måndag 27 april 2020

Strandhälls konspirationsteori

Jag är ingen större vän av diverse konspirationsteorier. De är spännande och det kan vara intressant att se filmer som spinner på en konspirationsteori – speciellt om filmen är välgjord. Men man behöver hålla skillnad på dikt och verklighet, och i verkligheten är konspirationsteorier för det mesta felaktiga. I dagens medielandskap med en fullständigt dominerande vänstermedia får vi ofta bilden att det är högermänniskor som tror på och sprider konspirationsteorier. Det finns säkert en del sanning i detta, men det finns också en orsak till att det är på detta sätt. På högerkanten har vi nämligen insett att vänstermedia i vissa fall inte alls är att lita på, och där en sådan insikt har slagit rot är steget att tro att det finns en konspiration bakom medias enkelspårighet inte alls så långt. I de allra flesta fall handlar det förstås inte om någon konspiration utan orsaken är helt enkelt bara lathet hos vänsterjournalisterna. Eller ren och skär okunskap. Eller kanske bådadera.

Ibland kan man ändå se hur konspirationsteorier frodas också på vänsterkanten. Skulle det inte vara för det faktum att makt parat med tro på en konspiration är så allvarligt skulle det vara bara lustigt. Men när man blandar ihop makt med en konspirationsteori kan det tyvärr bli ganska allvarliga följder. Som när den svenska f.d. ministern Annika Strandhäll (som nu har utnämnts till jämställdhetspolitisk talesperson för det socialdemokratiska partiet) uttalade sig om jämställdheten, hbt och genusideologin. Hon sade bl.a. så här i ett långt fb-inlägg: "Över hela världen sker just nu en backlash för jämställdheten. Ivern att bekämpa ”den farliga genusideologin” har lett till en ohelig allians mellan starkt religiösa aktörer av olika bekännelser, nationalister och allmänt konservativa."

Är det nu ska jag ska bekänna att jag, som ju tillhör två av de tre grupper Strandhäll pekar ut, just avslutade ett telefonsamtal med Donald Trump? Och att jag igår hade ett långt samtal med påve Fransicus där vi diskuterade hur vi inom denna allians med gemensamma krafter ska kunna kuva genusideologin?

Nej, så är det givetvis inte. Det finns ingen sådan allians. Detta är bara en konspirationsteori som Annika Strandhäll gärna vill få sina anhängare att tro på. Det är nämligen lättare att mobilsera stöd för de egna idealen om man kan få massorna att tro att det finns en sådan allians. I själva verket handlar det om att det finns många, många människor på olika poster i samhället (och också utan sådan poster) som har INSETT DET GALNA I GENUSIDEOLOGIN och som agerar utifrån denna insikt. Självständigt för det mesta, men ibland också tillsammans. Men någon allians finns inte. Tro mig. Det är bara en konspirationsteori som Annika Strandhäll vill få oss att tro på.

8 kommentarer:

  1. Mycket möjligt att det inte i detta fall är frågan om några konspirationer men att sådana förekommer är det väl ingen tvekan om ? Har nyligen läst Jakob Nordangårds bok "Rockefeller-en klimatsmart historia" Här håller han ett två timmars föredrag om sin bok https://www.youtube.com/watch?v=DmJLnlT0CJk För att skämta till det lite, "Läs den och bli klok" som "Sås & Kopp" sjöng en gång :) Jüri Lina är en annan intressant person som berättar vem som egentligen styr, fick idag på posten hans film "sprickor i fasaden" -https://www.youtube.com/watch?v=FMbCUFSXXQI han har också skrivit en bok - "Världsbyggarnas bedrägeri:Frimurarnas dolda historia" , inbunden 608 sidor 290kr (till Finland 40€)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har nu sett 1h av Nordangårds föredrag, ngt intressant händer ca. 40min in i videon, Youtube har tydligen censurerat.... Intressant föredrag ! Trots längden på 2h kan man bara inte låta bli att fortsätta lyssna !

      Radera
    2. Notera grundandet av IPCC 1988 vid 1h 8min och framåt!

      Radera
    3. Har visst tidigare kommenterat "The Ark of Hope"... Här kom det igen vid ca. 1h 18min.....

      Radera
    4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

      Radera
    5. En typisk Google translate-översättning.

      Radera
    6. "Teresa Williams". Reklam för afrikanska trolldoktorer raderas.

      Radera
    7. Anonym 20:16. "Pröva allt och behåll det goda!" Konspirationsteorier kan givetvis innehålla frön av sanning oberoende av om själva teorin i sig inte håller. Strandhälls konspirationsteori innehåller också förstås en del sanning - t.ex. är det precis som hon skriver att det finns en växande iver att bekämpa den farliga genusideologin. Och det är en bra sak.

      Radera