fredag 21 februari 2020

De grönas utmarsch?

Österbottens Tidning rapporterar idag att de grönas ordförande Maria Ohisalo marscherade ut från ett möte med de andra av regeringens ledande ministrar i början av februari. Efteråt höll de gröna ett krismöte angående fortsatt regeringsmedverkan. Resultatet av detta krismöte blev uppenbarligen att de ännu fortsätter i regeringen.

Men ändå, är någon förvånad? Detta med utmarscher och smällande dörrar är, precis som jag skrivit tidigare, något av de grönas modus operandi. Det är helt enkelt så de gör när de inte får som de vill. Denna gång handlade det om de så kallade "kolsänkorna", alltså om hur mycket avverkning vi ska tillåta i våra skogar. På äktkommunistiskt manér vill de gröna begränsa privata skogsägares rätt att göra med sin egendom som de finner bäst. Tack och lov satte centern hårt mot hårt, och vi får verkligen hoppas att de fortsätter med det.

Hur som helst kommer vi garanterat att få se mera av dessa utmarscher och detta dörrsmällande så länge de gröna är kvar i regeringen. Frågan är bara hur länge till de är med. Min gissning är att de inte är med mera när sommaren blir höst. Men det kan gå fortare än så. Den här regeringen har ju inte gjort någonting än. När de svåra besluten ska börja tas torde dörrsmällarna bli vanligare och till sist smäller dörren för sista gången. Det kan som sagt gå fortare än jag förutspår. Kanske redan innan sommaren?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar