torsdag 17 februari 2022

Biden eller Putin?

Det rasar tydligen en allvarlig politisk storm i Sverige idag. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson framträdde igår i programmet 30 minuter och fick en fråga vem han skulle föredra som Sveriges statsminister, Vladimir Putin eller Joe Biden. Åkesson gav givetvis det enda korrekta svaret: Han vill inte ha någondera som Sveriges statsminister. (Putin är närmast att betrakta som en diktator, och Biden borde få avnjuta sin pensionärstillvaro.) 

Men detta gick inte för sig. Kritiken mot Åkesson är massiv bland hans politikerkollegor för att han inte valde Biden. Bland annat har Sveriges statsminister (som uppenbarligen inte gillade att Åkesson inte vill ersätta henne med någon utländsk ledare) menar att det att Åkesson inte valde Biden framom Putin är "oerhört allvarligt".

Jag har svårt att förstå mig på Sveriges politiska klimat, måste jag säga. Världens står inför en situation som kan utvecklas till precis vad som helst, och i Sverige grälar man om petitesser. Suck!

8 kommentarer:

  1. https://samnytt.se/lofven-slapp-valja-mellan-putin-och-trump-sa-kan-man-inte-se-det/ + citat därifrån, " Nu visar det sig att Löfven svarat snarlikt men utan att få något mediedrev emot sig." Det är skillnad på person och person !

    Anonym 2

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 2. Ja, och så är ju Trump republikan medan Biden är demokrat. Det betyder säkert också något.

      Radera
    2. OT igen , har du Kristian sett detta som en kommentator på Samnytt tipsade om, "räcker att se första halvtimmen om man inte vill se alla fyra", https://odysee.com/@TimTruth:b/vaccine-terrorism-nwo-total-control:8 ? vart är vi på väg ?

      Anonym 2

      Radera
    3. Anonym 2. Nej, jag är inte alls bekant med Samnytt...

      Radera
  2. Sveriges politiska klimat är väl som allt annat här i världen, mångfacetterat och mångbottnat. På sina håll rynkar man pannorna och försjunker i förtida krigsdepression, på andra håll berättar man roliga historier över ett glas öl eller två.

    Det världspolitiska skeendet är slutligen ingenting vi kan påverka, så ge utrymme för lite lek, även på det politiska planet.

    Skulle jag få välja mellan Biden och Putin som president i Finland skulle jag välja den senare. Han behöver bara hosta lite för att resten av världen skall darra i knävecken.

    Eller, som det hette för drygt 100 år sedan: "När de fiser i St Petersburg dånar åskan i Helsingfors."

    Spectator

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spectator. Intressant infallsvinkel! Jag skulle ändå inte våga säga en sådan sak offentligt eftersom vi vet hur samhällsdebatten fungerar idag. Redan det att inte välja Biden framom Putin räcke ju till för att skapa storm...

      Radera
  3. Idag gör ju Sverige sig bäst sam avskräckande exempel.Det är synd om folket sam drabbas av dessa
    korkade politiker och andra beslutsfattare.

    Sverige skulle väl behöva en Trump, Åkesson räcker ej till.

    Anonym1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym1. Om någon behöver en Trump är väl något som kan diskuteras. Men Sverige skulle nog behöva en korrigeringsrörelse, helt klart. Ja, det samma gäller förstås också för oss. Frågan är om det som pågår just nu är ett led i detta...

      Radera