fredag 24 april 2020

Ett Youtube-tips

Det finns mycket intressant på Youtube. Problemet är att det finns så mycket material där att det kan vara svårt att hitta det man skulle vilja hitta. Därför ska jag ge ett litet tips till alla er som behärskar engelska. Pastor Hans Fiene (LCMS) har gjort en serie videosnuttar som förklarar den kristna tron genom användande av satir. Det här är festliga saker! Du kan t.ex. se denna video som talar om julens budskap. Eller så om man gillar Clint Eastwood så kan man titta på denna video. Eller så den här videon som kommer in på Jesu uppståndelse och de oerhört svaga argument som ateister, som t.ex. Stephen Dawkins, använder sig av. Liksom en anonym kommentator här på bloggen för ett par dagar sedan, som i sann Dawkinskiansk anda, hävdade att uppståndelsen inte kan ha skett eftersom det inte är vanligt med uppståndelse. "Det vore en helt annan sak om det skulle ha varit vanligt att folk bara uppstår och det skulle ha nedtecknats i många olika former, men mig veterligen kan inte bibelns sanningsenlighet bevisas eftersom inga kulturer känner till att uppståndelser inträffat."

Ibland blir jag nästan utan ord när jag ska beskriva/bemöta ologiskheten i dessa argument. Men tack och lov finns det sådana som Hans Fiene som träffar spiken rakt på huvudet!

16 kommentarer:

  1. Kristian. Visst väcks döda varje dag runt om i världen på sjukhus, men det bevisar inte att gud eller himmel finns. Inte har det något med religion (tro) att göra heller.

    Q

    SvaraRadera
    Svar
    1. Q. Inga som är döda på tredje dygnet.

      Radera
    2. Kristian. Har du bevis på det, eller tycker du att det räcker med att vi tror att det var så?

      Q

      Radera
    3. Q. Bevis på att inga som varit döda på tredje dygnet uppväcks på våra sjukhus? Jag tror ju nog att det skulle ha hörts om något sådant skulle ha skett. Jag har inte hört om något sådant. Har du?

      Radera
    4. Bra svar till Q Kristian !

      Radera
    5. Kristian. Bra att du äntligen själv har insett att ingen som varit död i tre dagar kan återuppstå.

      Q

      Radera
    6. Q. Det var inte det jag sade. Läs om, läs rätt!

      Radera
  2. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/83fb2d9c-676e-475b-b037-ddb9322a0aba

    SvaraRadera
  3. Emolahden Jeesus..

    SvaraRadera
  4. Fader vår, som är i himmelen,helgat varde ditt Namn !, tillkomme ditt rike, ske din vilja, såsom i himmelen så och på jorden ! Förlåt oss våra skulder, såsom och vi förlåta dem oss skyldiga äro ! Inled oss icke i frestelse utan fräls oss ifrån ondo, ty riket är Ditt och Makten och Härligheten i evighet, Amen !!!

    SvaraRadera
  5. Denhär är också bra ! https://www.youtube.com/watch?v=dR67HSs4RPI

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym. Ja, det är den! De flesta av dem är väldigt träffsäkra.

      Radera
  6. https://www.youtube.com/watch?v=RB3g6mXLEKk

    Här är en riktigt bra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 13:53. Varför gör man dylika videor? Är det förblindande hatet så stort att man bara MÅSTE? Det är synd om dessa människor.

      Radera
  7. och den här är en pärla om Noaks ark
    https://www.youtube.com/watch?v=j_BzWUuZN5w

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 14:19. Ingen pärla. Snarare en nidbild.

      Radera