lördag 22 januari 2022

Proportionerna?

Jag följer noggrant med vad som sker i ishockeyn på andra sidan Atlanten. Jag skriver vanligtvis inte om sport här på bloggen, men ibland kan det - som nu - hända att jag tangerar sportvärlden och det som sker i den. 

AHL (American Hockey League, en av NHL:s s.k. "farmserier") kungjorde idag att en spelare, Krystof Hrabik, fått en rekordlång, 30 matchers, avstängning. Orsak: Han hade gjort sig skyldig till att visa en annan ,mörkhyad, spelare en "rasistisk gest". 

Det är fullständigt självklart att en sådan gest bör ge ett straff. Rasism är av ondo och bör inte tolereras. MEN. Var är proportionerna? En spelare kan knätackla en annan spelare och i värsta fall orsaka att dennes karriär tar slut. Eller sargtackla en annan spelare, med samma resultat och dessutom orsaka att denne får sitta i rullstol resten av sitt liv. Eller nästan slå ihjäl en motståndare i ett slagsmål. Ibland utan att få något mer än ett matchstraff (alltså avstängning för resten av den pågående matchen) eller kanske ett tilläggsstraff på två eller fyra matchers avstängning.

Men för en rasistisk gest avstängs nu denne Hrabik i nästan halva säsongen. Som sagt, var är proportionerna? Men så här går det när den politiska korrektheten regerar. Också i sportvärlden. Då finns det vissa saker som är värre än i princip allt annat. 

Det är en sjuk värld vi lever i.

 

Ja, på tal om ishockey "over there". Jag följer NHL genom sidan dtmts.com. För den som inte orkar sitta uppe halva nätterna men ändå vill ha koll är denna sida alldeles ypperlig! Och dessutom är den gratis.     

16 kommentarer:

  1. Jesus var visst inte politiskt korrekt, eller hur? Han hackade på minoriteter, visade spetälska mittfingret och hånade tjocka. Han gillade att behandla olika, prostituerade slog han medan han ställde sig in hos andra? Den rätten gav han oss, och uppmanade oss att göra lika. Eller hur var det nu då?

    För den yngre generationen är politiskt korrekthet ett måttstock för en utveckling av samhället. För andra är det ett hinder för att utöva psykiskt våld.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förvirringslobbyn. Du valde att helt missa poängen här, tillika med valda delar av min text. Varför är jag inte överraskad?

      Radera
    2. Din point var att det är tokigt att man inte får kasta ur sig rasistiska utrop utan påföljer, utan den politiska korrektheten har satt stopp för sånt.

      Vad är nyttan med att en hockeyspelare skulle ostraffat få häckla andra? Vem gynnar det? Då du borde kunna din bibel, borde du ju också hänvisa till att "så skulle inte Jesus ha gjort".

      Radera
    3. Förvirringslobbyn. Nu visar du igen att du inte kan, eller vill, läsa vad jag skriver. Varför ids du kommentera när du inte ens läser det du kommenterar först?

      "Din point var att det är tokigt att man inte får kasta ur sig rasistiska utrop utan påföljer, utan den politiska korrektheten har satt stopp för sånt."

      Kanske du vill försöka igen? Det jag skrev var: Det är fullständigt självklart att en sådan gest bör ge ett straff. Rasism är av ondo och bör inte tolereras. MEN. Var är proportionerna?

      Radera
    4. Oberoende vilken artikel man läser, har ingen nånting att säga till om längden, utan enbart om att Krystof ångrar allt och tar fullt ansvar. Även organisationen håller med och är ense om att det är fel och måste tas i med hårda tag. Varför pratar ingen annan om proportionerna?

      Det är möjligt att Hrabik är din största idol inom hockeyn och du lider fasansfullt av att inte få se honom på isen, men jag tror inte riktigt det är så. Det är PK som sticker dig i ögonen, rätten att inte få gäcka mörkhyade med att gestikulera som en apa.

      "Men så här går det när den politiska korrektheten regerar. ... Det är en sjuk värld vi lever i."

      Jag har alltid haft svårt att få ihop "den kristna kärleken till en medmänniska" med dina utlägg om rätten att få ge utlopp för hatiska tankar om andra människor.

