torsdag 1 oktober 2020

När lögnen regerar

Jag har tidigare konstaterat flera gånger att vi idag lever i en tid när lögnen regerar. Med mainstreammedias goda minne, eller rättare sagt i kraft av mainstreammedias starka ställning. I media, och därmed i hela samhället, har det idag skapats en värdeliberal vänsterbubbla i vilken sanningen är vad media säger att den är och där diverse nyckelord ges nya betydelser för att dölja att den sanning man hyllar egentligen är en lögn. Listan på exempel kunde göras lång, och den som har läst vad jag har skrivit här på bloggen har säkert blivit bekant med flera av dessa frågor och områden.

Mycket handlar idag om det jag kallar könsnihilism, alltså normkritik och normupplösning på sexualitetens och sexualetikens område. Exempel på lögner som vi blir serverade som sanning är t.ex. att det finns många kön, inte bara två. Att könet är flytande och inte statiskt och att det absolut inte är bundet till några fysiska attribut. Att homosexualitet är något naturligt och inte något i grunden onaturligt. Att mycket erfarenhet av många olika partner på detta område är något positivt och inte något som skadar och söndrar en människa. Osv.

Men det finns förstås också lögner på andra områden som vi låtsas är sanning. På religionens område finns det mycket av denna sort. T.ex. att islam är en fredens religion. Att religion (läs: kristendom) är något negativt och t.o.m. skadligt. Att medeltidens korståg är något vi behöver be om ursäkt för och känna skam över. Att kristendomens historiska grund är obefintlig eller åtminstone synnerligen osäker och att de bibliska texterna är skrivna långt, långt efter de händelser de beskriver. För att nämna några frågor jag har tagit upp här på bloggen. Det finns många flera på detta område.

Sedan har vi förstås sådana frågor som tangerar samhällsdebatten idag. Lögnerna, eller åtminstone den oerhörda snedvridningen i rapporteringen, angående politiken i USA är ett mycket tydligt område där vi kan se att lögnen regerar idag. Hela klimatförändringsdiskussionen är också behäftad med mycket lögner och överdrifter, speciellt när det gäller frågan om det är vetenskapligt bevisat att det är människans aktivitet som ligger bakom klimatförändringen. De framtidsscenarior som klimathysterikerna presenterar är också ett område där vi får oss serverat lögn och överdrifter som om de vore sanning.

I Sverige, speciellt, är invandringen en het potatis och ett område där mainstreammedia gärna förvandlar svart till vitt och far med uppenbara lögner. Det är förstås en grov generalisering att säga att Sverige är otryggt idag, som vissa alternativmedia hävdar, men det finns onekligen områden i Sverige idag som är allt annat än trygga – och den massiva invandringen kombinerat med den misslyckade integreringen är helt klart orsak till denna otrygghet. Detta är emellertid något som mainstreammedia inte vill medge. I stället serveras deras läsare en alternativ version. Alltså en lögn. Samma sak gäller mantrat som många (speciellt vänster)politiker, upprepar gång efter annan, alltså att invandringen är en lönsam affär för Sverige. Detta är en uppenbar lögn, men om den upprepas tillräckligt många gånger finns det alltid någon som låter sig luras.

Vi lever idag i en tid när lögnen regerar, och detta i kraft av mainstreammedias starka ställning som opinionsbildande, och folkbildande, maktfaktor. Därför har det, som sagt, skapats en värdeliberal vänsterbubbla i vilken sanningen är vad media säger att den är. En bubbla i vilken vi blir lurade och hjärntvättade till att tro på de lögner som serveras oss som sanning. Det finns emellertid ett stort problem här: Värdeliberal vänstermedia har inte monopol på nyhetsförmedlingen. Det finns alternativmedia i vilken vi ännu kan få höra sanningen. Alltså den riktiga sanningen. (Alternativmedia överdriver sedan ofta och ger sällan någon helhetsbild, men det är en annan fråga.)

När man följer med samhällsdiskussionen idag utmålas ofta yttrandefriheten som ett problem. Alltså inte yttrandefriheten i sig – det aktar sig de flesta ändå för att säga – men det faktum att yttrandefriheten är så omfattande ses som ett stort problem. Därför talas det idag om att yttrandefriheten har begränsningar och att vi givetvis har yttrandefrihet, men att detta inte betyder att man kan och får säga vad som helst. Med detta menas att man inte får säga sådant som kan tänkas uppfattas som kränkande av någon som lever på ett sådant sätt eller har sådana åsikter som gör att de hamnar på fel sida av traditionell sanning. Människor som m.a.o. lever på en lögn. Sådana "kränkningar" påstås yttrandefriheten alltså inte omfatta. Men ser du vad som hände här? Lögnen, och den bubbla som har byggts upp i dagens samhälle där lögnen får regera, skyddas genom att göra inskränkningar i yttrandefriheten.

Men så har vi ändå detta problem med alternativ media. Vad ska vi göra åt det? Hur kan vi se till att människorna inte har tillgång till annat än den officiellt godkända "sanningen"? Hur kan vi blockera den riktiga sanningen och förhindra att hjärntvättningsprojektet äventyras? Nå, i ett första skede kan vi ju kalla den riktiga sanningen för något annat. Varför inte använda oden "desinformation", "fakenews", "propaganda" och "näthat" om sådant som utmanar den officiella sanningen. Negativa ord skapar antipatier, så det är ju gångbart. Men om detta inte räcker? Nå, då går det ju alltid att lagstifta och förbjuda sanningen. Den riktiga, alltså. Det har ju fungerat förr, i andra tider och på andra platser. (Vi säger inte var och när, det kan leda till negativa associationer...) Dessutom ska vi givetvis kalla de som går emot den officiella sanningen för demokratins fiender. Det fungerar säkert bra. Då kan vi hävda att vi skyddar demokratin genom att förbjuda dessa alternativa nyhetsmedier. Det blir ju bra!

Nå, nu raljerar jag förstås. Men bara när det gäller formen. I sak är detta precis vad en utredning som den svenska regeringen har beställt föreslår ska ske i Sverige. För att skydda lögnen och kunna fortsätta att bedriva hjärntvätten ostört. Utan inblandning av sådana som inte ställer sig i ledet och därmed inte köper den officiella sanningen. För att tysta sådana som avslöjar lögnen för vad den är.

Det här blev en alltför lång text. Men det finns ännu mycket, mycket mera att säga om detta. Men kontentan är: Vi lever i allvarliga tider. Sanningen är hotad – eller rättare sagt är det vår rätt att säga sanningen som är hotad – och vissa inskränkningar i yttrandefriheten är redan verklighet. Och det finns en reell risk att ytterligare begränsningar införs. Vi lever sannerligen i allvarliga tider.      

109 kommentarer:

  1. "I världen får ni möta förföljelse, men ha gott humör: jag har övervunnit världen." Johannes 16:33 "I dessa svåra och farliga tider." Många av oss är ledsna och oroliga över vad världen kommer att möta.Det finns ingen anledning att vara rädd, för vår Herre har övervunnit världen.Han har förutsagt att den här tiden kommer innan hans ankomst.Det är som i Noas dagar, frälsningsarken sågs bland folket, men bara skratt och förlöjligande var på folks läppar. Så även i dag, frälsningsarken är mitt ibland oss, vi har dopet, Herrens nattvard och förlåtelse av synder/avlösningen.Kallelsens tid är där Kristus verkligen är närvarande och han är verkligen närvarande i Ordet och sakramenten !, frälsningsarkens dörrar är fortfarande öppna.I det heliga dopet är vi förenade med Kristus, alltså har Gud fött oss på nytt genom vatten och Ande till ett levande hopp i Kristus Jesus, vi tas/förs in i frälsningens ark."Det finns ingen fördömelse för dem som finns i Kristus Jesus."

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 20:42. Så sant! Men det är viktigt att vi är beredda på att det kan bli tuffa tider. Jag lyssnade idag på en intervju med Rod Dreher (som jag garanterat kommer att återkomma till här på bloggen), och han poängterade att det är viktigt att vi inser att kristendomen inte är någon framgångsreligion (i första hand) utan att den är martyrernas religion.

      Radera
    2. Tack ! Rekommenderar alla som lider av tvivel att skaffa sig en kopia av dopbeviset likt Matti Väisänen i "Dopet, tron och frälsningen" ! Det viktigaste är att vi grundar vår frälsning på Guds löften,inte våra egna !

      Radera
  2. Kristian,

    "För att tysta sådana som avslöjar lögnen för vad den är."

    Vilka är det egentligen som "avslöjar lögnen för vad den är"? Det enda jag någonsin sett från din penna är diverse olika påståenden om att ditt och datt är "lögner", men ytterst sällan någon vederhäftig argumentation som faktiskt demonstrerar att föreliggande påståenden är inte bara är felaktig, utan direkta lögnaktiga.

