onsdag 5 oktober 2022

Fullständig förvirring

Det är synd om människan. 

Jag har följt debatten i riksdagen om den nya translagen, och det blir allt tydligare att vi lever i en oerhört förvirrad värld och tid. Förvirrad och förvirrande. Men det blir så när lögnen regerar och människorna låter sig luras och regeras av lögnens fader.

Vi var många som varnade för att förvirringen gällande kön och sexualitet skulle förvärras drastiskt när det hittills största brottet mot goda och mänskliga normer bröts i och med att äktenskapslagen deformerades och samkönade par tilläts gifta sig. Vi varnade för att det uppväxande släktet skulle bli de som lider mest av detta normernas sönderfall. Nu ser att det är precis så det har gått. Könsdysforin breder ut sig och smittar, ja just det: smittar, speciellt unga flickor som blir bestulna på sin av Skaparen givna könsidentitet och som därmed ofta störtas ner i psykisk ohälsa.

Nu erbjuder regeringen genom sitt lagförslag, kallat "Translagen", mer av samma elände för att bota denna förvirring. Det ska, om lagen godkänns, bli avsevärt lättare att "byta kön". Lyckligtvis har regeringen ännu förstånd att inte föreslå att denna "möjlighet" skulle erbjudas också minderåriga. Men det kommer förstås också så småningom. 

Debatten i riksdagen visar hur oerhört utbredd förvirringen är idag. Speciellt bland de rödgröna, men inte heller ledamöter i t.ex. Samlingspartiet och SFP har förskonats från förvirringen. Iris Suomela (Gröna): "Könet är inte en diagnos. Könet är allas egen sak. Det är inte myndigheterna eller läkarna som ska bestämma någons identitet och kön." Pihla Keto-Huovinen (Saml.) "kritiserade framförallt åldersgränsen, eftersom frågan är viktig för de transunga. En lägre åldersgräns skulle förbättra den psykiska hälsan och minska självmordsrisken bland de unga".

Hur förvirrad kan en människa bli? Tack och lov sitter Päivi Räsänen också i riksdagen, men tyvärr får man anta att hennes visdomsord klingade för döva öron. Hon konstaterade, helt riktigt, att könskorrigering inte är rätt hjälp för de unga som blivit förvirrade gällande sitt kön. De borde i stället få helt annan hjälp. Underförstått: Psykologisk sådan. 

Jag blir så oerhört frustrerad av att höra de lögner som ledamöterna Suomela och Keto-Huovinen presenterar. Eller snarare reflekterar. Lögnerna kommer givetvis från annat håll, ursprungligen från lögnens fader själv. Han hatar oss människor, och hans mål är att skada oss så mycket som möjligt. Könsdysfori är ett skarpt vapen i denna kamp mot oss människor och vårt välbefinnande, och tyvärr finns det allt för många så kallade nyttiga idioter som mer än gärna hjälper till i detta. 

Det är som sagt synd om människan. 

  

53 kommentarer:

  1. Bara som ett förtydligande. Kristian menar alltså att det är han och hans likasinnade som är förvirrad. Visst är det synd om dig och dom!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym. Hur var det nu med lögnen? Ingen som läser detta är så dum att de tror på dig. Förutom du då förstås.

      Radera
    2. Anonym 12:29. Tack för stödet! Men tyvärr får man misstänka att den anonyme ovan inte begriper det du försöker säga. Men försöka duger!

      Radera
    3. Kristians åsikt är alltså precis det man förväntar sig att han ska svara. Människor som lever i inbillningens värld klarar ju inte av att förstå det själv.
      Hittills har Kristian inte klarat av att bevisa någonting av allt det han predikar. Men, bra är han på att kritisera alla som inte förstår hans fantasiverklighet.

      Radera
    4. Anonym 17:51. vad exakt är det du menar att jag behöver "bevisa"? Att könsdysforin har ökat kraftigt? Det är allmän kunskap, så det kan man inte behöva "bevisa". Att speciellt unga kvinnor mår dåligt idag? Det är likaså allmän kunskap och inget som behöver "bevisas". Men är det något annat du är ute efter?

      Radera
  2. Lagen är till för att de som känner sig förvirrade, ska få göra det lagligt. För oss andra som inte är förvirrade, spelar det ju ingen roll.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att just du skulle uttala "För oss andra som inte är förvirrade, spelar det ju ingen roll." är bara så komiskt :D Tack för dagens goda skratt ! "Ett gott skratt förlänger livet"

      Radera
    2. det är inte ngt.komiskt i detta svar.
      Du som skrev så kan dra ngt. gammalt över dig. Skrattar bst som skrattar sist sade lessaren.

