lördag 1 oktober 2022

Om den intoleranta hegemonin

Jag konstaterade för en tid sedan att vi idag lever mitt i en värdeliberal vänsterbubbla. Detta gäller för hela västvärlden idag, och det är intressant att se hur oerhört intolerant denna värdeliberala vänsterhegemoni är. Det sägs att "europeiska värden" är demokrati, yttrande- och åsiktsfrihet och minoriteters rättigheter, men tyvärr är det ofta så att dessa gäller bara så att säga i en riktning. Om dessa "europeiska värden" används för att utmana den idag allt dominerande hegemonin ses de närmast som hot som bör motarbetas.

Detta är huvudorsaken till EU:s kamp mot Ungern. Detta är orsaken till att EU-kommissionens ordförande Ursula vad der Leyen på ett oerhört flagrant sätt försökte påverka utgången av det italienska parlamentsvalet senaste vecka. Detta är orsaken till att svensk media har så oerhört svårt att svälja vänsterblockets förlust i riksdagsvalet och även orsaken till det ramaskri som valet av Julia Kronlid till andra vice talman i Sveriges riksdag orsakade - hon ifrågasätter rätten till fri abort och sväljer inte heller den idag allenarådande evolutionshypotesen. 

Idag kunde vi också läsa (på ÖT) om kritiken mot en Netflix-film ("Blonde") som, påstått, "bidrar till anti-abortpropaganda och stigmatiserar människors val av sjukvård". Detta för att det i filmen finns en scen där de trauman upprepade aborter lett till lyfts fram. Notera noggrant att detta handlar om EN scen i EN film. Det är synnerligen anmärkningsvärt att abortindustrin med medias goda minne (uttalandet ovan kommer från Caren Spruch vid Planned Parenthood) är så här oerhört intolerant, speciellt som Hollywood och nöjesindustrin så väldigt ofta lyfter fram abort och aborträtten som något positivt. Men de rådande dogmerna får inte utmanas! 

Det är nu en tid sedan Josh McDowells och Bob Hostetlers bok Den intoleranta toleransen utkom, men boken är idag mer aktuell än någonsin. Det nya i denna sena tid tycks vara att denna intoleranta tolerans har tagit stadigt säte också inom politiken och att, speciellt nu när vänsterhegemonin har varit så total i västvärlden, allt avfall från en närmast extrem värdeliberalism ska motarbetas med alla medel. 

Jag tror att jag behöver läsa om McDowells och Hostetlers bok...

12 kommentarer:

  1. Kristian. Ingen hindrar dig från att flytta till Ryssland. Du och Putin har ju samma åsikt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. När man skriver kommentarer som denna har man redan förlorat diskussionen.

      Radera
    2. Anonym 16:06

      Den var rolig! :D

      Läs din egen åsikt en gång till, så kanske du ser ditt "misstag".
      Men, det är ju bra om du själv inser att du redan förlorat diskussionen. Men, var det nödvändigt att erkänna det i skrift här? :D

      Radera
    3. Anonym 16:06. Ge dig.

      Radera
    4. Anonym 15:59. Så du anser alltså att det är rätt att montera ner demokratiska principer med argumentet att man skyddar demokratin? Eller att man begränsar yttrandefriheten för att skydda de egna åsikterna?

      Kanske det är du, och inte jag, som borde fundera på att flytta?

      Radera
    5. Kristian. Nu förvränger du orden igen och försöker förvilla. Lögnare.

      Radera
    6. Så här säger Putin "President Putin definierade väst som ”sataniskt” och attackerade västvärldens liberalism. Väst har – till skillnad från Ryssland – vänt sig bort från traditionella och religiösa värderingar och avvisat både moraliska normer och familjen, hävdade han.

      Han ställde också en fråga till de församlade dignitärerna i publiken: Vill ni att era barn erbjuds könsbytesoperationer? Han antydde att det är en praxis som är utbredd i väst."

      Det är alltså samma språk som Kristian använder här på hatbloggen. Så, när ska du Kristian flytta till Ryssland? Jag tror att du kunde trivas där.

      Radera
    7. Anonym 10:26. Lite nyanser nu, tack! Putin har vissa bra saker i sitt tänkande, vilket jag har noterat här på bloggen också. Men han är en diktator som styr med järnhand och har tvingat fram ett brutalt anfallskrig mot ett grannland. För att man är överens i vissa saker behöver man inte vara överens i allt. Klarar du av att förstå detta?

      Radera
    8. Anonym 09:48. Precisera gärna. Vad menar du att mina "lögner" består i? Har du alls läst texten ovan?

      Radera
    9. Det är nog bäst för demokratin
      att oppositionen finns i hemlandet.
      Jfr Sovjet där ju Andropov
      landsförvisade Solsjenitsyn för att splittra och försvaga oppositionen.
      Anonym1

      Radera
  2. "Satanism" styr väst enligt Putin.
    Anonym1

    SvaraRadera
  3. Vad är problemet med Putin? Är det att han företräder en viss värdekonservatism, eller är det att han är auktoritär?

    Ifall problemet är att han är auktoritär, då är ett mer auktoritärt EU ingen lösning på problemet. Det är som att säga att Putin är dålig, så vi måste bli mer som Putin.

    Ifall Putins problem är att han i vissa frågor är värdekonservativ, då kan ett mer auktoritärt EU vara en lösning. Men i så fall är det oärligt att klaga på att Putin är en makthungrig diktator, eftersom det ändå är dit man egentligen själv strävar.

    Vår affektiva anonyma kommentator verkar blanda ihop de här två sakerna. Det han håller på med är som att säga att alla som inte röker borde flytta till Nazityskland, för Hitler är också emot tobak.

    /Turboanonym

    SvaraRadera