söndag 21 juni 2020

Fullständigt ofattbart

Ibland begriper jag mig inte på Svenska Yle. Eller rättare sagt: Allt för ofta begriper jag mig inte på Svenska Yle. I veckan fattade USA:s högsta domstol ett ytterst kontroversiellt beslut att inkludera hbtq-personer i "The Civil Rights Act" från 1964. Svenska Yle påstår i sin artikel om utslaget att detta handlar om "diskriminering på arbetsplatsen". Problemet med artikeln är att, trots att utslaget uttryckligen gäller diskriminering på arbetsplatsen, så gott som alla bedömare är eniga om att detta utslag kommer att få mycket mera långtgående följder än så. Lagen från 1964 reglerar nämligen så mycket mera än vad som händer på arbetsplatserna i USA.

Det HD:s nya tolkning av lagen i själva verket innebär är att sexuell orientering nu jämställs med "ras"/hudfärg (som lagen från 1964 handlade om). Den massiva kritiken mot HD:s utslag, som Svenska Yles artikel inte berör överhuvudtaget, går på två linjer. Dels menar vissa bedömare att HD här bryter mot maktfördelningsläran eftersom de har gått över gränsen mellan att tolka lagar och stifta lagar. När kongressen stiftade lagen på 1964 fanns inte sexuell orientering med varken i själva lagtexten eller i de diskussioner som fördes när lagen förbereddes. Därför ses detta tillägg till lagen av många som lagstiftning snarare än lagtolkning. Detta kommer dock knappast att få några allvarligare följder på kort sikt, men om detta blir praxis i framtiden kommer det på längre sikt att skapa stora problem i USA. Men, som det alltid är när hbt-frågor är på tapeten, helgar ändamålet medlen.

Det mycket större problemet på även kort sikt med denna nya lag är just detta att sexuell orientering nu jämställs med hudfärg (eller "ras" som de envisas med att tala om i USA). Lagen från 1964 gav färgade människor rätt att använda sig av vilka bussar de ville, använda sig av offentliga utrymmen som tidigare varit avsedda endast för vita, delta i alla sportevenemang som tidigare varit förbehållet endast vita osv. Alla som har ett någotsånär fungerande huvud inser vad detta kommer att innebära. I USA har det under de senaste åren pågått en stor strid om offentliga toaletter och omklädningsrum. Högersidan har velat försvara och beskydda kvinnors och flickors rätt att inte ha män strövande omkring i toaletter och omklädningsrum avsedda för kvinnor och flickor, men nu ser det ut som om denna strid är över. Efter detta kan ingen (illsinnad) man stoppas från att gå in i kvinnornas/flickornas omklädningsrum eller deras toalett. Det magiska lösenordet som öppnar alla dessa dörrar i hela USA är "Jag upplever att jag är en kvinna idag".

Ett kanske ännu större problem är att detta utslag kommer att ta död på damidrotten i hela USA. Här gäller nämligen samma effektiva lösenord som ovan. Därmed kan ingen stoppa t.ex. en man som är 210 lång från att spela center i ett dambasketboll-lag. Eller en manlig kulstötare från att delta i en damtävling. Alla begriper att det efter detta inte är någon idé längre med damidrott.

Så här galet blir det när det politiskt korrekta får företräde framom sunt förnuft och biologiska fakta. Men det här tyckte sig Svenska Yle inte behöva lyfta fram överhuvudtaget. Om inte förr så nu borde alla inse vikten av att läsa brett och inte bara ty sig till mainstreammedia. 

44 kommentarer:

  1. ”Så gott som alla bedömare...” Intressant, snabbt att nån fått sammanställt utlåtande av ”alla bedömare”. Och mera #hbqtHat igen, men förstår att du vill tillåta diskriminering på arbetsplats, det om nånting är hatiskt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. d. Ja, de flesta. T.o.m Wikipedia säger det.

      Och hur i hela friden kan man få detta till "hat"? Förklara gärna precis var det hatet sitter!

      Radera
    2. Läs nu innantill innan du börjar fråga.

      De flesta homofober och konservativa håller helt säkert med.

