överraskning. Men du menar alltså att åsikter och värderingar som har byggt vårt samhälle är farliga. Det är intressant. Och upplysande.

      Radera
    4. Ja du Kristian... Jag är hedrad över att du bryr dig om att reflektera över min "samhälls- och människosyn", även om du verkar tro att jag inte vill förstå det här. Det hedrar mig även att du tagit dig tid och energi att skriva ett helt stycke om det.

      Det känns ändå lite irrelevant i detta sammanhang, eftersom jag inte alls har dryftat min "samhälls- och människosyn" här, förutom att jag tycker att Särkiös resonemang är skrattretande, vilket är helt subjektivt från min sida. Samtidigt så stöder jag (som jag också skrev) de som utreder ärendet och deras beslut angående Särkiös, oavsett om beslutet följer min uppfattning, eller inte. Dessa subjektiva uttalanden från min sida står jag för separat.

      Det relevanta i mina fyra punkter är den fakta som de innehåller. Den faktan baseras på grundläggande mänskliga rättigheter och etiska regler, som vårt moderna samhälle har byggts på och som inte kan motdebbateras med sexistiska påståenden och generalisering av grupperingar, som Särkiö gör.

      För att åskådliggöra detta, så ska jag ge en liten liknelse. De människor, som Särkiö vill kalla kultureliten, som "i det fördolda arbetar för att riva ner samhällets byggstenar", har ingalunda gjort sig skyldiga till någonting sådant. Snarare har vi ("Vi" eftersom jag själv strävar till att upprätthålla personlig intigritet i samhället) satt in nya byggstenar under samhälls-strukturen, så får de gamla vara i fred och vittra med tiden, eller stå kvar om de är tillräckligt stabila.

      Om Särkiö vill beklaga sig över den sjunkande nativiteten och sjunkande andel av kärnfamiljer, så får han väl göra det, men när han som representant för kyrkan och försvarsmakten anklagar folkgrupper för detta fenomen som en negativ sak och förkastar varje individs rätt att välja hur deras familjeförhållanden ska se ut på det där sättet, så förstår jag många ser det som ett allvarligt intigritet brott.

      Radera
    5. Kristian. Du har av och till figurerat här på bloggen och avslöjat tillräckligt mycket av din samhälls- och människosyn för att jag ska kunna kommentera dessa.

      Vad gäller dina fyra punkter så innehåller de väldigt lite fakta. Mycket åsikter, men inte fakta.

      "Den faktan baseras på grundläggande mänskliga rättigheter och etiska regler, som vårt moderna samhälle har byggts på och som inte kan motdebbateras med sexistiska påståenden och generalisering av grupperingar, som Särkiö gör."

      Det stycket innehåller så många felaktigheter att jag inte ens ids börja räkna. Tror du faktiskt själv på de lögner du skriver?

      "satt in nya byggstenar under samhälls-strukturen, så får de gamla vara i fred och vittra med tiden, eller stå kvar om de är tillräckligt stabila."

      Mera lögner. Byggstenarna ersätts och de gamla hånas, rivs ner och förkastas. Oberoende av att de visat sig vara fungerande och synnerligen hållbara.

      Radera
    6. Vad bra Kristian! Min avsikt från första början har varit just att "avslöja" tillräckligt mycket av min samhälls- och människosyn, så att du ska förstå lite bättre vem du argumenterar emot. Jag föreställer mig att Mimmi gör samma sak. Du och jag är ju båda från Pedersöre, båda uppväxta inom pälsnäringen och ja, delar samma förnamn förstås. Vi kommer också (åtminstone jag) från ett förhållandevist religöst släkte, jag från både min mors och min fars sida. För att vi två inte ska dras över en kam så delger jag gärna min samhälls- och människosyn, så att även andra kan se hur två individer med delvis liknande bakgrund kan bli så olika.

      De gånger som jag "har av och till figurerat här på bloggen" så har du valt att, endera lägga ner diskussionen, eller som senaste gång, efter att jag uttryckte min glädje över att en god vän till mig diskuterades, börja ifrågasätta mitt själsliga välmående, vilket jag tolkade som en härskarteknik för att få tyst på mig, för att kunna lägga ner diskussionen.

      Denna gång inleder du med att du har avslöjat mig, eller snarare att jag själv har avslöjat mig. Jag har varit öppen sedan första ordet jag skrev här och anser inte att någonting har avslöjats, eftersom det har varit på bordet, för alla att se, hela tiden.

      Jag skulle vilja undvika att kritisera mina diskussionsopponenters sätt att diskutera och istället koncentrera mig mig på sakfrågorna, men nu börjar jag, efter att ha sett din respons på mina och andras kommentarer, känna en växande oro över huruvida du överhuvudtaget förstår vad ordet "fakta" innebär. Därför ska jag ställa dig en fråga härledd till ett citat från mig och ett citat från dig.

      Jag skrev: "Den faktan baseras på grundläggande mänskliga rättigheter och etiska regler, som vårt moderna samhälle har byggts på och som inte kan motdebbateras med sexistiska påståenden och generalisering av grupperingar, som Särkiö gör."

      Du skrev: "Det stycket innehåller så många felaktigheter att jag inte ens ids börja räkna. Tror du faktiskt själv på de lögner du skriver?"

      Kan du nu snälla, för min och andra medmänniskors skull, försöka räkna upp de felaktigheterna och innan du gör det, läsa igenom FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna Artikel 12, samt de två första styckena i följande länk: https://www.riku.fi/sv/olika-brott/hatbrott/, speciellt den sista meningen i andra stycket? Det är på basen av dessa informationskanalerna, som jag skriver mina "lögner" och ja, jag tror på dem i allra högsta grad.

      "Byggstenarna ersätts och de gamla hånas, rivs ner och förkastas"

      Jag tror inte att någon vettig människa i Finland, medvetet splittrar ett fungerande, heteronormativt, kristet äktenskap, eller missunnar någon kvinna, eller man i Finland att skaffa barn, så de stöttepelarna får stå kvar så länge de håller. Däremot kan ingen tvingas att skaffa barn, gifta sig innan de har sex, eller leva i heterosexuella förhållande. Om sådana tvångsförhållanden definieras som byggstenar för samhället, så ska de med det snaraste demoleras och där kommer jag att göra mitt yttersta för att vara en förkämpe. Jag har, inom min yrkesroll i säkerhetsbranchen, fysiskt omhändertagit personer som tror sig ha rätt att öppet tycka till om andra människors sexualitet på ett negativt och provocerande sätt och jag kommer att fortsätta göra det när situationen kräver. Jag har också gjort mig försäkrad om att lagen stöder mig, när jag gör det.

      Jag säger inte att jag personligen skulle kräva Pekka Särkiös uppsägning om jag utredde detta ärende. Jag tror att det påtvingade indragandet av hans text, den offentliga ursäkten och en eventuell varning, räcker som reprimad som han förhoppningsvis lär sig någonting av. Allt detta är upp till de myndigheter som han nu står inför. Hans offentliga personlighet gör dock hans klantiga påståenden ännu mer allvarliga och ses knappast på med blida ögon.