      Radera
    3. Är det inte ? Kanhända att "Förvirringslobbyn" inte är förvirrad på just detta område men nog i övriga frågor, räcker det för dig Anonym 5 oktober 2022 22:53 ?

      Radera
    4. du är mest förvirrad

      Radera
    5. Förvirringslobbyn. Så det är inget problem för dig att könsdysforin sprider sig och skadar en massa unga människor?

      Radera
    6. På bara denna sida har du, din vana trogen, gjort dig till en större "expert" än nationalekonomer och nobelister, så hur du än försöker hävda att dina åsikter och inbillningar är verkliga, så ser inte andra människor det. Förutom andra förvirrade då.

      Radera
    7. Förviorriongslobbyn. Så var du tillbaka vid det du kan bäst. Alltså att försöka förvirra. Läs på lite om könsdysfori och alla de fall där människor, speciellt unga flickor, har farit illa av att de har bragts i tvivel om sin könstillhörighet innan du talar så där stora ord.

      Radera
    8. Jag har läst, dock inte texter av enskilda förvirrade individer, utan texter som skrivits och bearbetats av yrkesmänniskor inom den branschen.

      Så länge du inte kan presentera några som helst förtroendeingivande statistik eller dokument om "flickor som farit illa i tvivel om sin könstillhörighet", handlar det bara om att diskutera Kristian Nymans fobier.

      Radera
    9. Men inte av alla yrkesmänniskor inom den branschen ? Det finns faktiskt "yrkesmänniskor" av annan åsikt ! Den största frågan av alla är om du inte själv lider av fobier gentemot kristna ?

      Radera
    10. Förvirringslobbyn. Du säger att du har läst. Men då må jag nog säga att du har läst ytterst slarvigt, eller ytterst selektivt, om du faktiskt har missat det jag skriver om. Här är en text som behandlar detta. Texten är till vissa delar fruktansvärd, och det värsta är att det som erbjuds som vård idag är olika könskorrigerande åtgärder (reversibla i vissa fall, tack och lov!), men ingen psykologisk eller psykoterapeutisk vård erbjuds. Vilket är fullständigt obegripligt. https://lakartidningen.se/klinik-och-vetenskap-1/artiklar-1/klinisk-oversikt/2017/02/kraftig-okning-av-konsdysfori-bland-barn-och-unga/

      Radera
    11. Kristian, nej, man ger inte vård mot upplevelser. I så fall borde alla kristna få vård, eftersom de upplever nånting andra inte upplever. Försök att bota de unga skulle för Kristian kännas som om att han måste botas från att uppleva sin tro. Klart att ni protesterar, men då blundar ni för verkligheten.

      "Utredningen går däremot inte ut på att överpröva individens upplevelse av sin köns­identitet, eftersom det inte finns några »objektiva« ­diagnostiska instrument som kan säkerställa eller utesluta diagnosen. "

      Man kunde skriva:

      "Utredningen går däremot inte ut på att överpröva individens upplevelse av sin tro, eftersom det inte finns några »objektiva« ­diagnostiska instrument som kan säkerställa eller utesluta upplevelsen av religion. "


      Så här säger yrkesmän, sådana som har kunskap och erfarenhet. 2010 kom 1 remiss på 10 000 unga, sedan dess har det stigit. Så sent som 2019 skrevs ännu att det finns ingen heltäckande statistik, men vid Astrid Lindgrens sjukhus hade ett par hundra remisser kommit in 2016.

      https://www.sbu.se/sv/publikationer/sbu-bereder/ny-konsdysfori-hos-barn-och-unga/
      "Hittills har det saknats samlad statistik som visar hur många av alla barn och unga i landet som utreds för så kallad könsidentitetsstörning"

      Man har inte kunnat ge ett vetenskapligt svar över ökningen, men "Acceptansen av trans­sexualism i samhället är troligen av betydelse". Dvs, unga som mått dåligt har inte vågat komma fram, vi har ingen statistik över det, men pga av acceptansen har de blivit hörda och mår bättre.

      Nu är egentligen den grundläggande frågan följande: är det viktigare att de unga mår bra, eller att Kristian mår bra. Eller, egentligen inte, detta är nånting Kristian inte har nånting att göra med, såtillvida han inte själv har problem med sitt upplevda kön.

      Radera
    12. Förvirringslobbyn. Du tar gruvligt miste här. Den kristna tron handlar INTE om upplevelser. Den bygger på objektiva historiska fakta. Således faller hela ditt fantasibygge.