      Radera
    3. d. Så du menar alltså att så snart man ens ifrågasätter - och visar på orimligheter - i något som har någon form av anknytning till hbt så " hatar" man. Se där det nya frälset!

      Radera
    4. Du ifrågasätter att man försöker minska diskriminering på arbetsplats. Det är hatiskt att ifrågasätta att en minoritet inte skulle ha samma rättigheter som du själv.

      ”Orimligheterna” är hypotetiska skapta på basen av din snedvridna anti-hbqt-agenda.

      Radera
    5. d. Detta är verkligen inte hypotetiskt. Det är både logiskt och följdriktigt. Sedan kan det förstås hända att USAHD väljer att inte vara följdriktiga och logiska. Men det kan vi knappast utgå ifrån, eller?

      Diskriminering på arbetsplatserna kan minskas utan att omkullkasta allt detta som denna lagtolkning åstadkommer.

      Radera
    6. Orsaken till lagförändringen var att diskrimineringen inte kunde minskas i ungefär hälften av delstaterna. Det du i god propaganda-stil inte lyfter fram är att i de dryga 20 andra delstaterna finns redan skydd mot diskriminering. Och tänk, eller smaka på den: damidrott existerar även där, i motsats vad du hypotetiskt och falskt lägger ut.

      Då ditt enda syfte är att hitta på argument varför diskriminering skulle få fortsätta, är det hatiskt och väldigt sårande.

      Radera
    7. @d, 21 juni 2020 15:14 det finns inte ngt sådant som "homofober" ! Det är ett påhittat uttryck av HBTQ-rörelsen !

      Radera
    8. d. "Då ditt enda syfte är att hitta på argument varför diskriminering skulle få fortsätta, är det hatiskt och väldigt sårande."

      Du har alltså inte alls brytt dig om att läsa vad jag har skrivit. Suck.

      Radera
    9. Nejdå, det är ju du som låtit bli att läsa hur dina argument trasas sönder av det faktum att denna lag har gällt i hälften av USAs delstater utan några av de homofoba fantasiproblem har skett. Lagen gäller diskriminering på arbetsplats, dvs man får inte säga upp en hbqt pga hbqt. Du fantiserar dig redan i omklädningsrummen, hur kommer det sig? Lagen gäller ju även religiösa, men fördelarna tycks inte vara tillräckligt stora för bloggskribenten för att ens nämna dem.

      Radera
    10. d. Den här lagen har inte gällt någonstans. Inte på DETTA sätt. Så redan där far det fel för dig.

      Radera
    11. "Across the nation, 21 states have their own laws prohibiting job discrimination based on sexual orientation or gender identity. Seven more provide that protection only to public employees. Those laws remain in force, but Monday's ruling means federal law now provides similar protection for LGBTQ employees in the rest of the country."

      Samma rättigheter ges nu åt andra halvan av USAs alla hbqt, det är helt onödigt för dig att försöka förklara dig, ja, om vi ska klyva hårstrån så är det en annan lag, men pointen är att samma rättigheter gäller nu alla.

      Fortfarande förvånande att du inte bryr dig alls i att religiösa fick samma rättigheter. Men det bara ytterligare synliggör din anti-hbqt-propaganda.

      Radera
    12. d. Att HD väljer att använda lagen från 1964 här är något helt nytt och något som kommer att få stora följder. Om man väljer att vara logisk, alltså. Men du bryr dig kanske inte i detta?

      Radera
    13. Stora positiva följder för hbqt i tjugotalet delstater, där har du rätt!

      Radera
  2. Problemet med Yles artikel är alltså att de inte tolkar lagens potentiella följder på samma sätt som du?

    L

    SvaraRadera
    Svar
    1. L. Jag är verkligen inte ensam om detta.

      Radera
    2. Vilka tolkningar av lagen skrämmer dej mest? Jag tror nog inte att antalet män som irrar omkring på damtoaletter är något som påverkas av lagstiftningen.

      Jag vet att du då och då har skrivit att det inte är mängden tyckare som avgör om något är rätt eller fel, men det gäller kanske bara vissa frågor? Att du inte är ensam om ditt tyckande gör alltså det här rätt?