      Radera
    7. @Kristian Snellman, "Jag tror inte att någon vettig människa i Finland, medvetet splittrar ett fungerande, heteronormativt, kristet äktenskap, eller missunnar någon kvinna, eller man i Finland att skaffa barn," Nej, men kanske omedvetet ? Du kanske är släkt med "Snällmän" som glatt hivade Gideoniternas NT i soptunnan vid sektionen i Dragsvik 1/81 ? Stuga Nurmoila, Stefan,Roy och Hans vill jag minnas.... Sorry om ngn känner sig träffad, men det må kanske vara med all rätt ?

      Radera
    8. https://svenska.yle.fi/artikel/2020/06/27/nationalmuseets-prideflagga-stals-och-brandes-i-helsingfors-pride-firas-virtuellt All heder åt dem som utförde "Dådet" !

      Radera
    9. Anonym 23:45 Ja omedvetet raserar vi allihopa många saker som inte angår oss. Därför kan destruktivt tänkande ha så mycket större och värre konsekvenser än vi tror och kan föreställa oss. Det är bra att be om förlåtelse, men det är ännu bättre om man också kan tänka sig för innan man låter sitt ego gå ut över andra.

      Nej jag tillhör inte de Snellmännen, jag är från Karby-Snellman som härstammar från Fäboda. Däremot har jag gått i skola och jobbat med ganska många
      andra Snellmän och har personligen bara goda erfarenheter av dem.

      Radera
    10. Anonym 01:42 Ja om du tycker att det är hedervärt att stjäla/snatta och idka skadegörelse, så är det väl din sak. Jag tycker däremot inte det. Dessutom är flaggbränning lite passé och enligt mig under finländares nivå. De åstadkommer ju ingenting annat än en polisutredning.

      Summan på flaggan är antagligen en bit över 100€ men knappast över 500€, så brottet klassas därmed som snatteri och drunknar antagligen i havet av andra snatterier i Helsingforstrakten.

      Om gärningsmännen däremot filmar och offentliggör dådet på tex sociala medier, med hatiska uttalanden mot sexuella minoriteter, så kunde det klassas som hatbrott, enligt principerna som hittas i diskussionen om herr Särkiö här ovan, men om inget sådant material har publicerats, så börblir nog gärningsmännen osofistikerade och ganska gemena tölpar och inget hot mot den nationella tryggheten. Bra att Yle gav en notis om det iaf. Det var ju ändå nationalmuseets egendom.

      Radera
    11. Anonym 01:42. "All heder åt dem som utförde "Dådet" !"

      Där kan jag tyvärr inte hålla med dig. Stöld är stöld och alltid ett brott mot Guds bud. Sedan är det en annan sak att denna flagga står för mycket förtryck och t.o.m. fascism idag, och i sig är förhatlig. Men att stjäla en sådan flagga, och ännu värre att bränna den, är nog ytterst kontraproduktivt. Gå då hellre in i någon Pride-kyrka som har en regnbågsfärgad matta och torka fötterna på den! Det är en symbolhandling som det inbjuds till och som aldrig kan anses vara något "hatbrott".

      Radera
    12. Kristian. "De gånger som jag "har av och till figurerat här på bloggen" så har du valt att, endera lägga ner diskussionen, eller som senaste gång, efter att jag uttryckte min glädje över att en god vän till mig diskuterades, börja ifrågasätta mitt själsliga välmående, vilket jag tolkade som en härskarteknik för att få tyst på mig"

      Vissa gånger är det bäst att bara låta dumheterna stå oemotsagda för att undvika en gagnlös och tidskrävande diskussion. Vad sedan gäller den gång du på kort tid skrev fem hånfulla kommentarer i uppenbar affektion och jag frågade hur du riktigt mådde så behöver man nog bjuda till ganska ordentligt för att klara av att tolka min oro till härskarteknik. Men tydligen går också det om man riktigt försöker.

      Sedan tror jag nog att du kan räkna själv hur många fel/lögner din kommentar innehöll. Jag väljer att inte ta den diskussionen med dig eftersom jag menar att det är slöseri med tid. Av den orsak jag uppgav ovan.

      Radera
    13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    14. Okej Kristian, jag förstår. Du tycker alltså att positiv respons på att folk känner till en offentlig persons uttalanden i media kan klassas som hånfull kommentar, eller som du själv uttryckte dig den gången, att "racka ner på vad du och andra har skrivit". Nu börjar jag också förstå din "samhälls- och människosyn" lite bättre.

      För övrigt gav jag dig just, enligt dina uppenbara önskemål, för en stund sedan, en lite mer specifik förklaring på den ena kommentaren (i det samma blogginlägget om halmgubbar i doktorsavhandlingar), som dina språkkunskaper inte verkar ha räckt till att förstå, eftersom du tyckte att det var ord radade efter varandra utan mening. Läs gärna igenom och fråga om det är någonting, som du fortfarande inte förstår, så kan jag försöka hjälpa dig med svenskan!

      Tack Kristian! Jag var inte riktigt säker på huruvida jag borde räkna med att du kan motivera dina argument och stå bakom dem, när du en gång har offentliggjort dem i text, men nu fick jag svaret. Det här sparar också mig mycket tid.

      Radera
    15. Om prideflaggan ännu, det som var kanske mest graverande var att den vajade i Nationalmuséts stång ! Låt regnbågsfolket flagga bäst dom vill men den flaggan har inget att göra i officiella inrättningars stänger !

      Radera
    16. Anonym28 juni 2020 21:18

      Åtminstone står regnbågsflaggan för något riktigt och äkta! Den borde finnas överallt!
      Det kristna korset står bara för mörker och död.

      -Regnbågsflagga-

      Q

      Radera
    17. Tack Kristian S för att du tålmodigt förklarar, tydligare kan det inte bli!
      Vad gäller pride-flaggan; vad är liksom meningen, vad vill man åstadkomma med att stjäla och bränna den? Hur skulle det få dig Kristian n att känna om jag gick till guds hus och sket på mattan bara för att, ja vadå?

      Radera
    18. Anonym 21:18 Ja nu var det ju inte så att någon har gått och hängt regnbågsflaggan i nationalmuseet. Det är nationalmuseets egendom, som de själva har hängt upp. Regnbågsflaggan står för mångfald och har ingen skadlig betydelse för någon. Därför är det också lämpligt att en statlig instans har ett eget exemplar.

      Radera
    19. Q, Mimmi och Kristian S , Se denna video https://www.himlentv7.se/vod/player/40301/ och inse vad som kommer att ske om vi i toleransens namn börjar tillåta vad som helst ! Redan nu är dagens läromaterial i skolorna infekterade med denna dynga !

      Radera
    20. Anonym 23:12

      Hahaha, jag skrattar så jag gråter! Jag satt hela tiden och väntade på att höra om hemskheter som våldsbrott och hat mot heterosexualitet, eller något liknande, men det enda osakliga jag hittade, var hotet om att bränna en kyrka som hängde ut en homofobisk skylt och eventuellt att ha "trans-pojkar" i tjejernas idrottslag och toalett. De två sakerna kan kräva diskussion och åtgärder, men resten är ju sant!

      Det roligaste är ju hur den där trögt talande gubben faktiskt menar allvar och lyfter fram allting som om det skulle vara fel, hemskt och otänkbart. Jag måste ta den där gubben som inspiration till en sketch i framtiden!

