onsdag 10 juni 2020

Mera om en värld utan nåd

Jag har inte sett en enda film i Flash-serien. Jag är helt enkelt inte intresserad av dessa superhjältefilmer. (När jag var i femtonårsåldern följde jag förstås med David Banners äventyr i serien Hulken, men det var före alla dessa filmer som är mera animerade än de är "på riktigt".) Så jag hade inte hört namnet Hartley Sawyer, eller namnet Ralph Dibny heller för den delen, förrän igår. Men nu råkade jag se en nyhet som berättade att skådespelaren Sawyer fått sparken från sitt jobb p.g.a. en del synnerligen bedrövliga kommentarer på sociala medier. Jag har inte lyckats få fram alla dessa Twittermeddelanden för att se vad mannen hade skrivit, men enligt uppgift skulle hans meddelanden vara misogyna, rasistiska och homofoba.

Nåja, jag kan förstå att ingen filmmakare vill arbeta med en skådespelare som twittrar sådant - om det nu alltså är så som det påstås. Problemet här är bara det att dessa tweets skrevs för snart tio år sedan. (2012 och 2014) Sedan dess har den nu 35-årige Sawyer både beklagat det han skrev då och även tagit avstånd ifrån det. Men det har spelar ingen roll. För en tid sedan grävde någon fram dessa gamla meddelanden och såg till att de började snurra på nätet. Och resultatet är att mannen fick sparken.

Den här världen blir bara mer och mer surrealistisk. Som jag skrev för en tid sedan lever vi i en värld utan nåd. När det gäller vissa saker (men inte alls allt - mycket hänger på vad som är pk och vad som inte är det) finns det ingen förlåtelse. Ingen möjlighet att börja på nytt. Det finns idag nya dödssynder som det inte finns någon möjlighet att komma vidare från. Den största av dessa tycks vara att säga något som någon kan uppfatta som negativt om homosexualitet. (Jag hittade en del av de misogyna och rasistiska meddelanden Sawyer sägs ha skrivit, och de var inte trevliga. Men jag hittade inga "homofoba" - där räcker det tydligen med att påstå att någon är "homofob" för att bli avpolleterad.)

Jag har många gånger skrivit om den nya regnbågsfascismen. Det är så här den fungerar. När vi dessutom lägger till att vi lever i en värld utan nåd och utan möjlighet till en ny början efter att någon gjort bort sig så ser vi resultatet här. Det är för bedrövligt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar