söndag 9 december 2018

Inga gränser

En av dagens nyheter på Svenska Yle är att en av den kanadensiske kändispsykologen Jordan Petersons före detta vänner gått ut och hävdat att Peterson är "besatt av totalitära ideologier" och att ifall han "skulle erbjudas att bli diktator för ett land, tror jag att han skulle acceptera det".

I artikeln, som är relativt balanserad för att ligga på svenska.yle.fi, sägs att Petersons f.d. vän, psykologiprofessorn emeritus Bernard Schiff, har en dotter som är transsexuell. Schiff hävdar också att hans familj blev "sårad av Petersons fanatiska fördömande av [den kanadensiska] diskrimingslagen C-16.

Det här påhoppet på Peterson är givetvis symptomatiskt för både den tid vi lever i och för hbt-lobbyn. Det visar hur långt hbt-lobbyn är beredd att gå för att misskreditera sådana som vågar stå upp emot dem och deras agenda. Det finns många andra liknande exempel. Detta är bara det sista i raden.

Ja, och så skrev jag förstås en kommentar på svenska Yle där jag påpekade detta. Tror någon att den blev publicerad? Givetvis inte. En av de främsta agenterna i den finlandssvenska hbt-lobbyn (läs: svenska Yle) försvarar förstås sina gelikar. Misskreditera motståndarna och tysta ner de som påpekar det galna i att bete sig på det sättet. Det är snart 1984, sanna mina ord!

Ja, sedan ännu en sak. Schiff menar att Solzjenitsyn är en av Petersons läromästare och att detta visar hur besatt han är av totalitarism. Det här blev bara komiskt! Solzjenitzyn var en KRITIKER av Sovjet och totalitär kommunism. Suck! Men tydligen går det att påstå vad som helst om vem som helst idag om man annars är "renlärig".   

2 kommentarer:

  1. Läste kommentarerna på Yle, bra det du skrev ! läste nyss en artikel från augusti som tidigare gått mig förbi https://www.varldenidag.se/debatt/detta-ar-samvetsfrihet-annie/reprhf!912PGxAn1DC5lWuiQTv3A/ Man undrar härmed hur det står till på Yle och HSS-media då även journalister anses ha samvetsfrihet... har man redan lyckats göra sig av med alla andra än dem som är redo att följa den nya agendan ?

    SvaraRadera
  2. Senaste kommentaren på Yle av "Soulmama" är också bra ! Jag vill också se ett sådant klipp om det finns !

    SvaraRadera