lördag 5 maj 2018

Nej till eutanasi!

Inte alla nyheter är negativa nyheter. Igår beslöt riksdagen, med klara siffror, att förkasta medborgarinitiativet angående eutanasi. Jag måste säga att jag inte riktigt hade vågat tro att riksdagen skulle vara så här klarsynt i den här frågan, men det är trevligt att bli överraskad! Debatten i riksdagen fick dessutom den goda följden att det nu ska göras en utredning om hur terminalvården kan förbättras. Det är absolut en välkommen sak. Det har dessutom visat sig att en stor del av de som säger sig vara för eutanasi egentligen inte är för eutanasi utan för en bättre terminalvård. (Många av galluparna som har gjorts i ämnet har varit styrda så att de skulle visa på ett stort stöd för eutanasi.)

I Svenska Yles nyhet kan man se hur de olika partierna röstade, och det är anmärkningsvärt att om den rödgröna vänstern skulle ha fått bestämma så skulle medborgarinitiativet ha gått igenom. Det är skrämmande hur vänstern profilerar sig som fiender till livet och till mycket som är gott, sant och riktigt. Och riktigt skrämmande blir det när man ser på olika väljarbarometrar idag och ser hur speciellt de gröna har gått framåt. Tyvärr får vi nog räkna med en hel del elände efter nästa riksdagsval om inte den politiska vinden vänder före det. Vi kan inte heller utesluta att eutanasifrågan kommer upp igen efter valet. Det brukar ju fungera så här i landet att ett nej betyder "inte än" medan ett ja innebär att saken är avgjord en gång för alla.

Men nu får vi glädja oss åt att "inte än"-alternativet vann. Och som sagt med klara siffror också.  

1 kommentar:

  1. Jo, de rödgrönas andliga död och materialistiska livssyn syns i detta.
    Att jag i ekonomiska frågor och gällande rättvisefrågor i samhället sagt att de är bra korrektiv mot det hårda, fattighatande ledande skikten i kapitalsamhället håller jag fast vid.
    För Gudsbarns varandet betyder politiken ingenting. Där är det tron och bekännelsen jämte vad vi gör i Jesu Tro som avgör. Ulrik Torsten Nils. P. S. Jag blev också jätteglad men jag ser på ordvändningarna att de tar samma grepp som i andra frågor. TILL MOTGREPP MED NYTT GREPP I BIBLIA TRO. De här retirerande uppehållsstriderna ledde alltid till förlust för Biblia Stadgar. Skriver jag och av vrede och skratt jag fradgar. Kanske vi behöver några andliga råbussningar från Guds sida mot systemet som envetet malar på mot Livets Tro, Renhetens Tro och Dygdens upphöjande på jorden.

    SvaraRadera