tisdag 23 juni 2020

All Lives Matter!

Sommaren 2020 kommer att gå till hävderna som "virus-sommaren". Vid sidan av Corona-viruset sprider sig av allt att döma nämligen också ett annat virus också med oroväckande takt, men detta virus slår inte i första hand mot hälsan utan mot förståndet. Då talar jag om raskravallerna och Black Lives Matter-demonstrationerna. Nu ska ingen missförstå mig. Det är helt ok att protestera mot att människor med en annan hudfärg har råkat, och råkar, ut för felaktig behandling. Men sättet detta allt för ofta görs på är galet, så galet att jag alltså misstänker att det måste ligga någon form av förståndsraderande virus bakom.

Det är nämligen inte ok att ställa till med upplopp och kravaller. Det är inte ok att riva ner statyer som man fått för sig att representerar någon form av förtryck. Det är inte ok att revidera, eller blunda för, historien – inte ens för de saker som helt uppenbart har varit grovt felaktiga. Och det är verkligen inte ok att hela världen, anförda av den värdeliberala mainstreammedian, tycks ha blivit så fruktansvärt enögd i sitt förhållningssätt till det som pågår.

Denna enögdhet visar sig på de mest bisarra sätt. Igår flög ett litet flygplan över Burnleys hemmaarena (fotboll) med en banderoll som ropade ut "White Lifes Matter Burnley", och detta medan en BLM-manifestation pågick nere på fotbollsplanen. Men knäfall och allt. De som gjorde sig skyldiga till detta fruktansvärda brott (!) har redan sagt vara portförbjudna för evigt från Burnleys hemmamatcher och de utreds nu dessutom av polisen som ska ta reda på vilken sorts brott de gjorde sig skyldiga till. Burnleys klubbledning har också gått ut på sociala medier och hävdat att detta budskap inte "representerar det som Burnley står för".

Då inställer sig frågan vad Burnley egentligen står för om klubben alltså menar att de är emot att "white lives matter". Detta borde ju i rimlighetens namn betyda att de menar att vita liv inte betyder någonting. Det betyder nog att jag för min del skulle nog tänka två gånger innan jag gick på en Burnleymatch.

Nå, nu begriper jag givetvis att det inte är vad som avses. Men det är så det låter och ser ut. Ser du, i denna vänsterextrema tid vi lever i, där den marxistiska synen på makt så totalt dominerar, är det alltid fel att ställa sig på deras sida som har makt. Samsynen är att den vita "rasen" har makt och agerar förtryckare, och således blir det alltid ett brott att ställa sig på denna sida. Detta samtidigt som det är en ytterst god (och rättfärdig) gärning att ställa sig på den förtrycktes, alltså den färgade människans, sida. Därav brottsutredningen mot de som ansåg sig behöva förkunna att också vita liv betyder någonting. (Sedan tre vita människor knivhöggs till döds av en afrikansk invandrare bara timmarna innan denna banderoll-demonstration.)

Var står då alla vi som inte har drabbats av detta nya förståndsförstörande virus? Alla vi som kunde tänka oss att ställa oss bakom en banderoll som ropar ut att "All Lives Matter!" Alla vi som menar att det inte finns något sådant som "ras" utan att vi alla är människor och att vi, trots att vi har olika kulturella drag, alla är lika mycket värda? Tyvärr är vi ganska tysta idag. Väldigt få av oss kan tänka sig att ställa oss bakom den uttalat vänsterradikala BLM-rörelsen. Vi kan kanske tänka oss att föra en diskussion om att städa undan stötande statyer, men vi menar att detta bör, om det alls ska ske, skötas på demokratisk väg och inte så att en vild mobb går fram längs gatorna och river ner sådana statyer de fått för sig är misshagliga. Och framför allt menar vi att vi kan, och bör, lära oss av historien så att inte samma misstag som har gjorts tidigare görs igen.

Kanske vi borde börja höja vår röst åtminstone lite? Eller blir vi genast stämplade som rasister om vi gör det? BLM-anhängarna använder ju som bekant sina stämplar väldigt frikostigt och utan, just det, desto mera förstånd.

34 kommentarer:

  1. Viktiga frågeställningar som jag håller med om ! Kanske vi bara bör "luta oss tillbaka" och låta Herren strida för oss såsom Han har lovat ?, hur det än kliar i fingrarna att få vara med och strida .... Det finns en sångstrof som lyder "Gör det lilla du kan, gör det villigt och glatt" och inget fel på det, men låt oss ändå vara ödmjuka och glömma alla våra egna uppfattningar om vad vi bör göra ! Han som kallat och alltjämt kallar oss ser säkert till att vi gör det Han har utsett oss att göra !