      "Nu är egentligen den grundläggande frågan följande: är det viktigare att de unga mår bra, eller att Kristian mår bra."

      De unga mår INTE bra, och det är det som hela denna fråga handlar om. Inbillningen att könskorrigering skulle åstadkomma välmående hos de unga som smittats av detta är i själva verket inget annat än ett stort självbedrägeri som i sig orsakar mycket elände och lidande.

      Radera
    13. Vore religionen objektiv och något alla kan utan tvekan hävda att det relaterar till händelser, så kunde ditt påstående hålla sträck. Men nu är det ju inte så. Så länge bönesvaret uppenbarar sig i huvudet på enskilda, är det inte objektivt, utan vi ser det som en enskilds upplevelser. Så en korrigerande psykoanalys vore på sin plats för alla religiösa då. Men eftersom vi har lika rätt att ha vår tro, ideologi, så har vi rätt att ha vår sexuella identitet, utan att religiösa virrpannor ska tro sig ha rätt att säga till. I annat fall har hbt rätt att börja säga till hur ni får uppleva er tro. Det vore i och för sig festligt....

      Du tjatat om smitta hit och smitta dit, har du förstånd att läsa skriven text, borde du fatta att om det är mindre än en på tusen som får remiss, så är det en mycket liten skara. Ingen riktig farsot om vi tar Jakobstad som exempel: där finns under 2000 skolelever, och det skulle betyda att det finns en handfull unga som skulle få remiss.

      Eftersom du inte är deras förmyndare, har du ingenting med det att göra heller. Eller menar du att du lägger dig i tex dina grannars tonåringars sexuella utveckling? Nä, så håll dig borta från sånt som inte angår dig.

      Radera
  3. Det finns inget att diskutera. När man läser Kristians expertutlåtanden, så är det helt tydligt vem som är förvirrad. Men, så blir det när man hämtar all kunskap från Bibelns fantasiverklighet och försöker överföra sagorna till verkligheten.
    Kristian har många ämnen här på bloggen och enligt honom är alla människor dumma eller förvirrade. Det är logiskt inte möjligt att det är så, så därför kan det bara vara han själv som är dum och förvirrad.
    Sedan är hbt inte kyrkans problem att lösa, eftersom det möjligen är ett medicinskt problem. Ifall man måste se det som ett problem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycks vara oerhört provocerande att det finns människor som kan och vet och som kan skriva om dessa saker. Det är festligt att se hur vissa anonyma kommentatorer inte klarar av detta. Men nej, du anonyme, vi är många som håller med Kristian. Han säger det vi andra bara tänker.

      Radera
    2. Anonym 14:12

      Kristians mamma?

      Det är alltid så roligt när folk pratar i vi-form. Man undra om dom har loppor och löss. "Vi är många..." :D

      Radera
  4. Tack Kristian för att du orkar ta upp dessa saker. Du har helt rätt! Skrämmande vilken makt synden har att förvilla människan!
    Dessutom vill man på sikt även offra barnen i denna villfarelse.

    I övrigt I samhället utsätts inte barn för att ta ansvar för sina beslut.

    Men i denna fråga vill man på sikt utsätta barnen för detta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 10:50. Lyckligtvis ser translagen att få en åldersgräns på 18 år. Men som du skriver, på sikt är detta något som säkert kommer att tas upp igen tills "rätt" beslut kan nås. Förhoppningsvis svänger pendeln så att vi aldrig kommer till det, men jag vågar inte riktigt hoppas på det. Trycket kommer säkert att bli hårt på denna punkt, och blindheten och förvirringen kommer knappast att minska. Tyvärr.

      Radera
  5. Jag vet inte om jag har fel,men det känns som att dessa underliga frågor, och dett underliga diskussionsklimatet vi har i Finland har förvärrats under denna regeringsperiod. Lite som med den Ryska propagandan! Dvs. kommunistisk stil på det hela!
    Ex.
    -Man tutar ut sitt budskap i den sk. Oberoende median
    - avvikande åsikter tillåts inte få spaltutrymme
    - man försöker aggressivt få svartmåla och testat ner folk med avvikande åsikter.
    - Man begär uttalanden och undersökningsresultat av kanaler som lobbar för samma frågor, men gerr sken av att de är oberoende.
    - Man försöker tysta avvikande högljudda åsikter med straffrättsliga följder...osv
    Jag känner inte igen dagens Finland längre.😥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 11:08. Du har inte fel. Men frågan är om det har något med vilken regering vi har att göra. Det går snabbt utför nu, och fyra år är en i detta sammanhang ganska lång tid.

