torsdag 6 december 2018

Det fullt synliga som ingen vill se

I den förra texten, och speciellt i kommentarerna, har det pratats om "sanningen om homosexualiteten". Det här är givetvis en mycket komplex sak, men vissa saker framstår som väldigt tydliga - om man bara vill se dem. Idag är det förstås mest bekvämt att blunda för fakta eftersom fakta på ett väldigt beklagligt sätt kan störa de allmänt accepterade dogmer som alla måste omfatta.

Men har du märkt en sak? Så gott som alltid när kändisar som kommit ut som homosexuella ger en intervju om sitt liv är det några saker som återkommer. Som t.ex. när Svenska Yle för några dagar sedan publicerade en intervju med Peter Jöback. Övergrepp och en mycket dålig fadersrelation. Det här är mer eller mindre regel i dessa sammanhang. Men ingen vill eller ens kan dra de rätta slutsatserna och sätta ihop två och två. Orsaken är givetvis uppenbar: Det får inte vara så här och därför är det inte det heller.

Problemet är bara det att det allt för ofta är just så här det är.

18 kommentarer:

  1. hmmm...om det skulle vara fallet är det ju bara att intervjua de tusentals homosexuella kristna prästerna. Det om nånting är fullt synligt och där finns material för forskning om homosexualitet. För övrigt finns det inget belägg för dina påståenden.

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. "För övrigt finns det inget belägg för dina påståenden."

      En anonym kommentator beklagade sig under den förra texten över att jag talar om att vissa är blinda och döva. Det är emellertid svårt att låta bli när vissa kommentatorer gör detta så oerhört tydligt...

      Radera
    2. För att Kristians påstående ska ens närma sig nån form av validitet borde vi, eller rättare sagt han, ha vedertagen fakta på följande:

      a) hur många fall av homosexualitet finns det utan problematiska fadersrelationer?
      b) hur många fall av problematiska fadersrelationer finns utan registrerad homosexualitet?
      c) hur många fall av homosexualitet finns i samband med övergrepp
      d) hur många fall av övergrepp utan registrerad homosexualitet?

      Förstår man inte frågeställningen ovan är det nog läsaren som är blind och döv. Inget brottsligt med vaneföreställningar, men de flesta förstår att de är vaneföreställningar och håller dem för sig själva.


      Radera
    3. 14.04
      Skall vi ha samma kriterier på alla frågor i vi diskuterar?
      Då blir det intressant och vi får idiotförklara allt och alla.
      /Odd

      Radera
    4. Självklart inte dessa frågeställningar i alla frågor, men om man tror att alla övergrepp och varje dålig fadersrelation resulterar i homosexualitet, och vill inte ens ifrågasätta, än mindre undersöka närmare, så lider sanningshalten. Logiskt vetenskapligt tänkade är förstås inte en självklarhet för alla.

      Radera
    5. Anonym 17:39. Vem har påstått att alla övergrepp och alla dåliga fadersrelationer resulterar i homosexualitet? Eller att det alltid finns sådant i bakgrunden när någon är homosexuell. Det är lite beklämmande att läsa det du skriver när vissa här samtidigt klagar på att jag talar om att vara både blind och döv...

      Radera
    6. Det är Kristian du som generaliserar. Du berättar om Jöback hans homosexualitet, övergrepp och fadersrelationer. Och sätter ihop "två och två" innan du börjar tala emot dog själv!!

      Börja nu snälla vän läsa dina egna kommentarer!

      Radera
    7. Anonym 22:13. Jag har faktiskt läst mina egna kommentarer. Men du har tydligen inte gjort det. Vänligen skärp dig nu.

      Radera
  2. Kristian, jag skulle gärna vilja ha statistik på hur många av homosexuella som fått stå ut med övergrepp i barndomen. Jag har försökt leta forskning men kan inte hitta någon sådan, o jag tror inte över huvudtaget dina antaganden stämmer. Ingen av mina homosexuella vänner har sån bakgrund. Jag
    tänker att antalet människor som fått såna tragiska erfarenheter i barndomen o som inte är gay måste ju va oerhört många till antalet så varför tro att det ena leder till det andra. Läggningen har de med sig från början liksom vi alla har. Att de har omgivits av monster som barn har inte haft någon sådan påverkan på könsidentitet eller sexuell läggning tänker jag. Däremot utsätts många homosexuella för övergrepp, dödshot o andra galna saker i vuxen ålder JUST för att de är homosexuella.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 18:36. Jag har inte talat om någon statistik. Det jag nämnde var att så gott som alltid när kändisar som har kommit ut som homosexuella så finns dessa två saker med. I äldre, ännu pålitlig, själavårdslitteratur nämndes detta också som viktiga orsaker till varför en människa utvecklar homosexualitet.