    SvaraRadera
  2. Enligt Bibeln skll vi inte ha några statyer alls och en liten variant på en sång som kom imorse förrn jag öppnade datorn lyder så här:' vi vet väl om att vi är värdefull med ungefär 8,9 miljarder andra människor av samma mull!!!' Nobelpristagaren av år 1908 Alexis Carrel läkare och professor konstaterade att i människokroppen finns av materia intet annat eller andra ämnen än normalkonstitution av vad som är jord.Den helige Ande, vår Gud och Skapare ger kroppen Ande och liv. Ond ande kan påverka så att vi blir påverkade eller besatta av onda andar........ Av jord och stoft är vi tagna, till jord och stoft blir vi som kroppar om vi inte lever tills Kristus kommer på Himmelens skyar vid sin andra ankomst då vi förvandlas till härlighetshimlakroppar om vi är frälsta i Jesu Guds Sons förlåtelse annars blir evigt helvete hurdan vi än är då vi döms. Redan i tiden ser man att Hud dömmer varje dag och frälser i ännu högre grad. Du har rätt i att kristna inte skall delta i upplopp och kravaller men de orättfärdigheter som både troende och andra insiktsfulla påtalat är sådant västerlandsbabelskt som så svårt har pinat dem som härjar jämte de som är uppenbart gudlösa och som står och ställer till med ont tills de som tidigare kan ytterligare öka laglöshetens möjlighet att hävda allmakt på jorden att få t o m de kristna att p g a vars och ens beroende av timliga ting och orsakssammanhang och vår smärtande ångest rädsla feghet och för tidigt jubel jubel i lyckans stunder att glömma Bibelns ord och lag att hålla oss var och en redo att vilken stund som helst möta både frälsning och dom. Ditt intresse för amerikas sammanhang och försvarandet av praktisk nazism eller världsmaterialism är löjligt. Men du är ock väl en som också fått smaka på att du är värdefull i ett land som förförts av tyskamerikanska moderismkulten börjande från daniternas tv o sv. Även böcker och själsförsvagande gifter kan få oss att tro lika dåligt som nutidsvärlden. En utjämning har skett i världen och Jesus kommer snart: fy dig Kristian; värre än östern är västerns frivolitet.

    SvaraRadera
  3. "Alla vi som menar att det inte finns något sådant som "ras" utan att vi alla är människor och att vi, trots att vi har olika kulturella drag, alla är lika mycket värda?"

    Förutom då alla "vänsterextremister", majoriteten präster, biskopar och påvar, och alla andra du ondgör dig över. Du skrev inte "HBQT-lives matter"? Nej, självklart inte.

    SvaraRadera
    Svar
    1. d. "Förutom då alla "vänsterextremister", majoriteten präster, biskopar och påvar, och alla andra du ondgör dig över."

      Det att man kritiserar någon för något de sagt eller gjort betyder givetvis inte att man inte menar att deras liv inte skulle betyda något/vara värdelösa. Eller fungerar det faktiskt så i din värld?

      "Du skrev inte "HBQT-lives matter"

      Givetvis är också dessa människor värdefulla? Varför tror du att vi annars kämpar för att de ska kunna bli fria från det fängelse de sitter fast i? Vad tror du riktigt om oss/mig?

      Radera
    2. Kristian. Tur för dig att du aldrig behövt kämpa för din rätt att vara den du är.

      Q

      Radera
    3. Q

      Kämpar för sin rätt att existera - och bli tagen på allvar - är just exakt vad han gör här på bloggen...

      Spectator

      Radera
    4. "...inte skulle betyda något/vara värdelösa. Eller fungerar det faktiskt så i din värld?"

      Vi har helt klart olika världar, där har du rätt. I min värld säger vi trevliga saker om människor vi ser som värdefulla.

      I vår värld blev jag som barn uppfostrad att inte peka på människor som jag tyckte var annorlunda, det var fult, och är fortfarande. Dessa annorlunda människor behöver inte ditt "kämpande" där du upplyser och påminner SLEFare att fortsätta peka. Eller är alla SLEFare hbqt som inte kommit ur skåpet och du vill skrämma dem att hållas där?

      Radera
    5. Spectator:

      Kristian behöver nu inte kämpa för sin rätt att existera, ingen hindrar honom. Däremot ser han till med sitt "kämpande" att hbqt får fortsättningsvis kämpa för att existera.

      Det Kristian skriver på bloggen är orsaken till att han inte blir tagen på allvar...

      Radera
    6. d. Du visar igen att du inte alls begriper vad detta handlar om. Jag beklagar!

