fredag 23 oktober 2015

Synnerligen informativt!

Jag hittade en mycket läsvärd och informativ artikel på morgonbladet.se. André Juthe visar hur den höger/vänster-skala vi fått lära oss inte fungerar för att beskriva dagens politiska situation. Ja, att den kanske aldrig har gjort det. Detta helt enkelt för att alla dagens riksdagspartier i Sverige (och även i Finland) är mer eller mindre socialistiska. Juthe ritar i stället upp en annan politisk karta där, med rätta, kommunismen/marxismen och fascismen/nazismen förpassas längst till vänster. Hans tänkande går tillbaka på USA:s president Ronald Reagan och hans tes om att högervänster-skalan är irrelevant och att vi i stället för höger och vänster borde tala om "upp" och "ner", d.v.s. var man menar att besluten ska tas. Uppe på statsnivån eller nere på gräsrotsnivån. Juthes resonemang är ett resonemang som jag till alla delar kan skriva under. Kanske med den brasklappen att jag eventuellt skulle kasta om konservativismen och liberalismen? Läs gärna artikeln och bedöm själv!

Denna artikel är för övrig något som alla dagens politiska bedömare och kommentatorer skulle må bra av att läsa! 

3 kommentarer:

  1. He, HE! Tala du både religion och politik så skall jag si till att inte min ringa Bibelkunskap svik.´ Jag talar trons politik.
    Det sägs att en kristen lärare hade sagt ungefär så här:
    Det spelar ingen roll om jag betalar min skatt till Kejsaren eller (tolkning av titeln här på grund av blockering i tankarna) stormuftin av Turkiet ty min Herre Jesus och min Kristna frihet att oberoende av dem båda bekänna och vara Kristen är densamma.... Det var starka trons ord det på 1500talet+ (följderna personligen var visserligen olika som också idag:-(
    Det som skrivs i morgonbladet är av liten ingen betydelse. Bra artikel i sitt slag:-)
    Vi som knappt lever i fredstid mera då man kan syssla med dessa från FRÄLSNINGENS synpunkt sett oviktiga saker som politik bör vara redo var stund.
    Guds Ord bär inte bojor säger Bibeln.
    Det finns frälsta människor och från tron bortbrutna avfälliga och även de som sedan generationer assimilerat Satanstjänst samt enskilda som inte bjudits Ordet och vi lever i en osalig blandning i en avfällig värld säger Gudstrons barn Ulrik Torsten Nils.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik. Jag försöker att avhålla mig från att skriva om politik, men likväl finner jag gång efter annan att jag har gjort just det... Intresset, och passionen, är tydligen för stark för att jag bara så där ska kunna låta bli.

      Vad gäller det du skriver om morgonbladet.se är sant. Men det var också en orsak till varför jag ville ge dem lite "reklam" här. Denna sida är något så ovanligt som alternativmedia utan främslingsfientlig ton, och därmed väldigt värdefull.

      Radera
    2. Jo, inte bråkar jag men det är ju bra att hålla upp samtalet (det goda) så länge El ger oss tillgång till ström:-)

      Radera