      Enligt mig är världen mindre sjuk om vi alla inser att alla människor är lika värda och att vi inte bara säger utan även agerar. Men där är vi på olika linje.

      Radera
    5. Förvirringslobbyn, nu har du igen läst helt fel ! Glömde du ta medicinen imorse ?

      Radera
    6. Läser fel? Hur tänker du då att du skrev ditt inlägg? Är det inte ett citat från ditt inlägg jag använde?

      Var hittar du artiklar där det dryftas om proportionerna i tävlingsförbudet? Ingenstans. Inte ens Hrabik själv har satt emot.

      Radera
  2. Det är inte så många år sedan man vid Vepsus fotbollsmatcher i Vasa kunde höra apljud och se hur bananskal kastades in på plan när negerspelare sprang omkring. Häcklandet upphörde sedermera när man fick negrer som spelade i det egna laget.
    Nu skall det ju knäfallas inför match som en de vitas ursäkt för rasismen mot negrerna. Gör man det inte är det lätt hänt att man drar neger- eller rasistkortet!
    Men denna brainwash görs inte fullt ut. Man går ju nu ner med endast ETT knä till marken. Om det skulle göras på riktigt att gå ner på knä borde det ske med BÄGGE knäna ner på marken!!
    Denna ritual kan beskrivas med den tyska titeln på en westernfilm:
    "Steig nieder und friss Staub!", dvs. "Gå ner på knä och käk damm!"

    SvaraRadera
  3. Ämnet är hockey och rasism, den som är intresserad av Eastwoods filmer kan gärna se "Indian horse" ! Märkligt nog är den omöjlig att få tag på i norden, har försökt med Discshop innan de sålde sig till Cdon, Ginza i Sverige, även kontaktat Warnerbrothers webbshop... Ingen verkar ha en vettig förklaring på varför denna film inte går att få tag på i norden :/ Själv har jag tidigare sett den på YT men nu finns bara denna version kvar, https://www.youtube.com/results?search_query=indian+horse+full+movie ( inte riktigt optimalt eftersom det verkar vara fråga om en Polsk variant )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Finns på amazon.com ! Den är nu beställd som dvd för att komplettera samlingen av Eastwood :)

      Radera
  4. En dansk forskningsstudie visar att där finns ett samband mellan psykisk ohälsa (depression, bipolär sjukdom och schizofreni)och PK-åsikter (vänsteråsikter) hos unga kvinnor!

    Att befinna sig i verkligheten är ju ett tecken på mental hälsa och det är väl lätt att räkna ut att flykten från densamma ej kan vara bra för den psykiska hälsan.

    Anonym1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym1. Har du någon länk till denna studie? Den låter intressant och det skulle säkert vara bra att bekanta sig med den.

      Radera
    2. Fanns kort på dagens Fria tider egentligen Plus-artikel.

      Har tydligen tagits bort.

      Eventuellt kvar för prenumeranter?

      Anonym1

      Radera
    3. Anonym1. Ok. Det är ju ett välbekant faktum att det inte är så alldeles ovanligt med detta, men det skulle ha varit trevligt att se en undersökning som bekräftar det.

      Radera
    4. Ser faktiskt ut att finnas kvar på Fria tider
      helt kort och hänvisandes till Plus artikel som kan läsas endast av prenumeranter.

      Men under Vetenskap och inte nödvändigtvis dagens.
      Man har ibland att rulla fram och tillbaka på Fria tider för att komma rätt!

      Men det är väl lätt att räkna ut att unga kvinnor med ett känslotänkande i högsätet kan drabbas av olika slags störningar när det visar sig att verkligheten inte
      stämmer överens med de egna känslorna och förhoppningarna.

      Det intressanta är väl då närmast att denna studie fått publiceras?

      Anonym1

      Radera
  5. Det är mycket på gott och ont med idrotten också. En farlig sak är att den också lockar till vadslagning spel och dobbel. En annan sak att den alltför ivrigt utövad hindrar regelbundet gudstjänstliv och helgande av vilodagen . Men att säga att det är den satans idrotten som är orsak till otron och allt ont i världen är nog en sanning med modifikation. Kroppsövning och arbetsförmåga går hand i hand om man är måttlig och kampsportandan är vanligen medfödd fast alla inte måste utnyttja den.

    SvaraRadera