      Radera
  4. Lätt att sitta i Esse skogar och skriva om BLM när man knappast har sett en svart person på riktigt. Svarta människor avrättas dagligen i USA. Förövarna är alltid vita kristna nazisympatisörer iklädda polisuniformer.

    Om Kristian vill ha statyer på förövare kan ni resa en för Molotov eller Stalin. En lokal pedofil kanske också vore värt att komma ihåg med en fin byst..

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop. Med den kommentaren tror jag att du börjar tangera din all time low...

      Radera
    2. @Eflop, googla "förföljelsen av vita i sydafrika/ bestialiska mord på vita" ! Jag vill dock inte ta ställning till vem som har rätt eller fel... saker händer i vår värld och till och med lögnmedian SVT håller sig framme i rapporteringen/ träffarna på detta sök....

      Radera
    3. Vad har de vita att göra i Afrika överhuvudtaget?

      Radera
    4. Anonym 16:43. Det kan man förstås diskutera. Men menar du, på fullt allvar, att det skulle finnas något överhuvudtaget som motiverar mord på dem? Så kan din kommentar nämligen förstås. Om du alltså har tänkt tanken till slut innan du skrev. (Vilket jag nästan hoppas att du inte gjort...)

      Radera
  5. Att säga ”All lives matter” är som att svara ”Också julen skall vara god ju!” när någon önskar god midsommar. Det stämmer att man önskar att också julen blir god, men när det är medlet av juni är det midsommar som är på tapeten.

    Nu är det det systematiska rasism och det våld som svarta lever med som är aktuell. Det finns inget ”only” framför BLM. Att värna svarta liv betyder inte att man struntar i andra.

    Om någon ordnar en cancergala, inte går du väl dit och påpekar att hjärt- och kärlsjukdomar minsann också skördar offer?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jan. Det går inte i detta nu att reservationslöst ställa sig bakom BLM om man vill vara en god medborgare som värnar om rätt och om lag och ordning. Tyvärr. Det finns helt enkelt för mycket vänsteranarkism inbalandat här. Det finns kanske inget "only" framför BLM, men där finns oerhört mycket annat bagage som inte är acceptabelt.

      Radera
    2. Man behöver inte ställa sig reservationslöst bakom BLM för att tycka att rasism och förtryck är fel.

      Rosa Parks - var hon också vänsteranarkist i din bok? MLK? Abraham Lincoln?

      Radera
    3. Jan. Där håller jag förstås med dig. Jag hittade ett intressant exempel på en färgad amerikan som inte stöder BLM - och som anger skälen varför. https://townhall.com/columnists/ryanbomberger/2020/06/05/top-10-reasons-i-reject-the-blm-n2570105

      Sedan känner jag till RP för dåligt för att kunna uttala mig om hennes eventuella politiska hemvist.

      Radera
    4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    5. MLK och Lincoln då?

      Och mannen som skrivit det du länkar till har grundat en organisation som såväl ACLU som NAACP tar avstånd från.

      Radera
    6. Jan. MLK var för ickevåld. Huruvida han var vänster eller inte vet jag inte. Dagens protester är inte ickevåld, vilket videon jag länkat till torde visa med all önskvärd tydlighet. På Lincolns tid fanns det väl knappast något som kunde beskrivas som vänster i USA.

      Radera
    7. Lincoln var president när slaveriet avskaffades, men det initierades av en folklig rörelse startad av bland annat romanen Onkel Tom stuga. Parallellen till idag är alltså att det krävs att många påtalar systemfel för att något skall hända.

      Rosa Parks fick många att sluta åka kollektivt och på andra sätt motsätta sig segregationen.

      Idag är det BLM som förenar folket. En svans av brott förekommer, det kan ingen förneka. Folk som gör fel skall ställas till svars. Också poliser som stänger av sina kameror, stannar personer utan giltig orsak eller misshandlar oskyldiga människor.

      Radera
    8. Jan. Jag är historiker, så jag känner nog till vem Lincoln och parks var. Det jag menade är att jag inte i detalj känner till deras inre bevekelsegrunder och exakt hur de tänkte i politiskt hänseende. Därför kan jag inte uttala mig om de var vänster eller t.o.m. "vänsteranarkist".

      Som jag har förstått det enar inte BLM folket. Det är många som stöder dem, det är sant, men det finns också många som inte kan göra det av olika orsaker. Jag t.ex. kan tänka mig att stöda kampen mot rasism, men jag skulle aldrig gå i något demonstrationståg ordnat av BLM.

      Radera
    9. Parks med stort P ska det givetvis vara.

