torsdag 25 juni 2020

Sade du "hat"? I Seattle frodas hatet!

Det har diskuterats en hel del "hat" och "hatprat" här på bloggen den senaste tiden. De argument som framförts för woke-ståndpunkten var givetvis fruktansvärt ihåliga, vilket också diskussionen visade. Nå, nu är det redan andra tider och andra ärenden på den stora agendan. Det handlar om den kraftigt vänstervridna BLM-rörelsen och de upplopp och den mobbmentalitet som har följt denna rörelse i spåren. I Seattle, Washiongton har dessa anarkister t.o.m. inrättat ett eget "land", eller en autonom zon, där de menar sig ha infört självstyre. Detta nya "land" tycks ha fått namnet "Chaz". Vad det sedan står för.

Men det är här som det riktiga hatet flödar. Och då pratar vi alltså om riktigt hat, inte något feluppfattat låtsashat som vissa kommentatorer här på bloggen tycker sig hitta när de läser mina texter med sina regnbågsfärgade glasögon. För några dagar sedan höll en person, jag vet inte vem, ett tal där i "Chaz" i vilket han talade om den franska revolutionen och så frågade han publiken om de vet vad som hände med alla de som inte var med på det som den franska revolutionen stod för. ("Got on board with the french revolution", sade han ordagrant.) "Chop!" blev svaret han fick. De blev halshuggna, med andra ord. På detta konstaterade talaren att det vi nu upplever är en annan liknade revolution och att "det är detta budskap vi behöver sända ut idag. Alltså att det här är allvar!" Han sade det inte rakt ut, men vad han menade var glasklart: De som inte är med på noterna gällande denna nya revolution ska dö.

Det här är det mest hatiska jag har hört på väldigt länge. Nu får man förstås hoppas att detta var fråga om en ensam galenpanna, men av allt att döma hade han åtminstone en del av publiken med sig. Behöver jag säga att det här är fruktansvärt? Jag hoppas att myndigheterna vet vem denne man är och att hans hotelser leder till passande följder. Om inte kan det här sluta hur illa som helst.  

11 kommentarer:

  1. Helt säkert att det här är en hatblogg, för inte är det särskilt mycket glädje och godhet du sprider här. Vågar någon ha en åsikt Du inte förstår kommer dumheterna och spyorna genast. Du har nog inte skaffat särskilt många vänner genom åren som bloggare. Däremot många ovänner och säkert en hel del essebor som skäms över dumheterna. Du kanske inte ser den sanningen med dina kolsvarta glasögon?

    Stöder BLM 100%. Stöder inte våldet, men förstår frustrationen där bakom.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Detta en hatblogg? Vad har du druckit? Eller rökt?

      Radera
    2. Jaa, verkligen en hatblogg. Blm= hemska vänsterliberaler, me too = hemska vänsterliberaler, kvinnan har rätt till sitt eget liv och kropp = hemska vänsterliberaler, bristande corona-åtgärder = hemska vänsterliberaler, hbtq-rättigheter = hemska vänsterliberaler

      Allt som är fel och problematiskt i Kristians värld är den hemska vänsterliberalismens fel...

      Radera
    3. Hatblogg, det är möjligt att hatet är så normalt för Kristian så han inte ens märker det.

      Radera
    4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    5. Mimmi. Mimmi. Nej, inte allt. Men mycket av det elände vi ser västvärlden idag har med vänseterliberalismen att göra. Eller, om vi vill använda Sirviös ordval, med den vänsterliberala kultureliten och dess normnihilism att göra. Så din analys är inte helt galen.

      Radera
    6. Anonym 23:02. Intressant analys! Så du menar att genast man ser något som är galet och varnar för sådant som är skadligt för människan så är man "hatisk"? Men en liten fråga: Gäller detta bara om man har "fel" åsikter? Eller gäller det över hela linjen? Jag menar, då blir ju nästan allt till "hat"...

      Radera
  2. En solklar hatblogg är även min bedömning

    SvaraRadera
    Svar
    1. d. Kommentaren jag skrev 05:43 kan också du ta till dig.

      Radera
  3. Kort sagt: "Hatiska åsikter" är alla sådana åsikter som vänsterliberaler hatar.

    Fortsätter det så några generationer till så kommer språket att förändras och ordet hat att förknippas som något positivt.

    SvaraRadera