lördag 3 oktober 2015

PK-media och islamofobin


Det sker mycket idag som media inte rapporterar om. Det handlar dels om nyhetströskeln - alltså att allt som sker i världen helt enkelt inte ryms i nyheterna - dels handlar det om medveten censurering av nyheter som handlar om sådant som media inte vill att vi ska höra om och känna till. Det förra är fullständigt förståeligt och acceptabelt (om än det är ett problem), men det senare är fullständigt förkastligt.

Våra medier gillar inte när de får epitetet "PK-media", men faktum är nog att de många gånger gör skäl för benämningen. Den politiska korrektheten visar sig nämligen just på det sättet att det blir en ensidighet i nyhetsrapporteringen eller att för media misshagliga nyheter helt enkelt inte släpps igenom. Det här sker givetvis främst på sådana områden där media driver en viss agenda. Här talar vi alltså om Hbt-frågorna, men nu också om den synnerligen aktuella flyktingkrisen och allt som kunde tänkas späda på den så kallade "islamofobin".

Idag har Iltalehti en nyhet på nätet som talar om oro på flyktingförläggningarna i Tyskland. Det sägs att det har varit slagsmål och oro orsakade av "etniska och kulturella skiljaktigheter". Nå, Iltalehti rapporterade åtminstone om detta, även om vi inte får reda på vad det egentligen handlade om. T.ex. ÖT kommer knappast att ens nämna detta. Men "etniska och kulturella skiljaktigheter", vad är det? Tidningen Världen idag (alternativmedia) berättar vad detta EGENTLIGEN handlar om. Att det är fråga om kristna flyktingar som har blivit trakasserade och förföljda - i Tyskland, på flyktingförläggningar - av muslimer. Muslimer som har hävdat att "Här gäller Sharia-lagar!" Kristna, och speciellt då sådana som har konverterat, har utsatts för mordhot och till och med mordförsök.

Redan i april rapporterade flera engelska tidningar om incidenter på de flottar i vilka flyktingarna reste över Medelhavet. En av dessa gummiflottar fick punktering, och då började en kristen flykting be till Jesus om räddning. De muslimska flyktingarna blev uppretade över detta och kastade den bedjande över bord. Elva andra kristna som försökte hjälpa honom blev också mördade på samma sätt. Resten av de kristna ombord överlevde genom att bilda en ring och hålla hårt i flotten.

Har du hört om dessa mord på Medelhavet tidigare? I så fall torde du ha läst alternativmedia. När man googlar denna nyhet på svenska får man en hel del träffar, men av mainstream-media är det bara Aftonbladet och SVT som - kort - har lyft fram detta, och de berättade båda att det handlade om ett "religiöst bråk". I artiklarna nämns ändå att det var just kristna som blev kastade överbord och att det var muslimer som blev arresterade för dessa mord. På finlandssvenskt håll nämndes detta inte alls.

PK-media var det alltså. Speciellt vår finlandssvenska media har nog gjort sig förtjänt av denna benämning.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar