söndag 23 februari 2020

Märklig okunskap

Det är beklämmande när vi gång efter annan tvingas läsa om vänsterlutande värdeliberala, främst journalister, som inte tycks veta hur ett barn blir till. Idag fick vi igen ett par exempel på just detta när ÖT:s ledarskribent Viveca Dahl gör sig till tolk för denna okunskap i både en ledare och en redaktionell kommentar. I ledaren, som liksom kommentaren blir ett synnerligen hätskt utfall mot hela Pro Life rörelsen, skriver hon att "vad kunde 16 miljoner flickor/unga kvinnor åstadkomma om de inte födde barn då de var mellan 15 och 19 år gamla?"

Det här är ju en mycket bra fråga, och den sätter sökljuset på ett stort problem idag. Ett problem som så gott som alla torde kunna vara överens om. Men Dahl tappar fullständigt all trovärdighet när hon inte tycks inse (eller åtminstone nämner hon det inte, vilket borde kunna tolkas som att hon inte förstår det, eller?) att en 15-årig flicka inte föder barn om inte en 14-årig flicka först har haft sex. För en 14 åring blir inte gravid av att äta en glass eller av att läsa en bok. Eller? Problemet är att DET är vad 14-åringar ska göra. Flickor OCH pojkar. Bland andra liknande saker. En 14-åring ska INTE ha sex.

Dahl, och hennes gelikar som ropar i högan sky så fort någon vågar ifrågasätta den heliga aborträtten, har gjort den kardinalmissen att de har gjort sex till en rättighet. En rättighet som inte ska få ha några negativa följder. Men saken är den att en människa bör vara beredd på att det hon gör får följder. Om man läser en bok kan resultatet kanske bli att man lär sig någonting. Om man har sex kan resultatet kanske bli att ett barn blir till. Om man inte är beredd att ta ansvar för följderna ska man inte ägna sig åt det som kan åstadkomma dessa följder. I klartext: Om man inte är beredd att ta emot ett barn ska man inte ha sex.  

Nu nämner inte Dahl i sin ledare det vanligaste mantrat som abortförespråkare svänger sig med, alltså detta med kvinnans rätt till sin kropp. Men även när det gäller detta mantra finns samma svaghet när det gäller att förstå hur ett barn blir till. Kvinnan har absolut rätt till sin egen kropp. MEN när hon väljer att ha sex väljer hon, och den man/pojke hon har sex med, samtidigt att öppna för möjligheten att ett barn blir till. Och om, eller när, det sker handlar det inte längre om kvinnans rätt till sin kropp utan framför allt om det lilla barnets rätt till liv. Valet kvinnan hade var att välja om hon hade sex eller inte. För det är så, newsflash!, ett barn blir till.

Jag vet inte om jag är den ende som tycker att nivån på ledarna i ÖT har fallit på ett närmast katastrofalt sätt de senaste åren. Tack och lov finns det undantag, men exempelvis gårdagens ledare var bedrövlig. Dagens var ännu mycket värre. Frågan är om inte ÖT/Vbl/HSS borde överväga att byta ut en stor del av sina ledarskribenter. För denna oerhört låga nivå på ledartexterna tjänar ingen på. Jag vill inte att mina barn, för att ta ett nära exempel, ska läsa dylikt skräp som Viveka Dahl presterade idag. Och inte heller det som Sofie Stara presterade igår. Om det inte sker en ordentlig skärpning måste vi nog igen, hur ogärna vi än vill göra det, överväga att avsluta vår prenumeration på ÖT.  

6 kommentarer:

  1. När jag läste dagens ledare började jag sakna Ulf Ö. Minns inte om de var bättre men kanske mera sakliga eller så inbillar jag mig. =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 19:21. Jag också, och framför allt saknar jag Henrik Othman. Vi var sällan på samma linje, men förr var journalisterna journalister. Här talar vi om radikala feminister som uppträder som journalister medan de försöker pressa sina åsikter på sina läsare.

      Radera
  2. Swebbtv konferens del 12 Elise Rydahl, på slutet citerar hon Ingeborg Welin från 1910 om hur olämpligt det är att låta barn ta del av dagstidningarnas skriverier ! https://www.youtube.com/watch?v=qKjXqIRbInk Del 13 med Katerina Janouch är också den bra om man kan ha överseende med hennes starka språk mellan varven.... https://www.youtube.com/watch?v=a1IxC3MIdug

    SvaraRadera
  3. "Det är beklämmande när vi gång efter annan tvingas läsa om vänsterlutande värdeliberala, främst journalister, som inte tycks veta hur ett barn blir till. "

    Vadå "tvingas läsa"? Sist jag kollade så var det nog frivilligt.

    Med tanke på hur mycket galla du spiller över ÖT och dess ledarskribenter är jag förvånad att du gång efter annan påpekar hur fel de har: att sluta prenumerera är ju ett verkligt alternativ om tycker så illa om ledarskribenterna som du verkar göra.

    En faktum är att din sanning är inte allas sanning.

    L

    SvaraRadera
    Svar
    1. L. ÖT är vår lokaltidning. Det finns ingen annan som jag kan välja i stället. Därför är det så stort problem när tidningen har kapats på detta sätt.

      Faktum är ett t-ord. Och dessutom är en lögn en lögn oberoende av var man står.

      Radera
  4. Det är förvånande hur fullständigt befriad från common sense Kristian Nyman är, eller ens intresse av att läsa innantill på Plan Internationals sidor. Hur mycket har en 14-15 årig flicka i Afrika, Asien eller Sydamerika att välja bland om en dubbelt äldre väljer att leva ut sina lustar? Det kunde du begrunda och svara på innan du låtsas veta nånting. Passar givetvis manssläktet väl att tonåriga flickor lever resten av sina liv i beroendeförhållande till samhället.

    Är du Kristian Nyman så enfaldig att du låter dina raljerande manschauvinistiska rättesnören baseras på nån rubrik du läst? Var din jesus också manschauvinist, om du kan så ge gärna exempel hur han behandlade skökor och andra utsatta?

    en Man.

    SvaraRadera