    Ta bara dina uppfattningar om homosexualitet, till exempel. Det är alltså en lögn att homosexualitet är någonting "naturligt", och inte någonting "onaturligt", menar du. Men vad innebär det egentligen att någonting är "onaturligt" och på vilket sätt är det egentligen dåligt att någonting är "onaturligt"? Det här har jag frågat dig flera gånger tidigare, men aldrig fått något begripligt svar. Hur kan du då förvänta oss att vi andra skall hålla med dig om att det är en lögn att homosexualitet är "naturligt", när du inte ens kan berätta vad det innebär att homosexualitet är "onaturligt", än mindre förklara varför det är dåligt med "onaturliga" saker?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Christian. Denna diskussion har vi haft, om jag inte missminner mig, flera gånger redan. Argumenten har presenterats, men som bekant är det omöjligt att diskutera med dig eftersom din position alltid är att inget duger ifall man är av annan åsikt än vad du är. Så jag vet inte om jag ids ta den diskussionen ännu en gång. Jag kanske nöjer mig med att konstatera att alla som inte har duperats av lögnen på detta område förstår, av sig själva, redan utifrån dels könens fysiska egenskaper, dels fortplantningsbiologin, vad som är naturligt och vad som inte är det.

      Radera
    2. Kristian,

      Visst har vi diskuterat detta flera gånger. Problemet är bara att du ständigt uttrycker dig på ett genomgående vagt och kryptiskt vis. Ta bara det du skriver nu till exempel:

      "Jag kanske nöjer mig med att konstatera att alla som inte har duperats av lögnen på detta område förstår, av sig själva, redan utifrån dels könens fysiska egenskaper, dels fortplantningsbiologin, vad som är naturligt och vad som inte är det."

      Vi skall alltså utgå ifrån "könens fysiska egenskaper" samt fortplantningsbiologin för att ta reda vad som är naturligt och vad som inte är det.

      Det är dock fortfarande djupt oklart varför man någonsin skulle använda fysiska egenskaper och fortplantningsbiologi som någon slags mall för vad som är acceptabelt beteende. Varför skall vi göra det? Varför är könens fysiska egenskaper och fortplantningsbiologin någonsin som skall diktera hur vi människor ska leva våra liv, vilka vi får eller inte får gifta oss med, eller med vilka vi får ha intima relationer?

      Radera
    3. --> Christian 2 oktober 2020 13:05, Din sista mening avslöjar dig totalt ! Här hjälper inte ens uppmaningen att "se till att man har hjärnan påkopplad före man öppnar munnen"....

      Radera
    4. Anonym 2 oktober,

      Har du någonting meningsfullt/vettiga att säga i sakfrågan?

      Radera
    5. Det kanske jag har, men varför upprepa Kristians svar som aldrig duger ? Är man blind så är man ! Då hjälper inte annat än att be "Öppnade ögon Herre mig giv !"

      Radera
    6. Anonym,

      Absolut ingenting meningsfullt att säga i sakfrågan alltså?

      Radera
    7. Meningsfullt... Vad är meningsfullt enligt dig ? Är det då du väntar dig svar som bekräftar din syn på saken ? Då kan jag försäkra dig om att den stunden aldrig kommer ! Är nu på väg att gå till sängs för natten med följande böner, "Jesus kom in,rena mitt sinn", Fader vår och Herrens välsignelse" , innesluter även dig Christian i mina böner !

      Radera
    8. Anonym,

      "Meningsfullt... Vad är meningsfullt enligt dig ?"

      Ett inlägg faktiskt behandlar vad som diskuteras, snarare än mig som person, kanske?

      Radera
    9. Christian. "Problemet är bara att du ständigt uttrycker dig på ett genomgående vagt och kryptiskt vis. Ta bara det du skriver nu till exempel:"

      Det finns knappast något "vagt och kryptiskt" i det jag skrev.

      "Varför är könens fysiska egenskaper och fortplantningsbiologin någonsin som skall diktera hur vi människor ska leva våra liv, vilka vi får eller inte får gifta oss med, eller med vilka vi får ha intima relationer?"

      Detta är en helt annan diskussion, ett helt annat ämne. Det jag skrev om var vad som är naturligt och vad som inte är det. Och där är könens fysiska egenskaper och fortplantningsbiologin mycket tydliga markörer.

      Radera
    10. Kristian,

      "Detta är en helt annan diskussion, ett helt annat ämne".

      Alls icke.

      Det är helt uppenbarligen att ordet "onaturligt" är negativt värdeladdat i din värld. Att ägna sig åt någonting "onaturligt" (som t ex utlevd homosexualitet) är naturligtvis någonting mycket dåligt i din värld, inte sant? Så hur kan du påstå att det är en helt annan diskussion?

      Men jag förstår att du inte vill ta den diskussionen. Ett argument med vars hjälp du kan ta dig från empiriska observationer av våra kön och deras egenskaper, till en normativ slutsats om hur vi människor bör leva våra liv, kan du naturligtvis inte presentera, och det vet både du och jag.

      "Det jag skrev om var vad som är naturligt och vad som inte är det. Och där är könens fysiska egenskaper och fortplantningsbiologin mycket tydliga markörer."

      Det hade varit eftersträvansvärt med en mycket tydligare definition här. Vad innebär det egentligen att någonting är onaturligt? Som du säkert vet är ju homosexuellt beteende extremt vanligt i djurvärlden:

      https://en.wikipedia.org/wiki/Homosexual_behavior_in_animals

      Bonoboaporna, till exempel, använder ju homosexuellt beteende för att stärka relationer, samt undvika konflikter. Men du menar istället att det är just könens fysiska egenskaper som dikterar vad som är naturligt och vad som inte är det. Men vad menar du egentligen med det? Könen kan ju, precis som våra kroppar i största allmänhet, användas på mängder av olika sätt. Vad innebär det att någonting är "naturligt" och vem avgör?

      Radera
    11. --> Christian, syndafallet drabbade HELA skapelsen ! "Vad innebär det att någonting är "naturligt" och vem avgör?" Naturligtvis är det Guds ord som avgör vad som är naturligt och onaturligt ! Hur kan detta vara SÅ svårt ?

      Radera
    12. Christian. Visst är det två helt skilda diskussioner. Utifrån naturen kan vi sluta oss till vad som är naturligt och vad som inte är det. Men det säger ändå inget om vad "som skall diktera hur vi människor ska leva våra liv, vilka vi får eller inte får gifta oss med, eller med vilka vi får ha intima relationer?"

      Ska vi diskutera moraliska frågor, som det handlar om, kan vi förstås söka, och få, stöd i naturen och hur naturen fungerar, men naturen säger inget om detta.

      "Ett argument med vars hjälp du kan ta dig från empiriska observationer av våra kön och deras egenskaper, till en normativ slutsats om hur vi människor bör leva våra liv, kan du naturligtvis inte presentera, och det vet både du och jag."

      Så är det. Som sagt kan vi hitta stöd i naturen för våra moraliska ståndpunkter, men naturen säger inget om vad som är rätt och fel. Därför säger jag också att den som vill leva mot naturen må givetvis göra det så länge det inte skadar någon annan. Men när vi diskuterar samhällelig sanktion för t.ex. samkönade äktenskap (och framför allt när vi diskuterar kyrkan och dess hållning) spelar givetvis andra saker in.

      "Som du säkert vet är ju homosexuellt beteende extremt vanligt i djurvärlden:"

      Att något existerar betyder inte att det per definition är naturligt.

      "Det hade varit eftersträvansvärt med en mycket tydligare definition här."

      Som jag konstaterade: Min definition är så tydlig att det mer än väl räcker till. Men förstås inte för dig.

      Radera
    13. Kristian,

      "Som jag konstaterade: Min definition är så tydlig att det mer än väl räcker till."

      Nej, den är alls inte speciellt tydlig. Du skriver ju till exempel här ovan att vi kan sluta oss till vad som är naturligt "utifrån naturen", men konstaterar sedan att:

      "Att något existerar betyder inte att det per definition är naturligt."

      Vi kan alltså sluta oss till att någon är naturligt "utifrån naturen", men att någonting förekommer i naturen räcker alltså inte. Så hur, exakt, gör vi då egentligen för att slut oss till vad som är naturligt, "utifrån naturen"?

      Ett beteende som är vitt förekommande både bland människor och djuren ute i naturen, och som har tydliga sociala funktioner, borde ju rimligtvis kunna betraktas som "naturligt". Men det håller inte du med om. Istället är det, på något vis våra kön, deras funktioner, och "fortplantningsbiologin" som skall diktera för oss vad som är naturligt och vad som inte är det. Det blir mer än bara lite förbryllande, så du får gärna torgföra en ordentlig definition. Vad, exakt, menar du egentligen när du talar om "naturliga" företeelser?

      (Och jag skulle verkligen uppskatta ett klart och tydligt svar, och inte bara en massa kryptiska hintar av det slag du bara presenterat tidigare.)

      Radera
    14. Christian. Det finns inget kryptiskt id et jag skriver. Du vill försöka få det till det, men det är en helt annan sak.

      Radera
    15. Kristian,

      Så ingen konkret definition alltså? Hur förväntar du dig då att man skall kunna ta dig på allvar när du skriver att homosexualitet är onaturligt, och att man går på en lögn om man har en annan uppfattningen än dig i den frågan? Du kan ju inte ens berätta vad du faktiskt menar när du beskriver homosexualitet som någonting onaturligt.

