söndag 5 april 2020

Tips i Coronatider

Som seminör lärde jag mig redan för många år sedan vikten av en god handhygien. Under en dag tvättar jag mina händer, och använder olika former av handsprit, otaliga gånger. Problemet med detta är att både handtvätt, och speciellt användning av handsprit, torkar ut händerna. Detta gör i sin tur att det uppstår små sprickor i hunden som, om sprickorna blir djupa, kan vara väldigt smärtsamma. Men inte bara det. Redan innan det börjar göra ont kan bakterier, och varför inte också virus, "gömma sig" i dessa sprickor. Därför är det viktigt att återfukta händerna med jämna mellanrum. När jag utbildar nya seminörer brukar jag tala varmt för användning av en fet handsalva åtminstone en gång per dygn för att motverka detta att huden spricker. Förslagsvis strax innan man går till sängs. Med den (förhoppningsvis) förbättrade handhygienen genom handtvätt och användning av handsprit i dessa tider kan detta vara ett bra tips för alla!

Sedan kan jag inte låta bli att ge ett tips på en mycket bra artikel i Vbl/ÖT. Detta är exempel på mycket bra journalistik i dessa tider! 

4 kommentarer:

  1. Och att ta itu med partiskhet i pastoral och samhällelig själavård och brottsoffers stundom nertystade vrål. Lyckliga vandra Frälsningens barn ingen behöver skynda för hoten. Fridens barn definierade av Allsmäktige håller alltid landet. Ondskan skall slås ned ber vi i Allsmäktig Guds Jesu Kristi Faderns Namn. Hall-Elu'Jah -Jesus på alla språk: Du gör oräkneliga lyckliga i Nåden och Livet.

    SvaraRadera
  2. Varför säger man så sällan vid det heliga dopet. Se Jag sänder er som får in bland vargarna. Det finns ju både barnaskändning och förförelse i andlig mening och felkyrkliga stötestenar och ordningar som leder till etablissemangets förföljelse av Rättsinniga och sådana som börjar inse vad välfärd och ljumhet är och judt då både sjudom ock krig närmar sig stänger man t o m de fallna kyrkorna. Då bör man lyssna och jämföra med bibeln om Gud tilltalar i samvetet hemma. Han haar tålamod men hHan kan ock förhärda. Jag som inte hade mycket kontakt med andra syndare nöjde mig med offentlig predikan om syndernas förlåtelse och tvistade inte med Gud och liksom i pargas 86 är halva minnet alltid borta. Trons och bekännelsens tider var bäst och förde med sig mycket lidande. Jag märker att det inte är populärt att vakna upp till vernsamhet. De förhärdade håller sin genstridighet med de onda men Jag vill nöja mig att vandra i Kristi Frihet inte glömmande den Heliga Skrift som evluth kyrkan förkastat på många sätt jämte dnskilda och gruppers fanatiska lögnande och menedande så att jag likt Johann Arndt funnit att jag som människa medveten om ngt ont dömer snabbt och brutalt och kortsynt enligt fakta och sinne. De som missbrukar livet i ond avsikt må stoppas jorden runt för svenskfinland är en liten plats som allt och alla inte kretsar om. Böner hindras av alltför stor verksamhet men Allsmäktig Jesus segrar i Allt och Alla t o m till förhindrande av ont och till förtappelse för menedare och andra lögnare och skändare m fl. Situationen när jag betraktar ett och annat är att vi i finland nu har samma avfällighet och svek i folket som gav rum för ateistiska gudlösa förföljelsestater. Ursäkta ni alla medborgare i världensom jag i tanken kritiserat för att ni hållit tyst om mycket: inte är det lätt för torsten nils ulrik heller. Väller...

    SvaraRadera
  3. Titta kära vänner på klockan och den ljusa tidens del av dygnet sedan torsdagfredag jämfört med tidigare och kika i Johannes uppenbarelse på stället där det ropas Ve ve ve.

    SvaraRadera
  4. Om en predikant säger att vi alla i ngt avseende eller ibland ljuger automatiskt de ggr vi är oandliga eller stressade och menar att det automatiskt i Nåden är förlåtet bör man väl som alla vet se till att lögner och förbund för att utöva makt och kontroll på enskilda eller grupper bör bekännas om man vet att man velat dölja att man för vinnings eller prestiges skull velat skada eller hålla 'i sak oskyldiga' under falsk anklagelse i dåligt rykte eller sjukdomstvång elller t o m fängelse.

    SvaraRadera