      Till saken hör ju att homofobiska gärningar och motstånd mot sexuellt mångfald numera bryter mot lagen i stater där dessa lagar har trätt i kraft, på samma sätt som rasistiska gärningar och motstånd mot andra rasers rättigheter gör. Att agitera mot fri sexualitet är likvärdigt med när Hitler agiterade mot Judarnas rättigheter i ölhallarna, när han påbörjade sin politiska bana.

      Tack för det där! Jag kan bara gratulera Massachusetts och USA och uppmana mina kollegor i udbildningssektorn att titta på videon för inspiration till framtida läromaterial.

      Radera
    21. @Kristian Snellman, "Hahaha, jag skrattar så jag gråter!" Du kommer att ångra detta, sanna mina ord ! Vår Herre och Gud låter sig inte gäckas med människotankar ! Betänk vad vår Herre menar med följande ord, "Lukasevangeliet 17:2 Det hade varit bättre för honom att få en kvarnsten hängd om halsen och bli kastad i havet än att han förleder en av dessa små." Nu är det inte jag som dömer utan Gud själv !

      Radera
    22. @Mimmi 28 juni 2020 21:41, beror kanske på vilken matta du skiter, den regnbågsfärgade eller den vanliga.... Skit gärna på den regnbågsfärgade !

      Radera
    23. Kristian. Jag tycker att vi avslutar denna diskussion nu. Vi pratar överhuvudtaget inte alls samma språk.

      Radera
    24. Det komiska i videon är att snubben snackar hela tiden om "slippery slope", och uttrycket kommer från retoriken och klassiska fel man gör. Sluttande plan, dvs att om A sker, så utgår man felaktigt att både B, C, D, E osv sker också.

      I videon framkom inte alls vad "det hemska" är, det var bara att snubben med dåligt självförtroende kunde inte upphöja sig själv på annat sätt än att hitta nån att trycka ner. Även det klassiskt.

      Vill vi lyfta upp lämpligheten inom adoption så kunde nämnas att djupt religiösa fungerar mindre bra som adoptionsföräldrar enligt adoptionsorganisationerna. Istället för att beakta barnen sätter sig adoptionsföräldrarna och ber tills problemen försvinner, vilket de aldrig gör. Det finns otaliga tragiska exempel, närmaste ligger i Kristians grannby.

      Det finns ingen religionsundervisning i Massachusetts, eller resten av USA, och det vore verkligen orsak att ifrågasätta om skolans knappa resurser ska avsättas på sagor. Istället för religion skulle resurserna räcka gott och väl för att lära sig ett språk till. Enda hindret är att alla religionslärare förvandlas inte till språklärare över en natt.

      Men, jag väntar fortsättningsvis på att ni ska börja föra en kampanj mot oss frånskilda, vi som lever i synd dag och natt. Jag kan inte acceptera att vi är sämre syndare än nån annan! Ingalunda har ni normaliserat samboförhållanden?

      Radera
    25. Tack Kristian! Med mitt akademiska betyg, som påvisar utmärkta kunskaper i svenska, i åtanke, så tar jag det som en enorm komplimang! Om du föredrar att inte redogöra för dina argument, så respekterar jag ditt beslut och avslutar den här diskussionen på din begäran.

      Radera
  9. Tur för Kristian (och hans svans) då, att han har en kvinna som kokar hans mat, tvättar hans byk, städar hans hem. För vad skulle det bli om han blev tvungen att göra det själv?

    Tur för herremännen att det, trots deras motvilja till starka arbetande kvinnor, finns lärarinnor som bildar deras barn och sköterskor som sköter dom när de blir dåliga och sekreterare som sköter deras affärer. För vad skulle det bli om dom blev tvungen att sköta det själva. Inte mycket mer än skrikande ynkliga mansgrisar enligt min åsikt! Vilket vi tydligt kan se här på bloggen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 09:13. Hoppsan vad du vet om mig! Jag borde egentligen radera kommentarer som din eftersom de både går direkt på person (utan substans) och dessutom är helt felaktiga. Men jag låter den stå kvar för att visa hur dåliga argumenten är på den andra sidan.

      Radera
    2. Kristian. Just det! Kvinnor ska inte ha rätt att ge kommentarer. Tysta ner dom och radera deras korkade ord! De kan ju få för sig att de har rättigheter! Eller, hur? :-D

      Q

      Radera
    3. Q. Så du tycker att det är helt ok att gå på person i stället för sak?

      Radera
    4. Kristian. Så, du tog den där åsikten personligt? Började det skava på samvetet? Träffade åsikten en öm punkt? :-D

      Jag tyckte åtminstone att det var en rätt så saklig åsikt som säkert passar in på en hel del män i samhället.

      Q

      Radera
    5. Q. Vanligen brukar man nämligen skriva ett namn när man hänvisar till någon person, och eftersom anonym gjorde just det menar jag att det finns viss orsak att tolka det som ett personligt påhopp. Att den sedan, liksom de flesta av de negativa kommentarerna här, saknar verklighetsförankring, gör det ju inte heller bättre.

      Radera
    6. Kristian. Exakt vad är det som saknar verklighetsförankring hos de anonyma kommentarerna?

      Du har inte särskilt mycket fakta att visa heller, mest bara egna åsikter.

      Q

      Radera
    7. Q. Läs om kommentaren. Kanske det blir klarare då?

      Radera
  10. Många gånger man ser nån stenhårt analysera nån okänd, får man gärna leka med tanken att det sannolikt är spegling av hen själv.

    Kristian N har nu börjat skriva om "kulturelit", men knappast räknar sig varken Särkiös förman eller nån annan ur försvarsmakten som kulturelit. Men kan det vara så att Kristian ser sig som en moralelit, en som per definition hänger sig åt vad som är rätt och tror sig vara den ende som kan avgöra det? Likt en besserwisser till tex teaterrecensent och kulturelitist försöker gode Kristian snäppa av den ena efter den andra utan argument.

    Jag citerar Kristian N:

    "Men jag menar att det är synnerligen farligt om och när människor med din grundsyn på livet och tillvaron börjar diktera..."

    Det är alldeles riktigt farligt då nån börjar diktera, och om du Kristian skulle sluta med det och leva själv som du lär, så kunde man eventuellt ta dig lite på allvar.

    Och du ska verkligen inte gå och tro att din grundsyn skulle vara på något sätt överlägsen nån annans.

    SvaraRadera
    Svar
    1. d. Ordet "kulturelit" är en aning missvisande, men jag använder det här eftersom Särkiö använde det i sin text. Det började så, men idag har det skett en "tickle down"-grej så att eländet har drabbat bredare folklager också.

      Vad gäller vilken grundsyn, eller kanske vi där borde använda ordet världsbild, är bättre är det bara att se på frukten. Den normnihilism som griper omkring sig idag lämnar en massa skadade och sårade människor efter sig. Ruinerade äktenskap och en massa ångest och elände för de som ska växa upp mitt i detta.

      Radera
    2. Jag upprepar och citerar dig: det är farligt då nån börjar diktera, oberoende det handlar om normnihilism eller vad det är för strunt. Försök själv leva som du lär innan du hoppar på andra.

      Radera
    3. d. Jag dikterar inte. Jag presenterar sanningen efter bästa förmåga och så får var och en förhålla sig till det jag skriver bäst de vill. Jag har dessutom inte någon sådan position att jag kan börja hota folk som tycker fel med sparken. Men när sådana som har det börjar göra det är det ytterst allvarligt. Men det kanske du inte förstår?

