måndag 24 februari 2020

Om att inte se det uppenbara

Det är ibland väldigt jobbigt att kunna se lögnerna som presenteras för att få västerlutande värdeliberala projekt att se ut som om de var goda och människovänliga. Men det måste vara betydligt jobbigare att inte se de här lögnerna och i stället svälja dem med hull och hår. Viveka Dahls kommentar i ÖT igår är ett typexempel på det senare. I artikeln presenteras Plan International som en biståndsorganisation som "befrämjar barns rättigheter". Detta sägs alltså på fullt allvar om en organisation som sysslar med "sexuell och reproduktiv hälsa" och som dessutom är öppen med att de gör det. ("Sexuell och reproduktiv hälsa" är bara ett mera neutralt namn för abort.)

Så denna organisation "befrämjar barns rättigheter". Enligt ÖT och Viveka Dahl. Jag skulle vilja ställa frågan: Gör de verkligen det? Svaret på frågan kan vi få om vi frågar alla de miljoner barn som har blivit mördade på organisationens kliniker. Hur blev deras rättigheter "befrämjade"?

I texten finns också ett ytterst avslöjande stycke som visar vad den här organisationen sätter störst vikt vid. Organisationens ledare Anne-Birgitte Albrechtsen klagar över hur USA:s nya och ytterst välfungerande (mitt tillägg) "Gagrule" ödelägger hälsostation efter hälsostation i "ekonomiskt svagare länder". Dessa stationer försvinner eftersom de inte bär sig ekonomiskt sedan den amerikanska regeringen under Trump beslutit att hälsostationer inte kan få stöd av USA ifall klienter får abortrådgivning. "Och det är inga abortkliniker utan hälsostationer", säger Albrechtsen. Detta betyder att de måste läggas ner, sägs det vidare i artikeln.

Är det någon annan som ser hur vi som läsare blir förda bakom ljuset här? Varför lägger Plan ner dessa "hälsostationer"? Om det viktigaste för Plan skulle vara att verkligen hjälpa dessa människor så skulle de förstås se till att hälsostationerna kunde hållas öppna. Hur kan det åstadkommas? Svar: Det är mycket enkelt: Sluta ge råd om abort! Men det kan Plan inte göra eftersom detta uttryckligen är det viktigaste för denna organisation! Skulle det inte vara det, och människornas väl skulle vara det som driver organisationen, skulle dessa "hälsostationer" givetvis sluta ge abortråd och så kunna få stöd och hålla öppet. Men nej. I stället lägger man hellre ner än slutar ge abortråd.

Oviljan att se saker för vad de är kan vara väldigt jobbig. Lyckligtvis för Dahl och andra som hon tycks de vara ovetande om att de inte ser. Då är det kanske lite enklare. Men det är oerhört beklämmande att vi som läsare blir lurade.

34 kommentarer:

  1. Vivecas text var det bästa jag läst på länge. Lätt å säga "sluta ge abortråd", se då hur många kvinnor som dör istället... Men men här odlar vi nog kvinnohat så ingen överraskning precis...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mimmi. Här finns nog inget "kvinnohat". Men om du prompt vill se det så kan jag knappast hindra dig. Men om du anser att den text jag refererar till är "det bästa du läst på länge" får jag förmodar att du nog är fast i samma lögner som Dahl tycks vara.

      Radera
    2. Jag är inte fast i några lögner, tvärtom. Och joo kvinnohat är precis vad det är oavsett om du aldrig kommer att ha insikt att se det. Såna som du är orsaken till att radikalfeminister behövs

      Radera
    3. Håller med Mimmi.

      Q

      Radera
    4. Tänk att jag trodde att Eflop s kommentarer var det lägsta man kunde komma men nu överträffar Mimmi och Q allt och alla. Det behövs nyttiga idioter i alla totalitära ideologier så visst har ni en uppgift.

      Radera
    5. Anonym 24 februari 2020 15:06

      Tack det samma! :)

      Radera
  2. Ingrid, en kvinna med sunda åsikter ! https://www.youtube.com/watch?v=Tw-UDfojk_E

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sunda åsikter??? Ursäkta men har du helt tappat greppet?

      Radera
    2. Ja ! Nej, det har jag inte ! Men så länge det kvinnliga könet är förhärdade med dina åsikter får allt umgänge med det kvinnliga könet "ligga på is" tillsvidare ! När skall ni fatta att underordna er Gud ( och mannen i förlängning ? ) "En hjälp som till honom (mannen) höves, därtill skapades kvinnan", är det Mimmi, det som du upplever dig själv som ??? Eller vill du likt f*n själv ta kommandot ?

      Radera
    3. Det var det sjukaste och vidrigaste jag hittills läst i denna blogg. Bra du håller dig undan kvinnor, fortsätt med det.

      Radera
    4. Tack själv för dina sjuka och vidriga kommentarer ! Vem var det som räckte Adam äpplet och förledde honom ? Jo, det var kvinnan, kvinnan som var ämnad att vara en hjälp för mannen ! Idag som är har "Eva" tagit sig ofantligt mera utrymme än då det begav sig.... Resultatet därav ser vi på ALLA områden idag !

      Radera
    5. Haha, ojdå, nu blir man ju helt svarslös... Är mannen så starckars hjälplös så han tror han kan med bibelns ord tvinga en kvinna att göra honom mindre hjälplös? En så hjälplös man är nog ingen förlängning av nån gud iallafall :D

      en Man.

      Radera
    6. Var någonstans skrev jag om tvång eller att tvinga ngn kvinna ? Det jag efterfrågade var när kvinnorna ska fatta att FRIVILLIGT börja underordna sig ! Att tvinga någon har aldrig fungerat och fungerar fortfarande inte ! En talande kommentar "någonstans ifrån", "Så här blir det när man först ger kvinnor rösträtt, och sedan feminiserar männen tills samtliga är fjollor och homofiler. Då använder kvinnorna sin rösträtt för att att importera nya män, och valet faller förstås gärna på både testosteronstinna djungelbestar och våldtäktsglada ökenråttor." Det kan fungera en stund tills kvinnorna kommer underfund med att "Här är jag ju inte "jämställd" och kan åberopa några egna rättigheter".... Ser inte med blida ögon på batikhäxor och därför har jag också svårt att tänka mig ngn kvinna utomlands ifrån som kanske kunde fylla kriterierna för en "riktig" kvinna...

      En annan man

      Radera
    7. Du, ingen kommer ju att frivilligt underordna sig dig, det har du nog gjort klart med din marknadsföring av dig själv. Det behövs absolut tvång. Varför skulle du ens behöva en kvinna då du inte ser dem som mer värda?

      Radera
  3. Vore en fördel om kommentarerna behandlar det som KN skriver och inte hans person.

    en vänsterliberal

    SvaraRadera
  4. KN har verkligt stora problem med kvinnor som har åsikter...

    SvaraRadera
    Svar
    1. KN har verkligt stora problem med ALLA som inte är han själv. ��

      Radera
  5. När man är förblindad av religiösa kvinnoföraktande ideér ser man inte det uppenbara. Bibeln kryllar av kvinnoförnedrande historier och samma ideér har genomsyrat våra samhällen i årtusenden. Även enligt judehataren Luther var kvinnorna underställda männen så inte är det så konstigt att det var kvinnor som brädes på bålen.

    Även Eva som var tillverkad av mannens revben (skratta inte de e sant...) fick skulden när ormen talade till henne, så det påstådda syndafallet orsakades förstås av en kvinna enligt sagoboken.

    Bibeln är en orgie i kvinnoförtryck. Det är bara att läsa så vet ni varifrån religiösa sekterna får sina korkade ideér ifrån.

