fredag 21 januari 2022

Dumheten och dess följder

ÖT berättar idag, på ett mycket sansat och objektivt sätt, om äldrevårdaren Sofia Hägglund från Karleby som p.g.a. lagen som kräver att vårdare är covid-vaccinerade inte längre kan gå till jobbet fr.o.m. 1/2. Hon är inte den enda, och detta leder till problem för t.ex. Kårkulla. 

Den här lagen är, i dagens situation, inte alls genomtänkt. Om vaccinet skulle hindra smittspridning kunde det gå att motivera den på något sätt, men i dagens situation där Omikron-varianten smittar vaccinerade och ovaccinerade i samma utsträckning och båda grupperna sprider smittan vidare finns det ingen logik i detta. Snarare tvärtom! Om jag låg inne för vård skulle jag snarare föredra att ha en icke-vaccinerad vårdare än en vaccinerad. Varför? Svaret är väl närmast självklart. En icke-vaccinerad vårdare har mycket mindre chans att klara sig utan asymptomatisk Corona än en vaccinerad dito, varför det är mycket större risk att en vaccinerad symptomfri vårdare bär på, och smittar vidare, sjukdomen än den vårdare som är ovaccinerad. Helt enkelt för att den senare i samma situation är hemma med symptom i stället för att vara på jobb. 

När situationen nu är sådan den är är denna lag således inte alls ägnad att stoppa smittspridningen (utan snarare det motsatta!) utan lagen fungerar enbart som förtrycksmedel mot de vårdare som valt att inte ta vaccinet. Att det sedan även skapar (ytterligare) personalbrist inom vården är också en följd av denna dumhet som lagstiftarna hängett sig åt.


4 kommentarer:

  1. Igår kollade jag på partiledarnas svamliga valdebatt som länge handlade om att locka vårdarna tillbaka och utländsk arbetskraft till vården. Idag läser jag att tusentals vårdare inte får jobba mera i år. Samma politiker beslutar ett och pratar annat.
    / Odd

    SvaraRadera
  2. I Sverige kopplar Säpo vaccinmotstånd till högerextremism och varnar för denna extremism!

    Ett politiskt ställningstagande från en statlig underrättelsetjänst i en medicinsk fråga.

    Borgar ej gått för demokratin i Sverige (hur mycket finns kvar där av densamma?).

    Hoppas finska underrättelsetjänsten inte följer detta avskräckande exempel.

    (från Katerinas magasin)

    Anonym1

    SvaraRadera
  3. Int e pikku na faali. Så säger vaxxarna och i och med det understöder man alla åtgärder mot icke vaccinerade, ja man är till och med upprymda. Aningslöshet, obryddhet och oförmåga att se lite vidare är uppenbar. Det är lite skrämmande faktiskt.

    SvaraRadera
  4. Känns inte heller så bra med tanke på det att vårdarna ända sedan pandemins början stått vid frontlinjen och osjälviskt riskerat liv och hälsa för att vårda sjuka utan ens en möjlighet att vaccinera sig själv för att skydda sig själva nu istället utsätts för denna press.

    SvaraRadera