      L

      Radera
    3. Ursäkta att jag blandar mig i ! L, ser du inte allt det andra utom att "män irrar omkring på damtoaletter" ? Kanske dags att repetera ett och annat, http://www.himlentv7.se/vod/player/?program=40301 , https://www.varldenidag.se/nyheter/rfsl-har-lang-historia-av-barnovergrepp/repsgC!BXpz8CEOSC1Fealdqal4Q/ Angående alternativ media tar jag gärna emot tips ! Följer "Det fria Sverige" och prenumererar på "Nationalisten" , https://www.nationalisten.se/produkt-kategori/losnummer/?goal=0_b5a0591377-5686df54c2-59032523&mc_cid=5686df54c2&mc_eid=30d65c5e3f men skulle gärna se ngt motsvarande från Finland !

      Radera
    4. L. Nej. Logiken gör det rätt.

      Radera
  3. Efter dessa kommentarer kan jag bara som fattig syndare nedkalla Herrens välsignelse pga. det allmänna prästerskapet, "Herre väsigna du oss, och bevara du oss, Herre låte ditt ansikte lysa över oss och vare oss nådig ! Herre vände ditt ansikte till oss och give oss frid ! I Faderns, Sonens och den Helige Andes namn, Amen !

    SvaraRadera
  4. Kanske jag borde vara tyst.... Läs brett ! https://samnytt.se/grekland-bannlyser-22-hjalporganisationer/ , Britain First har många petitioner man gärna skriver under ! https://www.britainfirst.org/shut-down-the-guardian-newspaper Gillar också Nigel Farage ! Underligt hur vissa videor ännu godkänns av Youtube, https://www.youtube.com/watch?v=tEW-nd2OsAo Har sett några av videorna med Nigel Farage, Hur rätt har han inte och hur kan officiella myndigheter medverka till människosmuggling ??? Helt ofattbart !!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. En kommentar från chattmeddelandena, "Jerry Jones
      ​The government could stop this very easily ---- they want the immigrants - its obvious" ...., Kanske man på detta sätt från myndigheternas sida vill göra sitt för att öka nativiteten ?, och får på kjöpet islam som det nya rättesnöret utan att inse vart det leder ? Läsvärd artikel från "nationalisten" , https://www.nationalisten.se/2020/04/dags-att-ta-tillbaka-bordsbonen/ !!!

      Radera
    2. På tal om petitioner... https://www.britainfirst.org/asda-promotes-normalisation-paedophilia?utm_campaign=asda_normalises_paedophilia&utm_medium=email&utm_source=britainfirst
      jag skriver åtminstone på !

      Radera
  5. Antar att jag också är en hatisk person då jag inte vill att perversa gubbar ska springa in på damernas omklädningsrum, med skydd av lagen. Jag undrar bara, är det något dåligt med att hata sådant? /M

    SvaraRadera
    Svar
    1. M. Det är inte sådana som du och jag som får bestämma vad som är "rätt hat". Dessutom finns det vissa agendor som går före och dominerar över sådana petitesser som du och jag anser vara fel. Det börjar vara, tror jag, hög tid att vi inser att vi är andra klassens medborgare vars åsikter inte tillåts i finrummet längre. Tyvärr.

      Radera
    2. Nu har nån dragit offerkoftan över öronen, då inte Kristian förstår vad diskriminering på arbetsplatsen handlar om, utan tror det är sexuellt ofredande, blir det bara patetiskt med allt du skriver. Och som du mycket väl vet finns det ingen som klassas till andra klassens medborgare pga åsikter, det har vi även en lag för, och samma Civil right hindrar att du ska pga religion eller sexuell inriktning ska bli klassad som en sämre människa.

      Så igen: hur vill du ha det Kristian, du kan inte äta kakan samtidigt som du behåller den.

      Radera
    3. d. Om detta enbart skulle handla om diskriminering på arbetsplatsen skulle det inte vara något problem. Men om du skulle ha läst vad jag skrev, och försöka förstå det - kanske också läsa vad andra skriver i ämnet? - skulle du kanske begripa vad det här handlar om och hur galet det här blev.

      Radera
    4. Vem är det som inte läst på här? Det vad du skrivit grundar sig på din paranoia och anti-hbqt-agenda som har ingenting att göra med diskrimineringen ifråga om anställning. Det är galet att du inte håller dig till sak utan tar en portion sanning och en portion fullständig goja och hävdar att det blev sanning.

