lördag 19 februari 2022

Om Freedom Convoy och vänstermedias lögner

Det började i Ottawa i Kanada, och sedan har det spridit sig till olika delar av världen. "Freedom Conwoy", kallar de som dragit igång protesterna det. Vi som inte har möjlighet att besöka Kanada och se med våra egna ögon vad det handlar om är tvungna att förlita oss på medias rapportering om vad som händer, och när vi gör så får vi lätt bilden att detta är en demokratifarlig rörelse som bara ställer till med elände. Ja, än värre än så. Kanadas premiärminister Justin Trudeau har kallat det hela för inhemsk terrorism och nu även deklarerat vad som motsvarar krigstillstånd i landet.

Nu har även Svenska Yle och deras Nyhetspodd – som säger sig vilja förklara olika fenomen för oss – tagit sig an detta ämne. Tyvärr blir detta program denna gång inte annat än lögnaktig vänsterpropaganda. När man lyssnar på programmet får man en helt galen bild av vad det hela handlar om. Redaktörerna Viktor Heikel och Johanna Nupponen får det att låta som att det handlar om en mycket liten mängd långtradarchaufförer som dragit igång detta. (Bara de som kör över gränsen till USA och är ovaccinerade - av chaufförerna i Kanada kör bara en liten del över gränsen, och 90% av chaufförerna är vaccinerade.) Men. Detta handlar numera inte bara om långtradarchaufförerna. Ungefär hälften av kanadensarna, som i vanliga fall är ett lugnt folk som inte alls är snara att protestera mot olika orättvisor, stöder Freedom Convoy. Det som protesterna till syvende och sidst handlar om är regeringens brott mot grundlagen och människornas grundläggande rättigheter. (T.ex. i Quebec får människor som inte är vaccinerade inte delta i gudstjänster, och detta har förståeligt nog retat upp kristna kanadensare.) Freedom Convoy handlar alltså i huvudsak om de olagliga obligatoriska vaccineringarna och dito vaccinpass.

Vem är det då som deltar? I huvudsak handlar det om vanliga kanadensare, och finansieringen kommer likaså från vanliga kanadensare. Detta får vi inte veta om vi lyssnar på Nyhetspodden på Svenska Yle: "Största delen är professionella ytterhögerbråkstakar; vaccinmotståndare, regelrätta nazister och fascister." Finansieringen kommer dessutom mestadels från ytterhögerhåll, påstås det. Detta är givetvis ingen lögn som Svenska Yle har fabricerat, utan detta är något som går tillbaka på den kanadensiska regimen och något som vänstermedia i Nordamerika okritiskt lyfter fram. Och som vår media som vanligt mer än gärna copypastar.  

Ser du alltså vad som hänt här? Den kanadensiska regeringen bryter mot grundlagen och våldför sig på människornas grundläggande rättigheter, och när de som ser faran i detta protesterar ljuger regeringen om vad protesterna handlar om och vilka som deltar i och driver på denna rörelse. Märk väl vilka ord som används: "Extrema", "våldsamma", "fascister", "nazister", "terrorister" osv. Som sagt har detta gått så långt att premiärminister Trudeau, för att kunna ta i med hårdhandskarna mot de som protesterar mot hans regerings grundlagsbrott, har infört krigstillstånd i landet. Detta är för övrigt blott andra gången i Kanadas historia detta har skett. Den första gången var det Pierre Trudeau som gjorde detta i kampen mot verklig terrorism (FLQ-terroristerna) på 60-talet. Och ja. Pierre Trudeau är Justin Trudeaus far.

I detta sammanhang bör det inflikas att allt som går utöver de fredliga protesterna och passerar gränsen för vad som kan kallas upplopp absolut bör fördömas. Våld mot polis och andra myndigheter kan och får inte under några omständigheter försvaras. Observera noggrant att jag här inte heller gör det. Men observera också att det som rapporteras om Freedom Convoy i Ottava i media överdriver (och långt fabricerar) berättelser om våldshandlingar. De ögonvittnesuppgifter som jag har tagit del av talar om en fredlig demonstration där inget våld överhuvudtaget förekommer.

Coronapandemin har tyvärr tagit fram det värsta hos makthavarna och skapat och underblåser en motsättning mellan sådana som stöder regeringarnas olagliga åtgärder och de som protesterar mot dessa åtgärder. Vad kommer att hända sedan när pandemin är över? Notera vad som sägs i "Nyhetspodden" på Svenska Yle: Extremisterna kommer troligtvis att fortsätta med sin kamp mot myndigheterna i andra frågor och har nu lyckats rekrytera människor till sin sak genom dessa protester. Här sägs inte ett enda ord om att det är makthavarna som ligger bakom och har orsakat det rådande läget. Detta är så oerhört falskt. Speciellt när redaktörerna kommer in på situationen i Australien och deras version av Freedom Convoy underlåter de helt att berätta om de fullständigt drakoniska , och givetvis olagliga, åtgärder de australienska makthavarna har förfallit till. Detta är inte bara oerhört dålig journalistik, det är dessutom ett klart och tydligt brott mot det åttonde budet. Men tillbaka till frågan: Vad kommer att hända sedan när pandemin är över? Kommer vi att kunna återgå till det normalläge som fanns före pandemin när världens regeringar vördade grundlagar och de mänskliga rättigheterna? Det är förstås svårt att svara på den frågan, men det finns en uppenbar och stor risk  att när makthavarna en gång har gett sig in på denna väg är det oerhört lätt att fortsätta på den även i andra frågor. Jag kommer i första hand att tänka på klimatfrågan.

Nyhetspodden på Svenska Yle hävdar, som ett eko av vänstermedia i Nordamerika (och i förlängningen som ett eko av vad premiärminister Trudeau och hans liberala vänsterregering säger) att det är fascister och våldsverkare som ligger bakom Freedom Convoy och protesterna i Ottawa. När man lyssnar på sådana som deltar i rörelsen får man en HELT annan bild, och faktum tycks tyvärr vara att det fascistoida inte i första hand finns hos de som protesterar utan hos makthavarna med premiärminister Trudeau i spetsen.  

Det blir också allt tydligare att det inte alls går att lita på det som mainstreammedia rapporterar angående situationen i Nordamerika. Vänstermedia där är inget annat än en megafon för makten, och vår media kopierar som sagt okritiskt det som dessa vänstermedier skriver. Och vi nyhetskonsumenter blir grundlurade.   

 

4 kommentarer:

  1. Jordan Peterson om samma sak, https://www.youtube.com/watch?v=qRSyLI15ZCw + Samnytt med många Twitter- videor som jag inte kan se... https://samnytt.se/massivt-polisingripande-mot-lastbilsblockaden-i-ottawa/

    Anonym 2

    SvaraRadera
  2. Ursäkta att jag inte alls uppmärksammade ditt blogginlägg ! Men jag håller helt med !

    Anonym 2

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 2. Du bidrog med mer info, det är nog att uppmärksamma ämnet! (Det är ju ämnet som är det viktiga, inte mina texter...)

      Det är annars intressant med Peterson. Han uppmanade Convoy-deltagarna att bege sig hemåt sedan krigstillståndet (eller undantagstillståndet, hur man nu översätter det) infördes eftersom han insåg att det kunde bli farligt när myndigheterna tar till allt hårdare tag mot de fredliga demonstranterna.

      Radera
  3. Att betala yleavgiften för att bli grundlurad, se där läsarens/konsumentens lott!

    Anonym1

    SvaraRadera