      Hur vet du att "ingen av dina homosexuella vänner" har någon sådan bakgrund? Detta är ofta upplevelser som ligger väldigt djupt begravda i det undermedvetna, så om du inte har gjort någon djup psykoanalys eller något liknande på dina vänner skulle åtminstone jag vara väldigt försiktig med att uttala mig så där kategoriskt. Att utgå från att den homosexuella läggningen är medfödd är också att uttala sig kategoriskt om något som ingalunda alls är någon bevisad kunskap. Ser du, bara för att de flesta villa att det ska vara på det viset gör inte automatiskt att det är så.

      Radera
    2. Ser du, vet inte hur det är med dej o dina vänner men vi delar allt med varandra, både det som är både lätt o svårt. Så att sen komma o påstå att de skulle ha förtryckta händelser i sitt förflutna har inte du en blekaste aning om. Kategorisk? Tillåt mig småle. Det är ju att kasta sten i glashus att du säger det :-)
      Du får helt enkelt tåla att bli emotsagd när du säger saker som helt enkelt inte har någon sanning i sig. O komma med källor som "gammal känd själavårdslitteratur" säger ju en del om den vetenskapliga grunden.

      Radera
    3. "Du får helt enkelt tåla att bli emotsagd när du säger saker som helt enkelt inte har någon sanning i sig. O komma med källor som "gammal känd själavårdslitteratur" säger ju en del om den vetenskapliga grunden." Det finns RÄTT och det finns FEL ! djävulen går idag mer än någonsin fram som ett "rytande leijon, redo att uppsluka vem det än vara må... " Var du aktsam på att inte vara förledd till att följa den ondes röst !!!

      Radera
    4. Anonym 22:19. Det som finns i det under medvetna är inget man kan dela med någon, hur djup vänskapen än är.

      Vad gäller den vetenskapliga grunden kunde det säkert löna sig för dig att läsa på lite. Vetenskapen idag talar gärna om att homosexualiteten är medfödd. Men kolla gärna upp hur det gick till när konsensus i frågan skiftade! Det var nämligen ingen vetenskaplig upptäckt eller något annat liknande som bringade denna skiftning i synsätt, utan den allmänna opinionen! Så mycket för den vetenskapliga grunden! :)

      Radera
  3. Ber du faktiskt Kristian en som vittnar om homosexualitet att LÄSA PÅ LITE? Du som inte läst ett enda stycke själv?

    Mycket har man sett och hört, men nog tar du priset!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 22:23. Läs gärna ordentligt det som skrivs innan du kommenterar. Visst. Så här blir det förstås ganska komiskt, men det blir liksom mera innehåll och spänst i diskussionen om man läser innan man kommenterar...

      Radera
  4. Hur många kändishomosexuella menar du har vittnat om övergrepp i barndomen? Gardell och Jöback, ja. Säkerligen ännu några. Men vet du hur många kändishomon det finns...? Ids inte börja räkna upp här, men listan över alla dem som inte nämnt några övergrepp kunde göras ganska lång.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 00:42. Övergrepp i barndomen och dåliga fadersrelationer. Listan blir nog ganska lång. Och det är bara då de som har valt att berätta om det. Av de som kommer ihåg det. Människan kan skydda sig mot traumatiska händelser genom att glömma - även om såren och spåren förstås fortfarande finns kvar. Min poäng är att det är tillräckligt många för att det borde börja ringa någon klocka någonstans. "Men likt blinda dårar går vi fram genom livet..."

      Radera
    2. Du säger att listan blir lång, men jag skulle gärna se listan. Jag kommer bara på de två jag nämnde så här på rak arm. Och jag kommer på väldigt många homosexuella kändisar.

      Radera