      Radera
    4. Ids inte börja med semantisk dravel som du inte kommer ur, "diktera" eller "presentera sanning", vad spelar det för roll och i fall det skulle, var drar du då gränsen? Det där är igen ett fånigt avledningsmanöver för att slippa svara ärligt.

      Däremot ska jag dra till minnes en diskussion där du visst tyckte du hade rätt att anställa personer med "rätt åsikter" till din farm, och låta bli anställa med "fel åsikter". Exakt samma sak som du du hävdar att är så fel gällande Särkiö. Så än en gång: hur vill du riktigt ha det?

      Radera
    5. @d, "Och du ska verkligen inte gå och tro att din grundsyn skulle vara på något sätt överlägsen nån annans." Hur skulle det vara "d" om du skulle på allvar börja utforska Kristians grundsyn istället för att förlita dig på din egen som uppenbarligen bygger på "Lösa boliner" ?

      Radera
    6. 01:10 Kristians grundsyn är väl utfläkt här på bloggen och den är oförenlig med min egen eftersom jag ser att alla har lika stor rätt att välja sitt sätt att leva, och ingen har rätt att lägga sig i. Jag kan inte heller tolerera mobbning eller deltagare som varken har mera vett eller självständigt tänkande att sätta sig emot.

      Radera
    7. d. Det är stor skillnad på att diktera för någon och att presentera sanningen och låta alla ta ställning till det skrivna. Klarar du inte av att se skillnaden tror jag att det beror endast på att du anser dig behöva vara mot allt jag skriver bara av princip.

      Så tycks du inte heller se den stora skillnaden på att sparka någon av en orsak och att låta bli att anställa någon (och ta någon annan som annars är lika kvalificerad) av samma orsak. Det är milsvid skillnad mellan dessa två! För övrigt är de argument jag presenterade i den ifrågavarande diskussionen fullt giltiga ännu idag, så jag ser ingen större idé att dra dem ännu en gång.

      Om din grundsyn skulle begränsa sig till de saker du skriver i din kommentar 10:43 skulle vi vara helt överens. Men problemet är att du utelämnar en massa saker i den uppräkningen.

      Radera
    8. Skillnaden mellan att diktera och presentera sanning är så liten så du kunde inte, trots min uppmaning, förklara den.

      Det är en skillnad mellan att bli anställd och att bli sparkad, men det är ingen skillnad mellan att straffas för sin övertygelse eller för att straffas för sin övertygelse.

      Och när ska du börja leva som du lär? När ska du sluta diktera din grundsyn? Eftersom du kallar dig predikant så har du en dikteringsställning, om du så vill det eller inte.

      Radera
    9. d. Jag kan inte begripa att jag ska bara tvungen att skriva detta på din näsa. Men tydligen är du här enbart för att obstruera - någon annan slutsats kan man knappast dra av dina skriverier. När man dikterar något för någon är detta kombinerat med någon form av disciplinärt hot. "Om du inte gör så här så ..." Det begriper du nog, men problemet tycks vara att du inte vill begripa utan i stället stjäla tid av mig genom att bete dig på detta sätt.

      Radera


    10. Ditt svar till Kristian Snellmans kommentar:
      "Men jag menar att det är synnerligen farligt om och när människor med din grundsyn på livet och tillvaron börjar DIKTERA vad någon får säga och inte får säga och huruvida den som sagt något misshagligt bör få sparken eller inte. "

      Intressant, med din definition måste du då mena att Kristian S hotar med någon disciplinär åtgärd, och vilken upplever du då att den vore? Nu var det förstås inte Kristian S som använde ordet "diktera", utan du själv, med din egen definition.


      Symptomatiskt väljer du att inte alls beakta det väsentliga, repressalier pga sin övertygelse. Pointen var ju ursprungligen inte om Särkiö skulle få behålla sitt jobb eller inte, utan hotet som bygger på hans övertygelse. Men jag förstår, det är alltid dina egna fördelar som ska gå före.

      Radera
    11. d. Har du alls förmågan att läsa innantill, och har du alls något hum om vad som händer i världen idag? Det är ju PRECIS DET HÄR som det hela handlar om!!! Människor som anser att sådana som Särkiö inte får säga det de säger och som har makt att se till att de sparkas för det. Se t.ex. vad som hände med Brendan Eich. Eller Aki Ruotsala. Det Sirkiö kallar kultureliten sitter idag och dikterar vad som får sägas och vad som inte får sägas - och ve den som inte spelar med!

      Radera
    12. d.

      Det som Kristian missade där var ju att jag inte alls "dikterade" varken vad någon får säga eller inte säga och inte heller huruvida någon ska få sparken. Allt som jag insinuerade, var ju att jag litar på att beslutsfattarna gör rätt beslut när stunden kommer. Den som noggrant läser igenom sista stycket i min kommentar 27 juni 2020 05:33, ser också att så är fallet, om man är insatt i det svenska språket vill säga, vilket Kristian i sin kommentar idag kl 05:16, insinuerar att han inte är.

      Jag måste erkänna att jag provade på att gillra en liten fälla där, för att se vad Kristian tar till vara av en motkommentar när han befinner sig i en diskussion och han trampade rakt i fallgropen och började förarga sig över min vilja att bestämma över andras öden istället för att ta till sig av ovannämnda tillit till Finlands rättsmyndigheter från min sida.

      Sedan började Kristian gräva gropen ännu djupare, genom att underlåta att svara på min begäran om motivering till hans väldigt kraftiga påstående, att mina faktabaserade källor gällande mänskliga rättigheter är lögner, eller som han just då valde att kalla det, "felaktigheter", vilket tyder väldigt klart på att han inte har några sådana motiveringar.

      Slutligen ville inte Kristian diskutera detta med mig längre och det kan ju ingen tvinga honom till heller, eller hur? Vi får helt enkelt lägga det i "var å ein me siitt" kategorin.

      Radera
    13. Kristian Snellman

      KN väljer noga vad han "missar", han försöker nog se till att han hittar ett litet kryphål för att slippa tappa ansiktet. Därför väljer han att "glömma" alla besvärliga frågor han inte vill svara på utan att medge att han haft fel. Har väl frågat tre gånger varför han inte lever som han lär, men Petrus nekade ju också tre gånger... :D

      Det är ingen match att få KN i fällan, han pratar emot sig själv mest hela tiden vilket grundar sig i att hans agenda är starkare än den logiska slutledningen. Vet inte om han inte ser eller om han inte bryr sig i hur klantig hans retorik är, men vet också att bland hard core troende spelar logiken ingen roll, håårt påå bara med inlevelse så går vad som helst hem... :D

      KN är mästare på att måla in sig i ett hörn, och då han är där, kommer litanian med att man inte kan läsa. Men bara då, annars ser han inga som helst fel med nåns läsfärdigheter :D Källor använder han inte heller, fast han påstår motsatsen. Inte för att jag kan eller bryr mig i bibeln desto mer, men nog är jag väldigt misstänksam hur lite han citerar den. De som är ärliga och uppriktiga har inga problem med att citera bibeln, till och med kommentatorerna får sjufallt mera citat in i korta kommentarer än vad KN får i ett dussin inlägg. De flesta religiösa bloggare kan förklara och vara hur logiska som helst, men inte KN. Han undviker att citera, och serverar färdig propaganda utan möjlighet att checka upp. Har för långa tider sedan varit väldigt engagerad i religiös verksamhet, men ju mera man mött falskhet i dessa kretsar, desto mera avstånd har man lyckligtvis tagit.