      Finland är en del av den regnbågsfascistiska västvärlden, och detta blir hela tiden allt tydligare. Vi har en viktig uppgift i att försöka motverka denna skadliga utveckling. Vad vi kan göra med de redskap vi har att tillgå (pennan och predikstolen) är sedan en annan fråga.

      Radera
    2. Kristian. Jasså, är det hbt folket som bara förespråkar sin rätt att få leva sitt liv ifred från elaka hotfulla homofober som bär skulden till allt ont.

      Radera
    3. Kristian. Vad menar du med den här texten? "Vi har en viktig uppgift i att försöka motverka denna skadliga utveckling. Vad vi kan göra med de redskap vi har att tillgå (pennan och predikstolen) är sedan en annan fråga."
      Det börjar bli ganska nära ett hot.

      Radera
    4. KN 10.10.22 08:09:
      Undrar om det mera kommer att räcka enbart med pennan och predikstolen? Visst, visst - predikan och bön är mycket viktiga redskap, men frågan är om det inte skulle bli effektivare småningom inte bara med ruttna tomater och ägg utan något mycket, mycket mera kraftfullt.
      Var har vi i detta regnbågsfascistiska och ja, -nazistiska land någon sådan kraftfull kvinna som Italiens Georgia Meloni? Vi har f.n. endast en äcklig globalist som statsminister. Hon är dessutom connected med World Economic Forum. Däremellan hinner hon bailaa och bilettää som en värsta fyll-/knarkhund, för f*n !!

      Radera
    5. 16:12. Ett hot? Hur läser du då? Eller är det läsförståelsen som brister?

      Radera
  6. Svar
    1. Anonym 16:50
      Nemo curat...

      Radera
    2. Jösses i busken !

      Radera
    3. Anonym 11:24

      Missbruka inte din Guds namn!

      Radera
    4. anonym 12:49

      Tala om att måla 'fenin' "oåp väggin" - som man sku säj i Närpes !!

      Radera
  7. Annars, såg någon "Svenska nyheter" på Sveriges TV1 nyligen ? En dråpande satir mot "translagen" levererades av Kristoffer Ahonen Appelqvist. En dräpande käftsmäll mot hela transcommunityn Hahahaa...
    Finns tillgänglig på Ytube (S10 EP7).

    SvaraRadera
  8. 10.10. 16:54:
    Såg klippet på Youtube. Märkligt att det fortfarande får finnas kvar där.
    Det finns säkert många som har följt med de senaste årens debatt i fråga om Bibelns och i synnerhet statskyrkans syn på homo- och
    transsex. På den ena sidan kyrkliga ledare som söker efter en åsikt som skulle passa in i den tid vi nu lever i. Att stöta sig med världen i dessa frågor kan ha negativ inverkan på kyrkans "image". Vi lever nu i ett tidevarv när människan söker efter "frigörelse" och "frihet" även på det andliga planet i takt med att man fjärmas från den enkla tron och Bibelns sanningar. Man kan inte undgå att lägga märke till hur man bl.a. inom kyrkligt håll verkligen forskar för att kunna förstå Guds kärleksvilja i dessa frågor, man citerar och tolkar många lärofäders skriverier i sitt sökande efter åsikt.
    Men det finns även en annan sida, som jag kanske får lov att återkomma till senare.
    /anonym 3

    SvaraRadera
  9. Here we go again:

    Å andra sidan har vi de som har känt sig kallade att försvara sin tro och övertygelse i denna nog så allvarliga fråga. Då man hör och läser vad som debatterats uppstår många tankar. För det första: Då en kristen med uppriktigt hjärta vill söka och tro det som är sant utgående från den heliga skrift som är Bibeln, så kan hon inte annat än konstatera vad Bibeln säger: Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem. Och Gud välsignade dem, sade till dem: Varen fruktsamma och föröken eder och uppfyllen jorden.. Men ormen/Satan var listigare än alla andra markens djur. och han sa till kvinnan: Skulle då Gud hava sagt?...
    Fortsättning kan följa i nästa episod.

    /anonym 3


    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 11:36

      Gå ut och föröka dig då.

      Radera
    2. I'm still around:

      Bibeln vittnar alldeles klart om det rätta förhållandet, som skall vara mellan man och kvinna, varav man förstår att ett homo- eller transsexuellt förhållande är onaturligt och alldeles mot den ordning som Bibeln utgår ifrån. Bibeln talar också om själafienden (Satan!) och synden, som kom ner till jorden för att fördärva Guds skapade verk.

