måndag 3 oktober 2022

Klimathetsarnas mål?

Det blir, som jag ser det, allt tydligare att inget annat än en total samhällskollaps kommer att duga för de klimathetsare som idag är verksamma i media och i samhället i stort. Man kan knappast komma till någon annan slutsats när man ser det massiva motstånd mot alla satsningar på en hållbar energiinfrastruktur och energiproduktion som förekommer idag. Det vi borde inse är att det helt enkelt inte finns den teknologi och de resurser som skulle behövas för att göra en lyckad övergång till användande av förnyelsebara och koldioxidutsläppsfria energiformer. Därför MÅSTE vi, åtminstone under en överskådlig framtid, också satsa på och använda oss av fossila energiformer. Alternativet är, just det, en total samhällskollaps. 

Med detta sagt måste man därför fråga sig: Är dessa klimathetsare bara korttänkta och rent av dumma i huvudet, eller är deras mål en samhällskollaps? Givetvis är det ofta unga och oerfarna människor som får komma till tals i media, och dessa kan man tänka sig att hör till den första gruppen. Men jag har oerhört svårt att tänka mig att alla t.ex. journalister och politiker som klimathetsar skulle höra till denna grupp.

T.ex. Aftonbladet, som hör till de värsta klimathetsarna, rapporterar att Internationella Energirådet har slagit fast att vi "omedelbart måste sluta öppna nya oljekällor om vi ska ha någon chans att klara målet från Parisavtalet." De som slår fast en sådan sak behöver absolut också presentera en hållbar och fungerande plan för hur vi ska klara energiförsörjningen utan dessa nya oljekällor. Annars är ett dylikt uttalande helt utan värde och bara ägnat att godhetsstämpla den som gör uttalandet. Eller så är målet, även med detta, att störta världen i en total kollaps.

9 kommentarer:

  1. Samma gamla dynga luktar igen... Har du inga nya inbillningar att komma med?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dyngan är det du och dina gelikar som står för. Om man kritiserar bör man också säga vad som är fel i det man kritiserar. Annars är det bara skitsnack.

      Radera
    2. Anonym 22:12. Så du menar att jag har fel? I så fall får du gärna försöka argumentera mot det jag skriver i stället för att, precis som anonym 22:21 skriver, röra dig med "skitsnack".

      Radera
    3. Kristian. Du skriver samma skitprat om och om igen varje månad. Du har redan fått svar som du inte klarar av att förstå.
      Ibland undrar jag om ni låtsaskristna blir nollade varje söndagsgudstjänst och blir tvungna att göra repris på era elakheter varje vecka.
      Vill du ha ett bättre svar, så läs de svar du redan fått alla de gånger du tidigare skrivit om "klimathetsarna". Inget har förändrats, de svaren är ännu aktuella.

      Radera
    4. Anonym 09:30. Vilka "svar" tänker du på då? Jag har inte noterat några hållbara svar på de frågeställningar jag lyfter fram. Det att du låtsas att så är fallet räknas inte.

      Radera
    5. Kristian. Man kan bara presentera fakta för dig. Ingen förväntar sig att du ska förstå ändå.

      Radera
    6. Anonym 22:12. Ingen har presenterat några "fakta" som skulle motsäga det jag skriver i texten ovan. Om jag har missat det får du gärna påminna mig om var och när så skulle ha skett!

      Radera
    7. Kristian. Här presenteras fakta varje vecka som du väljer att blunda för. Det kan ingen annan än du själv ändra på.

      Radera
    8. Anonym 09:24. Igen: Ingen har presenterat några "fakta" som skulle motsäga det jag skriver i texten ovan. Om jag har missat det får du gärna påminna mig om var och när så skulle ha skett!

      Radera