tisdag 16 augusti 2022

Om Anne Heche och om omvändelseterapi

Det blir riksdagsval om en månad i Sverige, och valtemperaturen håller så småningom att stiga. En fråga som de partier som står med fingret i vädret för att ha koll på i vilken samhällsvinden blåser har tagit ställning i (läs: för) är ett förbud mot så kallad "omvändelseterapi" för homosexuella. Fronten av partier som är för ett förbud i Sverige är nu så bred att ett sådant förbud med stor sannolikhet kommer under nästa regeringsperiod. Oberoende av vilket av blocken som vinner valet.

Som jag tidigare har konstaterat finns det mycket kvacksalveri förknippat med tomma löften på detta område. Sådant kvacksalveri kan orsaka stor skada. MEN. Homosexualiteten ÄR en störning i personligheten, och i likhet med de flesta andra störningar kan den hos åtminstone en del av de drabbade förbättras eller t.o.m. helt försvinna med rätt vård. Observera nu mycket noga att detta inte är att peka finger eller på något sätt nedvärdera någon människa. Vi har alla olika former av störningar i vår personlighet, och där dessa förekommer och uppfattas som oönskade kan det vara på sin plats med vård. Då talar jag alltså om sådan vård som en seriös själavårdare, psykolog eller psykoterapeut kan ge.

Men tyvärr är samhället i västvärlden just nu sådant att detta inte kan eller får sägas. Det vi gör när vi beter oss på detta galna sätt är att vi stänger dörren till helande, låser dörren och kastar bort nyckeln. Och de som lider av detta är först och främst de homosexuella.

Nu kanske någon vill protestera. Eller det är förstås fel uttryckt. Nu kommer många att vilja protestera. Men det är svårt att värja sig mot fakta. Får jag ställa en liten fråga? Har du någonsin läst en artikel som går på djupet i en homosexuell människas liv? Kvällstidningarna kan någon gång överträffa sig själva och publicera sådana artiklar. Inte alltid, men påfallande ofta, visar det sig att det någon gång i dessa människors barndom har förekommit någon mycket traumatisk händelse. Det handlar inte alltid, men också det påfallande ofta, om sexuella övergrepp. Alltså just sådana saker som orsakar, just det, störningar i personlighetsutvecklingen. Detta är förstås en sak som alla som inte bär dagens politiskt korrekta glasögon förstår. Men tyvärr är det allt för många idag som bär dessa glasögon, och därför blir denna fråga så oerhört inflammerad och snedvriden.

Ett alldeles nytt exempel på detta fick den som läste om Anne Heches tragiska olycka och bortgång. När man läser artikeln är det svårt att inte bli mycket illa berörd. Förutom att hon blev sexuellt utnyttjad redan som blöjbarn måste den fadersbild hon hade, både av hennes jordiske far och som en följd av detta också hennes himmelske far, ha blivit fruktansvärt förvriden. Detta eftersom hennes far, som alltså utförde övergreppen, levde ett på ytan kristet liv och på dagarna deltog i församlingens verksamhet. Detta samtidigt som han på nätterna, när familjen sov, besökte olika gaybarer. Hennes far var alltså både ett monster och en stor hycklare.

Människor som drabbas av dylika övergrepp kan ofta vara betjänta av någon form av terapi. Oftast är det just fadersbilden som blivit trasig och som behöver ges möjlighet till helande. Det finns många exempel på homosexuella människor som, när deras fadersbild har helats, också deras dragning till personer av samma kön har mildrats eller t.o.m. försvunnit. Givetvis önskar inte alla en sådan process, men de som önskar det bör inte förvägras denna möjlighet genom att en dylik förbudslag införs. Men tyvärr lever vi i dagens västvärld i en så förvirrad tid att det inte skulle förvåna om så skulle ske.

Det är tragiskt att se hur mycket elände vi ställer till för oss, vi människor, och hur vi sedan gör illa så mycket värre genom att vi låter lögnen och lögnens Fader regera och bestämma vad som är havligt och vad som inte är det.  

17 kommentarer:

  1. Homosexuella gärningar kan också bero på att man vill följa ett mode. Någonting nytt och spännande tills man inser vilket elände det för med eller att man blivit djupt besviken i ett heterosexuellt förhållande, vilket ju borde vara inom äktenskap det också för att man inte skall tro att samboende är någon välsignelse. Men ett legaliserat äktenskap borde få vara tryggt från otrohet och excesser. Jag har själv en gång vrålat åt en ung pojke att du blir homosexuell. Min morfar hade gastat så åt mig också men jag hamnade i en pedofilkvinnas våld en gång och blev mer eller mindre attraherad av äldre fast jag i tonåren mest var normalblyg och håll fantasierna inom årsklasserna närmast. Är konversionsterapi på gott och ont det också. ( Förbjudet i finland?)Vanligt normalt bemötande och absolut avhållande från homosexgödande fantier och gärningar torde räcka till i vanliga fall men skadorna från barndomen bär många med sig och livet kan bli mycket svårt. Ulrik Torsten Nils

    SvaraRadera
  2. En fråga som borde ställas oftare, vad händer med barn som växer upp med bara en förälder ? De får ingen bild av vad det innebär att leva tillsammans med det andra könet. Det sägs ju att barn i en viss ålder vill "gifta sig" med mamma eller pappa, och i många fall ( de flesta ? ) väljer barnen ngn som är just lik mamma eller pappa, pojken sin mamma och flickan sin pappa ! Om då flickan växt upp med enbart sin mor är det ju lätt hänt att hon "präglats" enbart av henne och som ngn som kan stå för hennes behov och omsorg... Detsamma för pojkar som vuxit upp tillsammans med pappa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Livet är nu sådant att änkor och änklingar eller annors ensamstående är enda förälder till ett eller flera barn. Så söndrig är jorden att man inte kan knyta allt till mamma-pappa barn bilden. Dessutom finns otaliga föräldralösa som växer upp på barnhem eller liknande anstalter samt gatubarn i de stora metropolerna och många av dem får hjälp och Guds omsorg genom olika organisationer och kan " räddas" till ett normalt liv. Ulrik

      Radera
    2. Anonym 22:55. Det är precis som Ulrik säger att "jorden är söndrig". Förhoppningsvis finns det andra vuxna i sådana barns liv.

      Radera
  3. "Kvällstidningarna kan någon gång överträffa sig själva och publicera sådana artiklar. Inte alltid, men påfallande ofta, visar det sig att det någon gång i dessa människors barndom har förekommit någon mycket traumatisk händelse. Det handlar inte alltid, men också det påfallande ofta, om sexuella övergrepp. "

    Istället för att bygga sin världsbild på kvällspressen, kan man höra hbtq-människor direkt, och det är en helt annan sida. Skulle jag bygga min världsbild på kvällsjournalistik, skulle varenda kristen vara en fd. alkoholist eller knarkare, som under fängelsevistelsen kommit till tro.

    Trauman efter sexuella övergrepp löser man inte med att hävda att om man inbillar sig att tro på en sagogubbe, försvinner trauman. Då du dessutom kopplar ihop det med att en, till synes, kristen församlingsaktiv ger sig på sitt eget blöjbarn med sin sagogud som ledstjärna, så finns det inte mycket att tillägga än att sk. kristna ska hålla sig på långt avstånd från andra människors sexualitet.

    "Men det är svårt att värja sig mot fakta"

    Det har jag märkt, hur jag än försöker komma med fakta, så möts man med påståenden som inte kan verifieras nånstans eller av nån.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förvirringslobbyn. Igen gör du det du är bäst på. Du försöker förvirra de som läser dina skriverier så till den grad att du själv blir förvirrad. Hur orkar du vara så här hatisk?

      Radera
    2. Ja, jag känner att jag är bäst på att belysa verklig fakta. Till skillnad från dig har jag en sanning jag kan försvara, utan att jag behöver diskutera dig som person, jag behöver inte tolka in nånting eller misskreditera dig. Det räcker med att jag hänvisar till fakta, och allmänheten får avgöra varför dina åsikter är diametrala till bevisbara fakta.

      Och jag kan ju inte sticka under stol att det är mycket tillfredställande, men det vore ännu mer tillfredställande om du kunde ställa mig ännu mera på prov med att ens försöka läsa dig in på fakta.

      Radera
    3. Att "faktalobby" har ordet "fakta" i sitt användarnamn och dessutom har Tintin som profilbild är ett direkt hån. Att han har mage att säga att han är "bäst på att belysa verklig fakta" är också ett hån. Att påstå att han inte "diskuterar" Kristian eller försöker " misskreditera" honom är också ett hån. Ett hån mot sanningen, alltså. Det här tycks vara fråga om en människa som har en mycket förvrängd världsbild.

      Radera
  4. Från vilken källa får vi vår kristna kunskap? Vad är grunden för kristen urskiljning i moraliska frågor? Trad. har den kristna församlingen gjort anspråk på att Bibeln är normgivande. Den lär hur man blir kristen och hur man ska leva som dylik. Och vad säger den om homosexualitet?
    - Det heter (1 Kor): "Veten I då icke att de orättfärdiga icke skola få Guds rike till arvedel? Faren icke vilse. Varken otuktiga människor (LGBTIQ-gruppen !!) eller avgudadyrkare (nöjesvärlden, Hollywood o.dyl.), varken de som låta sig bruka sig till synd mot naturen (!!!) eller de som själva (!!!) öva sådan synd, varken tjuvar eller giriga (kapitalismen) eller drinkare eller smädare (ateisterna!!) eller roffare skola få Guds rike till arvedel."

    SvaraRadera
  5. Den människa som menar att homosex inte är synd kan göra två saker med ovannämnda bibelställe. Antingen kan han lägga Bibeln åt sidan och helt förneka dess undervisning. Eller också kan han säga att det var en undervisning för Pauli tid och ej för vår.
    Om det är så, då måste vi utgå från att allt i dessa verser, som t.ex. stöld, girighet, hädelse (hbt-lobbyn!!), dryckenskap ('brännviini'), avgudadyrkan eller äktenskapsbrott - också är en alltför gammaldags undervisning, som inte har något att göra med vårt samvete och frälsning i vår tid.
    Vissa kykosamfundsföreträdare vänder blicken bort från ordet - och Satan skrattar.

    SvaraRadera
  6. Homosexualitet är inte en personlighetsstörning. Människor är homosexuella, heterosexuella, bisexuella oavsett de har utsatts för övergrepp eller inte och en person som ägnar sig åt omvändelseterapi är per definition en kvacksalvare om hen försöker hjälpa någon bearbeta ett trauma med den målsättningen. Att du fortsätter din spela din gamla skiva "av medmänsklig kärlek och omtanke" genom att antyda att Anne Henches homosexualitet bottnar i de fruktansvärda övergrepp hennes far utsatte henne för bidrar till fortsatt stigmatisering av både homosexuella och deras föräldrar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 12:51. "Homosexualitet är inte en personlighetsstörning".

      Det är en populär åsikt idag. Men det gör ju den inte sann för det.

      Radera
  7. Men vare sig vi förnekar Bibelns totala undervisning idag eller anammar en förkunnelse om ens.k. kulturell status som upplöser Bibelns bindande betydelse, så är resultatet detsamma: vi förkastar Bibelns auktoritet, vi ifrågsätter den sanna kristna tron.
    Det är helt enkelt tragiskt att biskopar och teologer i vår tid försöker undervärdera Bibelns auktoritet i den kristna undervisningen.

    SvaraRadera
  8. Undrar om konservativ kristendom kunde definieras som en personlighetsstörning? Dessa personer har säkert ofta varit med om något traumatiskt i sin barndom som förklarar deras symptom på att äga hela sanningen och att de kan läsa av hela världen genom en konservativ bibeltolkning. Kanske inte sällan har de haft en dominant och inåtvänd passivt aggressiv pappa som till viss del följt bibelns påbud om barnaga samtidigt som han varvat med utsagor att Gud älskar alla barn och bibeln ska ha absolut auktoritet över våra liv. Barnet har vuxit upp med föräldrar som krampaktigt låser sig vid bibeln och aldrig är fri på riktigt. Blanda in lite överkänsliga samveten, rädslor för demoner, att hamna i helvetet och att Gud ser alla dina tankar så vågar jag påstå att det börjar synas som ptsd på hjärnan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 00:25. Du fabulerar och spekulerar, helt utan faktagrund. Det jag skrev är däremot sådant som bevisligen baserar sig på verkligheten. Men du är givetvis välkommen att överge dina illusioner och ta steget ut i verkligheten!

      Radera
  9. Aj, måste man ha faktabakgrund också!?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om du vill att någon ska ta dig på allvar, så ja, det kan vara bra.

      Radera