      Radera
    3. Transsexuell är ett begrepp som syftar på kön, inte på sexuella läggningar eller förhållanden.

      Radera
    4. Först säger anonym att "bibeln vittnar alldeles klart", men ändå måste "man förstå". Skulle nu "bibeln vittna alldeles klart" så skulle ingen behöva förstå nånting själv, det skulle ju stå skrivet. Men det gör ju inte det.

      Radera
    5. @Förvirringslobbyn, "Det står skrivet" var det inte så som vår Herre också avvisade djävulen själv ? Vem är du att avgöra vad som står skrivet ?

      Anonym 2

      Radera
  10. Det synes som så att den onde lyckats bra med att förleda människorna i homosexdebatten, ty människans kött och blod genom syndafallet är benäget till det onda, och väljer man att leva efter sina lustar och begärelser, som står i strid med Guds ord och vilja, då är syndens egenskap den att den aldrig blir mättad och synden sväller ut och kommer allt starkare över oss i det tidevarv och det samhälle vi nu lever i bl.a. genom de medier (många av dem typ "fake") som påverkar oss.

    /anonym 3

    SvaraRadera
    Svar
    1. anonym 3

      Livliga inbillningar du har. :D

      Radera
    2. Man försöker skapa omkring oss ett samhälle och en opinion där man helt enkelt försöker stimulera fram dessa onaturliga egenskaper (homo- och transsexen) hos oss själva och våra barn (se "transvården" i Sverige !) Så kommer vi då till det tidevarv i världshistorien när bögar och lebbar finns i tvåsiffrigt procenttal och en stor del av människorna godkänner och understryker dessa rättigheter.
      I den rådande debatten är det med bedrövelse man ser hur vissa ledare inom statskyrkan (vill inte nämna några namn här) inte klarar av "trycket" och man "forskar" (!!) för att kunna lösa denna problemställning. Skulle då Gud hava sagt...?

      /anonym3

      Radera
    3. anonym 3

      Om du känner att du kan övertygas om att du är homo, så beror det på att du redan ÄR det. Eller, att du inte alls vet vad du pratar om.

      Tvåsiffrigt procenttal? Det är väl inget problem. Bra om vi kan komma till ett sådant samhälle där alla kan känna sig trygga och accepterade som man är skapad. För Gud har skapat homon också! Däremot kan man välja själv om man vill vara en idiot till homofob, eller acceptera alla människor.

      Radera
    4. Gud har nog INTE skapat bögen eller lebben! Det är uppväxten i familjen och omgivningen som fått honom pervers.

      Det som är det mest beklämmande är då man upplever att dessa belästa ledare föraktar de bibeltrogna och hänvisar till att de är uppväxta i en speciell tradition som ingalunda behöver ha rätt i alla frågor. Man märker klart hur man från dessa håll nu gör allt för att "marknadsföra" en åsikt som skulle acceptera homosexualitet som något naturligt och rätt för dem som har dessa begärelser.
      Man måste ju nog förundra sig över att bögarna intresserar
      sig för rövh*let i stället för den kvinnliga slidan. Är det ej helt sjukt? Det är inte rätt. Inte sunt. Inte bra. Det är perverst och kan förstås inte alls producera någon "offspring" som engelsmannen skulle säga.
      De som försvarar dessa homosexuella kan sägas ha sålt sin själ till djävulen (som dr Faustus i Thomas Manns berömda bok).

      anonym 'trii'

      Radera
    5. Homosexsynden är en avfällighetens synd som kommer av att man vetat om Gud men inte ärat Honom eller varit Honom lydig men tycks ofta gå vidare som skada då äldre våldtagit eller förfört en svagare som inte fått rätt krishjälp genom Gudsord och mänsklig omvårdnad. Ulrik

      Radera
  11. Om ingen har noterat galenskaperna av idag, https://svenska.yle.fi/a/7-10021715 och https://www.youtube.com/watch?v=h36Oc2CSB94 !

    SvaraRadera
  12. Ännu till Sveriges TV1 och Kristoffer Ahonen Appelqvists dräpande satir, och hån mtp. "transvården", hur han gjorde narr av dess förespråkare. Ingen har kommenterat detta här, men jag skrattade ihjäl mig när jag såg hur han "destroyed" hela "vården". Hahaahähää

    SvaraRadera
  13. "Transsuvården" är inte bara värdeliberalism, det är galenskap, det är inte klokt. Varje vettig människa inser detta.
    Jag uppmanar: Se Kristoffer Ahonen Appelqvists satir (klippet torde ännu finnas på Ytube) !!

    SvaraRadera