      Radera
    16. Christian. Det jag skrev är alldeles tillräckligt konkret. Och ja, jag berättade faktiskt vad jag menade. Hur du lyckas missa det är för mig en stor gåta. Eller egentligen inte.

      Radera
    17. Kristian,

      Detta är vad jag tror: du kan helt enkelt inte förklara på vilket sätt homosexualitet skulle vara onaturligt, eller varför "onaturliga" företeelser nödvändigtvis skulle vara speciellt dåliga. Därav de korthuggna kryptiska svaren.

      Men om jag har fel på den punkten får du gärna motbevisa mig genom att erbjuda en koherent definition av orden "naturligt" respektive "onaturligt".

      Annars är det intressant att notera att samma mönster återkommer gång på gång här på din blogg. Du tar till brösttoner, och påstår att ditt och datt är direkta lögner, men men när man ber dig motivera dina påstående visar det sig snart att du har förbluffande lite på fötterna. Är det inte märkligt? Att du gång efter gång visar dig ha så otroligt lite att komma med?

      Radera
    18. --> Christian, har du själv något att komma med ? ( annat än att misstänkliggöra Kristians välgrundade svar ?)

      Radera
    19. Christian. Det att du vägrar se vad jag har skrivit och att jag inte skulle ha skrivit något är inte samma sak.

      Radera
    20. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    21. Kristian,

      Vi kan analysera en konkret fråga istället, om du nu verkligen inte vill presentera någon rigorös definition. Du skriver, i ditt svar här ovan, att det är könens fysiska egenskaper och fortplantningsbiologin som skall ge oss en hint om vad som är naturligt, och vad som inte är det.

      Innebär det alltså att (t ex) parasiternas livscykler är någonting helt naturligt? Något som därmed också, automatiskt, är någonting gott? Deras fortplantningsorgan har vissa specifika egenskaper, och deras fortplantningsbiologi är vad den är. Hur ser du (t ex) på löss, loppor, binikemaskar och diverse liknande obehagliga djur? Är deras fortplantningsbiologi också någonting helt naturligt? Om inte, varför inte?

      Är Yersinia pestis -- den bakterie som orsaker blodpest och böldpest -- någonting naturligt?

      https://sv.wikipedia.org/wiki/Yersinia_pestis

      Om inte -- varför inte? Alla dessa parasiter har ju organ med välspecificerade funktioner, vilka de använder när de förökar sig.

      Radera
    22. Kristian,

      Ett tillägg: Jag hittade detta när jag googlade på parasiter.

      https://www.svd.se/parasiter-som-hjarntvattar-varsta-jag-sett

      Det finns tydligen en slända som heter Ampulex compressa, och vars fortplantningsbiologi är beskaffad på följande sätt:

      "Sländan med det latinska namnet Ampulex compressa använder kackerlackor som mat och hem till sina små. Honan sticker kackerlackan i huvudet och dövar dess flyktreflexer så att den i princip blir som en zombie. Sedan tar hon med den ner till sitt bo och lägger ägg i dess mage. När äggen kläcks äter sedan larverna upp den fortfarande levande kackerlackan inifrån till de växer upp till vuxna sländor, hittar en partner och letar rätt på en ny kackerlacka till sina ägg".

      Jag får ärligt talat rysningar när jag läser det här. Vad säger du? Helt naturligt och därmed i sin ordning eller inte? Om inte, varför inte?

      Radera
    23. Christian. Det finns mycket i den här i synd fallna världen som varken du eller jag förstår oss på. Men det bör inte hindra oss från att dra slutsatser ifrån sådant vi förstår oss på. Eller hur?

      Radera
    24. Kristian,

      Jag är inte helt säker på vad du menar med det. Men vad du skrev inledningsvis var ju detta:

      "Det jag skrev om var vad som är naturligt och vad som inte är det. Och där är könens fysiska egenskaper och fortplantningsbiologin mycket tydliga markörer. "

      Könens fysiska egenskaper och fortplantningsbiologin är alltså "mycket tydliga markörer" för den som vill ta reda på vad som är naturligt, respektive onaturligt.

      Men då borde väl den här lilla sländans beteende också vara helt naturligt, inte sant? Varför skulle inte dess fortplantningsbiologi vara någonting helt naturligt (och därmed också bra), menar du?

      Allvarligt talat, har du någonting av substans att erbjuda här, Kristian? Du borde du väl rimligtvis ha om du på fullt allvar påstår att man har gått på en lögn om man inte tänker som du i den här frågan?

      Radera
    25. Christian. Jag är inte bekant med allt som rör insekter. Det är inte du heller. Men nu pratar jag om människan, vars biologi och fortplantningssystem vi känner till ganska bra. (För att säga det försiktigt.) Så visst finns det substans. Att du vägrar se den förändrar inte detta.

      Radera
    26. Kristian,

      "Jag är inte bekant med allt som rör insekter. Det är inte du heller"

      Naturligtvis inte. Däremot finns det ju gott om forskare som på ett väldigt utförligt vis studerat dessa insekter. Wikipedia, till exempel, en synnerligen utförlig artikel om dessa varelser:

      https://sv.wikipedia.org/wiki/Ampulex_compressa

      En artikel i vilken man bland annat kan läsa följande om dessa insekter:

      "Det första sticket hamnar i det främre mellankroppssegmentets ganglion och det andra sticket i cerebrala gangliet, hjärnan. Detta var första gången man kunde visa att en stekel injicerade sitt gift rakt in i sitt offers CNS, något som kräver väldigt hög precision. För att lyckas med detta måste sticket passera insektens blod-hjärnbarriär med hjälp av stekelns gadd. Därför har det föreslagits att gadden har känselstrukturer som gör att den kan känna igen nervvävnad inuti kackerlackans huvud."

      Varför menar du att den här typen av beteenden inte är helt naturliga? Det är ju helt naturlig fortplantningsbiologi, inte sant? Och det var ju just fortplantningsbiologin (tillsammans med könens fysiska egenskaper) som skulle lämna besked om vad som var naturligt (och därmed moraliskt acceptabelt) och vad som inte var det, inte sant?

      Radera
    27. Christian. Vad har det för betydelse om detta är naturligt eller inte. Det är INSEKTER det där handlar om. Jag pratar om människor.

      Radera
    28. Kristian,

      Fast var väl just fortplantningsbiologin som skulle tala om för oss huruvida någonting var naturligt eller inte, inte sant? Varför skulle detta då bara gälla människan, men inte insekterna menar du? Hur motiverar du en sådant godtycklig uppdelning?

      Det hade för övrigt varit intressant att få ta del av dina tankar kring dessa insekter och deras fortplantningsbiologi. Hur kommer det sig att de förökar sig på det sätt som de gör? Är det helt naturligt, eller inte?

      Om det nu inte är naturligt, hur kommer det sig då att faktiskt förökar sig på det här viset?

      Radera
    29. Christian. "Hur motiverar du en sådant godtycklig uppdelning?"

      Ingalunda är den godtycklig. Vi diskuterar människan här.

      Radera
    30. Kristian,

      Men varför är människans fortplantningsbiologi naturlig, medan parasiternas inte är det? Där är det väl ändå, helt uppenbarligen, inte fortplantningsbiologin I SIG som avgör vad som är naturligt, respektive onaturligt, inte sant? Då har ju ett kriterium med vars hjälp du avgör att någonting är onaturligt respektive onaturligt som är helt oberoende av fortplantningsbiologin, inte sant?

      Så det här med att fortplantningsbiologin och könens fysiska egenskaper I SIG skulle kunna ge oss någon fingervisning om vad som är naturligt respektive onaturligt, stämmer alltså inte.

      Radera
    31. -->Christian, 1Mos 1:19 Och det blev afton och det blev morgon, den fjärde dagen.

      20 Gud sade: ”Vattnet ska vimla av levande varelser, och fåglar[d] ska flyga över jorden på himlavalvet.” 21 Och Gud skapade de stora havsdjuren och alla levande varelser som rör sig och som vattnet vimlar av, alla efter deras slag, och alla bevingade fåglar efter deras slag. Och Gud såg att det var gott. 22 Gud välsignade dem och sade: ”Var fruktsamma och föröka er och uppfyll vattnet i haven. Och fåglarna ska föröka sig på jorden.” Människan är gjord till Guds avbild ! Vänligen gör inga jämförelser mellan djur och människa !

      Radera
    32. Anonym,

      Väldigt oklart vad du försöker säga. Har du någonting meningsfullt att säga om dessa insekter? Är det sätt på vilket de förökar sig naturligt eller onaturligt? Hade varit belysande med något slags svar i den frågan. Kristian vägrar ju att överhuvudtaget ens att FÖRSÖKA svara på frågan.

      Till skillnad från Kristian hänvisar du också till specifika bibelpassager, men vad Kristian konsekvent (precis som många andra kristna) hävdar är ju att han enbart ifrån empiriska studier av kön, deras fysiska egenskaper, samt fortplantningsbiologin, kan dra slutsatser om vad som är naturligt och vad som inte är det. Men så tycks ju helt uppenbarligen inte vara fallet. Fortplantningsbiologin tycks ju i flera avseenden nu vara en tämligen obehaglig historia.

