måndag 22 juni 2020

Historiskt i USA

Vänsterliberal mainstreammedia både i USA och i Europa gillar "Trumpbashing", alltså att lyfta fram och kritisera allt galet Donald Trump gör. Och, det måste medges, han bjuder på en hel del sådant. Men sådant som annars skulle ses som positivt (om det hade skett t.ex. under Obamas tid som president) förbigås ofta med total tystnad. Eller har du hört om den historiska händelsen att nu, under Trump som president, hälften av alla avdelningsordföranden inom NSC (National Security Counsil) är kvinnor? Igen, och ännu tydligare: Detta alltså för första gången någonsin. Men nej, det har du förstås inte hört. Du kan ju notera att det var här du hörde/läste det först. För vår media lyfter inte fram en sådan sak eftersom det skulle kunna nyansera bilden av Donald Trump som president. Och det får ju absolut inte ske. 

12 kommentarer:

  1. Och vad är det positiva med denna nyhet ?
    Kan även citera ett avsnitt ur ledaren för Klassiska Lastbilar av Bengt Gustafsson:
    "Oavsett vad man tycker om Donald Trump har han relativt nyligen gjort en bra sak. Mycket bra till och med. Han lyfte nämligen fram chaufförernas och åkeriägarnas fundamentala roll för landet, i synnerhet under den rådande coronakrisen, men också i vanliga fall. Två trailerekipage (med Volvodragare) hade ställts upp framför Vita Huset och fyra chaufförer var inbjudna.
    Presidenten höll ett långt tal. "Vi har samlats för att fira några av hjältarna i vårt lands kamp mot coronaviruset; våra modiga, djärva och otroliga lastbilschaufförer och åkeriägare. Detta är den absoluta livsnerven och de gör ett otroligt jobb" sade han bland annat. Talet fortsatte: "Chaufförerna levererar förnödenheter som amerikanska medborgare räknar med ska finnas, såväl under denna kristid som vid alla andra tidpunkter. deras rutter sammanlänkar varje gård, sjukhus, industri, företag och samhälle i hela landet. Jag vet att jag talar för hela USA's befolkning när jag säger, tack och lov för att ni lastbilschaufförer finns, tacka Gud för alla lastbilsförare!"

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 18.40. I allmänhet anses 50/50 vara en bra sak idag. Angående ditt exempel så får man väl säga att vem som helst kan tala. Speciellt om man har en bra talskrivare. Obama var t.ex. bra på just den delen. Men det är vad en politiker, och speciellt en amerikansk president, gör som betyder någonting på riktigt. Med det inte sagt att det som sägs är oviktigt, men ändå. Trump har faktiskt gjort en hel del riktigt bra saker. En lång rad mycket goda domarutnämningar t.ex. Och nyligen satte han ner foten och lyfte religionsfrihet frågan till en sådan nivå där den hör hemma, alltså på samma nivå som andra grundläggande friheter. Detta var en mycket viktig sak som kommer att få stora följder på många håll i världen där religionsfriheten har varit eftersatt.

      Radera
    2. Bra att du skrev " I allmänhet anses 50/50 vara en bra sak idag" .... Får jag kanske tolka det så att du inte helt håller med ? Själv håller jag, om inte till hundra procent, men närapå, med https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/puolustusvoimien-kentt%C3%A4piispalta-h%C3%A4mment%C3%A4v%C3%A4-kirjoitus-naiset-palautettava-synnytt%C3%A4jiksi-%E2%80%93-vapaa-seksi-ajaa-suomen-turmioon/ar-BB15PbOh?li=BBr5KbI&ocid=mailsignout Är Pekka Särkiö följande efter Päivi Räsänen att råka "illa ut" för sina åsikter ? Han kanske inte förmådde uttrycka det klart nog, men har en känsla av att han i grund har rätt !

      Radera
    3. Anonym 23:42. Nej, jag håller inte med där. Kompetens ska alltid gå före kön. Om det finns 24 kvinnor med bättre kompetens än någon man (i detta fall) borde könsfördelningen vara 100/0. Och givetvis vice versa. Men i dagens värdeliberala värld som låtsas anse att könet inte ska få betyda någonting tycks könet ändå vara det, snudd på, viktigaste kriteriet.

      Radera
    4. Kompetens före kön? Gäller det också kvinnopräster?
      S

      Radera
    5. S. Det är en fråga som har andra parametrar som avgör. Vad sedan gäller kompetensen att förkunna ett oförändrat evangelium kan du gärna läsa lite här: https://researchportal.helsinki.fi/en/publications/female-clergy-as-agents-of-religious-change

      Radera
    6. Nämnde tidigare Pekka Särkiö,läste i LL nr. 85 ledaren om "Nattvardsgästfrihet" om en ny arbetsgrupp som tillsatts ( Kalliala, Repo, Särkiö, Komulainen ) Någon som vet om det är samma Särkiö ?

      Radera
    7. Mera om Pekka Särkiö, https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/kommentti-kentt%C3%A4piispan-sananvapaus-on-puolustusvoimien-k%C3%A4siss%C3%A4-%E2%80%93-mutta-yhteiskunta-jossa-kelpaisivat-vain-fiksut-kansalaismielipiteet-olisi-todella-pelottava/ar-BB15Vhj6?li=BBr5KbI&ocid=mailsignout .... "Kenraali tai kenttäpiispa eivät voi armeijan leivissä hölistä julkisuuteen omia asenteitaan, jotka ovat täysin ristiriidassa työnantajansa arvojen kanssa"... Jos ne eivät olekkaan omia asenteita vaan todellisen työnantajamme asenteita ?

      Radera
    8. Psaltaren 139 ! https://www.youtube.com/watch?v=Yrt13-PqkIA , https://www.youtube.com/watch?v=xJl5Fa5CJZs Håller nästan Samuli snäppet högre än Carola.... !

      Radera
    9. Anonym 23:28. Det är det med största sannolikhet. Vet du annars var man kan hitta Särkiös bloggtext? Jag skulle gärna läsa den, men själv har han tagit bort den. (Sägs det.)

      Radera
    10. Kan hittas via https://www.tapiopuolimatka.net/vallankumouksen-hedelmat-kypsyvat

      Radera
    11. Anonym 08:35. Tack! Det var en mycket bra text av fältbiskopen! Att den möter så våldsamt motstånd säger nog mycket om vår tid. Texten hittas här: http://archive.is/m2gF4

      Radera