      Ingen kan tvinga honom, och ska inte heller, men om det är nånting som får mig att se rött, är att mobbare skapar antipatier gentemot nån, och det är precis vad KN gör hela tiden. Vem tänker på hbqt så man skriver ett par hundra inlägg med homosex på näthinnan? Kan tänka mig att det är få i hans sekt som vågar öppet vara av annan åsikt, trots att samvetet säger annat. KN kommer alltid att vara hatisk, men det går alltid att så ett frö av tvivel bland dem som kanske inte skulle vilja gå mobbar-Kristians väg.

      Radera
    14. KN

      "Det är ju PRECIS DET HÄR som det hela handlar om!!! Människor som anser att sådana som Särkiö inte får säga det de säger och som har makt att se till att de sparkas för det."

      Klart det är det som det handlar om, det har jag försökt skriva hela tiden, men du har ännu inte svarat varför du själv inte skulle anställa personer med "fel åsikt", dvs använda din makt att tysta eller påverka åsikter, samtidigt som du skäller högt då andra kräver det? Du lever inte som du lär, och det vore förtroendeingivande om du för EN GÅNGS SKULL kunde ge ett ärligt svar. (istället för att "jag inte kan läsa", för nu var det ju tydligen inget problem för dig att läsa och förstå vad jag skrev i föregående kommentar). Men jag utgår från att du är inkapabel att göra det.

      Radera
    15. d

      En viktig detalj, som jag tror att KN har fått om bakfoten är skillnaden mellan existensen och användandet yttrandefriheten.

      KN menar säkert att Särkiö har rätt att yttra sig hur han vill pga yttrandefrihet, vilket han ju också har.

      Det som KN fatalt verkar ha undgått att förstå, kanske pga bristfällig kunskap om strafflagen, är att när Särkiö utnyttjar yttrandefriheten för hets mot folkgrupp, så begår han ett hatbrott, vilket han sedan får stå till svars för.

      För att nu lyfta fram ett bittert faktum för bibelföljare, så bör vi ju kanske poängtera det att även om man tar stöd från bibeln för att påvisa tex att homosexualitet är en styggelse, så kan det dömas som hets mot folkgrupp. Dvs offentlig användning av homofobiska bibelcitat kan bli klassat som ett brott i framtiden.

      Radera
    16. Kristian. Du ska inte diskutera mera med de här människorna. Det är uppenbart att de inte alls mår bra. De hoppar av och till och vet inte vad de har skrivit och när de blir trängda börjar de yra om att de "gillrat fällor". Sjukt! Som du skrev är de bara ute efter att obstruera och stjäla av din tid. Satsa på nya texter i stället!

      Radera
    17. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    18. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    19. Anonym 04:54. Nej, det är ingen idé att göra det. Deras otrevliga exercis i märkliga funderingar och rena lögner om vad jag har skrivit är synnerligen motbjudande, men jag får väl anta att alla seriösa läsare - som orkar läsa deras kommentarer - ser det galna i det de skriver. Men det finns en hel del mycket skrämmande element i hur de tänker. Detta speciellt som man får anta att de ändå är någotsånär representativa för människor med de åsikter de delar. Det de skriver om lagstiftningen i synnerhet och om likställandet av det de kallar "ras" och sexuell läggning och det att de inte alls vill se de problem detta skulle skapa. Signaturen d:s tal om att Särkiö gjort sig skyldig till "hatbrott" likaså. Detta är lika befängt som det är farligt. Vi får nog konstatera att vi torde vara på väg in i en tid där sanningen ska undertryckas och tystas ner med alla medel. Många av kommentarerna, trots att de uppenbart är skrivna av individer som har väldigt otur när de tänker, gör att jag blir milt sagt mörkrädd.

      Radera
    20. Lögner finns det inte, bara att visa ifall du hävdar att såna finns. Kan ju inte vara svårt för dig?

      Ska påpeka att varken jag eller HD i USA har tagit upp ordet "ras" och "sexuell läggning" i diskussionen och "diskriminering", det är helt och hållet, och enbart du Kristian som förvrängt den "sanningen".

      Radera
    21. d. Där hade vi igen en lögn. Du kan tydligen inte skriva tre meningar utan att få med en sådan. Men tack för att du själv bevisar att jag har rätt. Det besparar mig det omaket.

      Radera
    22. Anonym 04:54

      Nu har du nog fått det här om bakfoten. "när de blir trängda börjar de yra om att de "gillrat fällor".

      Jag yrar inte, jag är ytterst klarsynt i dessa frågor. Jag gillrar inte fällor för att jag är trängd, jag gillrar dem för att jag älskar att diskutera och debattera. Diskussion och debatt är som ett verbalt schackparti och jag övar mig på amatörspelare som Kristian N, för att vara betredd när proffsen anländer.

      Det är lite svårt att bli trängd av Kristian, när han lägger sig på rygg och sparkar och skriker varje gång han inte får sin vilja fram. Han gillar uppenbarligen att diskutera här på sin blogg, så länge han kan bluffa sig fram med sina påhittade "sanningar", men när en motivering för dessa "sanningar" krävs av motparten, så undviker han konfrontation, eller lägger sig ner på nytt och skriker. Då får man ju fråga sig vem som inte mår bra.

      Jag har jobbat med de frågor, som denna diskussion berör, som skådespelare, regissör, odningsvakt, väktare och fredssoldat (egentligen i alla andra av mina yrken också). Jag har även, under högskoletiden fungerat som studeranderepresentant, där jag har arbetat fram en jämställhetsplan, tillsammans med intressebevaknings-sekreterare och trakasseriombud. Denna plan förebygger sexuella trakasserier och diskriminering från och mot skolans anställda och studerande, så att de inte ska trampa i samma klaver som Särkiö har gjort. Här följer information från en av de källor om Hatbrott och hatretorik, som jag använder mig av:

      "Yttrandefriheten omfattar inte bara sådana uppgifter eller åsikter som gärna tas emot eller som anses vara harmlösa eller betydelselösa utan även sådana som upplevs till exempel som omskakande, störande eller oangenäma.
      I Finlands lagstiftning och i olika internationella fördrag begränsas yttrandefriheten dock så att andra grundläggande rättigheter eller kränkning av människovärdet inte tillåts med stöd av yttrandefriheten. I strafflagen har yttrandefriheten begränsats bland annat genom att föreskriva att ärekränkning och hets mot folkgrupp är straffbara gärningar. Således är straffbar hatretorik också ett hatbrott."
      Källa: https://www.poliisi.fi/brott/hatbrott_och_hatretorik

      Jag uppmanar alla som vill diskutera detta ämne framöver, att bekanta sig med FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna (Artikel 12), samt den finska strafflagens förhållning till hatbrott.

      Radera
    23. Snellman. Nu vet jag inte om du avsåg att vara rolig när du kallade bloggaren en "amatörspelare" och själv låtsas vara någon form av proffs, men om du försökte det får jag låta dig veta att du misslyckades. Var du å andra sidan seriös borde du skaffa hjälp på riktigt. Det du skriver saknar ju helt verklighetsförankring och faktagrund.

