lördag 17 oktober 2015

ISBN

Om någon kommer ihåg det så skrev jag i en text eller i en kommentar i vårvintras att jag inte hinner sätta så mycket tid på bloggandet eftersom jag har ett större projekt på gång - ett projekt som jag kommer att återkomma till när tiden är mogen. Nå, nu är tiden mogen. HSS-media och förlaget Scriptum hade utlyst en kriminalromantävling, och tävlingstiden gick ut i mitten på mars i år. Vinnarna skulle presenteras i juni, men på grund av det stora deltagandet (42 tävlingsbidrag inkom) uppsköts denna presentation till augusti.

Nå, du har säkert redan gissat att jag låg bakom ett av de 42 bidragen. Jag har länge gått och undrat om jag skulle klara av att skriva en fullång roman (igen), och när den här tävlingen utlystes passade jag på att försöka. Det jag stod mest undrande inför var om jag skulle klara av att hålla tråden hel, så att säga. Det är inte svårt att skriva en kort text, men om man ska skriva en roman - hade jag intalat mig - skulle det vara svårare att hålla tanketråden intakt. Nå, jag tror nog att jag klarade det. Hur gick det då i tävlingen? Nå, det var för mig en bisak. När man i en tävling som arrangeras av ett mediehus skriver en synnerligen mediekritisk roman med en apologetisk och evangeliserande touch ska man kanske inte ha så stora förväntningar. Dessutom visade det sig att det fanns flera verkligt goda tävlingsbidrag. Givetvis kan jag inte, eftersom jag inte har läst de andra bidragen, bedöma hur min roman stod sig, men jag är nöjd med vad jag fått till pappers, och det är nog huvudsaken.

Nu är alltså tiden mogen. Igår fick jag en e-post som berättade att jag fått mig tilldelat ett ISBN-nummer, och igår blev jag också klar med sista genomläsningen. Nu återstå bara att föra in korrekturen i de sista kapitlen. Sedan blir det att fundera på de praktiska sakerna som har att göra med publicering. Layout, pärmbilder osv. Nå, jag har utlovats hjälp av en expert med detta, så det torde nog gå bra. Jag ids inte ens försöka få något förlag att nappa på denna bok - den är nämligen, milt sagt, politiskt inkorrekt. Så jag ger ut på, som det heter, "eget förlag". Förhoppningsvis kommer jag att hinna få ut boken till försäljning före jul. Och nej, jag räknar inte med att den ska bli någon bestseller, men några exemplar ska kanske gå att sälja... Det kommer, avser jag, att gå att beställa boken här på bloggen (eller via e-post), men detta får jag återkomma till när vi har kommit så långt.

2 kommentarer:

  1. Kristian,
    Intressant,väntar med spänning på utgivningen av din roman! Reservera 1 ex.för mej med dedikation.Romanen kan bli en bestseller:-)med tanke på att många läser bloggen (drygt 417000)hoppas att intresset spiller över på boken också !

    SvaraRadera
  2. Lycka till! Säger samma som Ole...
    Dessutom ser vi ju än idag Hur Sann Bibeln Är: "Det är ingen ände på det myckna bokskrivandet".
    Predikarens bok(slutet) i KB 1917:-) Torsten Nils Ulrik

    SvaraRadera