tisdag 20 oktober 2020

Fortfarande 275 - 263

Med nu bara två veckor kvar till det amerikanska presidentvalet ökar spänningen - och spänningarna - ytterligare. Om det skulle visa sig att de e-mail som hittades på den övergivna laptopen verkligen är äkta och att Joe Biden har ljugit om det att hans som Hunter sålde tillgång till vicepresidenten (och därmed till den amerikanska administrationen) är detta en potentiell bomb som utan tvekan kommer att spränga den demokratiska presidentvalskampanjen. De närmaste dagarna kommer att vara ganska intensiva, får man anta. Så småningom kommer nämligen inte ens vänstermedia i USA att kunna tiga ihjäl detta. 

Nåväl. Jag följer som bekant med The Trafalgar Groups opinionsmätningar inför valet. Detta för att de lyckades bäst av alla att förutspå utgången i valet 2016. Även denna gång säger deras mätningar något helt annat än vad de vanliga opinionsinstitutens mätningar ger vid handen gällande kandidaternas understöd. Om valet skulle gå så som TG:s mätningar visar skulle Trump vinna med en liten marginal i elektorskollegiet. Dock så att hans vinstmarginal i flera swingstater, precis som för fyra år sedan, är ganska tunn. 

 Sedan den senaste uppdateringen har Bidens ledning i Wisconsin (Biden +1,3% mot 2,8 senast) krympt en aning. I Michigan är det fortfarande ytterst jämt med Trump i ledning 46,5 mot 45,9. Pennsylvania lutar fortfarande mot Biden medan Florida lutar mot Trump. 

Min gissning är fortfarande att hela valet kommer att avgöras i Michigan. Men som sagt återstår ännu två veckor till valet, och mycket kan hända ännu. Ja, troligt är att mycket ännu kommer att hända.  

2 kommentarer:

  1. De som sett sanningen vet vad som väntar!! Stormen närmar sig... snart kommer frälsaren Trump och Q att befria USA från de tyranniska demokraterna... Då USA befriats och demokraterna fängslats kommer Trump och Putin att befria Europa...!

    Fienden har märkt att allt fler insett hur det ligger till även hos oss.. fb-grupper tas bort och twitter sensurerats..

    Tack för din Blogg Kristian, och din ihärdiga Qamp för sanningen! Vi är många fler än de tror! Qampen forsätter.. stormen är på väg..!

    SvaraRadera