torsdag 20 december 2018

Sanningen om korstågen, del 3

I det muslimska sättet att se på världen ses världen som uppdelad i två områden. Fridens område (dar al-islam), där islam regerar och muslimsk lag gäller, och krigets område (dar al-harb) där islam ännu inte regerar och där muslimsk lag ännu inte har införts. Detta gällde på 600-talet under den mest expansiva fasen av islams utbredning, och det gäller faktiskt ännu idag. Trots att det inte talas så högt om detta. Ja, i själva verket talas det inte alls om det. Målet för islam och en rättrogen muslim är och har alltid varit att få alla länder och alla folk att underkasta sig islam. Observera nu detta mycket noga: Detta ÄR målet. Orsaken till att de muslimska aggressionerna mot Europa slutade vid sekelskiftet 1600-1700 är inte att islam skulle ha förändrats eller dess mål på något sätt skulle ha förändrats eller moderniserats. Nej, orsaken är att väst under de senaste 300 åren har varit så överlägset både militärt och ekonomiskt att alla har insett att det inte är någon idé att ens försöka.

Idag talar många gärna om islam som en fredens och en kärlekens religion. Detta är emellertid en lögn. Det Koranen säger gäller fortfarande för alla rättrogna muslimer, och Koranens budskap när det gäller de här sakerna har förstås inte ändrat. Det som har ändrat är vår inställning till islam och vår förståelse av denna i grunden våldsamma och våldsbejakande religion. Eller rättare sagt: Vår förståelse har inte ändrat. Den har helt enkelt försvunnit. Visst är det en bra sak att tänka och tro gott om andra, men i vissa fall kan det vara fullständigt förödande. Realism är i de flesta fall ännu att föredra framom godtrogenhet.

Varför det har blivit så här kan man förstås spekulera i. Jag har en vän som brukar säga att människornas politiska minne är sex månader långt. När det gäller krig och våldsdåd är det kanske längre än så, men helt tydligt är ändå att inte ens det minnet går längre tillbaka än 300 år. Detta kan mycket väl vara en förklaring. Men det är helt säkert inte hela sanningen. Den här textserien har handlat om sanningen om korstågen, och när man ser på korstågens historia, och framför allt hur korstågen har behandlats – och behandlas – i vår historieskrivning kan man inte undgå att förundras över den rådande historierevisionismen. Varför lär vi oss inte sanningen om korstågen? Varför är vi i väst så oerhört villiga att ta på oss rollen som mobbare och förtryckare trots att det, sett till hela historien och hela kriget mellan islam och den kristna världen, i själva verket är de kristna som har förtryckts, förföljts och blivit utsatta för våld och härjningar?

Det är helt tydligt att det finns starka krafter som vill ha det på detta sätt. Som vill att vi inte ska veta sanningen om korstågens historia. Som vill att det kristna västerlandet ska utmålas som de som har förtryckt och muslimerna som de som har blivit förtryckta. Som vill att vi ska tro att islam är och alltid har varit en fredens religion. Bland det värsta, alla kategorier, jag har läst om var när det föreslogs att vi kristna borde be muslimerna om förlåtelse för korstågen. Visst. I krig begås våldshandlingar och övergrepp som man både kan och bör be om förlåtelse för. Massakern på Jerusalems judar år 1099 var en ohygglig gärning där en bön om förlåtelse utan vidare var på sin plats. Men korstågen som sådana är verkligen inget som vi som kristna ska be om förlåtelse för. Den som kommer med ett sådant förslag visar bara hur oerhört dåligt insatt han eller hon är i historien. Alternativt hur oerhört förblindad han eller hon har blivit av dagens historierevisionism. Men tyvärr är detta en allmänt förekommande sjukdom idag. När vi dessutom ser dagens enorma krypande för islam i väst och den slapphänthet med vilket våra regeringar behandlar hotet från islam och helt enkelt blundar för alla de tecken som tydligt visar att islam på inget sätt har slutat föra krig mot väst kan man bara förundra sig.

Varför? Hur kan det komma sig att vi har blivit så här förda bakom ljuset? Så här grundlurade? Om vi funderar vidare så kan vi konstatera att det finns en potentat som inget hellre vill än att de kristna och det kristna evangeliet ska tystas. Denne potentat kallas i Bibeln för lögnens fader, och faktum är att den strategi som jag har beskrivit ovan passar mycket väl in på den som bär det namnet.

De lögner vi serveras angående korstågen har potential att vara kulturvältande. Detta eftersom vi, om vi inte förstår att islam är och alltid har varit en religion som har som mål att erövra och lägga under sig alla länder och folk, kommer att inta ett förhållningssätt till islam som är synnerligen självdestruktivt. Om vi inte inser vad målet är kommer vi inte att klara av att försvara oss mot islams fortsatt expansiva agenda. Om vi inte ser vad som håller på att ske och aningslöst låter islam ta över så kommer islam de facto att ta över. Det ligger helt enkelt så att säga i den religionens natur. Som en kommentator konstaterade: The west seems to have set it´s mind on comitting suicide by islam."

Det är nämligen så det blir om vi tillåter det ske. Och ett viktigt steg i detta tillåtande är att vi tar till oss och tror på historierevisionisternas bild av vad korstågen var.

Lögnen om korstågen är verkligen potentiellt kulturvältande. Inte i sig själv, men för att den exponerar oss för en fiende som alltid har haft som mål att erövra och underlägga sig hela världen – och speciellt det kristna västerlandet.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar