torsdag 29 oktober 2015

Pk-blindheten

Daniel Brunell har en mycket läsvärd insändare i dagens ÖT där han kritiserar Kennet Mynttis artikel med rubriken "Främlingsfientligheten är en farlig sak". Myntti blundar, liksom dagens mainstream-media överlag, fullständigt för den fara Islam innebär och de negativa följder - speciellt för kvinnorna och för de som konverterar från Islam - som Islam för med sig. Myntti svarar på Brunells insändare på ÖT:s webbplats, och med detta svar gräver Myntti bara ner sig djupare i sin pk-syn på Islam och på vad som idag händer i världen. Alla som har ögon att se med och öron att höra med ser här precis det som Brunell avslutar sin insändare med: "Att blunda för vad islam står för hjälper ingen... Dessutom bidrar det till att minska medias trovärdighet." Och vad säger då Myntti som svar på detta? Jo, han bekräftar sin blindhet för dessa frågor genom att konstatera att: "Lika lite förstår jag hur Brunell tänker då han uppfattar att åsikter i en krönika om främlingsfientlighet bidrar till minskad trovärdighet för media."

Blindhetens blindhet.

Ja, behöver jag säga att jag fick en kommentar refuserad under denna text av Myntti. Den bröt inte mot några kommentarsregler, men den ifrågasatte vissa saker som sades i artikeln - och medias åsiktsjournalistik överlag - och det går tydligen inte för sig.

Sedan kan jag inte låta bli att sätta med en länk till en artikel som visar vad Islam är och vad Islam gör, speciellt mot kvinnorna, idag. (I artikeln kan man också se hur oerhörd skillnad det är mellan Islam och kristendom...) Läs och begrunda! Om du läste den första artikeln och vill läsa mera så kan du också läsa denna artikel. Observera nu mycket noga att detta ÄR Islam. Det är inte islamism, inte IS, utan kort och gott Islam. Visst kan vi blunda för det, men de enda vi lurar med detta är oss själva - samt de som eventuellt läser de texter som skrivs av dessa självvalt blinda. Om en blind leder en blind...

Men, och det är oerhört viktigt att påpeka, det är uttryckligen Islam som är problemet. Inte muslimerna. Muslimerna är våra bröder och systrar som har snärjts av en människofientlig och hatisk religion och därför närmast att betrakta som offer. Offer som behöver hjälp att komma ur det som de sitter fast i. Observera därför mycket noggrant att Islamkritik INTE är muslimkritik. 

11 kommentarer:

  1. Ett välkommet bidrag/blogginlägg, tack Kristian ! Kan inte låta bli att ännu bifoga några youtube länkar i ämnet :) och som vanligt hittar man ju mera förslag på youtube....
    https://www.youtube.com/watch?v=7zKw-oiFLfA ca 7min
    https://www.youtube.com/watch?v=f7Y_xfeTIVs uppdrag granskning ca 57 min
    https://www.youtube.com/watch?v=cLoQ0BfBjso Debatt om kvinnosynen 27 min
    https://www.youtube.com/watch?v=xPIYkXZm7-4 uppdrag granskn. Imamer hycklar ca 59 min Märkligt att det inte ska få sägas vad islam verkligen går ut på.... De tre sista länkarna i kronologisk ordning utgående från hur de visats i tv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. ¨Svarar mig själv :) Dock lyhörd för kommentarer ! Håller med om att det är Islam som är problemet, men i ngt skede bör det väl rimligtvis vara så att vi även bör avvisa muslimen ? Tänker på följande https://www.biblegateway.com/passage/?search=Matteus+18:14-16&version=SFB2014 Där kom inte hela "storyn" med, men förmodar att du Kristian vet vad jag avser ? Vore även intressant att få en kommentar vad gäller denna länk http://sanningenomislam.com/kristen-undervisning/vad-bibeln-sager-om-invandring/ + det engelska ursprunget... Om man söker på Biblegateway på "gräns"hittar man 142 resultat https://www.biblegateway.com/quicksearch/?quicksearch=gr%C3%A4ns&qs_version=SFB Gud har utstakat gränser och det vi nu ser är ngt av ett utplånande av dessa, för att såsom på den tiden då Babels torn började byggas, människan försöker häva sig över Gud själv.... Kan aldrig sluta gott för andra än av Gud utvalda och av honom själv döpta !

      Radera
    2. Erik. Jag ska försöka kolla länkarna vid tillfälle. Vi kommer aldrig att avvisa muslimen. Det ser nog pk-media till. Men den dagen är idag mycket nära att vi kommer att stänga gränserna för alla som vill komma hit. Och då sker det ingen gallring av sådana som flyr för sina liv eller sådana som kommer för att få det bättre, ingen gallring av kristna eller muslimer. Snart kommer dörren att stängas för alla.

      Radera
  2. Med andra ord har vi inte den censur av åsikter som du så ofta påstått här. Brunells åsikt fick komma fram i tidningen fast han kritiserade Mynttis tidningsartikel.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 11:30. Ja, och jag kallade också ÖT(/Vbl) ett "litet ljus i mörkret" för en tid sedan. Men lägg mycket noga märke till hur tidningen reagerar när den publicerar insändare som går utanför korridoren! Då följs de alltid av en kommentar från redaktionen som bemöter det som sägs och som ger läsarna klart besked om vad vi som läsare borde anse i den aktuella frågan. En insändare som hålls inom korridoren ackompanjeras inte av någon dylik kommentar.

      Radera
    2. Jag tycker det är självklart att när någon kritiserar tidningen eller, som i detta fall, något som skrivits, så förväntar jag mig ett svar av den som blivit kritiserad.

      Radera
    3. Anonym 07:57. Givetvis, men samtidigt innebär detta att tidningen/media säger åt oss vad vi bör tänka om det som avhandlas/avhandlats. Detta brukar jag kalla för "åsiktsjournalistik".

      Radera
    4. Anonym. Om det är självklart att den kritiserade skall svara så betyder det att inga kritiska inlägg publiceras om det av nån anledning inte finns ett tillgängligt svar.

      Radera
    5. Det tillgängliga svaret kan vara (åtminstone) allt från "tack för den synpunkten, du har en poäng i det" till "nej, det håller jag inte med om".

      Radera
  3. Det intressanta är att väckelseprofetiska röst(er) i slutet på 1800-talet tolkade "vilddjuret som hade två horn, lika ett lamms, och som talade likt en drake, .. och som sökte sig Mot det heliga Landet, som påvedömets(tyskromerska riket) och islams förbund mot <Gud och Guds folk.
    Idag ser vi att alla makter, samt otroende väst och islam bildar förbund(ingår fred och samrbete) eftersom det finns förtjänst i Bergsoljan som hela abbadons samhällsmaskineri bygger på. hälsar torsten nIls Ulrik mitt i maskinbullret.
    Fattar ni kopplingen; eller skall vi bara tyst vara med och lugnt äta vårt peratsin(det görvijuändå) som ju är ett bergsoljederivat.. sådant gjorde mig världen och gav som "lindring"men oberoende Jag lever eller dör så hör jag Jesus Till: det har Fader och Anden sagt i Ordet.
    P.S. ´skål för den döda världen", i makten och lusten och pjasase har den all sin frid . Och tå int vi vila pjasa med ööli så fick vi sedtivermed tvång. Min Epilepsimedicin bygger däremot på ett naturligt fettsaltsyra; tror ja sa pojtsi.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik. Ja, pengarna styr nog mycket mera än vi tror och ser...

      Radera