torsdag 24 februari 2022

Attacken kom i alla fall...

 Så kom den ändå, attacken mot Ukraina. Detta är förstås bedrövligt på så många plan. Freden i Europa, som vi alla trodde var en självklarhet, är nu bruten. Det mänskliga lidandet i Ukraina (och i förlängningen både i Ryssland och på annat håll) är något ingen av oss vill eller ens kan föreställa oss. 

Putin tycks, om vi får tro vad medierna skriver, ha tappat kontakten med verkligheten. Men oberoende av om han är galen eller inte så är denna invasion oerhört välplanerad och beslutsamt genomförd. Något som förstås inte direkt tyder på galenskap. Däremot är hans ord om att västländerna ska hålla sig borta för att inte "möta de värsta konsekvenserna i historien" sådana att de definitivt tyder på åtminstone viss galenskap. 

Vad händer härnäst? Det vet troligtvis ingen, inte ens Putin. Han har gått över en gräns som aldrig borde ha överträtts, och vilka konsekvenserna blir kan knappast ens han själv veta. Det beror givetvis på vad västländerna väljer att göra - och på hur Putin i sin tur reagerar på detta. Något gott lär i vilket fall som helst inte ligga bakom knuten. 

Som jag konstaterade för inte så länge sedan: Pesten kommer sällan ensam.

 

10 kommentarer:

  1. Läs också Ordspråksboken 21:1
    Gud är mäktig att stoppa Putin om det är Hans vilja.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Unknown. Precis så är det. Kanske vår bön, förutom för Ukraina, får vara att Herren skulle avlägsna Putin. På det sätt Han väljer att göra det.

      Radera
  2. Vad är det sagt om dessa dagar. Tredjedelen av människorna kommer att dö ( av kriget och dess följder). Det har inte bara med enskilda ledare att göra. Ännu kan man eventuellt få frälsning om man nöjer sig med Guds ord och lydnad för Guds Ord. Paulus säger ju att inte gör vi lagen om intet; tvärtom vi gör den gällande. Så nog är det konstigt om det inte finns eller finns ånger. Vi vet väl var och en vad vårt hjärtas intresse är om vi vill bli frälsta. Man avstår från synden ja rentav hatar synden så att man bekänner den och om möjligt får den förlåten. Att bara vilja leva är inte rätta tron alltid. Och att dröja för länge med bekännelser lär aldrig vara bra. Man kan bli lurad av lögnaktigheten till förhärdelse hur fint namn och rykte man än har. Hur är det ställt idag människa? Elden röken och svavlet som gick ut från deras huvuden med vilka de gjorde skada. Är det inte kanonader så säg. Än kan finnas förlåtelse där man är beredd att predika och Herrens Hand Jesus är int för kort att hjälpa dem som ångrar. Förhärdade kan dock gå till helvete även om man säger att de for till himmelen hälsar torsten nils ulrik inte tidigare unknown på detta inlägg

    SvaraRadera
  3. Jag skulle nog inte utgå ifrån att Ryssland inte vet vad de gett sig in på. De har nog tänkt igenom allt, även de drakoniska sanktioner väst nu är på väg att sätta in - och det kommer helt säkert motdrag som ingen av oss kommer att gilla. Det verkar som om media i väst skulle leva i en drömvärld, medan verkligheten gör sig påmind i Ukraina och på annat håll.

    Men jag instämmer i inläggets näst sista mening: det blir nog inte roligt, det här.

    Spectator

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spectator. Jag läste vad en Mikael Wigell (forskningschef på utrikespolitiska institutet) sade om Putins kärnvapenskrammel. Han menade att detta visar att Putin är hårt trängd och att det hela inte har gått som han planerat. (https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/3ecd5d11-ae99-4060-aff5-1c9c0c647243)Om denne Wigell har rätt visste Putin knappast vad han gav sig in på. Eller rättare sagt: Han trodde att det skulle gå mycket enklare och få betydligt mindre följder. Som jag tidigare har konstaterat: Det kan gå snabbt i Ryssland, och det är mycket möjligt att Putins dagar börjar vara räknade.

      Men det betyder givetvis inte att allt skulle bli frid och fröjd för det. Om historien skulle ha tagit en lite annan vändning här (https://sv.wikipedia.org/wiki/Augustikuppen_i_Sovjetunionen_1991) skulle världen garanterat se helt annorlunda ut idag.

      Radera
  4. I en artikel på Samhällsnytt gör en Sven Hirdman en enligt mitt tycke bra analys av läget! https://samnytt.se/tidigare-ambassadoren-i-ryssland-darfor-kommer-putin-inte-anfalla-sverige/ Dessutom kanske vi ska komma ihåg att både Trump och Putin arbetat för att bekämpa "The Deep State" ! Ukraina lär vara ganska infekterat av det förutnämnda... Se gärna också Swebbtv med "Jacob Nordangård om den globala agendan" del 1&2 ! Ett kort citat, "– Det handlar om att World Economic Forum handplockar personer, till exempel från universitet och företag, till ett program, där de sedan fostras i World Economic Forums filosofi. De får tillgång till ett nätverk och stora resurser. Det är en enorm karriärmöjlighet för den som blir utvald. De får en gräddfil till en topposition inom företag eller politiken." Se bara vad "rödskrikan" i Sverige håller på med och Jutta Urpilainen här hemma hos oss !

    Anonym 2

    SvaraRadera
  5. För dem som tvivlar på och ifrågasätter Västs hjälp till Ukraina, glöm aldrig bort den hjälp vi själva fick i kampen mot ryssen i form av "Osasto Kuhlmey" och "panssarinyrkki" !

    Anonym 2

    SvaraRadera
  6. För dem som är intresserade av historia kan jag rekommendera https://www.youtube.com/watch?v=XjFglWuwn6g Ryssä on ryssä vaikka voissa paistettais !

    Anonym 2

    SvaraRadera