      Om du faktiskt, vilket jag starkt betvivlar, har jobbat med dessa frågor och ändå är så här borta när det gäller vad som är hatprat och vad som inte är det blir jag verkligen mörkrädd.

      Radera
    24. Anonym 16:23

      Nej , det var ingen underliggande humor i det påståendet (om inte du förstås skrattar, det får du göra som du vill). Det var bara ett konstaterande, eftersom KN väldigt sällan förankrar sina sk "sanningar" i konkreta, tillgängliga källor (inte en enda gång i den här tråden) och så vitt jag vet, så har inte KN någon ekonomisk vinning för denna blogg och är i så fall en amatör (oavlönad.) Kanske jag har fel.

      Jag har däremot inom olika yrken haft lön för att diskutera bla dessa frågor, både intellektuellt och med maktmedel som påföljd. Som jag nämnde tidigare så har jag fysiskt omhändertagit personer, som har gjort sig skyldiga till hatbrott mot sexuella minoriteter. Därför anser jag per definition att jag är proffs och behöver inte låtsas. Jag behöver inte heller ditt anonyma godkännande för en sådan sak, så du får tycka bäst du vill att jag har misslyckats.

      "Det du skriver saknar ju helt verklighetsförankring och faktagrund."
      DU får i så fall peka ut de saker som saknar verklighetsförankring och faktagrund, så vi kan diskutera dem, annars är du, liksom KN, bara en sur och tvär individ, som ligger på marken, skrikandes och sparkandes, för att du inte får din vilja fram.

      Jag är ledsen om du blir mörkrädd. Dela gärna med dig av materialet, som förklarar vilken del av "hatprat" som jag har missuppfattat, så kan vi på ett rättvist sätt reda ut det. Om inte, så kan du bara dra åt skogen! Huruvida du tror på att jag har jobbat med dessa frågor, struntar jag fullständigt blankt i.

      Radera
    25. Anonym 16:23

      "Var du å andra sidan seriös borde du skaffa hjälp på riktigt. Det du skriver saknar ju helt verklighetsförankring och faktagrund."

      Om du tycker att finska polisen och där igenom den finska lagen, som jag har relaterat till, saknar verklighetsförankring och faktagrund, så är det nog kanske du som borde skaffa hjälp, åtminstone se till att du inte korsar väg med polisen. De brukar inte vara så vänligt inställda till "motstånd mot tjänsteman", det har jag också erfarenhet av, från mina år i säkerhetsbranchen med polisen.

      Radera
  11. Räcker det inte med videon från TV7 så kan ni ju ta er ann följande text från Kanada på engelska ! https://www.thepublicdiscourse.com/2015/04/14899/
    "Jesaja 32:3 De som har ögon att se med ska inte vara förblindade, de som har öron att höra med ska lyssna."
    " Hesekiel 12:2 ”Män­niskobarn, du bor mitt ibland ett upproriskt folk. De har ögon att se med, men ser inte. De har öron att höra med, men hör inte, eftersom de är ett upproriskt folk."
    "Matteusevangeliet 13:15för detta folks hjärta är förhärdat. De hör illa med sina öron och de sluter sina ögon, så att de inte ser med sina ögon eller hör med sina öron eller förstår med hjärtat och vänder om så att jag får bota dem." -Exakt !
    "Johannesevangeliet 12:40Han har förblindat deras ögon och förhärdat deras hjärta, så att de inte ser med sina ögon och förstår med sitt hjärta och vänder om och blir helade av mig." Summan av kardemumman, ser man inte det goda ser man säkert inte heller det onda !

    SvaraRadera
  12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  13. Kristian Snellman

    KN har ingen koll på lagstiftningen, han blandar friskt ihop censur och yttrandefriheten, samt utgår att han kan välja vilken lag står över en annan. Så fungerar det inte i verkligheten, och oberoende vilka exempel man hämtar så trillar inte poletten ner. Man kan ju tex inte spreja könsorgan på en annans bil i yttrandefrihetens namn eftersom rätt att skydda ens egendom går före yttrandefriheten. Detta väljer KN att inte förstå eftersom det skulle hindra hans hbqt-korståg.

    KN vet nog vad Särkiö-fallet handlar om, därför vägrar han svara på min fråga. KN menar att det är fel att Särkiö övertygelse tystas ner då han uttalat sig i tjänsteförhållande. Men samma rätt har han själv propagerat för tidigare, då han envist hävdat att han har rätt att välja bort personer med "fel åsikt och övertygelse" då han själv anställer folk. Det kallas också dubbelmoral och skenhelighet. KN må tro att han kan slugt ducka för mina frågor, men varje gång ser man hur han inte vågar svara på just de frågor som gör att han ställs i dålig dager, se bara senaste kommentar.

    Vidare kan man också säga att en arbetsplats är inte ämnad som plattform för att proklamera sina åsikter-man får sin utkomst för de uppdrag man ålagts utföra. Ingen kan hindra att Särkiö har åsikter, men om det är oförenligt med arbetsgivaren om Särkiö inte kan låta bli att uttrycka sig offentligt utan att skada arbetsgivaren, så kan den konflikten bara lösas på ett sätt. Särkiö får dock fortsättningsvis behålla sin yttrandefrihet, dock utan lön... Samma gäller de farmarbetare som inte blev anställda av KN.

    Stödet från bibeln är synnerligen vagt, man kunde ha trott att KN hade massvis med citat, men det enda han kom fram med var "Gud skapade mannen och kvinnan" från gamla testamentet, och eftersom han hade uttalat sig om att gamla testamentet inte gäller (pga att bland annat stening inte riktigt är gångbart idag) så föll även det pladask. Ändå fortgår systematisk hatprat, som han själv kallar för "att bry sig om", men man undrar ju hur många hbqt det finns i hans sekt-det är för dem som bloggen är ämnad...

    Har många vänner, och även i släkten, som inte är hetero, och vi vet nog alla hur lite han fattar, hur mycket är rena dagdrömmar och fantasier, och hur mycket det kan såra. Men han väljer givetvis att fortsätta med att såra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. d. Dina texter börjar snart närma sig förtal. Nu ska jag säga detta en gång till: Sluta misstolkas vad jag skrivit! Att du gör det och sedan bygger på dessa misstolkningar med dina konstiga resonemang gör att det blir så oerhört galet. Varför gör du på detta sätt? Vad är avsikten med detta oerhört falska sätt att föra en diskussion?

      Radera
    2. d.

      Var försiktig!
      Du börjar tydligen vara ute på hal is... :D
      Jag har dock svårt att hitta detta KNs påstådda förtal, från din sida. Kan du själv kanske hjälpa mig? Jag bad KN om hjälp tidigare, men han hävdade att vi pratar olika språk, så då blir det ju lite svårt. :D Jag tänkte om du jämför dessa citat från två olika källor, så blir det kanske lättare:

      "Dina texter börjar snart närma sig FÖRTAL. Nu ska jag säga detta en gång till: Sluta misstolkas vad jag skrivit! Att du gör det och sedan bygger på dessa MISSTOLKNINGAR med dina KONSTIGA RESONEMANG gör att det blir så OERHÖRT GALET. Varför gör du på detta sätt? Vad är avsikten med detta OERHÖRT FALSKA sätt att föra en diskussion."
      -Kristian Nyman

      "När hatretorik granskas måste man beakta yttrandefriheten som tryggas både i Europarådets konvention om de mänskliga rättigheterna och i Finlands grundlag. Med detta avses vars och ens rätt att uttrycka, offentliggöra och ta emot åsikter, uppgifter och andra meddelanden utan att någon förhindrar detta.
      Yttrandefriheten omfattar inte bara sådana uppgifter eller åsikter som gärna tas emot eller som anses vara harmlösa eller betydelselösa utan även sådana som upplevs till exempel som omskakande, störande eller oangenäma.
      I Finlands lagstiftning och i olika internationella fördrag begränsas yttrandefriheten dock så att andra grundläggande rättigheter eller kränkning av människovärdet inte tillåts med stöd av yttrandefriheten. I strafflagen har yttrandefriheten begränsats bland annat genom att föreskriva att ärekränkning och hets mot folkgrupp är straffbara gärningar. Således är straffbar hatretorik också ett hatbrott.”