      Radera
    33. Christian. "Men varför är människans fortplantningsbiologi naturlig, medan parasiternas inte är det?"

      Det har jag inte alls sagt. Du hade förstås önskat att jag skulle ha sagt det, kan jag tänka mig. Men nu diskuterar vi människan, inte insekter.

      Radera
    34. Kristian,

      "Det har jag inte alls sagt. Du hade förstås önskat att jag skulle ha sagt det, kan jag tänka mig. Men nu diskuterar vi människan, inte insekter."

      Jag försöker bara få något slags grepp om vad du faktiskt menar när du använder ordet "onaturligt".

      Vi kan ta några snabba och enkla frågor, som kanske klargör:

      1) Är de här insekternas fortplantningsbiologi någonting helt naturligt, eller inte?

      2) Om inte, varför inte?

      Tacksam för svar.

      Radera
    35. Christian. Du försöker blanda bort korten nu. Vi behöver verkligen inte börja diskutera insekter här. Dessutom: Vilken betydelse skulle det ha överhuvudtaget för människan om detta insektsbeteende är normalt? Svar: Inget som helst.

      Radera
    36. Kristian,

      Du svarade inte på min fråga om huruvida insekternas fortplantningsbiologi är naturlig eller inte, och detta av fullt begripliga skäl. Deras vedervärdiga fortplantningsbiologi vederlägger ju, med all önskvärd tydlighet, dina föreställningar om att vi enbart utifrån studier av könens fysiska egenskaper och fortplantningsbiologin i sig skulle kunna avgöra vad som är naturligt och därmed fullt acceptabelt.


      Dina företällningar om att homosexualitet är "onaturligt" verkar alltså inte gå speciellt bra att försvara genom att hänvisa till könens fysiska egenskaper och fortplantningsbiologin.

      Vill du försöka på något annat sätt? Det här med att du har naturen på din sida verkar inte riktigt fungera.

      Radera
    37. Christian. Det fungerar utmärkt. Det är bara du som försöker blanda bort korten genom att börja tala om något annat än om människan. Men den gubben går inte.

      Radera
    38. Kristian,

      "Det är bara du som försöker blanda bort korten genom att börja tala om något annat än om människan".

      Men varför skulle det vara en skillnad mellan människan och resten av djurriket i det här avseendet, menar du? Om man vill ta reda på hur någonting är naturligt respektive onaturligt kan man alltså titta på könens fysiska egenskaper och fortplantningsbiologin, men det här gäller alltså bara en enda biologisk art: människans. Tittar man på insekterna fungerar det inte längre. Varför inte då?

      Radera
    39. Christian. Varför skulle det inte fungera? Men som sagt pratar vi nu om människan, och då har insekter ingen relevans.

      Radera
    40. Kristian,

      Det är helt uppenbart att du inte har någonting meningsfullt att säga i den här frågan. Följande påståenden från din penna blir därmed närmast löjligt enkla att avfärda som tomt prat:

      "Exempel på lögner som vi blir serverade som sanning är t.ex. att....homosexualitet är något naturligt och inte något i grunden onaturligt."

      Skulle vi titta litet närmare på många av de andra saker du beskriver som "lögner" skulle jag tro att resultat blir exakt detsamma.

      Precis som det brukar.

      Radera
    41. Christian. Som jag har konstaterat: Bara för att du väljer att inte se det betyder det inte att det inte skulle ha sagts "någonting meningsfullt". Igen visar du med all önskvärd tydlighet att inget duger för dig så länge det inte är i linje med vad du anser.

      Radera
    42. Kristian,

      Det är helt omöjligt att avgöra huruvida det du har att säga duger eller inte, eftersom du inte säger någonting. Vad innebär det att någonting faktiskt är naturligt respektive onaturligt? Är (t ex) parasiternas fortplantningsbiologi naturlig eller inte?

      Men ställer man den typen av frågor möts man (i vanlig ordning) av en öronbedövande tystnad.

      Radera
    43. Christian. Nej, det gör man inte. Jag har flera gånger redan sagt att det inte spelar någon roll huruvida någon insekts fortplantning är naturlig eller inte. Nu talar vi om människan.

      Radera
    44. Kristian,

      "Jag har flera gånger redan sagt att det inte spelar någon roll huruvida någon insekts fortplantning är naturlig eller inte."

      Jag tror definitivt att deras fortplantning spelar roll. Ett tydligt svar från dig angående deras fortplantning, hade nämligen varit ytterst tydliggörande nu när vi skall försöka avgöra vad som faktiskt är "naturligt" och som inte är det.

      Så jag frågar igen: vad innebär det egentligen att någonting faktiskt är naturligt? Om fortplantningsbiologin och könens fysiska egenskaper är "tydliga markörer" innebär det då att även parasiternas fortplantningsbiologi är någonting helt naturligt, och därmed bra och trevligt?

      Om inte, varför inte?

      Ser fram emot ett svar där du faktiskt tar dig ann den här frågan, istället för att bara sopa den under mattan. (Man kan ju inte bara ignorera besvärliga frågeställningar. Det är ju ingen speciellt ansvarsfull strategi).

      Radera
    45. Christian. Ingen har väl påstått att något måste vara "trevligt" bara för att det är naturligt?

      Sedan har jag verkliugen inte sopat denna fråga under mattan. jag har gett ett klart och tydligt, om än inte något långt och alltomfattande, svar. Som jag många gånger har konstaterat: Bara för att ett svar inte duger för dig betyder inte att det inte skulle vara fullt adekvat.

      Radera
    46. Kristian,

      "jag har gett ett klart och tydligt, om än inte något långt och alltomfattande, svar."

      Vart då?

      Radera
    47. Christian. Det heter "var" och inte "vart". Detta med "vart" är ett elände som smyger sig in i språket från Sverige. Och svaret på frågan är i min kommentar 2/10 06:04.

      Radera
    48. Kristian,

      Det svar du presenterade 2/10 var allt annat än klart, och leder genast till följdfrågor. Vad du skrev då var detta:

      "Jag kanske nöjer mig med att konstatera att alla som inte har duperats av lögnen på detta område förstår, av sig själva, redan utifrån dels könens fysiska egenskaper, dels fortplantningsbiologin, vad som är naturligt och vad som inte är det."

      Vi skall alltså utgå dels ifrån könens fysiska egenskaper, och dels ifrån fortplantningsbiologin för att ta reda på vad som är naturligt.

      Och då har jag en fråga till dig; innebär det i sådant fall också att (t ex) parasiternas fortplantningsbiologi är någonting naturligt?

      Om inte, varför inte? Varför skulle människans fortplantningsbiologi vittna om vad som är naturligt, medan parasiternas inte gör?

      Ärligt talat, Kristian: har du NÅGONTING meningsfullt att säga här? Det borde du ju rimligtvis ha med tanke på att du skriver att man låtit sig duperas av en lögn om man inte tänker som dig i den här frågan?

      Har du någonting med vilket du kan visa att det inte bara var en massa tom och billig retorik?

      Radera
    49. Christian. Jag har överhuvudtaget inte uttalat mig om några parasiter. (Det är du som har dragit in dem i detta, och du som försöker lägga ord i min mun angående dem.) Nu diskuterar vi människan, och då gäller definitivt det jag sade.

      Sedan handlar detta inte om "att tänka som [jag]". Som jag skrev: Alla som inte har duperats av lögnen på detta område förstår nog det här.

      Radera
  3. Vad gav dig inspiration att skriva om homosexualitet denna gång då?n Det finns minsann ingen artikel i mainstream om sånt. Vi ska dessutom notera att du kunde inte svara på min fråga om termen "könsnihilism" som du är ensam om. Du kunde inte ens svara på var, hur eller på vilket sätt "andra pratar om det".

    Tack och lov har vi mainstream, hur skulle vårt samhälle se ut om de enda informationskanalerna skulle vara dylika propagandabloggar som du Kristian upprätthåller? Allmänheten skulle serveras så mycket smörja så ingen skulle till slut veta nånting.

    SvaraRadera
    Svar
    1. nihilism enligt https://www.synonymer.se/sv-syn/nihilist , således är könsnihilister -könsförnekare,könstvivlare,könsanarkister, könsrevoltörer... Måste bara säga att "könsnihilism" är ett bra ord att beskriva dagens samhälle ! Är det du Monika "homo" Pensar som ligger bakom "hbqt-lobby" ? Allmänheten idag serveras så mycket smörja så de flesta idag vet INGENTING !

      Radera
    2. Så här kommenterade Kristian ordet "könsnihilism", 25 sept 15:52:

      "Vad gäller undersökningar så är det kanske inte så konstigt att de inte nämner ordet könsnihilism. Det är nämligen ett ord jag har börjat använda. Mig veterligen har ingen annan använt det."

      Hur menar du att könsnihilism är ett bra sätt att beskriva samhället då Kristian säger att ingen använder ordet?

      Nej, jag är inte Monika, är en helt vanlig omgift hetero med två barn. Varför är det viktigt vem jag är? Känner du dig utan argument så du tror dig få ett övertag med att veta vem som skriver? Kanske skulle du fördjupa dig lite i sakfrågan istället, så skulle du kunna argumentera om den?