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Egentligen är det ju så då att det är mannen som är orsaken till all synd, eller rättare sagt, mannens revben. Kvinnan kommer ju till 100% från mannen. Istället för omskärelse borde männen väl börja med att operera bort sina revbenen för att vara helt syndfria :D

      Radera
    2. Efter revbenen är bortopererade kan de få en vasektomi på köpet så slipper vi också oönskade graviditeter :) i Alabama,USA, som är emot abort föreslog en kvinnlig politiker att alla män över 50 och män som redan har tre barn ska sterilisera sig och dessutom betala själva :)

      Radera
    3. Eflop. SOm jag många gånger har konstaterat så står det dig fritt fram att leva i din egen bubbla där din version av vad som har hänt i historien gäller. Men vänligen sluta försöka tvinga din förvanskade historiesyn på oss andra!

      Radera
    4. Man ska lägga märke till en grej jag lärt mig under årens lopp: då någon envist påstår en hel massa tvärsanningar om andra okända människor, så är det dem själva de beskriver. Är det Eflop som är i bubblan med en förvanskad syn, eller är det....? :D

      Radera
    5. Kristian, jag refererar bara till historierna i bibeln, inget annat. Läs bibeln, läs rätt!

      Eflop

      Radera
    6. Eflop. Jag har många berättt för dig, och visat det med exempel, hur den kristna tron som bygger på Bibeln har revolutionerat synen på kvinnan. Utan kristendomen är sannolikheten mycket stor att kvinnan fortfarande skulle vara en andra klassens medborgare. Se t.ex. hur kvinnor behandlas i den arabiska världen ännu idag.

      Det är märkligt hur du kan hänvisa till "historierna i Bibeln" när du samtidigt så här tydligt visar att du inte har läst och inte heller förstått dessa "historier". Det skulle vara ganska komiskt om det inte samtidigt är så väldigt tragiskt.

      Radera
    7. Kristian
      Newsflash: Kvinnan är fortfarande andra klassens medborgare... Och att du påstår att vi har kristendomen att tacka för dagens nivå av jämställdhet är ju ett enormt hån mot de kvinnor som fört kampen. Har kvinnor fått rösträtt pga av gud? NEJ. Har kvinnor fått röra sig utomhus utan manligt sällskap pga gud? NEJ. Har kvinnor fått jobba pga gud? NEJ.

      Det tragiska här är den verklighetsfrånvända bubblan du lever i...

      Radera
    8. Ja, kristendomen har gett oss jämställdhet! Ingen annanstans i världen har kvinnorna haft det så bra som i evangeliskt kristna länder!!

      Radera
    9. Tack "Cilia" för det svaret !

      Radera
    10. Cilla, hur vet du det? källa?

      Radera
    11. Oj, jag som trodde att det var feministrörelsen som gav oss jämställdheten...

      Q

      Radera
  6. Kommentarerna under youtube videon med Ingrid Carlqvist är till större delen positiva, annat än här i fältet....

    SvaraRadera
  7. Är det den här Ingrid du avgudar?

    https://www.hopenothate.org.uk/2017/04/25/leading-european-anti-muslim-activist-denies-holocaust/

    Hon när ju helt rubbad...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, inte som hon framställs på den där vänstervridna sidan... Och förövrigt avgudar jag henne inte ! Varför länka till en engelsk, högst tvivelaktig sida då det går bra att också googla hennes namn + tex. förintelsen ? ( också då får man många vänstervridna sidor som svar...)
      Varför inte själv lyssna till henne utan att gå via "tredje part" ? Saknar du förmågan att själv kunna avgöra vad som eventuellt kunde vara sant eller är du bara rädd för att tillfriskna från "vänsterideologier" ? Om man nödvändigt ska gå via "tredje part" så läs då hellre denna nyanserade och mera neutrala beskrivning !
      https://detgodasamhallet.com/2019/02/06/var-det-fel-att-intervjua-ingrid-carlqvist/
      "Det goda samhället" har också en egen youtubekanal som har många sevärda klipp ! (https://www.youtube.com/channel/UCTDws6IhmmGLAFUqa7BKCDg)

      Radera
    2. Här en kärring som först är HELT rubbad ! https://www.youtube.com/watch?v=ehIsn8WinkA

      Radera
  8. Nazifilifjonkan Ingrid är inte så vänstervriden, tvärtom är hon högerradikal och kristna värdringar, förutom att hon hatar judar.
    "Int ere all hästar heim tidii heldär..."

    SvaraRadera