      Men det är ju klart, läser du bara andra homofoba texter så ser du inte längre verkligheten.

      Radera
    5. d. Så Wikipedia har blivit homofobt nu också? Du ser spöken överallt numera, tycks det!

      Radera
    6. Svårt att säga, menar du nu då att lagen mot diskrimineringen är en bra sak? Eller en dålig sak? Det är ju en jättedålig sak eftersom den inte stöder din propaganda, men en otroligt bra sak för alla hbqt vars mänskliga rättigheter respekteras i lag.

      Jag ser inga spöken, men ser alltid då frågor undviks och kontras med nya frågor som avledningsmanöver.

      Radera
  6. Antar att ni "bättre kristna" har skilda herr och damtoaletter där hemma då. Och, skilda för barnen, så att dom inte ska bli utsatta för otrevligheter.

    Q

    SvaraRadera
    Svar
    1. Q. Du begriper nog själv, hoppas jag, att det där är en helt annan sak.

      Radera
    2. Kristian. Tycker att du ska köpa en biljett ut i världen och se dig om lite. Det finns redan könsneutrala toaletter lite överallt. Om du inte vet hur dom ser ut, så kan jag informera om att det är ett rum med toalett och tvättfat och dörr att låsa om man är rädd. Tycker personligen att det är ett mycket bättre system, så behöver man inte stå på rad med en massa andra män vid rännan. Kanske Kristian ändå tycker det är trevligare att spana andra mäns utrustning eftersom han är så negativ till könsneutrala toaletter...

      Q

      Radera
    3. @Q, könsneutrala toaletter har vi alla hemma ! På offentliga platser föredrar nog också jag fortsättningsvis könsindelade toaletter ! Kanske du skulle tycka om att spana in kvinnor som stående siktar på pissoaren, tillvänd eller frånvänd densamma ?

      Radera
    4. Q. Det är inte sådana toaletter, och omklädningsrum, detta handlar om.

      Och ja, jag håller med dig om att sådana toaletter du nämner är ett bättre alternativ. Om de sedan är könsneutrala eller inte. Men som sagt är det inte dessa som är problemet här.

      Radera
    5. Nej, du har alldeles rätt: det handlar inte alls om toaletter eller omklädningsrum. Lagen om diskriminering berör inte sexuellt ofredande, och om du Kristian skulle tänka till lite med vad du skriver "Jag upplever att jag är en kvinna idag" så beskriver du tydligen en helt vanlig hetero här. Hbqt väljer inte att vara hbqt över en dag, men det har du inte fattat ännu heller.

      Radera
    6. d. Läs först, tänk sedan och skriv efter det. Då skulle vi slippa mycket av dessa fullständigt missriktade kommentarer.

      Radera
    7. Gäller i allra högsta grad dig själv, Kristian.

      Det kunde inte vara mera hypotetiskt att du tar rasfrågan från 1964, och genom retoriska missar hoppar direkt över till hbqt. Lagen om diskrimineringen jämställs inte med de rättigheter som svarta fick 1964. Bara för att svarta fick börja använda allmänna bussar betyder inte att vem som helst får använda kvinnors omklädningsrum. Men det är ju klart, kan du inte tänka på annat än sex och nakenhet så blir det ju så här galet.

      Radera
    8. d. Försök nu fatta det här. Detta är inget jag hittat på själv. Men om du vill inbilla dig det, så varsågod!

      Radera
    9. Det förstår alla att det är ingenting du hittat på själv, du vet ju aldrig bakgrunden och kan aldrig svara på frågor, utan serverar vidare vad som helst utan omdöme.

      Radera
    10. d. Det där var ganska fräckt. Men det får stå för dig och dina svårigheter att läsa innantill.

      Radera
    11. Om jag har fel, är det lätt för dig att bevisa hur väl insatt du är. :D

      Radera
    12. d. Det har du väl långt bevisat själv.

      Radera
  7. Anonym22 juni 2020 21:44
    Om du skulle försöka läsa min text innan du skriver ett svar, så skulle det inte bli så dumt. Ok?

    Q

    SvaraRadera