      Ju mer smörja Kristian förser dig mig, desto mindre vet du om allmänheten, där måste jag ge dig rätt.

      Radera
    3. Ok ! Du är inte Monika, ursäkta mig ! Gav jag dig inte svar ? Könsförnekare,könstvivlare,könsanarkister och könsrevoltörer, allt väldigt passande för vad som pågår i dagens samhälle, det kan väl ingen förneka ? "Ju mer smörja Kristian förser dig mig, desto mindre vet du om allmänheten," ??? Har du rökt på eller hur ska man tolka detta ? Vill ge dig samma uppmaning som jag gav till Christian, be gärna "Öppnade ögon Herre mig giv !"

      Radera
    4. "Könsförnekare,könstvivlare,könsanarkister och könsrevoltörer, allt väldigt passande för vad som pågår i dagens samhälle, det kan väl ingen förneka ?"

      Är du själv en av ovanstående, eller känner du personligen någon?

      "Har du rökt på eller hur ska man tolka detta ?"

      Ja, hur ska man tolka det? Det jag skrev, det är precis samma sak som du själv skrev. Det är dina ord. Du undrar om jag rökt på då jag skrev dina ord. Tolka det hur du vill, precis som alla vi andra...

      Radera
    5. Lobbyisten. "Vad gav dig inspiration att skriva om homosexualitet denna gång då?"

      Den här texten handlar inte om homosexualitet. Den handlar om den tid vi lever i och de lögner vi förväntas tro på. Lika väl skulle man kunna säga att denna text handlar om islam eller om Bibeln. De var två andra exempel jag nämnde, vid sidan av homosexualiteten. Men du ser tydligen homosexualitet överallt.

      "Vi ska dessutom notera att du kunde inte svara på min fråga om termen "könsnihilism" som du är ensam om. Du kunde inte ens svara på var, hur eller på vilket sätt "andra pratar om det"."

      Igen ett bevis på att du går omkring i världen med slutna ögon. Men det är som sagt ditt val.

      Radera
    6. "Men du ser tydligen homosexualitet överallt."

      Pointen med allt kommenterande är ju att homosexualiteten syns ju ingenstans, men du ser det hela tiden och har gett upphov till över 200 inlägg där du behandlar homosexualiteten. Om jag inte tar fel så handlar genast andra stycket om homosexualitet, trots att du börjar skriva om mainstream media.

      "Igen ett bevis på att du går omkring i världen med slutna ögon. Men det är som sagt ditt val."

      Kristian, läs rätt! Jag förundrar mig bara över DITT PÅSTÅENDE om att INGEN ANVÄNDER ORDET KÖNSNIHILISM. Vidare undrar jag då var det PRATAS OM FENOMENET såsom du påstår. Jag förstår mycket väl att du vill väja för frågan och svara på nånting helt annat istället.

      Radera
    7. Lobbyisten. Jag förklarade att det var jag som börjat använda ordet. Så var är problemet i att ingen annan använder det? Fenomenet finns ju, det handlar bara om vad man kallar det.

      "Vidare undrar jag då var det PRATAS OM FENOMENET såsom du påstår."

      Och på det har jag svarat flera gånger: Öppna ögonen och se dig omkring! Har du t.ex. sett vad som står i, speciellt, svenska skolböcker idag? Om inte kan du försöka googla "svenska skolböcker normkritik".

      "Pointen med allt kommenterande är ju att homosexualiteten syns ju ingenstans, men du ser det hela tiden och har gett upphov till över 200 inlägg där du behandlar homosexualiteten."

      Jag har inte själv räknat, men jag har alltid tyckt att siffran 200 är alldeles för hög. Men det är klart, om du räknar detta inlägg som ett sådant, ja, då blir förstås siffran hög. Jag skulle gissa att jag kanske har skrivit fem, på sin höjd, texter som uttryckligen handlar om homosexualitet. Eller har jag skrivit en enda? Jag kan inte, på rak arm, påminna mig någon sådan text. Men det finns nog kanske någon enstaka.

      Radera
    8. Nu har jag då googlat "svenska skolböcker normkritik" och gått igenom 4 sidor av sökresultat. Så din "könsnihilism" handlar om att flickor måste bli sjuksköterskor, prinsessor och hemmafruar, de får inte bli ingenjörer, elmontörer eller inom typiska mansdominerade (och högre avlönade) arbeten. Pojkar däremot får inte bli sjukskötare, barnträdgårdslärare, socialarbetare eller motsvarande.

      Bland länkarna till dina sökord fanns denna text som presenterar normkritiken på ett korrekt sätt:

      "Normkritiken går ut på att förändra normer så att alla sätt att leva och vara som vi har i samhället (och i förskolan) är accepterade, och att alla barn kan få känna att de är okej som de är och att de får utvecklas på de sätt som passar just dem."


      Om du menar att sökorden ledde till hbqt-innehåll så har du inte googlat själv.

      "Eller har jag skrivit en enda? Jag kan inte, på rak arm, påminna mig någon sådan text. Men det finns nog kanske någon enstaka. "

      Du vet exakt vad jag pratar om, det krävdes tre kommentarer för att få alla inlägg med, och vem som helst kunde kolla upp för att se hur hbqt upptagit hela din hjärna.

      Många inlägg borde ha handlat om mainstream, eller vad du nu tänkt skriva om, men du har helt enkelt inte klarat av att hålla dig till det ursprungliga ämnet utan att få in anti-hbqt-propaganda. Hur svårt kan det vara att skriva om mainstream media UTAN att blanda in hbqt?

      Men, här är nu ett femtiotal att börja med (blogger tillåter inte att man klistrar in många hela webbadresser, så man måste klista in raderna efter ...blogspot.com):

      https://kristiannyman.blogspot.com/2019/12/om-mediefaltets-omdaning.html

      /2019/11/hatet-bolir-bara-varre-eller.html
      /2019/11/bocken-som-tradgardsmastare.html
      /2019/11/bokbal-anno-2019.html
      /2019/10/om-vad-som-hander-bakom-det-som-synes.htm
      /2019/09/om-benedict-option-i-finlandska.html
      /2019/09/skjut-budbararen.html
      /2019/08/dagens-insandarskord-248.html
      /2019/08/synnerligen-avslojande.html
      /2019/08/angaende-dagens-insandarskord.html
      /2019/08/svar-till-sofie-stara-del-2.html
      /2019/08/svar-till-sofie-stara-del-1.html
      /2019/08/lognaktig-ledare.html
      /2019/08/mera-om-hbtqip.html
      /2019/07/birro-missar-malet.html
      /2019/07/liksom-sakiewicz.html
      /2019/07/acr-99.html
      /2019/07/sommarprat-bjorn-vikstrom-och.html
      /2019/06/om-kommentarpolicyn-med-mera.html
      /2019/06/varfor-fortsatter-vi.html
      /2019/06/slugt-som-bara-vad.html
      /2019/06/rent-ut-sagt-patatetiskt.html
      /2019/06/om-regnbagsfascismen.html
      /2019/06/kyrkan-och-pride.html
      /2019/06/teologiskt-gift.html
      /2019/06/hbtgip.htmlhttps://kristiannyman.blogspot
      /2019/06/faktabaserad-politik.html
      /2019/05/om-benedict-option.html
      /2019/05/demokratisk-skandal.html
      /2019/04/sagan-om-det-lilla-kungariket.html
      /2019/04/valkval.html
      /2019/04/det-gar-snabbt-nu.html
      /2019/04/jag-stoder.html
      /2019/03/om-riksdagsvalet-och-den-nya-translagen.h
      /2019/03/propagandan-far-inte-ifragasattas.html
      /2019/02/nasta-steg-for-regnbagsfascismen.html
      /2019/02/ny-kommentarpolicy.html
      /2019/02/sa-oerhort-frustrerande.html
      /2019/02/om-kampen-for-tron.html
      /2019/02/det-varsta.html
      /2019/01/mera-bedrovlig-lasning.html
      /2019/01/klumpig-lektion-i-hur-propaganda-bedrivs.
      /2019/01/yanny-eller-laurel.html
      /2019/01/buzzword-teologi.html
      /2019/01/om-homofragan-och-den-kyrkliga-enheten.ht
      /2019/01/ot-insandare-201.html
      /2019/01/om-slaveriet.html
      /2019/01/fullstandigt-absurdt.html
      /2019/01/om-avfallets-foljder.html
      /2019/01/omvand-er-eller-ta-konsekvenserna.html
      /2019/01/om-de-aktuella-sexbrotten-del-2.html
      /2019/01/om-de-aktuella-sexbrotten.html
      /2019/01/regnbagsfascismen-gar-framat.html

      Radera
    9. -->hbqt-lobby, dina frenetiska kommentarer tyder nog på ngt annat än "en helt vanlig omgift hetero med två barn." !!!

      Radera
    10. Lyssnade för ngn dag sedan på Yle vega där man intervjuade en mamma om könsroller... Hon påstod att hon lärde sin dotter att flickor visst kan leka med pojkleksaker och att flickor kan klä sig i byxor... mainstreammedia lär dock annorlunda enligt denna mamma... Det är ju precis TVÄRTOM !