      -Finska polisens hemsida om hatbrott och hatretorik
      https://www.poliisi.fi/brott/hatbrott_och_hatretorik

      Radera
    3. Snellman. Du radar ord efter varandra. Imponerande! Men förstår du vad de betyder också? Av vad jag har sett här torde det finns vissa tvivel på den punkten.

      Radera
    4. Anonym 16:27

      Tack, jag är glad att du är inmponerad och tar det som en komplimang! Ord radade efter varandra brukar vara ett krav för att en mening skall kunna bildas. ;)

      Svar på rågan: Jo jag vet vad de betyder och om du tvivlar på det så kan vi nog diskutera de ord som du hänger upp dig på!

      Radera
    5. KN

      "Dina texter börjar snart närma sig förtal."

      Jag har väldigt svårt att se var du skulle få till det, i första stycket konstaterar jag att du inte har koll på lagstiftningen, och det är lätt att kontrollera. Du har inte försökt motbevisa mig heller med att utveckla juridiken.

      I andra stycket, där du ännu inte berättat hur du vill ha det, kan jag inte tro annat än att det är dubbelmoral. Menar du att du har rätt som arbetsgivare, så var det helt rätt att stoppa Särkiö. Var det fel att stoppa Särkiö, så ska du inte heller som arbetsgivare diskriminera på basen av en religiös övertygelse. You can't have it both ways.

      I fjärde stycket förtydligar jag bara det som skrivits, inget nytt. Till sist igen ett konstaterande om din bristande kunskaper, även det skulle du enkelt kunna motbevisa, men det har du inte.

      Du kanske känner dig förolämpad av något ord, men i jämförelse har du ett par hundra inlägg som hbqt känner sig förolämpade av. Om du inte tål detta lilla, så se över ditt eget skrivande först.

      Och sen till andra syndare: när ska du börja skriva om alla sambon som lever i synd? De är ju till antalet i en helt annan klass, har utomäktenskaplig sex hela tiden och separerar gör de också.

      Radera
    6. d. Givetvis har jag koll på lagstiftningen. När det gäller hatprat så definieras inte hatprat alls i lagen. Så långt med det. Men det var inte det jag avsåg när jag talade om att dina skriverier börjar närma sig förtal. det var det senare du skrev, men det väljer du givetvis att förbigå med tystnad eftersom du vet att du är ute på väldigt tunn is.

      Sedan tycks du fortfarande inte alls vilja begripa skillnaden mellan att (hypotetiskt, märk väl HYPOTETISKT! Jag har inte, som du insinuerar, valt att inte anställa någon pga någons åsikter.) välja att anställa en annan med samma meriter och att sparka någon för hans åsikter. Som jag sade så gäller mina argument fortfarande från anno dazumal, men också det väljer du att ignorera.

      Du är hal som en ål och vrider och vänder dig som det passar och kommer med uppenbara lögner om vad jag har skrivit - och när jag påpekar det ignorera du också det. Som jag, och andra, har konstaterat tror jag att du bara är ute efter att obstruera och stjäla min tid. Skäms på dig!

      Radera
    7. Jag börjar förstå att det är allt du kan om lagen. Väl så.

      Det "senare jag skrev"? Lyckligtvis är du tydlig.

      Det var många kommentarer om anställningen, och du hävdade att du får visst låta bli att anställa en med "fel åsikter". Jag hävdade då och nu att det är diskriminering. Nu har du nånting roligt med din meningsbyggnad, förstår inte vad du menar. Självklart pratade vi hypotetiskt, vad annars?

      Jag vrider mig inte, min linje är tydlig och klar, till skillnad från din egen. När ska du alltså börja skriva om syndiga samboförhållanden? (märkväl, nu följer jag min linje, och du har fortfarande inte besvarat min fråga)

      Radera
    8. @d, Det är säkert diskriminering av Gud själv då Han kallar syndare till sig och inte egenrättfärdiga ? På annat vis kan jag inte förstå din logik, försök utmana Gud om att Han diskriminerar dig och du kommer att falla platt till marken !

      Radera
    9. En sak jag ångrar i denna debatt är utpekandet av vissa "Snällmän" ! Har ingen önskan om att vara "åklagare" !, om så vore är jag lika usel som er om änn på andra sätt ! Att Gud själv inympat oss i det Sanna vinträdet är ingenting vi kan berömma oss av av vår själva !

      Radera
    10. d. Som jag sade då, och vilket ännu gäller: Om du har två sökande till en tjänst som båda är lika välmeriterade står det arbetsgivaren fritt att anställa vilken han vill av de två. vanligen tar man i ett sådant fall den av de två som man antar att kommer att passa bäst på arbetsplatsen i fråga och i den arbetsgemenskap som finns där. Detta är inte och kan aldrig vara diskriminering.

      Radera
    11. Om du anger orsaken att anpassningen till arbetsgemenskapen baserar sig på religiös, sexuell eller motsvarande egenskap, är det diskriminering. Du påstod du kunde lagstiftningen, men det gör du inte.

      Lite mera grundläggande kunskaper: valet måste basera sig på de kriterier som står i arbetsansökan, har man inte skrivit att ett viktigt kriterium är att man ska passa i arbetsgemenskapen, så får du inte välja på basen av det.

      Men, pointen är att du kör med dubbelmoral, du vill själv välja nån med rätt övertygelse, men försvarsmakten ska inte få göra det.

      Radera
    12. Då du inte svarar på min fråga, betyder det att inte samboförhållanden är synd längre? Eftersom du inte tydligen tänker skriva om det? På de bibelstudier jag varit med om så har man nog förklarat att utomäktenskaplig sex är synd, och lever man i samboförhållande så är det dessutom upprepat.

      Radera
    13. d. "Om du anger orsaken att anpassningen till arbetsgemenskapen baserar sig på religiös, sexuell eller motsvarande egenskap, är det diskriminering."

      Så det du säger är att ifall det finns två personer som har sökt ett arbete och dessa två är lika kvalificerade måste jag välja hbt-människan, annars är det diskriminering? Det finns ju ingen som helst logik i ett sådant påstående!

      Radera
    14. d. Fortsättning. Sedan är det alltid ett kriterium att den som anställs ska passa in i arbetsgemenskapen. Det är ingenting man behöver sätta med i annonsen.

      Sedan: varför ska jag svara på alla frågor du behagar ställa? Sist jag kollade var detta min blogg och därmed är det jag som anger agendan här. Om du vill skriva en text om hur samboende är synd (vilket det givetvis är) så får du skapa en egen blogg där du lyfter fram den frågan!