      Radera
  6. Profilen/debattören Alexander Bard blev visst sparkad från SVT4 efter ett inlägg på Twitter kritiskt mot Black Lives Matter och väl också vissa färgade.

    Den vänsterextrema lobbyn satte i gång sin aktion och snart sade ledningen för STV upp samarbetet med Bard.

    Vi såg det alltså hända igen: vänsterextrema (mer eller mindre) lobbar och vänstersympatiserande ledning i media är lyhörd för aktionen och faller undan och en medarbetare inte tillräckligt långt vänsterut avskedas.

    Sker förvisso ej endast inom media!

    Inte ens liberaler sitter säkert i sadeln längre!(Bard har uppenbarligen varit liberal).

    Så går det till rätt ofta i Sverige, i varje fall.

    Och hur reagerar HSS' media: ledarskribenten Sofie Stara attackerar sanningssägaren Bard ("kärringdynga") medan vänsterlobbyn och ledningen för STV går fria från kritik.

    Helt väntat i och för sig.

    Intressant vore att veta i vilken utsträckning läsare/prenumeranter (ex.HSS medias) delar ledarskribenternas
    värdeliberala eller vänsterliberala utgångspunkt vilken oftast innebär att opinionen till höger (förvisso ibland rätt långt till höger) betraktas kritiskt med förstoringsglas medan extremvänstern gullas med.

    Hans

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hans. Det är så det fungerar. Förvisso tyckte nog också jag att Bard gick över gränsen för vad man bör säga (hans generalisering var t.ex. felaktig och helt onödig), så han kunde gott ha fått en varning. Men att avskeda honom var nog att ta i alldeles för hårt. Men det fungerar precis som du beskriver det.

      Vad gäller ÖT så finns det förstås en del som håller med, och en del som har låtit sig duperas att hålla med. Men sedan finns det nog en stor grupp som ser det som du beskriver det.

      Radera
  7. Strukturell rasism, se där ett nyord som kommit till på beställning när det inte längre finns någon rasism (eller heter det konventionell rasism numera?) att tala om längre, har själv aldrig sett en vit kristen nazisympatisör, allra minst i polisuniform.

    I USA ser mordstatistiken ut som så att det är mest svarta som dödar svarta. Sen finns det en del vita som dödar vita. Sen finns det en del svarta som dödar vita, och allra minst andel av statistiken utgör vita som dödar svarta.

    Personligen gör jag inte skillnad på folk pga etnicitet, utan på hur de beter sig. Jag anser alla liv vara lika värd, men känner inget behov av att plundra och förstöra affärer för det. Folk som beter sig så anser jag vara rätt så usliga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. "har själv aldrig sett en vit kristen nazisympatisör, allra minst i polisuniform"

      Nej det har du säkert inte sett, men du bor ju inte heller i USA. Du kan inte jämföra USA med Finland. USA är full av kristna hycklare som är fullblodade rasister. Du ser ju vem som stöder Trump, vita korkade sk "kristna" rasister, och de är många som vi ser. Här i Norden är vi civiliserade jämfört med hycklare i USA. Dessutom har vi utbildade poliser.

      Eflop

      Radera
    2. Eflop. Du ska inte tro på allt du läser i vår media. Du kan bli vilseledd. Speciellt när det handlar om Trump och vem som stöder honom och varför.

      Radera
    3. Nej, jag har sett det själv, ifjol när jag körde runt i USA med mins kompis. Mycket elände och fattigdom på landet. Minns hur jag beundrade Ameerika är jag var ung, nu när man varit där några ggr så finns nog inte beundran kvar. Det enda jag saknar från USA är de rejäla och goda biffarna och den speciella, ytliga men trevliga "service mind" i service yrken de har.

      Eflop

      Radera
    4. Här kan ni läsa om verksamma och pensionerade poliser i USA som i en privat Facebookgrupp diskuterar att mörda en aktivist:

      https://medium.com/@ShaunKing/shaun-king-a-private-law-enforcement-group-on-facebook-is-literally-plotting-to-kill-me-f1e916c90bf8

      Radera
    5. Jan. Det är beklämmande att det finns sådana poliser, och där behövs det absolut krafttag från myndigheternas sida. Men att det finns rötägg betyder ju inte att hela poliskåren skulle vara rutten eller att det amerikanska samhället skulle må bra av att "defunda" hela poliskåren. Det först skulle ställa till med elände.

      Radera
    6. Eflop. Ja, det finns nog mycket misär i USA. Också. Men USA är stort, och där ryms både det ena och det andra. Där finns t.ex. garanterat många ruttna poliser, men där finns också många, många poliser som gör ett bra jobb.

      Radera