      Radera
    11. Låt mig gissa en gång till, Jessica ???

      Radera
    12. Lobbyisten. Jag tror att du är utom allt hopp när det gäller förmåga att se vad som är på gång i samhället idag. Du läser fruktansvärt selektivt - och alltid i den riktning du väljer att tolka det du läser. Mina bloggtexter som du länkar till är ett utmärkt exempel på detta. Du medger - nästan - detta själv, men du klarar inte riktigt av det. Nå, jag kan faktiskt inte hjälpa dig här. Men kanske du borde fundera på att prata med någon som kunde hjälpa dig? Och nej,d etta är INTE påhopp på person. Det är omsorg om dig.

      Radera
    13. Anonym 21:39
      "...dina frenetiska kommentarer..."

      De är ändå betydligt färre än Kristians kommentar och inlägg, så vad gör det honom till?

      Radera
    14. Det är ad hominem, du börjar diskutera mig istället för att försöka förklara dina klavertramp.

      Du bad mig googla, och jag hittade ingenting om "könsnihilism" på de första fyra sidorna, vilket bekräftar nog det jag misstänkte: ingen skriver om "könsnihilism", varken med din term eller någon annan. Vilket du nog skrev själv också tidigare. Du får dock gärna välja ut en länk själv. Jo, det fanns ju en länk till världenidag, men det är väl deras sagor du sprider vidare?

      Du sa att "Jag skulle gissa att jag kanske har skrivit fem, på sin höjd, texter som uttryckligen handlar om homosexualitet. Eller har jag skrivit en enda?"

      Eller har du skrivit 200? Här i listan på de 50 första finns åtminstone nio som direkt i rubriknamnet indikerar vad inlägget handlar om. Du vet ju precis hur mycket du skrivit, och om du inte vet, så då ställer det alla dina skriverier i väldigt suspekt dager.

      Istället för att med dålig framgång försöka skriva nedvärderande om mig, kunde du försöka korrigera dina utsagon.

      Radera
    15. Lobbyisten. Eftersom du klart visar att du inte klarar av att läsa skriven text och inte alls är intresserad av att bli upplyst om var det far fel för dig - och vad detta handlar om - är det kanske inte så konstigt att jag ifrågasätter dina bevekelsegrunder.

      Radera
    16. Tydligen har du nu först märkt att dina sökord på google inte leder någonvart, men du får förstås bidra med vilka länkar som helst där du tycker att "könsnihilism" framträder.

      Du inser ju också att "kanske fem på sin höjd" inte stämmer alls eftersom det finns ett tiotal enbart baserat på rubriken då man ser igenom de femtio första inläggen. Då vi fortsätter med 50 följande hittar vi givetvis mera:

      /2019/01/klickbait-journalistik.html
      /2018/12/inga-granser.html
      /2018/12/det-fullt-synliga-som-ingen-vill-se.html
      /2018/12/om-opinonsnamndens-utslag.html
      /2018/10/extremt-dalig-journalistik.html
      /2018/08/om-min-agenda.html
      /2018/08/om-var-strid-mot-verkligheten.html
      /2018/08/mera-om-regnbagsfascismen.html
      /2018/08/slutligen-om-puolimatka.html
      /2018/08/annu-mera-om-puolimatka.html
      /2018/08/mera-om-puolimatka.html
      /2018/08/fel-tyvarr.html
      /2018/08/tapio-puolimatka-i-regnbagsfasciemens.htm
      /2018/07/gigantiskt-ledarovertramp.html
      /2018/07/sa-har-vi-drabbats-av-det.html
      /2018/07/reflektioner-efter-ett-sommarprat.html
      /2018/06/mera-regnbagsfascism.html
      /2018/06/om-regnbagsfascismen-och-om-hur-den.html
      /2018/06/snabb-utveckling.html
      /2018/06/dagens-slag-i-luften.html
      /2018/06/samtidsanalys.html
      /2018/05/forvirringen-cementeras.html
      /2018/05/lognen-och-forvillelsen-bryts-ner.html
      /2018/04/fantomen-och-det-goda-hatet.html
      /2018/04/om-bjorn-vikstrom-och-om-kyrkans-enhet.ht
      /2018/04/fekenews.html
      /2018/02/sumutusta.html
      /2017/11/jag-har-vid-manga-tillfallen-varnat-for.h
      /2017/08/om-regnbagsfascismen.html
      /2017/08/prideprotester.html
      /2017/08/om-sympati-empati-och-forstaelse.html
      /2017/08/forsvunnen-kommentar.html
      /2017/07/dagens-dos-av-forvirring.html
      /2017/07/ett-svar-pa-en-fraga.html
      /2017/06/annu-om-skattefinansierad.html
      /2017/05/om-avfallets-anatomi.html
      /2017/03/konsdysfori.html
      /2017/02/en-sorgens-dag.html
      /2017/02/odesdag.html
      /2017/02/en-andra-chans.html
      /2017/01/normernas-rasering-och-moralkompassens.ht
      /2017/01/pa-vag-mot-ett-auktoritart-samhalle.html
      /2016/11/mera-vansterpropaganda-i-staliga-yle.html
      /2016/10/propagandaeruption.html
      /2016/10/nygnosticismens-senaste-landvinning.html
      /2016/10/svar-till-bjorn-vikstrom.html
      /2016/10/ett-mycket-langre-svar-at-bjorn-vikstrom.
      /2016/10/en-liten-lektion-i-mediekompetens.html
      /2016/09/om-striden-stridsmetoderna-och-de.html
      /2016/09/en-debatt-med-logner.html
      /2016/09/vega-pride-reklam-och-karleken.html
      /2016/09/om-biskopsmotet-och-aktenskapet-ii.html
      /2016/09/om-biskopsmotet-och-aktenskapet.html

      Dina vapendragare tycker det är absurt att lista upp dina anti-hbqt-inlägg, men hur absurt månne det inte uppfattas då att skriva dem. Men det bevisar ju hur frikostig vår yttrandefrihet är.

      Radera
    17. Lobbyisten. Jag upprepar det jag sagt många gånger tidigare: Dessa texter handlar inte om hbt. De handlar, de flesta av dem, om media och och om det jag kallar för hbt-lobbyn och den propaganda som sköljer över oss idag. Men det vill du förstås inte se. Nåja, det står dig fritt. Det samma gäller google-sökningarna. Om du inte ser det alldeles uppenbara vet jag inte hur jag kan hjälpa dig. Men notera att jag konstaterat att det inte handlar om vad som finns utan om din vilja. Eller alltså bristen på den.

      Radera
    18. Det är ju lite konstigt att du försöker skriva om andra ämnen än hbqt, men du klarar inte av det.

      /2019/01/klickbait-journalistik.html
      I första stycket inleder du med vad som sagts om homosexualitet och sexuella perversioner. Klickbait-journalistik handlar inte om det.

      /2018/12/inga-granser.html
      Här igen blir det om transsexualitet och hbqt-lobby. Vet egentligen vad du menat skriva om ifall det inte vore hqbt.

      /2018/12/det-fullt-synliga-som-ingen-vill-se.html
      Du skriver "homosexualitet" i första meningen. Det handlar inte om media eftersom du dillar om övergrepp och fadersrelationer gällande Jöback.

      /2018/12/om-opinonsnamndens-utslag.html
      Då var det om pride. För n-te gången.

      /2018/10/extremt-dalig-journalistik.html
      Här var du nära att lyckas hålla dig till ämnet, om Trump och vänsterliberala nyhetspublikationer. Men nej, så klarade du inte av att låta bli att skriva om toaletter och transpersoner.

      /2018/08/om-min-agenda.html
      Du skulle skriva om din agenda och du inleder med homosexualitet.

      /2018/08/om-var-strid-mot-verkligheten.html
      Inledningen diffus, om en artikel du inte länkat till, för att fortsätta skriva om hbqt-frågor.

      /2018/08/mera-om-regnbagsfascismen.html
      "Regnbågsfascimsen" behöver inte kommenteras som rubrik, du kan väl inte säga att det inte handlar om hbqt?

      Då det gäller google-sökningar så har du inte gjort dem själv, men det har jag.

      Första hiten: Litteraturvetaren Mia Österlund intervjuas, i hela artikeln nämns endast ordet "genus" uppräknad bland andra aspekter.

      Nästa hit: Lång text om normkritik generellt, och ett exempel: en lärare sa att "Kim var kär i henne" varpå en elev sa "eller honom".

      Tredje hit: Skolverkets artikel om värdegrund på 14 sidor, varav 4 sidor litteraturlistor.

      Fjärde: barnböcker där flickor, likt Marie Curie, kan vara hjältar.

      Femte: ett inlägg om ett hbqt-certifierat skolbibliotek

      Jag ser det alldeles uppenbara, allt finns till för att jämna ut skillnaderna mellan oss alla, att tillåta att alla kan leva ett liv med samma utgångsläge oberoende kön, läggning, social bakgrund, språk och kulturell tillhörighet. Det är att motbygga the white supremacy, vilket du givetvis är emot.

      Radera
    19. Lobbyisten. Visst har jag googlat. Varför tror du annars att jag skulle ha uppmanat dig att göra det? Där kommer en massa träffar som visar det jag påstår. Om du inte ser dem vet jag inte vad jag ska göra åt dig. Kanske ingenting och låta dig fortsätta i din bubbla?

      "Jag ser det alldeles uppenbara, allt finns till för att jämna ut skillnaderna mellan oss alla, att tillåta att alla kan leva ett liv med samma utgångsläge oberoende kön, läggning, social bakgrund, språk och kulturell tillhörighet. Det är att motbygga the white supremacy, vilket du givetvis är emot."

      Fel igen. Detta handlar inte om att jämna ut skillnaderna utan om att tvinga på majoriteten en minoritetens diktatur. För övrigt kan du googla det också, "Minoritetens diktatur" och namnet Olof Edsinger. Då kan du hitta en bok som jag varmt kan rekommendera som kanske kunde reda ut begreppen för dig!

      Sedan tycks du mena att så fort jag nämner ordet "homosexualitet" i en text så handlar texten om detta fenomen. Men det är inte så det fungerar. Annat då än i din bubbla, givetvis.

      Radera
    20. "Där kommer en massa träffar som visar det jag påstår. Om du inte ser dem vet jag inte vad jag ska göra åt dig."

      Klart det kommer träffar, och jag gjorde korta sammandrag. Menar du på allvar att du går i taket för att en litteraturvetare använder ordet "genus"? Är det din definition på att "det hemska som händer i samhället"?

      "Fel igen."

      Just ja, du menar att du tänker bestämma vad jag ser och inte ser? :D


      "tvinga på majoriteten en minoritetens diktatur."

      Låt oss se då. Om vi tar tex SLEF, med färre än 900 medlemmar, och jämför med SETAs FB-sida med 30 000 medlemmar så kan vi konstatera vad minoritetens diktatur befinner sig.

      Då du skriver ett stycke om homosexualitet, så skriver du om homosexualitet. De som inte skriver om homosexualitet, ens nämner ordet, då är de just de som inte skriver om homosexualitet. Så enkelt är det. Jämfört med precis alla människor vars texter jag läser, så skriver du abnormt mycket om homosexualitet. Jag varken skriver eller har nånsin skrivit en enda rad om hbqt förutom kommentarerna till dina inlägg. Varför? För att det finns inget behov i den enorma bubblan (som du kallar den) därute som kallas samhället. Utanför den stora bubblan finns hatklickar som vill skapa större hatklickar. Har jag rätt om jag förstått att du trivs där?

      Radera
    21. -->Lobbyisten, Öppnade ögon Herre dig giv ! Om Kristian gör ett blogginlägg så har du kanske i medeltal tio kommentarer... Vem är mera frenetisk ? Jag undantar Kristians svar på dina kommentarer !

      Radera
    22. Lobbyisten. "Då du skriver ett stycke om homosexualitet, så skriver du om homosexualitet."

      NEj, det gör jag faktiskt inte. Om du skulle läsa, alltså verkligen läsa, mina texter i stället för att leta efter vissa ord skulle de se vad jag skriver om. Men det ids du inte göra. Nå, jag kan som sagt inget åt dig. Om du vill misstolka och kleta på mig dina generaliseringar så må du förstås göra det. Men seriöst är det då verkligen inte.

      Radera
    23. Kristian, om du hävdar att du inte skriver om homosexualitet, försök då låta bli att överhuvudtaget nämna det, tex under oktober månad. Det kan ju inte vara svårt eftersom "du inte skriver om homosexualitet".

      Du hade förstås ingen kommentar om SLEF-minoritetens diktatur? Nä, tänkte väl det.

      Radera
    24. Lobbyisten. Din analogi var så dålig och missade målet så fullständigt, så varför skulle jag bevärdiga den med en kommentar?

      Sedan är detta min blogg. Jag bestämmer själv vilka exempel jag tar när jag lyfter fram t.ex. medias vänstervridenhet.

      Radera
    25. Analogin är ju dålig ur din synvinkel, ni är en väldigt liten minoritet och mindre blir ni.

      Visst får du skriva precis vad som helst, men du kan inte låta bli att skriva om hbqt. Medias vänstervridenhet kan man skriva om och exemplifiera det på hur många olika sätt som helst, men inte du: det är bara homosexualitet du ser.

      Underligt att du ALDRIG kan visa kopplingen med media och hbqt. Vi har varit in på det här tidigare, och enda du kommer med är en notis om pride i somras. Det är vad du ser som "medias vänstervridenhet". Därför underade jag vad som fick dig att ta upp homosexualitet denna gång, media har nog inte skrivit om hbqt den senaste veckan.

      Men skriv på du, avslöja bara vad du går och grubblar över...

      Radera
    26. Lobbyisten tycks ju vara fullständigt besatt. Och blind. Stackars människa.

      Radera
    27. Är det vanligt att ni alla inom SLEF pratar och skriver om hbqt var och varannan dag? Var tycker Anonym att gränsen går mellan normalt och onormalt?

      Radera
    28. Här är det nog bara lobbyisten som skriver om hbtq var och varannan dag. Klarar du inte alls av att se vad Kristian skriver om? Dina ord träffar faktiskt dig själv, och ingen annan: "det är bara homosexualitet du ser".

      Radera
    29. Lobbyisten. Det går helt tydligt inte in. En av de tydligaste exemplen på hur media hjärntvättar oss idag är just hbt-frågorna. Så varför skulle jag inte använda dem som exempel när jag lyfter fram problemen med media? För att du inte gillar det?

      "Underligt att du ALDRIG kan visa kopplingen med media och hbqt."

      När du skriver sådant ska du inte förundras över att jag inte kan ta dig seriöst. Jag länkar i princip i varje test jag skriver till de exempel jag utgår ifrån. Men du vill tydligen inte alls se det. Sedan gör anonym 11:24 en mycket god iakttagelse. Jag kan inget annat än hålla med!

      Radera
    30. "En av de tydligaste exemplen på hur media hjärntvättar oss idag är just hbt-frågorna"

      Tja, som jag sagt tidigare så är medians "hjärntvätt" otroligt gles, jag minns inte när jag skulle ha sett någonting om hbqt i media, och inte har du exempel heller, förutom kort om pride i somras. Men om du känner att du blir hbqt-hjärntvättad av en sådan notis från i somras, så drar du nu åt dig hbqt som en svamp. Men det är då igen ett helt annat problem.

      Men noterar att du igen vrider diskussionen mot ad hominem för att slippa konfronteras av mina frågor.

      Radera
    31. -->Lobbyisten, vad säger du om detta då ? Visserligen är det inte mainstreammedia och Finland men ändå...https://samnytt.se/kommuner-och-svt-introducerar-transvestism-for-barn-3-7-ar-toppenkombination/ Detsamma förekommer nog hos oss också om än mindre öppet än i vårt västra grannland !

      Radera
    32. Lobbyisten. "och inte har du exempel heller, förutom kort om pride i somras."

      Nu får du faktiskt ge dig. Det är uppenbart för alla som följer med här att du endast är ute efter att stjäla tid och att bråka här nu. Så sluta att ljuga och att obstruera! Jag raderar inga kommentarer - de får stå kvar och så får det vara tydligt för alla hur barnsligt du beter dig - men jag slutar svara på dina kommentarer.

      Radera
    33. Anonym: vet du inte ens skillnaden mellan en transvestit och en drag queen?

      Nu är det ju så att det är frivilligt för föräldrar att ge sina barn möjligheten att uppleva tolerans genom att besöka det bibliotek där en man klädd i klänning berättar sagor. Och det är nu inte så ovanligt, i kyrkan ser man varje söndag män klädda i klänningar berättande sagor.

      Kristian, det är också uppenbart för alla hur du undviker frågor.

      Radera
    34. Lobbyisten. Jag undviker inte frågor. Jag vägrar bara svara på frågor som är fel ställda eftersom detta skulle göra att diskussionen spårar ur (ännu mera).

      Radera
    35. Efter att jag frågat hur könsnihilism kan vara ett så stort problem då du själv sagt att ingen använder termen, har du själv gjort allt för att vända bort diskussionen från det ursprungliga ämnet.

      Men det var väl en "nasty question", som vissa brukar använda om frågor som ställer en mot väggen.

      Radera
    36. Lobbyisten. Igen visar du att du bara är ute efter att obstruera. Eller menar du faktiskt att du inte begriper vad det handlar om?

      Radera
    37. Du verkar inte vilja läsa rätt.

      Du själv skrev att ingen använder "könsnihilism". Då blir man ju fundersam då du ändå menar att det är ett stort problem. It doesn't add up.

      Ett stort problem skriver och pratar alla om. Man använder gemensamma termer.

      Ett obetydligt, eller icke existerande problem pratar få om, det finns ingen gemensam terminologi heller.

      Då du skrev att ingen använder termen, så säger du underförstått att det är någonting som ingen anser vara ett problem.

      Radera
    38. -->lobbyisten, du undrade om jag känner till skillnaden mellan en transvestit och en drag queen ? Spelar det någon roll ? Soittaako roolia ? Båda är onaturliga fenomen, något annat än vad vår Herre avsett oss vara, piste !

