lördag 29 februari 2020

Pk-pandemi

Ordet "Corona" är årets modeord hittills. Det finns knappast någon som inte har registrerat att vi står inför en pandemi. Lyckligtvis tycks viruset i fråga vara mindre dödligt än både Sars och framför allt Mers, men om, eller snarare när, viruset börjar sprida sig okontrollerat kommer det nog att bli väldigt otrevligt.

Igår sade en talesperson för THL i Finland att de närmaste dagarna kommer att bli avgörande för om det blir en pandemi eller inte. När man ser på hur viruset har spridit sig under bara några få veckor och framför allt när man betraktar den nonchalans som myndigheterna har uppvisat skulle jag våga påstå att de avgörande dagarna redan har varit. Det avgörande skedet var när viruset tilläts ta sig ut ur Kina.

Som jag ser det har det inte funnits någon vilja hos olika myndigheter att stoppa denna pandemi. Rädslan för att på något sätt framstå som rasister har gjort att väldigt få har vågat ta till de åtgärder som skulle ha krävts för att stoppa viruset. T.ex. WHO har t.o.m. gett rådet att INTE införa inreseförbud för personer från Kina. Igen: Av rädsla för att framstå som rasister. Det mest infantila uttrycket för denna rädsla hittade jag just i en debattartikel på ÖT där Laura Fagerlund och Svenska Ungdoms internationella utskott ger uttryck för denna oerhörda naivitet som är orsak till att vi idag står inför en pandemi. "En epidemi är ingen ursäkt för rasism eller för att särbehandla människor." Samtidigt konstaterar hon att detta ännu inte är någon pandemi eftersom "99% av alla rapporterade fall har upptäckts i Kina".

Det är oerhört att människor som har drabbats av den politiskt korrekta sjukan inte klarar av att se skillnad på rasism och sunt förnuft. Det är INTE rasism att stoppa ett virus. Inte ens om det är så att det bara är ett land som har drabbats av detta virus och det innebär att man stoppar allt resande till och från det landet. Men nu har pk-folkets brist på förnuft och deras extrema rädsla för att framstå som rasister gjort att vi står inför en pandemi.

Tack och grattis, säger jag!  

9 kommentarer:

  1. Jag förstår inte varför folk i panik vill stänga gränser pga corona. Faktum är att i så fall borde Finlands gränser stängas titt som tätt. I förhållande till folkmängd dör betydligt fler av "vanlig" influensa i Finland än vad det verkar dö Kineser av corona. Men ingen vurmar för att införa reseförbud till Finland.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 12:23. Du gör antaganden nu som det inte finns några grunder för att anta. Kina har tagit till extrema åtgärder för att begränsa spridningen av viruset, och det tycks kanske fungera. Men procentuellt sett dör det mångdubbelt av de som blir smittade i detta covid-19 än i vanlig säsonginfluensa. Detta till en del för att det inte finns något vaccin som riskgrupperna kan ta. T.ex. i den s.k. svininfluensan dog det 0,05% av de smittade (i Finland). Covid-19 tycks ha en dödlighet på mellan två och tre procent (i Kina).

      Radera
  2. De för t O m I sjukgusmiljö in på hjärtats Corona med riktad elström. Videolle anmärkning tvingas man ta sedativer. Idiotismi att säj t

    SvaraRadera
  3. Vårdarna är snutar med jeppisuppsyn. De blev kallade fega Kanske de har vårdyrke som fallskärmsavtal. Numero slutade strömfallet. Ulrik Torsten nils

    SvaraRadera
  4. P 3 Kallas avdelning som byter namnet ofta. T n u

    SvaraRadera
  5. En bekant till barnamisshandlaren och pedofilen bengr fr jeppis tillåts sköta strömmen. Homosexuell eltekniker. Min vårdtid kanske voi Lång. Tsh 12 den då jag kommentoi hit. Det för man av elterapi.Hi hi hi hi. Torsten Nils Ulrik håller i

    SvaraRadera
  6. De har olika metoder. Enden av utrustningen ser ut som byggplatslampor ovh med den syftar man tili att slå sänder nacke ovh huvud med strömstötar. Endels använder man vanliga strömuttag till att leda elstrålar. Redan 1988 Fick jag I huvud ovh I laasmo på hälen och I huvud. Mannen som arbetar här har ovet femtio dödade. Psykpatienter ovh karriärhindrade. Där jag bodde för sjukhuset fick jag I blodprovet tydliga tecken på elskada. Är ett mentalsjukhus kompetent att vårda sådant. Å andra sidan gav i tyks isolerade väntrum så mycke strålning att jag inte vet om det ena är bättre än det andra. Dumt nog lade man oss på spåren då vi såg blodvärdena. De kan bli vanligt att halvkriminella grupper gör elskada med myndighets dolda gråzonsbeskydd. Jag har nu varnat

    SvaraRadera
  7. OT, Det är dags för nya kristna korståg ! Såna som anser att vi bara ska "vända andra kinden till" kan dra dit pepparn växer ! https://samnytt.se/uppgifter-turkiska-fascister-angriper-syrier-bosatta-i-turkiet-for-att-tvinga-dem-pa-flykt-till-eu/ + ett antal andra artiklar.... "Staten", vilken nation som helst skall ALDRIG bekosta denna INVASION ! Statens uppgift är endast att se till egna medborgares intressen ! Som enskilda kristna är vi naturligtvis skyldiga att hjälpa vem det vara må !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mera OT då ingen vill kommentera... https://www.youtube.com/watch?v=v3hbEm_6ME4 Lars Enarson har sunda åsikter om nationalism ! Senaste från TR, https://www.youtube.com/watch?v=U2xRn5k2RTI&feature=emb_logo ... Upp och nedvända världen, vilken förälder som helst hade reagerat likadant !

      Radera