      Radera
    15. Att du inte alls skriver om sambo som synd, utan hundratals inlägg om bara hbqt, visar hur snedvridet du tänker, hur du har fokus bara på en enda sak. Det bevisar också att du inte är särdeles intresserad av att upplysa om nån annan synd än hbqt heller, utan enbart låtsas vara from och peka ut hbqt inför dina sektmedlemmar.

      Radera
    16. d.@ kristian skriver nog om sambo som synd också. Men inte så ofta. Enligt Himmelens och Jorderikes Guds gällande ordning är också icketroende eller förnekares samboskap synd och orätt. Man kan bra gå till magistraten och få borgerlig vigsel. Alla så gott som alla kulturer fixerar samlivet offentligträttsligt mellan en man och en kvinna. Allt annat är början på jordens undergång. Om de icketroende ofta skiljer sig och gifter sig på nytt så kan en ångrande sådan bli förlåten vid omvändelsen eller bättringen. Om bättringen är Rätt så gifter de sig nog aldrig mera och helgas bort från det organiserade otuktslivet. Det är idealet eller kanske den sista partnern vill bo med den troende och då kan de famnas som de vill?????

      Radera
    17. d. Det jag skriver handlar inte alls om att "peka ut hbt". Ser du faktiskt inte det? Det jag gör är att jag försöker lyfta fram hur den normupplösning som vi ser ske idag leder till elände och lidande. Också, och kanske framför allt, för sådana som själva luras av denna lögns makt att bedra. Men om man som du vill se hat så ser man tydligen det även om något sådant inte finns.

      Sedan tycks du inte ha insett att stridslinjen i vårt samhälle idag inte går vid samboende utan på helt andra ställen.

      Radera
    18. Nej, Kristian. Evangelium ' gör Lagen gällande'. Eller har alla sambon gift sig och de otuktiga gått i frivillig sin? Den Gubben går inte,kyrktupp....

      Radera
    19. Det ena ger det andra. Först behövde masturberare ingen kyrka eller gudstjänst och sedan bar det iväg i sken ja i syndagalopp. Ojaa, visst räcker det att be tyst och tvätta sig om man rört sig men nog skall man vara kristen och evangelie samhälls och bibliakyrkoordning lydig om möjligt. Att ens nämna dessa otuktiga och andra saker skulle man ju inte i gemenskapen; det var den tysta ångern för var och en tills eventuellt äktenskapsbrott skett som gällde. När det fanns arbete för livet höll nog äktenskapen och deras integritet. Vad menar du? Att Gud bara sku propsa på homona då upprinnelsen ligger i galopperande gudlöst beteende och ständiga tvång av de falla att ändra bibeln. Hoppas du förstår eller låtsas du för ev.skull

      Radera
    20. Unknown. Guds ord och vilja har inte ändrat, och det gör de aldrig. Men det jag menar är att när vi idag ser vad som är på gång i samhället så är det inte samboendet som diskuteras. Det borde det, givetvis, men fienden har gått vidare och flyttat fram positionerna eftersom vi har låtit honom göra det.

      Radera
    21. Huomio! Låt oss återtaga grundpositionerna! Lepo. Inte skall fienden diktera villkoren. Det skall Jesus Allsmäktig göra!!!+* Bibelns Guds Ande regerar. Alliluja. Hall-Elu-Jah. Amen.

      Radera
    22. "Sedan tycks du inte ha insett att stridslinjen i vårt samhälle idag inte går vid samboende utan på helt andra ställen. "

      Spännande, vilka ställen då? Eller ska jag gissa först så du kan skriva att jag inte kan läsa (det du inte skriver ut)?

      Radera
    23. 17:43.

      "kristian skriver nog om sambo som synd också. Men inte så ofta."

      Inte alls ofta, nej. Man kan googla på en viss sajt, och på Kristians blogg finns ordet sambo på sammanlagt två inlägg. Det ena handlar om intressebevakningsfullmakt och det andra, föga överraskande, om homosexuella sambopar.

      Radera
  14. Fältbiskopen har bett om ursäkt för sin bloggtext. Jag är mycket ledsen... u huu u huu. Nu tvingar vi alla på Guds utbildning. Förakt för äktenskapet och barnamorden, skändningarna och misshandeln och en föraktlig underhållskultur och lösaktig sexuala utövningar jämte övrigt vad Bibelfakta tar upp i framförallt Nya Testamentet må läggas som ett ok på hela denna världen på det att vatmr och en må inse vilka skador på land och folk Synden har. De som fattar och ser sin synd och otro och medger den och ångra t o m så långt att man bekänner där man gjort brotten och synderna och tar Guds straff och det offentliga straffet må kunna ha en möjlighet att tillgodogöra sig syndernas förlåtelse i Jesu Namn bland alla folk och släkter språk och stammar osv var och en på sitt språk efter den tro som är tillgänglig eller öppen i Herrens förutfattande nåd uta att vi lilla svenska språkspillra skulle te oss som ens rådgivare i andras sak. Det stinker om lutderdomen och andra l- avdelningar men inte är det en majoritet i väckelserna som stinker; men syndabrotten och lögnerna är himmelsskriande gällande dem det gäller....

    SvaraRadera
  15. Finländarna Har nog både glömt och föraktat och själv tagit sig äran för hjälpen i kriget och välfärdsgivandet där VI ALLA FICK EN MÖJLIG ATT ENS EN TID HA ALLT SOM BEHÖVS FÖR DAGLIGT LIV OCH UPPEHÄLLE. Alla torde veta att förgäves klagar ni om ni utan att ha tänkt efter eller utan att ha ångrat och omvänt er till Gud och vad Han tidigare sagt till var och en speciellt bland de troende att det stundar en tid värre än någonsin sedan syndafallet på grund av allt som vi förtröstar på har missbrukats av brottsliga sekteristiska grupper såsom frimurare sektgrupper och västerbabelskt lierade och man har lyckats få fasta profetior att falla och slagt in völfärdsskuldsnifdares önsketänkanden....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Äran, äran tillhör Gud... Sången ljuder i mitt minne, ändå lyckas jag inte hitta den i Sh's versregister... :/

      Radera
    2. Jippii, jag kom på det, Gud vare Tack ! Han mig förlossat från evig död, Amen Halleluja !

      Radera
  16. Har fått det att se ut som om fasta profetior skulle falla och lagt in välfärdsprofeternas önsketänkanden. Så skulle sista meningen ovan vara

    SvaraRadera
  17. Försvarsmakten som är nybabels hade faktidkt fått den presumtivt kristne fältbiskopen att ta ett undrrkastande som gör hans arbetsgivare till en starkaree gud än den Herre i vars kraft han gav sitt midsommarvittnesbörd. Det var ju för min egen del roligt att se hur jag som potentiell Gudsordshållare har fått som vissa av de principfasta i olika frågor i sovjetunionen en trygg invalidstämpel för att om möjligt inte som i nazityskland stanna i fallen kyrklighet för att det var pragmatiskt ekonomiskt nyttigt och kaanske man som låsasfallen kunde hjälpa någon. Bekännelsen förpliktar..
    Bibeln förpliktar. Uppenbarelseboken talar bl a om feghet. Kanske fältbispen ännu har skulder och år till pension. Då är det viktigt att ångra sådant som knäcker nybabel

    SvaraRadera