      Radera
    39. Lobbyisten. Som jag konstaterade så märker du ord. Saken finns, och den diskuteras. Orsaken till att jag myntat ett nytt ord är att jag tycker att ordet beskriver fenomenet på ett bra sätt. Det har inget att göra med att jag skulle vara den ende som diskuterar det.

      Radera
    40. Jo, du säger att "saken diskuteras" men var? Ingen stor problematik förutom inom ytterkonservativa religiösa kretsar. Som inte har nånting med det att göra, lika lite som jag har bland dem som berörs.

      Anonym, eftersom du inte är på kartan är det helt onödigt för dig att försöka argumentera med ditt oförstånd.

      Radera
    41. Lobbyisten. "Som inte har nånting med det att göra"

      Givetvis har vi med det att göra när radikala kretsar försöker deformera samhällets viktigaste beståndsdel, förföra det uppväxande släktet, fördärva språket och riva ner alla goda normer. Ja, men du trodde ju att det handlade om homosexualiteten i sig. Igen en gång: Det är inte det detta handlar om.

      Radera
    42. Du kan inte ens säga var de "radikala kretsarna" finns, hbqt-lobby skulle inte existera om jag inte hade förbarmat mig och börjat använda signaturen :D
      Fast du låter dig hänföras av de osynliga lobbyisterna så är nog gemene man betydligt mer självständig...

      "Fördärva språket" är nånting nytt, men det är bäst att inte fråga mer ;-)

      Radera
  4. Kristians blogg har på senare tid rört sig bort från Bibeln, i en riktning mot konspirationsteorier och misstro. Du uppmanar bloggens läsare till att misstro allting.

    Detta är i linje med ytterhögerns retorik; enligt vilken man inte kan lita på varken myndigheter, vetenskapen, media, eller någon som inte har samma linje som en själv. Du påstår även att alla rörelser som inte står för konservativa värderingar egentligen är ute efter revolution och samhällskollaps.

    Jag hoppas du noggrannt reflekterar över detta, och funderar om du vill leva i en värld var du sår misstro till allt förutom högermedian. Jag hoppas du kritiskt funderar om allt som högermedian skriver faktiskt stämmer, eller om de är lika fake news som du tycker att vänstermedian är.

    Vill du verkligen delta i polariseringen och radikaliseringen av samhället som du ofta skriver om?


    -S

    SvaraRadera
    Svar
    1. S. Vad menas med orden "rört sig bort från Bibeln"? Bibeln säger samma sak som Kristian säger här. Se tex 1Joh. 5:19. Den onde beskrivs som lögnens fader, så då är det inte svårt att räkna ut vad det betyder.

      Radera
    2. S. "Kristians blogg har på senare tid rört sig bort från Bibeln, i en riktning mot konspirationsteorier och misstro. Du uppmanar bloggens läsare till att misstro allting."

      Nej, inga konspirationsteorier. Detta föregår helt id et öppna, och alla som vill kan se vad som pågår. Men det kräver förstås att man inte vill låta sig luras. Då är det kanske svårare. Och nej igen. Jag uppmanar verkligen inte mina läsare att "misstro allt". Bara lögnerna.

      Anonym 10:11 har en bra poäng.

      Radera
    3. -->S, "Vill du verkligen delta i polariseringen och radikaliseringen av samhället som du ofta skriver om?" NEJ ! Det vill vi inte men "nöden har ingen lag" ! Säger Guds ord oss SANNINGEN så måste vi ställa oss på barikaderna !

      Radera
    4. Anonym 23:23. Precis. Men jag skulle id etta sammanhang kanske säga det så här: Vi vill inte delta i polariseringen, men om samhället bedras av lögnen så har vi inget annat val. För att ställa oss i samma front som alla som blivit bedragna och under lögnens banér är inget alternativ.

      Radera
    5. "Säger Guds ord oss SANNINGEN så måste vi ställa oss på barikaderna !"

      Varför det? Säger Gud någonstans att ni ska agera som terrorister gör? Eller var har Jesus sagt det? Ni borde ju kunna er bibel så visst plockar ni fram de citaten snabbare än kvickt?

      Radera
    6. Ingalunda ska vi agera som terrorister gör ! "Den som inte är med mig är emot mig"

      Radera
    7. "S. Vad menas med orden "rört sig bort från Bibeln"? Bibeln säger samma sak som Kristian säger här."

      Det jag menar med detta, är att Kristian i en allt högre grad skriver om politik, och hur vänstern, demokraterna och BLM är grunden till allt elände i samhället. Jag undrar vad det står i bibeln om amerikansk politik eller klimatförändringen?


      "Nej, inga konspirationsteorier"

      Du skriver om hur jämlikhetsrörelser och miljöorganisationer egentligen är ute efter att "kollapsa systemet" för att grunda en kommuniststat. Detta är ett fullständigt ogrundat påstående, och kommer direkt från amerikansk media. Konservativa i USA skrämmer ju folk med "socialism" och "kommunism", och tydligen vill du, Kristian, också göra det.


      "Jag uppmanar verkligen inte mina läsare att "misstro allt". Bara lögnerna."

      Du menar att allt som inte passar in i dina värderingar och dina åsikter är "lögner". Du uppmanar misstro till det vagt definierade uttrycket "mainstreammedia". Med detta uttryck antar jag att du menar media som inte driver en konservativ agenda. Med detta uppmanar du ju till exakt samma som t.ex. Trump håller på med, dvs att det han säger är det enda som stämmer, och alla som talar emot honom ljuger och är "fake news".

      Mycket av vad ditt inlägg denna gång handlar om har inte nödvändigtvis något objektivt "rätt" eller "fel", och åsikter andra än dina är därmed inte lögner, utan andra åsikter.


      "Vi vill inte delta i polariseringen,.."

      Men trots det gör du det. Du kallar dina åsikter "sanning", och avvikande åsikter för "lögn", samtidigt som du målar upp dig själv som den enda källan för "sanning". Tyvärr tror jag att du vet exakt vad du håller på med.


      -S

      Radera
    8. S. "Det jag menar med detta, är att Kristian i en allt högre grad skriver om politik, och hur vänstern, demokraterna och BLM är grunden till allt elände i samhället. Jag undrar vad det står i bibeln om amerikansk politik eller klimatförändringen?"

      Varför skulle jag inte få skriva om sådant? Bloggen heter "nära mitt hjärta", och jag skriver om sådant som, just det, ligger nära mitt hjärta. Hit hör att försvara sanningen och även amerikansk politik.

      "Du skriver om hur jämlikhetsrörelser och miljöorganisationer egentligen är ute efter att "kollapsa systemet" för att grunda en kommuniststat."

      Jag har väl aldrig skrivit om att någon vill grunda en kommuniststat? Men faktum är givetvis att vänstern ÄR ett hot mot det ordnade samhället idag. Se bara vad BLM och Antifa ställer till med på gatorna i USA idag.

      "Du menar att allt som inte passar in i dina värderingar och dina åsikter är "lögner"

      Nej. Med lögner menar jag just lögner. Och jag visar också hur de är just lögner.

      "Du uppmanar misstro till det vagt definierade uttrycket "mainstreammedia"

      Det gör jag. Och även här visar jag varför det finns orsak att misstro mainstreammedia.

      "Med detta uttryck antar jag att du menar media som inte driver en konservativ agenda."

      Nej. Med uttrycket menar jag sådan media som simmar i huvudströmmen idag. Vänster. Grönt. Värdeliberalt. Och fientligt inställt till konservatism och oftast också till biblisk kristen tro och biblisk moraluppfattning.

      Radera
    9. -->S, "samtidigt som du målar upp dig själv som den enda källan för "sanning". Tyvärr tror jag att du vet exakt vad du håller på med." Var har Kristian framhållit sig själv som den enda källan för sanning ? Sanningen finns UTANFÖR oss människor, ty vi är alla drabbade av syndafallet i tidernas begynnelse !

      Radera
  5. En alternativ blogg jag själv starkt uppskattar är Julia Caesars blogg.

    Hon började väl blogga som pensionär omkring 2010 i första hand över samhällsutvecklingen i Sverige men även ute i världen.

    Hon hade tidigare bl.a. jobbat som journalist på DN i många år. Det är alltså fråga om en professionell f.d. journalist vi
    har att göra.

    På senare år kom hon att trakasseras av DN som rent av sände
    sina skribenter hem till henne för att tvinga henne gå med
    på en intervju hon ej accepterat. De släpptes ej in men hann
    länge ofreda henne.

    Tidigare hade hon såvitt jag vet tvingats flytta från boende till boende på grund av förhöjd risk mot liv och hälsa
    sedan mainstreammedia avslöjat hennes identitet.

    Tvivlar på att finlandssvensk media skrivit om detta. Sådant
    här når ju inte över vänsterliberala mediers nyhetströskel.

    -Bloggen kan rekommenderas för folk med stor tilltro till mainstreammedia!

    Anonym 1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 1. Behandlingen av JC är nog en stor skamfläck. Och hon är inte ensam om att råka ut för detta.

      Radera
  6. Var håller "Eflop" till ? Har du bytt signatur ? Vittna gärna om du blivit överbevisad i dina tankar !

    SvaraRadera